Laba
Atnesu torta-eksperimenta. Nezinau gal toks buvo, taciau paemusi keletos mergaiciu receptus sudejau i viena ir gavosi "Tortas su zele kremu"
Prasom neziureti i papuosimus, nes buvo daryta tik pabandymui
Biskvitas:
5 kiausiniai
5 v.s. cukraus
5 v.s. miltu.
Kremas:
1 pakelis bet kokio skonio zele ( mano atveju grietineles skonio)
200 gr. cukraus
300 ml. vandens
20 gr. zelatinos
50 ml. vandens
Biskvitui: trynius atskirti nuo baltymu. Baltymus isplakti iki standziu putu. Kiausinius issukti su cukrumi iki purios mases, ideti miltus, ir atsargiai baltymus.
As kepiau ispylus i bleka, kaip vyniotiniui (200 laipsniu - 10 min). Iskepusi nuemiau nuo popieriaus ir su lekstute nuo kavos puodelio issipjoviau 4 biskvitus.
Juos sulaisciai lengvai su cukrumi+vanduo.
Tinka bet koks purus biskvitas.
Kremui: zelatina uzpilti 50 ml. vandens ir palikti 15 min.
Zele sumaisyti su 200 gr. cukraus ir ipilti 300 ml. verdancio vandens, viska ismaisyti. Zelatina istirpdinti ir ipilti i zele, viska ismaisyti, ir palikti kol praves iki kambario temperaturos. Kai atves, plakti apie 15 min, kol gausis puri mase.
Torto sieneles isklojau maistine plevele, biskvitas buvo mazesnis negu tortine, i sonus sudejau braskes, ir pyliau zele krema. Pastatomas i saldytuva 4 valandom (galima ir daugiau).
Pastabos: krema galima plakti siek tiek maziau, apie 10 min, priklauso nuo plaktuvo. Isplakus, paziurejau, kad lyg ir per skystas, deti ant biskvito, tai palikau ant stalo ir sugalvojau nusivalyti mikseri, uztrukau apie 3 min ir paziurejus krema jis ant akiu pradejo stingti, tai vos spejau torta sutepti, nes gabalais jau dejosi.
Skonis: primena marsmellows saldainius, tirpsta burnoj. Kas ragavo visiems labai patiko.
Darysiu tikrai dar ne viena karta
Sveiki, as negaliu suprasti, kaip seneles torto apkloti maist. plevele, jei as matau, kad sonai aptepti kremu...? Ar cia turima omeny, kad torto forma??
Prasau atleisti, jei pasirodys kvaila. Bet mane sudomino sis tortas.