sveikos.pasidalinsiu savo dziaugsmu ir as.pirma karta kepiau torta anytos jubiliejuj. Gavosi labai skanus,visi gyre,tik tai biski sokoladine mase nesusitrauke,tai matesi brokas.
Blynai (is viso 4) buvo sokoladiniai,pagal pyrageliu "Brauniz" recepta, 2 sokoladinio kremo sluoksniai,ir vienas is varskes kremo su konservuotais persikais,braskem ir apelsinu zele.
Atsiprasau uz nekokybiskas foto
idomu kodel man ta mase nesusitrauke?
kaip suprasti NESUSITRAUKE? kas butent su ja negerai buvo?
tiesa,ateiciai,cia tema apie pati torta,kas viduje,o apie papuosimus,dengimo mase pokalbiai cia http://www.supermama...?...9950&st=120
tiesa,ateiciai,cia tema apie pati torta,kas viduje,o apie papuosimus,dengimo mase pokalbiai cia http://www.supermama...?...9950&st=120
Karamelinis medutis
Laksteliai (is puses normos pagal Cipciuko medaus torta) :
50 g margarino,
0,5 st.cukraus,
1,5 sauksto dirbtinio medaus,
1,5 kiausinio,
1,5 nubraukto saukstelio sodos,
1 saukstas acto (nugesinti sodai),
apie 3 st miltu.
Medu, margarina, cukru, kiausinius kaitinti ant garu voneles, kai gerai ikaista, sudeti nugesinta soda, ismaisyti, nukelti nuo ugnies, sudeti miltus, kad butu minksta elastinga mase. Lakstelius kocioti 22 cm, kiek ju ten gausis tiek. Kiek liks sutepus is normos kremo, sunaudosit trupinukams. Arba kepti 24 cm skersmens, ir didint kremo kieki is pusantros normos. Lakstelius kepti 240-250 laipsniu ikaitintoje orkaiteje.
Kremas:
1 didelis indelis (420 g arba 450 g) grietineles,
1 indelis Rududu,
1-2 saukstai cukraus,
ant galo saukstuko citrinos rugsteles,
kepintu zemes riesutu (kuo daugiau, tuo skaniau).
Isplakti grietinele su cukrumi ir rugstele (rugsteles tik siek tiek, nes man be jos neissiplaka grietinele). Atskirai paplakti Rududu, ir sujungti su grietinele. Imaisyti riesutus.
Receptas isbandytas kelis kart, labai skanus ir megiamas dregnas
Laksteliai (is puses normos pagal Cipciuko medaus torta) :
50 g margarino,
0,5 st.cukraus,
1,5 sauksto dirbtinio medaus,
1,5 kiausinio,
1,5 nubraukto saukstelio sodos,
1 saukstas acto (nugesinti sodai),
apie 3 st miltu.
Medu, margarina, cukru, kiausinius kaitinti ant garu voneles, kai gerai ikaista, sudeti nugesinta soda, ismaisyti, nukelti nuo ugnies, sudeti miltus, kad butu minksta elastinga mase. Lakstelius kocioti 22 cm, kiek ju ten gausis tiek. Kiek liks sutepus is normos kremo, sunaudosit trupinukams. Arba kepti 24 cm skersmens, ir didint kremo kieki is pusantros normos. Lakstelius kepti 240-250 laipsniu ikaitintoje orkaiteje.
Kremas:
1 didelis indelis (420 g arba 450 g) grietineles,
1 indelis Rududu,
1-2 saukstai cukraus,
ant galo saukstuko citrinos rugsteles,
kepintu zemes riesutu (kuo daugiau, tuo skaniau).
Isplakti grietinele su cukrumi ir rugstele (rugsteles tik siek tiek, nes man be jos neissiplaka grietinele). Atskirai paplakti Rududu, ir sujungti su grietinele. Imaisyti riesutus.
Receptas isbandytas kelis kart, labai skanus ir megiamas dregnas
reiks isbandyt aciu uz recepta
Sveikos. As vel su tokiu kvailu neaiskumu . Kaip Jus darote jei reikia iskepti du vienodos rusies tortus? Nu pvz. as kepsiu 24 ir 28 cm Zozefinas. Kaip man daryti? Ar susimaisyti visus produktus skirtus abiem tortams ir kepti ir tepti kartu, ar pirmiausiai 1 egz. o paskui viska is naujo kitam Kaip Jus darote?
