Aciu, visoms labai uz nuomones, bandysim dar pasikonsultuoti pas trecia gydytoja
QUOTE(Rita003 @ 2011 08 02, 11:31)
Mamytes patarkit, mums nustate I laipsnio adenoidus, gal kiek i II lygi einam. Sunui 6metai, sergam mazai, nei kosuliu, nei anginu neturim, jau gal 3-4 metai negerem jokiu antibijotiku, tik jis beveik visa laika buna issiziojes, miega taip pat, bet neknarkia, kalba normali, nesvepluoja, nekalba per nosi, nesiskundzia kad ji uzgulusi. Vienintele beda issiziojimas . Musu miestelio gyd. liepai operuoti, buvome ir santariskese,o ten gydytoja konkreciai nepasake, kad mums operacija butina, liepe apsispresti patiems, bet as juk ne medike . Pasimeciau visai . nesinori paskui grauztis, kad kazko nepadariau, arba dariau tai kas buvo nebutina, juk kiekviena narkoze nera geras dalykas auganciam organizmui. Labai labai prasau patarti, kaip pasielgti?
Zodis i zodi...situacija kaip pas mus...maniskei irgi 6 metai...viskas tas pats...mes buvo pas 5 gydytojus, nezino ar operuotis, paskutine instancija buvo ortodontas Zalgirio plkl, Sake zandikaulis nedeformuotas, laikyti 0.5 sportininku (bet pritaikyta vaikams) kapa, bet maniske atsisako.....gal ir man lapa duoti lupomis laikyti...naktimis laikau zandikauli 2 val kai yra noras, ir puikiausiai kvepuoja...
QUOTE(Glasha @ 2011 08 04, 21:11)
Zodis i zodi...situacija kaip pas mus...maniskei irgi 6 metai...viskas tas pats...mes buvo pas 5 gydytojus, nezino ar operuotis, paskutine instancija buvo ortodontas Zalgirio plkl, Sake zandikaulis nedeformuotas, laikyti 0.5 sportininku (bet pritaikyta vaikams) kapa, bet maniske atsisako.....gal ir man lapa duoti lupomis laikyti...naktimis laikau zandikauli 2 val kai yra noras, ir puikiausiai kvepuoja...
Del kapu nakciai ir as snekejau su ortodonte, bet ji man pasake, kad tokio amziaus vaikas dar per mazas islaikyti kapas. Vistik as nusprendziau operacija atideti, palauksim dar pusmeti
Sveikos,
Norėčiau sužinoti, kiek maždaug kainuoja vaikui adenoidų operacija Vilniuje Santariškėse. Planuojam rugsėjo pradžioje daryti. Ir kokiu būdu daroma narkozė, ar procese dalyvauja anestiozologas. Ačiū.
Norėčiau sužinoti, kiek maždaug kainuoja vaikui adenoidų operacija Vilniuje Santariškėse. Planuojam rugsėjo pradžioje daryti. Ir kokiu būdu daroma narkozė, ar procese dalyvauja anestiozologas. Ačiū.
QUOTE(krisiune @ 2011 08 08, 14:29)
Sveikos,
Sveiki,
mano mergyte operavo nesenai Santariskese. Mums operacija nieko nekainavo, savo nuoziura jei norite galite duoti gydytojui, kiek girdejau is mamyciu, anesteziologui nieks neduoda.
Pries isvezant i operacine , vaikui duoda tabletyte suciulpti, mazesniems tai ja sutrina ir duoda paskui vandenuku biski uzgerti, tada vaikas buna toks vangus, ir nelabai susigaudo kur veza ji ir pan., o nuvezus i operacine uzdeda tokai kauke pakvepuot .
Anesteziologas manau dalyvauja, pries diena iki operacijos, jis su jumis susitiks, ten gydytoja pasakys viska.
Vilniecius kiek teko bendrauti, ir mum taip buvo viena diena atvaziavom su gydytoja pasneket ir anesteziologu, kita diena atvazivom operuotis, ir ta pacia diena namo isvaziavom, aisku jei nera komplikaciju.
QUOTE(Asveja @ 2011 08 08, 15:39)
Sveiki,
mano mergyte operavo nesenai Santariskese. Mums operacija nieko nekainavo, savo nuoziura jei norite galite duoti gydytojui, kiek girdejau is mamyciu, anesteziologui nieks neduoda.
Pries isvezant i operacine , vaikui duoda tabletyte suciulpti, mazesniems tai ja sutrina ir duoda paskui vandenuku biski uzgerti, tada vaikas buna toks vangus, ir nelabai susigaudo kur veza ji ir pan., o nuvezus i operacine uzdeda tokai kauke pakvepuot .
