Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-12

QUOTE(bambambuzas @ 2011 03 14, 15:43)
kaip jūs įsivaizduojat tą skystą karamelę? nelabai supratu g.gif
ir dažniausiai prie karamelinių tortų - biskvitai būna rudi 4u.gif

Na biskvita juk galim pakeisti biggrin.gif tik va recepto reikia su skysta karamele mirksiukas.gif 10 temoj radau daug julioske karameliniu receptuku tik kazin kuris ten skanesnis g.gif
Atsakyti
Mergaites, as esu kepusi torta, pavadinimu "Egiptietiskas".Jo receptas buvo vienam zurnale, bet garantuoju, kad jis yra patalpintas ir SM forume.Deja, kompe recepto neturiu ir neikelsiu.Biskvitai jame su riesutais, o i viena krema dedasi istirpintas, sustinges ir gabaleliais sulauzytas cukrus, o pabuve kreme tie gabaleliai patirpsta is gaunasi skysta karamele (jeigu mano supratimu apie tokia karamele kalbat ax.gif ) Jos nebuna labai daug, bet buna biggrin.gif Gaila, nemoku ikelti foto verysad.gif , pjuvyje matosi ta isbegus karamele.Manau kad gabaleliais sulauzyto tirpinto cukraus galima deti i bet koki krema, ilgiau palaikius jis turetu istirpti ir butu kazkas panasaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aleisaba @ 2011 03 14, 16:00)
Mergaites, as esu kepusi torta, pavadinimu "Egiptietiskas".Jo receptas buvo vienam zurnale, bet garantuoju, kad jis yra patalpintas ir SM forume.Deja, kompe recepto neturiu ir neikelsiu.Biskvitai jame su riesutais, o i viena krema dedasi istirpintas, sustinges ir gabaleliais sulauzytas cukrus, o pabuve kreme tie gabaleliai patirpsta is gaunasi skysta karamele (jeigu mano supratimu apie tokia karamele kalbat  ax.gif  ) Jos nebuna labai daug, bet buna  biggrin.gif  Gaila, nemoku ikelti foto  verysad.gif , pjuvyje matosi ta isbegus karamele.Manau kad gabaleliais sulauzyto tirpinto cukraus galima deti i bet koki krema, ilgiau palaikius jis turetu istirpti ir butu kazkas panasaus  4u.gif

foto gali kelti per www.radikal.ru kai uzkrausi foto nukuopijuok antra eilute ir padyk cia paste ir viskas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viilmute: 14 kovo 2011 - 15:13
Viilmute, gal galetumet dar smulkiau pakomentuoti ta ikelima, nes iki galo nesupratau, kaip tai padaryti verysad.gif Tikrai ikelciau, jeigu tik mokeciau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aleisaba @ 2011 03 14, 16:53)
Viilmute, gal galetumet dar smulkiau pakomentuoti ta ikelima, nes iki galo nesupratau, kaip tai padaryti  verysad.gif  Tikrai ikelciau, jeigu tik mokeciau  ax.gif

i eini i radikal.ru tada spaudi pasirinkti ir pasirenki nuotrauka is savo kompiuterio tada spaudi apacioj ta melyna langeli kur raso zagruzyt kai foto bus uzkrauta ismes apacioj daug eiluciu tai antra nuo virsaus nukopijuok ir kai rasysi cia zinute padaryk paste turetu isidet mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu, bandysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aleisaba @ 2011 03 14, 16:00)
Mergaites, as esu kepusi torta, pavadinimu "Egiptietiskas".Jo receptas buvo vienam zurnale, bet garantuoju, kad jis yra patalpintas ir SM forume.Deja, kompe recepto neturiu ir neikelsiu.Biskvitai jame su riesutais, o i viena krema dedasi istirpintas, sustinges ir gabaleliais sulauzytas cukrus, o pabuve kreme tie gabaleliai patirpsta is gaunasi skysta karamele (jeigu mano supratimu apie tokia karamele kalbat  ax.gif  ) Jos nebuna labai daug, bet buna  biggrin.gif  Gaila, nemoku ikelti foto  verysad.gif , pjuvyje matosi ta isbegus karamele.Manau kad gabaleliais sulauzyto tirpinto cukraus galima deti i bet koki krema, ilgiau palaikius jis turetu istirpti ir butu kazkas panasaus  4u.gif