Papildyta:
P.S. Oi, neziurekite paraso
Papildyta:
P.S. Oi, neziurekite paraso
QUOTE(Bijuna @ 2011 03 13, 10:46)
Sveikos. As vel su tokiu kvailu neaiskumu . Kaip Jus darote jei reikia iskepti du vienodos rusies tortus? Nu pvz. as kepsiu 24 ir 28 cm Zozefinas. Kaip man daryti? Ar susimaisyti visus produktus skirtus abiem tortams ir kepti ir tepti kartu, ar pirmiausiai 1 egz. o paskui viska is naujo kitam Kaip Jus darote?
Papildyta:
P.S. Oi, neziurekite paraso
Papildyta:
P.S. Oi, neziurekite paraso
As tai atskirai darausi kremus.. man kazkaip taip patogiau, asmeniskai.
Parasas
QUOTE(Bijuna @ 2011 03 13, 11:45)
Sveikos. As vel su tokiu kvailu neaiskumu . Kaip Jus darote jei reikia iskepti du vienodos rusies tortus? Nu pvz. as kepsiu 24 ir 28 cm Zozefinas. Kaip man daryti? Ar susimaisyti visus produktus skirtus abiem tortams ir kepti ir tepti kartu, ar pirmiausiai 1 egz. o paskui viska is naujo kitam Kaip Jus darote?
taupyk laika ir sanaudas. iskart issikepk visus biskvitus, orkaitei gi nusispjaut jiek tu i ja skardu sukisi, tik praejus kazkiek laiko skardas vietom reikia sukeisti, be to mazesnis kiek greiciau iskeps. kremua pasidaryk visa is karto, sutepk abu, kai susistoves jau ir puosti pagal pageidavimus galesi viena paskui kita, daug greiciau ir blaskymosi maziau - vienu metu darysi viena darba, maziau klaidu privelsi. musu profes ne karta minejo, kad biskvitus is anksciau issikepa.
paskirstyk laika taip puse dienos kepi/tepi, kita puse puosi. bent jau as taip dariau kai man tris tortus beveik tuo pat metu reikejo atiduot...
Papildyta:
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 03 13, 11:50)
atskirai, bet ko gero vienu metu, tik skirtinguose induose
Nu ne, as kai mazus vaikus turiu, tai viena diena issikepu biskvitus (po du vienu metu orkaitej man blogai kepa). Kita diena susitepu, bet ne vienu metu. Trecia diena puosiu. Irgi ne viena paskui kita.
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 03 13, 11:59)
Nu ne, as kai mazus vaikus turiu, tai viena diena issikepu biskvitus (po du vienu metu orkaitej man blogai kepa). Kita diena susitepu, bet ne vienu metu. Trecia diena puosiu. Irgi ne viena paskui kita.
matai kaip skirtingai... as butent del mazu vaiku visus dalykus darau kartu - sumaisau tesla, pasaunu i orkaite, zaidziu su vaikais, jei ramus, sumaisau bent viena krema, bet tiekai tortu kiek reikia, atskiruose induose. ir taip etapais suoliuosju, tarpe tarp 'neliesk, negalima eime pazaisti arba maitinimo ir pampiu keitimo, ziurint kuriam vaikui manes labiau reikai
biskvitus visada ir plaku ir kepu atskirai, man kaip ir rugiagelei, vienu metu kepami - neiškepa o va, kremus galima susiplakt kartus, bet iš kitos pusės, aš kai mėgstu tortą surinkinėt formoje, o visų dydžių turiu tik po vieną, o einamiausia 24 cm, tai dažniausiai surenku vieną tortą, po valandos, kai tas jau būna sustingęs - surenku kitą
Man isvis mazai kada tekdavo vienodos rusies tortus daryt ta pacia diena dabar mazai kepu, tai ner bedos isvis
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 03 11, 19:07)
Karamelinis medutis
Nu koks apetitnas Butinai reiks isbandyti. sakyk, o i kelinta diena skanesnis? kaip ir medutis trubut i 3?
Ir to grietineles kiekio pakako tau?