Įkraunama...
Įkraunama...

Adenoidai - VII

nu bandau dar ribomunyl g.gif
nes skaitau ir matau, kad kazi ar pades doh.gif

matrioskyte, o kaip isgydavo dabar slogos, po operacijos?
mes maniskiui ne gaminami su gentomicinu, nei su sidabru, niekas nenumusa slogos doh.gif kai isisnargliuoja, tai paskui tik paselis ir antibai, kitos iseities nebuna doh.gif
dabar zinata geria, nes nuo pastovaus kisimo antibu, kitiems darosi atsparus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gegas: 29 balandžio 2011 - 14:27
sveikos, gresia ir mum operacija, bet kaip keistai,cia mamytes rasot kadsirgot dauk, o mum nieko, tesiok tam tikru augimo periudu pradejoeit nemalonis kvapas is burnos, po metu pradejokanrkt baisei, dar po menesio prasidejo sloga tokiakeista, labai tirsta gausi, net nustiabau is kur tiek mazai nositei telpa, galiausei vos pasveikus ir po 4 dienu vel sloga, veltokia pat gausi, rezultatasvaikasbeveik negirdi sad.gif deagnoze adenoidai, kaip bijau operacijos, bet iseities nera, baisus kavapas, knarkimas,o dabar ir negirdi, reik rekt kad isgirstu.....baisiausei kaip reiks paleist i pacia operacija, ji tokia jautri mergaite:( mum 5 metai, eh....
Atsakyti
QUOTE(elinor.m @ 2011 05 01, 15:57)
sveikos, gresia ir mum operacija, bet kaip keistai,cia mamytes rasot kadsirgot dauk,

manoji irgi nesirgo daug. Iš viso nesirgo taip, kad tektų antibiotikus gerti ar lovoj gulėti. Nei kosulių, nei temperatūrų, nei ausų uždegimų, nieko išskyrus nesibaigiančią slogą. Vienintelė priežastis dėl kurios mes vis kulniuodavom pas pediatrę ir dėl kurios ji nematė reikalo penkis mėnesius rašyt siuntimą pas LOR, jai, matyt, irgi tai nepasirodė rimta priežastis ir rimta ligonė... O LOR'istė vos pažvelgus į vaiką paklausė, kur mes tiek ilgai buvom ir delsėm doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simasta: 01 gegužės 2011 - 16:59
QUOTE(simasta @ 2011 05 01, 17:58)
manoji irgi nesirgo daug. Iš viso nesirgo taip, kad tektų antibiotikus gerti ar lovoj gulėti. Nei kosulių, nei temperatūrų, nei ausų uždegimų, nieko išskyrus nesibaigiančią slogą. Vienintelė priežastis dėl kurios mes vis kulniuodavom pas pediatrę ir dėl kurios ji nematė reikalo penkis mėnesius rašyt siuntimą pas LOR, jai, matyt, irgi tai nepasirodė rimta priežastis ir rimta ligonė...  O LOR'istė vos pažvelgus į vaiką paklausė, kur mes tiek ilgai buvom ir delsėm  doh.gif

mano pana dar visai maža, 2,4m. kai pradėjo darželį lankyti, pradėjo ypatingai dažnai sirgti slogomis, nuo jų temperatūra, kosuliai,visi mane tikino, kad tai normalu, vaikai lankantys darželį sergą, bet kai į mėnesį palankom ne daugiau 3 dienų doh.gif , rekordas buvo rugsėjį 2 savaitės, o visos kitos dienos ir visos Šventės lovoj, ligos, vaikas užkimęs, akys užkritę ir aptinę nuo amžinos slogos verysad.gif , poliklinikoje niekada nieko rimto nerado, LORė irgi pažiūrėjo, sako viskas pas jus švaru, o kai išsiprašiau siuntimo į Santariškes, ten daktaras visai neapdžiugino, adenoidai virš 2' ir apkurtimas nemažai pažengęs, ko aš net nepastebėjau doh.gif blush2.gif , kol kas purškėm antibiotikus, jei nepadės laukia operacija unsure.gif , antibiotikus baigėm purškšt ir bijau, kad viskas grįžta į senas vėžias doh.gif
Atsakyti
QUOTE(simasta @ 2011 05 01, 18:58)
manoji irgi nesirgo daug. Iš viso nesirgo taip, kad tektų antibiotikus gerti ar lovoj gulėti. Nei kosulių, nei temperatūrų, nei ausų uždegimų, nieko išskyrus nesibaigiančią slogą. Vienintelė priežastis dėl kurios mes vis kulniuodavom pas pediatrę ir dėl kurios ji nematė reikalo penkis mėnesius rašyt siuntimą pas LOR, jai, matyt, irgi tai nepasirodė rimta priežastis ir rimta ligonė...  O LOR'istė vos pažvelgus į vaiką paklausė, kur mes tiek ilgai buvom ir delsėm  doh.gif

