Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-12

QUOTE(Milux @ 2011 02 28, 22:47)
Galima placiau apie sita tortuka? Jau kazka praleidau g.gif

Kijevo tortas http://www.supermama...?...3453&st=324
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2011 03 01, 09:14)


Vis kaupiuos sitam tortui 4u.gif paskutini kepiau juodaji miska, tai visi buvo jo skonio suzaveti, ir jau seniai bebuvo kas toki tikra torta valges wub.gif
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2011 03 01, 09:14)


aciu 4u.gif
itrauktas i sarasiuka smile.gif
Atsakyti
Uzsukau i sia temuke noredama padekoti sios temukes ikurejos. Moletu krasto tortu kepejau uz begalo grazu , nepakartojamai skanu tortuka kiskuti .ACIUKAS

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karalyste: 01 kovo 2011 - 19:15
QUOTE(*Keila* @ 2010 04 26, 17:53)
Laba 4u.gif
Atnesu torta-eksperimenta. Nezinau gal toks buvo, taciau paemusi keletos mergaiciu receptus sudejau i viena ir gavosi "Tortas su zele kremu"
Prasom neziureti i papuosimus, nes buvo daryta tik pabandymui biggrin.gif
user posted image
user posted image
Biskvitas:
5 kiausiniai
5 v.s. cukraus
5 v.s. miltu.

Kremas:
1 pakelis bet kokio skonio zele ( mano atveju grietineles skonio)
200 gr. cukraus
300 ml. vandens
20 gr. zelatinos
50 ml. vandens

Biskvitui: trynius atskirti nuo baltymu. Baltymus isplakti iki standziu putu. Kiausinius issukti su cukrumi iki purios mases, ideti miltus, ir atsargiai baltymus.
As kepiau ispylus i bleka, kaip vyniotiniui (200 laipsniu - 10 min). Iskepusi nuemiau nuo popieriaus ir su lekstute nuo kavos puodelio issipjoviau 4 biskvitus.
Juos sulaisciai lengvai su cukrumi+vanduo.
Tinka bet koks purus biskvitas.

Kremui: zelatina uzpilti 50 ml. vandens ir palikti 15 min.
Zele sumaisyti su 200 gr. cukraus ir ipilti 300 ml. verdancio vandens, viska ismaisyti. Zelatina istirpdinti ir ipilti i zele, viska ismaisyti, ir palikti kol praves iki kambario temperaturos. Kai atves, plakti apie 15 min, kol gausis puri mase.
Torto sieneles isklojau maistine plevele, biskvitas buvo mazesnis negu tortine, i sonus sudejau braskes, ir pyliau zele krema. Pastatomas i saldytuva 4 valandom (galima ir daugiau).
Pastabos: krema galima plakti siek tiek maziau, apie 10 min, priklauso nuo plaktuvo. Isplakus, paziurejau, kad lyg ir per skystas, deti ant biskvito, tai palikau ant stalo ir sugalvojau nusivalyti mikseri, uztrukau apie 3 min ir paziurejus krema jis ant akiu pradejo stingti, tai vos spejau torta sutepti, nes gabalais jau dejosi. biggrin.gif
Skonis: primena marsmellows saldainius, tirpsta burnoj. Kas ragavo visiems labai patiko.
Darysiu tikrai dar ne viena karta biggrin.gif

Sveiki, as negaliu suprasti, kaip seneles torto apkloti maist. plevele, jei as matau, kad sonai aptepti kremu...? Ar cia turima omeny, kad torto forma??
Prasau atleisti, jei pasirodys kvaila. Bet mane sudomino sis tortas.
Atsakyti
Sakykit, kaip jus elgtumetes? Torto apacia 26 cm,antra auksta darytumet 16 cm, ar 18 cm? Niekaip nesumastau, kuris graziau atrodytu g.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 03 01, 21:11)
Sakykit, kaip jus elgtumetes? Torto apacia 26 cm,antra auksta darytumet 16 cm, ar 18 cm? Niekaip nesumastau, kuris graziau atrodytu  g.gif

na nezinau, bet balsuoju uz mazesni - man graziau ziurisi cool.gif
Atsakyti
QUOTE(moni @ 2011 02 26, 21:49)
Gal kas patarsit, koki sokoladini torta galima butu padaryt, kad vaikams patiktu? Mano mergaite uzsimane gimtadieniui butent sokoladinio  g.gif

Niekas nepasiulysit? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Griaustinė @ 2011 03 01, 21:05)
na nezinau, bet balsuoju uz mazesni - man graziau ziurisi  cool.gif


Siaip ir as galvoju apie 16 cm, nes ir pvz toks aukstesnis tortas atrodo, nu ziuresiu, vistiek kaip pavyzdy jauciu nesigaus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(karalyste @ 2011 03 01, 19:13)
Uzsukau i sia temuke noredama padekoti sios temukes ikurejos. Moletu krasto tortu kepejau  uz begalo grazu , nepakartojamai skanu tortuka kiskuti .ACIUKAS


Širdingai ačiū už tokį gražų atsiliepimą, labai džiaugiuosi kad Jums patiko, o svarbiausia matyti, kad jubilijatas laimingas buvo wub.gif thumbup.gif

QUOTE(moni @ 2011 03 01, 23:57)
Niekas nepasiulysit? verysad.gif


Atsiverskit 1-ame psl. esantį receptų sąrašą - ten krūvos receptų, išsirinksit pagal tai ką mėgstat ir kas jums patinka... skonis juk kiekvieno individualus dalykas, o tų šokoladinių tortų pilna nuostabių tai ir Olestos turtingas kavos tortas, Cipciuko šokoladinis (Cipciuko temoje ieškokit recepto), Triufelis pagal Glacee (soooodriai šokoladinis), , Šokoladinis-vyšninis su karameliniu sluoksneliu (Asseni), Otelas, Juodasis princas, Juodas miškas, "Tiesiog tortas su mascarpone ir bananais"... ir t.t. t.t.
Atsakyti
Sveikos,kepėjėlės,
noriu paklausti,gal kurią nors "kankina" ta pati bėda- iškepus biskvitą,nuolat dugne iškyla "skylė", įdedu parodyti(atsiprašau už nekokybišką foto)
user posted image


beje,noriu padėkoti šaunuolei Rimami,kad kadais nepatingėjo išversti ir aprašyti Ambasadorių medučio gaminimo eigos- pas mus Snikersas jau nuvainikuotas,visi tiesiog įsimylėjo Ambasadoriškąjį wub.gif wub.gif wub.gif ačiūūū 4u.gif 4u.gif 4u.gif
jeigu nebūtų tiek vargelio prie jo doh.gif ,kepčiau dar dažniau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(MO @ 2011 03 02, 15:28)
Sveikos,kepėjėlės,
noriu paklausti,gal kurią nors "kankina" ta pati bėda- iškepus biskvitą,nuolat dugne iškyla "skylė"

tai ta "skyle"iskyla ar idumba? smile.gif
Atsakyti