Mylėk save už tai, kad moterim gimei, kad jautrumu prilygsti rožės žiedui, už tai, kad Ievos seserim tapai ir tik tai tu gali sparnus suteikti vyrams!
Su kovo 8-ąja mielosios!
Noriu padekoti Cipciukui uz Zozefinos recepta, nes pagal ji dariau su abrikosais. Biskvitas gavosi nuostabaus skonio, aciu Jums
Abrikosinis - persikinis tortas
( As dariau tris mazus tortukus po 10x12, kepiau biskvita per visa orkaites bleka, bet si visa porcija tinka 24 cm tortui)
Produktai:
Biskvitui:
2 kiausiniai
150 g. cukraus
180 ml pieno
250 abrikosu
15 g. sodos nugesintos actu
200 g. miltų
Sulaistymui: kons. persiku sirupas +vanduo
Kremui:
4-5 dideles puseles koservuotu persiku
800 g. grietineles 36%
7 v.s cukraus
Eiga: abrikosus ismirkyti vandenyje ir sumalti blenderiu. Baltymus atskirti nuo tryniu. Baltymus isplakti iki standziu putu, supilti cukru, paplakti, sudeti trynius, paplakti. Supilti piena, gesinta soda - ismaisyti. Mase supilti i abrikosu mase ir paplakti truputi. Tada sudeti miltus ir lopetele ismaisyti.
Ikaitinti orkaite 180-200 laipsniu. Biskvita kepti per du kartus po 15-20 min. Perpjauti kiekviena per puse, gausis keturi biskvitai.
Sulaistyti sirupu.
Grietinele su cukrumi isplakti iki standziu putu. Persikus supjaustyti kubeliais. Imti biskvita, uztepti grietineles, uzdeti persiku, uzdengti biskvitu ir vel kartoti ta pati.
As valgiau po paros.
Pasakysiu tik tiek: tirpsta burnoje
Mane irgi domina su kokia dengimo mase lengviausiai butu pardet dirbti galvoju tuos paliejamos gal o kvadratinius biskvitus kepat paprastose bliekose o poto tiesiog sutept ant padeklo ar kaip nes galvoju jai tokioj bliekoj iskepsiu ir su tepsiu tai poto bus sunku istraukt
QUOTE(*Keila* @ 2011 03 08, 12:58)
( As dariau tris mazus tortukus po 10x12, kepiau biskvita per visa orkaites bleka, bet si visa porcija tinka 24 cm tortui)
Sis receptas visai skaniai atrodo. As turiu kvadratine torto forma ir jei kapant joje ar gerai pakiltu biskvitas Nes orkaites skarda didele ir jei viena bisvita dar galima perpjauti per pus, tai kaip kepant mazesneje, per kelis kartus kepti reiketu?
na man lengviausia masė dirbti, tai yra marchmelo saldainiu ,dar nebuvo, kad nepavyktų,svarbiausia nepridėt per daug pudros,nes tada ji trūkinėja.
QUOTE(padima @ 2011 03 08, 13:49)
na man lengviausia masė dirbti, tai yra marchmelo saldainiu ,dar nebuvo, kad nepavyktų,svarbiausia nepridėt per daug pudros,nes tada ji trūkinėja.
va cia mano beda ir buvo, kad per daug cukraus pudros Bet i man taip lipo prie stalo, kad as ja vis perminkydavau. Paskui barsciau krakmola, bet veliau jo negalejau nuo mases nuvalyti. Tai labai nusivyliau ir net bijau is naujo bandyti Teks vel tik grietinele puosti, bet is jos tokio grozio neisgausi kokia gali padaryti su mase.
QUOTE(SandraRupke @ 2011 03 08, 12:36)
Sis receptas visai skaniai atrodo. As turiu kvadratine torto forma ir jei kapant joje ar gerai pakiltu biskvitas Nes orkaites skarda didele ir jei viena bisvita dar galima perpjauti per pus, tai kaip kepant mazesneje, per kelis kartus kepti reiketu?
Taip, galite kvadratinej kepti. Biskvita daryti is visos normos ir kepti per du kartus ir dar juos perpjauti perpus. Is viso gausis 4 biskvitai
QUOTE(SandraRupke @ 2011 03 08, 13:54)
va cia mano beda ir buvo, kad per daug cukraus pudros Bet i man taip lipo prie stalo, kad as ja vis perminkydavau. Paskui barsciau krakmola, bet veliau jo negalejau nuo mases nuvalyti. Tai labai nusivyliau ir net bijau is naujo bandyti Teks vel tik grietinele puosti, bet is jos tokio grozio neisgausi kokia gali padaryti su mase.
na limpa man mase praktiskai irgi visada tai as apibarstau pudra kai minkau,kai iki reikiamo dydzio priminkau tada kiek eina ,,nusluoju,,pudra,apdengiu torta sutvarkau ,ir nuo virsaus pudra paslepti padeda aliejus ,paprasciausia speteliu su aliejumi ,tada jis ir blizgesy duoda,na bent as taip darau nezinau ka kitos patartu dar.
QUOTE(*Keila* @ 2011 03 08, 14:11)
Taip, galite kvadratinej kepti. Biskvita daryti is visos normos ir kepti per du kartus ir dar juos perpjauti perpus. Is viso gausis 4 biskvitai
Aciu uz atsakyma
QUOTE(padima @ 2011 03 08, 14:11)
na limpa man mase praktiskai irgi visada tai as apibarstau pudra kai minkau,kai iki reikiamo dydzio priminkau tada kiek eina ,,nusluoju,,pudra,apdengiu torta sutvarkau ,ir nuo virsaus pudra paslepti padeda aliejus ,paprasciausia speteliu su aliejumi ,tada jis ir blizgesy duoda,na bent as taip darau nezinau ka kitos patartu dar.
Aciu uz patarimus Va kai kazkas issamiai paaiskina tai nebetaip baisu atrodo
QUOTE(padima @ 2011 03 08, 13:49)
na man lengviausia masė dirbti, tai yra marchmelo saldainiu ,dar nebuvo, kad nepavyktų,svarbiausia nepridėt per daug pudros,nes tada ji trūkinėja.
o reikia torta istemp sviestiniu kremu pries dedant sita mase?
QUOTE(viilmute @ 2011 03 08, 15:10)
o reikia torta istemp sviestiniu kremu pries dedant sita mase?
butinai.kitaip gausis celiulitinis tortas
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2011 03 08, 15:29)
butinai.kitaip gausis celiulitinis tortas
o visus tortus galim dengt zadu daryt su maskarpone bet tai kaip tada ji istept su tuo sviestiniu kremu
PRIEŠ DENGIANT MASE BET KOKĮ TORTĄ REIKIA APTEPTI SVIESTINIU KREMU
jei tortas minkštas, sviestinį kremą darykit šiltesnį nei kambario temp. tam reikalui yra mikrobangė, pašildom 10 sek. ir tepam
jei tortas minkštas, sviestinį kremą darykit šiltesnį nei kambario temp. tam reikalui yra mikrobangė, pašildom 10 sek. ir tepam