bet buvo nesibaigenti soga, ko pas mus nebuvo neskaitant dvejiu paskutiniu, tai pirma sloga buvo kovo gale, antra dabar kurios metuir klausa nkentejo, et as buvau isitikins kad tai nuo slogos uzgulusios ausites blink.gif o pasirodo kokia baisibe.... temperaturu neturejo, aplamai sloga pirma ligioj vietoi prasidejo, net nstebau g.gif
QUOTE(mindaiva @ 2011 05 01, 20:17)
mano pana dar visai maža, 2,4m. kai pradėjo darželį lankyti, pradėjo ypatingai dažnai sirgti slogomis, nuo jų temperatūra, kosuliai,visi mane tikino, kad tai normalu, vaikai lankantys darželį sergą, bet kai į mėnesį palankom ne daugiau 3 dienų  doh.gif , rekordas buvo rugsėjį 2 savaitės, o visos kitos dienos ir visos Šventės lovoj, ligos, vaikas užkimęs, akys užkritę ir aptinę nuo amžinos slogos  verysad.gif , poliklinikoje niekada nieko rimto nerado, LORė irgi pažiūrėjo, sako viskas pas jus švaru, o kai išsiprašiau siuntimo į Santariškes, ten daktaras visai neapdžiugino, adenoidai virš 2' ir apkurtimas nemažai pažengęs, ko aš net nepastebėjau  doh.gif  blush2.gif , kol kas purškėm antibiotikus, jei nepadės laukia operacija  unsure.gif , antibiotikus baigėm purškšt ir bijau, kad viskas grįžta į senas vėžias  doh.gif

kaip man gaila tokiu maziku verysad.gif kad vaikai nekentetu butu zimei smagiau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Gegas @ 2011 04 29, 15:26)
nu bandau dar ribomunyl  g.gif
nes skaitau ir matau, kad kazi ar pades  doh.gif

matrioskyte, o kaip isgydavo dabar slogos, po operacijos?
mes maniskiui ne gaminami su gentomicinu, nei su sidabru, niekas nenumusa slogos  doh.gif kai isisnargliuoja, tai paskui tik paselis ir antibai, kitos iseities nebuna  doh.gif
dabar zinata geria, nes nuo pastovaus kisimo antibu, kitiems darosi atsparus

nosyte tai gerai uzgulta buvo,bet tik tiek kad skistesne sloga,nebuvo pazaliavus kaip visada...antibijotiku neprireike,issivertem su gelomirtoliu...neprireike 2sav.kad praeitu pilnai sloga,o taip tai po menesi gydydavomes...bet tas nosytes uzgulimas man nelabai patiko,nes po 2men.operacijos dar ausytes pilnai neuzgije buvo verysad.gif tai dabar neisim i darzeli,kad nesusirgtu ir po menesio vel ziuresim kas ten su tom ausytem gaunasi.. mirksiukas.gif
mes buvom rugpjuti ir spali gere luivaka,bet deja deja nieko nepadejo verysad.gif o tikejaus kad nors kiek bus geriau...ir dabar dar gerem imunotrofina ir tas nepadejo...nieko nebeduodu,nes nebetikiu... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matrioskyte: 01 gegužės 2011 - 20:23
QUOTE(matrioskyte @ 2011 05 01, 21:19)
nosyte tai gerai uzgulta buvo,bet tik tiek kad skistesne sloga,nebuvo pazaliavus kaip visada...antibijotiku neprireike,issivertem su gelomirtoliu...neprireike 2sav.kad praeitu pilnai sloga,o taip tai po menesi gydydavomes...bet tas nosytes uzgulimas man nelabai patiko,nes po 2men.operacijos dar ausytes pilnai neuzgije buvo verysad.gif tai dabar neisim i darzeli,kad nesusirgtu ir po menesio vel ziuresim kas ten su tom ausytem gaunasi.. mirksiukas.gif
mes buvom rugpjuti ir spali gere luivaka,bet deja deja nieko nepadejo verysad.gif o tikejaus kad nors kiek bus geriau...ir dabar dar gerem imunotrofina ir tas nepadejo...nieko nebeduodu,nes nebetikiu...  smile.gif