Aleisaba, mano mintis skaitai. Sitas tortas buvo zurnale "Žmones". As kaip tik apie ji norejau siandiena paklausti pas mergaites, bet laiko neatsiranda. Man jis pasirode labai idomus ir garantuoju skanus, bet darbo jame taip pat pasirode daug doh.gif , kad patipabandyciau, o ir produktai labai jau nepigus ten ( nu man taip pasirode). Turiu as ta torta savo "Receptu archyvuose", bet kaip ji cia ideti g.gif Perspausdinti unsure.gif ?
Atsakyti
Bandau ikelti torto pjuvi.Matosi, kur vietomis isbegusi karamele (bent jau turetu matytis, jeigu teisingai ikelsiu lotuliukas.gif )
user posted image
Papildyta:
Bijuna, man atrodo toms, kas neturi recepto, paguglinus tikrai ismestu recepta ir visa gaminimo eiga. Darbo prie jo tikrai daug, ir produktai nepigus, bet ir man, ir MB sis tortas pats skaniausias mirksiukas.gif Kepiau ji ne karta, man didziausias vargas buna susmulkinti karamele, nes jeigu ja sumalsi labai smulkiai, kreme ji istirps ir nebeliks tu karameles laseliu, visada lauzau rankomis.Ir zinoma sis tortas nepatiks tiems, kas nemegsta riesutu.....
P.S.Prasau nevertinti torto papuosimo - cia buvo naminis variantas ir pirma karta gamintas beze doh.gif
Atsakyti
Namie receptas, bet kiek pamenu tai biskvitas su baltymais ir migdolu riešutais ( mmm, kaip skanu wub.gif ), o geltonas kremas, tai virtas is kiausiniu (daug) pieno ir dar kazkas g.gif Bet karameles tai as nepamenu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aleisaba @ 2011 03 14, 16:50)
Bandau ikelti torto pjuvi.Matosi, kur vietomis isbegusi karamele (bent jau turetu matytis, jeigu teisingai ikelsiu  lotuliukas.gif )


As turiu toki irisini padaza is ASSORTI.lt, tai manau jis taip isbegtu prapjovus. O skonis grynos karameles...
Atsakyti
Dedasi du kremai - virtas (pagrinde is tryniu, pieno ir sviesto) ir plaktas is sausos grietineles, pieno, riesutu ir cukraus, o va kaip tik is to cukraus ir reikia pasidaryti "ruda mase" (kaip sake autore) 4u.gif Kadangi pati pirma karta pienas su sausa grietinele man niekaip neissiplake, daugiau visada vietoj siu produktu imu paprasta gritinele smile.gif
Atsakyti
Gal sitas?
EGIPTIETISKAS TORTAS

BISKVITUI (išeina trys 20 cm skersmens lakštai)
6 kiaušinių baltymai
6 šaukštai cukraus
120 g riešutų (geriausia migdolų)
1, 5 šaukšto miltų

GELTONAJAM KREMUI
10 kiaušinių trynių
10 šaukštų cukraus
5,5 šaukštų miltų
30 g. vanilino cukraus
340 ml pieno
170 g sviesto

KARAMELINIAM KREMUI
200 g cukraus
120 g riešutų (migdolų)
400 g grietinėlės (36 proc)

BISKVITUI baltymus su cukrumi išplakti iki standžios masės. Riešutus susmulkinti (sumalti) , sumaišyti su miltais ir įmaišyti į baltymų masę.

Kepimo popieriuje nusipiešti apie 20 cm skersmens tris apskritimus ir užkloti juos mase piršto storumo (masė yra gan stangri, visai lengva tai padaryti).Kepti 170 laipsnių 20 min (man iškepė per 10 min )
Dėmesio: kepti reikėtų visus tris iš karto, nes pastovėjus sukris baltymai!

GELTONAJAM KREMUI visus ingridientus, išskyrus sviestą, sumaišyti ir virti ant lėtos ugnies, maišant, kol gerokai sutirštės. Palikti kad atvėstų ir tada įplakti kambario temperatūros sviestą. tada kremą pastatyti į šaldytuvą.

KARAMELINIAM KREMUI pirmiausia keptuvėje ant mažos ugnies ištirpinti cukrų. gautą rudą masę paskleisti ant kepimo popieriaus laaabai plonu sluoksniu
ir palikti atvėsti.
Paskrudinti ir sukapoti riešutus. Atvėsusią karamelės plokštę sulaužyti mažais gabalėliais.
Išplakti grietinėlę ir į ją įmaišyti riešutus ir karamelę.

SURINKIMAS: biskvitas - geltonasis kremas - karamelinis kremas - biskvitas... ant viršaus turi gautis karamelinis kremas. Dėti į šaldytuvą. Skaniausias po paros.
Geriau surinkinėti tortą išardomoje formoje, nes tų kremų daug jis toks nestabilus gaunas , kol nesukietėja.

Papildyta:


Radau CIA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 14 kovo 2011 - 17:14