Gal sitas?
EGIPTIETISKAS TORTASBISKVITUI (išeina trys 20 cm skersmens lakštai)
6 kiaušinių baltymai
6 šaukštai cukraus
120 g riešutų (geriausia migdolų)
1, 5 šaukšto miltų
GELTONAJAM KREMUI
10 kiaušinių trynių
10 šaukštų cukraus
5,5 šaukštų miltų
30 g. vanilino cukraus
340 ml pieno
170 g sviesto
KARAMELINIAM KREMUI
200 g cukraus
120 g riešutų (migdolų)
400 g grietinėlės (36 proc)
BISKVITUI baltymus su cukrumi išplakti iki standžios masės. Riešutus susmulkinti (sumalti) , sumaišyti su miltais ir įmaišyti į baltymų masę.
Kepimo popieriuje nusipiešti apie 20 cm skersmens tris apskritimus ir užkloti juos mase piršto storumo (masė yra gan stangri, visai lengva tai padaryti).Kepti 170 laipsnių 20 min (man iškepė per 10 min )
Dėmesio: kepti reikėtų visus tris iš karto, nes pastovėjus sukris baltymai!
GELTONAJAM KREMUI visus ingridientus, išskyrus sviestą, sumaišyti ir virti ant lėtos ugnies, maišant, kol gerokai sutirštės. Palikti kad atvėstų ir tada įplakti kambario temperatūros sviestą. tada kremą pastatyti į šaldytuvą.
KARAMELINIAM KREMUI pirmiausia keptuvėje ant mažos ugnies ištirpinti cukrų. gautą rudą masę paskleisti ant kepimo popieriaus laaabai plonu sluoksniu
ir palikti atvėsti.
Paskrudinti ir sukapoti riešutus. Atvėsusią karamelės plokštę sulaužyti mažais gabalėliais.
Išplakti grietinėlę ir į ją įmaišyti riešutus ir karamelę.
SURINKIMAS: biskvitas - geltonasis kremas - karamelinis kremas - biskvitas... ant viršaus turi gautis karamelinis kremas. Dėti į šaldytuvą. Skaniausias po paros.
Geriau surinkinėti tortą išardomoje formoje, nes tų kremų daug jis toks nestabilus gaunas , kol nesukietėja.
Papildyta:Radau
CIA