Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-12

QUOTE(Bossi @ 2011 02 15, 16:09)
unsure.gif as su klausimu: mokausi islyginti sviestiniu kremu torta, pries uzdengiant mase. Rasykit ka reikia daryti dar. Geriau nesigauna. Nu galiu ta zele gabalika nupjaut ir uzlyginti ir skyles apacioje uzlyginti. O kas dar?



Mano akim jis islygintas gerai...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 15, 17:12)
Mano akim jis islygintas gerai...



4u.gif
Atsakyti
sveikos, koki pasiulytumete skanu jogurtini-braskini torta, kad nebutu sausas? 4u.gif
Atsakyti
Labas rytukas 4u.gif
Kepiau turtinga kavos torta, viskas puiku ir labai skanus thumbup.gif bet nezinau kodel man praskydo tas kremo sluoksnis kur sviestas rududu ir kava g.gif jus pilat padaryta kava ar tik granuliukes kavos g.gif as tai pyliau padaryta kava, gal jos buvo per daug, nors atrode kad visai ne daug ipyliau g.gif tiesig tas kremas bego is torto doh.gif pasakykit ka ne taip padariau g.gif
Atsakyti
QUOTE(nekava @ 2011 02 16, 12:08)
Labas rytukas  4u.gif
Kepiau turtinga kavos torta, viskas puiku ir labai skanus  thumbup.gif  bet nezinau kodel man praskydo tas kremo sluoksnis kur sviestas rududu ir kava  g.gif  jus pilat padaryta kava ar tik granuliukes kavos  g.gif  as tai pyliau padaryta kava, gal jos buvo per daug, nors atrode kad visai ne daug ipyliau  g.gif tiesig tas kremas bego is torto  doh.gif  pasakykit ka ne taip padariau  g.gif

i si krema taip ir pilasi skysta kava,ne granules.as jos supyliau ne daugiau puse st.kava pyliau po sauksta vis pamaisant.man nepraskydo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saules_zuikutis*: 16 vasario 2011 - 11:21
QUOTE(Domilyte @ 2011 02 15, 16:55)
sveikos mergaites,kas galit man pagelbet,kaip padaryt ant torto jura,bet ne is mases?

dekorgelio neturiu,o jei uzpilciau to zele,kur ant vaisiu pilasi? kaip galvojat,ar kvaila mintis?
Atsakyti
Atsinešu naują (bent jau man) tortą. Receptą` radau rusaičių forume, laukiau progos išbandyt, nenuvylė thumbup.gif

SPARTAKAS
Tešla:
50g aliejaus, 3 st. miltų, 2 v.š. kakavos, 2v.š. medaus, 1st. cukraus, 1a.š. sodos, 1 kiaušinis, 6v.š. pieno.

Sumaišyti miltus, kakavą ir sodą. Atskirai sumaišyti pieną, medų. cukrų, kiaušinį ir supilti aliejų. Pastatyti ant garų vonelės ir kaitinti, kol ištirps cukrus. Nukelt nuo ugnies ir atvėsinti bet masė turi likti šilta. Kai pravės, užmaišyti tešlą, ji bus minkštoka, padalinti į 10-11 gabaliukų, iškočioti lakštus ir kepti, Lakštai plonyčiai labai gaunasi.

Kremas:
300g sviesto, 1,5 st. cukraus pudros, 1 cirtina, 0,5l pieno, 2 kiaušiniai, 2v.š. miltų.

Sumaišyti pieną, kiaušinis ir miltus, dėti kaitinti, kol ims tirštėti. Nuimt, atvėsint. Sviestą ištrint su pudra, sudėt citrinos žievelę, sultis, atvėsusią masę, viską išmaišyt ir sutept lakštus.

Labai patiko, sotus, iš sunkesnių kategorijos (toks a la šokoladinis napoleonas). Nuo savęs įdėjai likeryje mirkytų ir trintų razinų į vieną sluoksnį. KItąsyk dėsiu ne razinų, bet ko nors gaivesnio - kad kiek saldumą atmuštų.

user posted image
Atsakyti
as su klausimu ax.gif
jei recepte parasyta :isplakti kiausinius su cukrumi ir tada imaisyti miltus,krakmola,kakava,2a.š.kepimo milteliu. visa tai reikia tik atsargiai su saukstu ismaisyti,ar galima ir su mikseriu isplakti?
ieskau priezasties kodel mano biskvitai ploni gaunasi
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2011 02 17, 11:24)
as su klausimu  ax.gif
jei recepte parasyta :isplakti kiausinius su cukrumi ir tada imaisyti miltus,krakmola,kakava,2a.š.kepimo milteliu. visa tai reikia tik atsargiai su saukstu ismaisyti,ar galima ir su mikseriu isplakti?
ieskau priezasties kodel mano biskvitai ploni gaunasi


Kiausinius su cukrum reikia plakti mikseriu, ir kuo ilgiau, tuo geriau. Kad cukrus istirptu, o mase patrigubetu. Miltus, krakmola, kakava, kepimo miltelius reikia uzsijoti ir atsargiai imaisyti i kiausiniu cukraus mase. Dar laba gerai gaunasi, jei su cukrum isplakam tik trynius, baltymus atskirai isplakam iki standziu putu , ant tryniu cukrau mases dedam baltymu mase ir ant virsaus uzsijojam sausus produktus ir atsargiai ismaisom. Tada biskvitas gaunasi purus ir issiputes.
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2011 02 17, 13:37)
Kiausinius su cukrum reikia plakti mikseriu, ir kuo ilgiau, tuo geriau. Kad cukrus istirptu, o mase patrigubetu. Miltus, krakmola, kakava, kepimo miltelius reikia uzsijoti ir  atsargiai imaisyti i kiausiniu cukraus mase. Dar laba gerai gaunasi, jei su cukrum isplakam tik trynius, baltymus atskirai isplakam iki standziu putu , ant tryniu cukrau mases dedam baltymu mase ir ant virsaus uzsijojam sausus produktus ir atsargiai ismaisom. Tada biskvitas gaunasi purus ir issiputes.

na va ir aiski mano klaida.aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nekava @ 2011 02 16, 09:08)
Labas rytukas  4u.gif
Kepiau turtinga kavos torta, viskas puiku ir labai skanus  thumbup.gif  bet nezinau kodel man praskydo tas kremo sluoksnis kur sviestas rududu ir kava  g.gif  jus pilat padaryta kava ar tik granuliukes kavos  g.gif  as tai pyliau padaryta kava, gal jos buvo per daug, nors atrode kad visai ne daug ipyliau  g.gif tiesig tas kremas bego is torto  doh.gif  pasakykit ka ne taip padariau  g.gif

kava ir kremas buvo nevienodos temperaturos,tokiu atyveju reiketu trumpam ikisti i mikrobange ar ant garu puodo ir tada plakti,bet tik trumpai,TIKRAI patikrinta ne karta,man daznai taip atsitinka,buna,akd perkaitinu,tada kisu i saldymo kamera trumpam,bet kremas vistiek gaunasi smile.gif
Atsakyti
kiek tortui maziausiai laiko reikia ,kad jis susistovetu ir galeciau dengti mase? visada islaukdavau para,bet galvoju,gal galeciau ir ta pacia diena dengti,t.y. ryte sutepiau,vakare dengiu..?gal jau bus susigulejes g.gif
Atsakyti