Anesteziologas manau dalyvauja, pries diena iki operacijos, jis su jumis susitiks, ten gydytoja pasakys viska.
Vilniecius kiek teko bendrauti, ir mum taip buvo viena diena atvaziavom su gydytoja pasneket ir anesteziologu, kita diena atvazivom operuotis, ir ta pacia diena namo isvaziavom, aisku jei nera komplikaciju.
Labai aciu uz informacija.
QUOTE(Asveja @ 2011 08 08, 14:39)
As daviau Vargu, ar tai sutapimas, nes vienintelis is visos palatos mano vaikas labai lengvai narkoze "pernese".
mes nedavem anesteziologui (nei dar kam nors)- atsigavo labai lengvai tuo tarpu palatos kaimynas blaskesi verke
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 08 09, 12:42)
As daviau Vargu, ar tai sutapimas, nes vienintelis is visos palatos mano vaikas labai lengvai narkoze "pernese".
Mes buvom pasiruose duot, tiek daktarei, tiek anezteziologui, tiesiog pastarajam nespejom
Bet as nelabai suprantu "davei/nedavej" , ar tai tikrai priklauso nuo atsigavimo? manot kitokius anestetikus parenka (na bet ne is savo kisenias anezteziologai uz juos moka) ar specialiai daugiau ju paduoda vaikiukams, nes mat nedavej, kad siunkiau atsigautu (bet cia ir nelabai logiska, rizikuot gyvybem nelabai ismintinga del keliu simtu lt).
Vat as zinau viena pvz, kai tas davimas nieko vertas tapo, drauge beoperuojant jos dukryte dave anezteziologui (tikrai nemazai), o vaiko is operacines 3 val neisveze, nes anezteziologas per didele doze narkozes sudave ir vos atgaivaliojo
Papildyta:
Buvom pasirodyti daktarei, nuo operacijo praejus savaitej, nosyteje viskas blizga tiesiog, klausa atsistacius i vieta. Miegodami kvepuojam pro nosi ir neknarkiam kaip senukai beja apetitu nesiskundziam Ir dabar jau girdziu, mama noriu kazko uzkast....
O del kysiu temos, per apziura salia sedejo mama, kuri tik ejo i pacia pirmine apziura, ir jau deliojo pinigus i vokelius. Biski pikta, kad mes patys zmones islepinam tuos daktarus, kisam reikia nereikia, o paskui taip ir buna pabandyk neduot, juk reikia, patys padarom ta reikia.
QUOTE(Melajja @ 2011 08 09, 17:29)
Bet as nelabai suprantu "davei/nedavej" , ar tai tikrai priklauso nuo atsigavimo? manot kitokius anestetikus parenka (na bet ne is savo kisenias anezteziologai uz juos moka) ar specialiai daugiau ju paduoda vaikiukams, nes mat nedavej, kad siunkiau atsigautu (bet cia ir nelabai logiska, rizikuot gyvybem nelabai ismintinga del keliu simtu lt).
Matot, as operavusi visus tris vaikus. I kisene duodavau tik daktarams. O si syki pagalvojau, kad vis tik mazas vaikas, man reikia ne "tep lep" kad butu, o kad viskas normaliai. Ir mano atveju-taip ir buvo Vyresnieji suneliai irgi gaivaliojosi sunkiai po narkozes
Manau, kad ne kazkokia kitokia narkoze duoda tiems vaikuciams, bet tiesiog pinigai privercia juos siek tiek kruopsciau suziureti ir i duodamos narkozes kieki. Juk skirtinga ji buna 10kg vaikui ir 30kg. vaikui. Maciau, kaip jos tiesiog buvo per daug vyresniems vaikuciams palatoje, vienas vaikas net veme kraujais(pradejo vemti tai nuo narkozes, o paskui tiek isdraske viska, kad zaizda atsivere ir kraujas pasipyle, teko lasalines statyti) O maniskiui tos narkozes, matyt, dave miligramas i miligrama, nes vienintelis ne tik is palatos, bet ir triju sunu, is viso nepatyre jokiu pasaliniu reiskiniu, na tarsi siaip tyrimams butume atsigule. Mes net tos pacios dienos popiete (15 val)namuose jau buvom.
Jokiu budu neskatinu moketi i kisene Tikrai isoperuos neblogiau nei kad tuos, kurie mokejo, operuoja Tiesiog mano nuomone, kad ta pati operacija butu kaip galima maziau nemalonesne, su mazesniais pasaliniais veiksniais, tik del to mokejau.
Ar klinikose pries operacija duoda vaikams raminamaja tabletyte?
QUOTE(aquilatel @ 2011 08 10, 10:52)
Ar klinikose pries operacija duoda vaikams raminamaja tabletyte?
santariškėse tikrai duoda