Atsinešu naują (bent jau man) tortą. Receptą` radau rusaičių forume, laukiau progos išbandyt, nenuvylė
SPARTAKAS
Tešla:
50g aliejaus, 3 st. miltų, 2 v.š. kakavos, 2v.š. medaus, 1st. cukraus, 1a.š. sodos, 1 kiaušinis, 6v.š. pieno.
Sumaišyti miltus, kakavą ir sodą. Atskirai sumaišyti pieną, medų. cukrų, kiaušinį ir supilti aliejų. Pastatyti ant garų vonelės ir kaitinti, kol ištirps cukrus. Nukelt nuo ugnies ir atvėsinti bet masė turi likti šilta. Kai pravės, užmaišyti tešlą, ji bus minkštoka, padalinti į 10-11 gabaliukų, iškočioti lakštus ir kepti, Lakštai plonyčiai labai gaunasi.
Kremas:
300g sviesto, 1,5 st. cukraus pudros, 1 cirtina, 0,5l pieno, 2 kiaušiniai, 2v.š. miltų.
Sumaišyti pieną, kiaušinis ir miltus, dėti kaitinti, kol ims tirštėti. Nuimt, atvėsint. Sviestą ištrint su pudra, sudėt citrinos žievelę, sultis, atvėsusią masę, viską išmaišyt ir sutept lakštus.
Labai patiko, sotus, iš sunkesnių kategorijos (toks a la šokoladinis napoleonas). Nuo savęs įdėjai likeryje mirkytų ir trintų razinų į vieną sluoksnį. KItąsyk dėsiu ne razinų, bet ko nors gaivesnio - kad kiek saldumą atmuštų.