mutavę tos ligos iki negalėjimo unsure.gif
Atsakyti
Skaitinėjau šitą temelę, todėl dabar ir pati rašau, gal kuriai bus įdomi mūsų istorija.
Mano vaikui (4m) šiandien išoperavo adenoidus, buvo 3 laipsnio.
Vaikui astma, dažnai dusina, tekę dėl to ir reanimacijoje gultėti, ypač pablogėja kai slogą pasigauna, tada kvėpuoti nė pro kur.
Prieš kokius 7 men pastebėjau, kad ir klausa pablogėjo (nes vis "ką" ir "ką"), kovą nuėjome pas LOR'ą privatų (nes du neprivatūs šiek tiek skirtingas išvadas padarė, norėjau dar trečios nuomonės).
Ptikrinęs klausą - gydytojas liepė gana skubiai išoperuoti adenoidus, nes jeigu dar laukiant tada jau ir ausytes gali tekti operuoti. Gana dažnai skraidom, aš visada stebėjausi, kodėl mano vaikui niekada ausų neužgula, o LOR'as pasakė, kad jam jos jau ir taip užgultos visada.

Kadangi ne LT gyvenu, mano mama suderino visą procedūrą, o MB grįžo su vaiku, vat šiandien ir išoperavo. Sakė po narkozės pabudęs jau, jogurtus valgo (daktaras patarė atsinėšti tokių užkandžių). Šiaip operacija praėjo gerai, sakė adenoidai buvo labai išvešėję.

dabar stebėsim kaip toliau viskas vyks, ar klausa pagerės, sakė kad net astma ir dusuliai gali praeiti. Jeigu įdomu, galėsiu karts nuo karto pranešti ar jaučiasi pagerėjimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tauromama: 02 gegužės 2011 - 11:12

QUOTE(tauromama @ 2011 05 02, 12:11)

dabar stebėsim kaip toliau viskas vyks, ar klausa pagerės, sakė kad net astma ir dusuliai gali praeiti. Jeigu įdomu, galėsiu karts nuo karto pranešti ar jaučiasi pagerėjimas.

Klausa tikrai turi pagerėti mirksiukas.gif,Maniškiui taip ir būdavo kai tik suserga,užgula adenoidai vidinį ausies kanalėlį ir vaikas nedagirdėjo gana stipriai.Ir koks piktas būdavo doh.gif .Greito 4u.gif pasveikimo
Atsakyti
QUOTE(meilutė @ 2011 05 02, 13:01)
Klausa tikrai turi pagerėti mirksiukas.gif,Maniškiui taip ir būdavo kai tik suserga,užgula adenoidai vidinį ausies kanalėlį ir vaikas nedagirdėjo gana stipriai.Ir koks piktas būdavo  doh.gif .Greito 4u.gif  pasveikimo

Dėkui labai 4u.gif

Va dar kartą su mama kalbėjau, daktaras sakė, kad po 10 dienų dar gali reikėti daryti ausų prapūtimą (bet nevisiems to prireikia), tik kad po tu 10 mano vaikas jau bus parskiręs atgal, tai nežinau ką reikės daryti.

Jeigu kam įdomu, tai 3-4 dienos po skrydžio negalima adenoidu operuoti, o po operacijos savaitė turi praeiti, kad vėl butu galima skristi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tauromama @ 2011 05 02, 13:14)
Dėkui labai  4u.gif

Va dar kartą su mama kalbėjau, daktaras sakė, kad po 10 dienų dar gali reikėti daryti ausų prapūtimą (bet nevisiems to prireikia), tik kad po tu 10 mano vaikas jau bus parskiręs atgal, tai nežinau ką reikės daryti.

Jeigu kam įdomu, tai 3-4 dienos po skrydžio negalima adenoidu operuoti, o po operacijos savaitė turi praeiti, kad vėl butu galima skristi  mirksiukas.gif

Tegul vyras prašo, kad gydytojas parodytų kaip daryt, ten nėra sunku, patys pasidarysit. Mano vaikui poliklinikoj darė, tai liepė sakyt garsiai šokoladas ir su tokia didele pompa per nosytę staigiai įpūtė, kai vaikas tarė a 'šokolaaaadas'. Dar parodė visokių pratimukų, kad ausies kanalą pratampyt ir skysčiui padėt išsivalyt. Sėkmės sveikstant 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(&joy @ 2011 05 02, 13:29)
Tegul vyras prašo, kad gydytojas parodytų kaip daryt, ten nėra sunku, patys pasidarysit. Mano vaikui poliklinikoj darė, tai liepė sakyt garsiai šokoladas ir su tokia didele pompa per nosytę staigiai įpūtė, kai vaikas tarė  a  'šokolaaaadas'. Dar parodė visokių pratimukų, kad ausies kanalą pratampyt ir skysčiui padėt išsivalyt. Sėkmės sveikstant 4u.gif

drinks_cheers.gif maniškiui ir labai patiko šitas pratimukas su šokoladu.Na aišku dar paskui,po procedūros, turėdavom eit kokį skanėstą nusipirkti doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti