Na taip,neramu per operacija.Bet ne ka svarbesne,manau, ir savaite po jos,na bent jau pirmos dienos.Tik ir stebi visa laika ar po smarkesnio pajudejimo,neima nosyte kraujuoti ar dar biesai,kas darytis .Maniskis dar paknarkia,atrodo kazkas nosytej gargaliuoja,bet kazkaip kol kas del to labai nepergyvenu,nes pirmas ispudis po operacijos pas mus zymiai geresnis,nei pries ja.Klausa atsistate,o ir nakti daug svariau miegojo,nes iki to negaledavau klausytis naktimis,kaip jis sunkiai ir garsiai kvepuoja
Sveikos,
Mano berniukui irgi yra adenoidai. Tai slogos pastovios, su nedidelėm pertraukėlėm. Kartais ausų uždegimai, neprgirdėjimas jų metu. Knarkimas, garsus kvėpavimas. Bet dar pastebėjau, kad prieš užmiegant kvėpuoja labai nelygiai, tarsi sulaiko kvėpavimą. Išsilygina kvėpavimas tik užmigus. Net ir kai nėra slogos.
Čia tas kvėpavimo sulaikymas nuo adenoidų, ar šiaip nerviniu pagrindu? Gal susidūrėte?
Mano berniukui irgi yra adenoidai. Tai slogos pastovios, su nedidelėm pertraukėlėm. Kartais ausų uždegimai, neprgirdėjimas jų metu. Knarkimas, garsus kvėpavimas. Bet dar pastebėjau, kad prieš užmiegant kvėpuoja labai nelygiai, tarsi sulaiko kvėpavimą. Išsilygina kvėpavimas tik užmigus. Net ir kai nėra slogos.
Čia tas kvėpavimo sulaikymas nuo adenoidų, ar šiaip nerviniu pagrindu? Gal susidūrėte?
Labas, mes irgi jungiamės prie jūsų su tom pačiom bėdelėm. Mums numatyta operacija kovo 10 d. Labai jaudinuosi kaip viskas pavyks Dabar visą mėnesį manoji išbuvo sveika, bet ir laikiau vos ne šiltnamio sąlogom. Tai ir vėl bijau, nes kirba mintis, o gal nereikėjo Nors sausio mėn. sirgom ausų uždegimu. Na palaikykite ir mus
QUOTE(laurriukas @ 2011 03 06, 16:15)
Sveikos,
Hm musu mazylis taip pat kvepuoja "baisiai". Kartais atsigulu ir klausau ar kvepuoja ar ne, nes taip pat keistai - tai labai tankiai ikvepia, tai visai keleta sekundziu neikvepia...Gal tikrai cia su adenoidais susije?
QUOTE(laurriukas @ 2011 03 06, 17:15)
Sveikos,
Taip,tikrai nuo adenoidu.Mano vaikiukas irgi baisiai kvepavo,snopavo,net nezinau,kaip apibudinti.Naktim keldavausi po kelis kartus ziureti ar isvis itraukia oro.Dienos metu nuolatos issiziojes budavo .O isoperavus,nepalyginamai pagerejo,aisku vis dar paknarkia ir jauciasi,kad siek tiek uzgulta nosis,bet tai jau nesulyginama.O be to daktaras sake,kad kokias dvi savaites dar taip gali buti po operacijos.As tikrai dziaugiuosi,kad operavomes,aisku dar nesam sugije,vis dar neramu,bet pliusai didieji pasimate jau pacia pirma para
QUOTE(doma31 @ 2011 03 07, 11:01)
Taip,tikrai nuo adenoidu.Mano vaikiukas irgi baisiai kvepavo,snopavo,net nezinau,kaip apibudinti.Naktim keldavausi po kelis kartus ziureti ar isvis itraukia oro.Dienos metu nuolatos issiziojes budavo .O isoperavus,nepalyginamai pagerejo,aisku vis dar paknarkia ir jauciasi,kad siek tiek uzgulta nosis,bet tai jau nesulyginama.O be to daktaras sake,kad kokias dvi savaites dar taip gali buti po operacijos.As tikrai dziaugiuosi,kad operavomes,aisku dar nesam sugije,vis dar neramu,bet pliusai didieji pasimate jau pacia pirma para
Kad operacija tik didelis pliusas tai as zinau, kadangi vyresnelei isoperuoti adenoidai ir vaikas zymiai geriau jauciasi ir serga lengviau na ir viskas geriau . Tik musu Barbora taip nekvepavo "nelygiai" del to ir susirupinau.
O kad operuosim mazyli tai tikrai ir jau zyziu as gydytoju puse metu, kad davai nekankinam vaiko - isoperuokit, bet jie atsisakineja - sako per mazas
QUOTE(doma31 @ 2011 03 07, 11:01)
Mes irgi turėjom šią bėdą, adenoidai tikrai trukdo vaikui ramiai miegoti ir kvėpuoti...Kai sūnui išoperavo adenoidus, ši problema susitvarkė - miega labai ramiai, tyliai, jokio buvusio knarkimo; kad išgirstum kvėpavimą, reikia net pasilenkti prie pat veiduko... Ir ligų sumažėjo, net kai būna sloga, praeina greitai ir lengvai, nosis nebūna užgulta
Sveikutes.Klausimelis,jau pasveikusiems .Ar putet pirmaja savaite po operscijos nosyte ir ar naudojot,kokius nors lasus ar purskikli,kad atkimsti siek tiek uzgulusia nosyte vaiko.Musiskui kaip ir noretusi,kad jis prapustu,bet bijau,kad kraujavimo nesukeltumem.Siaip daktaras ta leido daryti jau sekancia diena,bet man kazkaip vistiek baisu
QUOTE(doma31 @ 2011 03 09, 13:30)
Sveikutes.Klausimelis,jau pasveikusiems .Ar putet pirmaja savaite po operscijos nosyte ir ar naudojot,kokius nors lasus ar purskikli,kad atkimsti siek tiek uzgulusia nosyte vaiko.Musiskui kaip ir noretusi,kad jis prapustu,bet bijau,kad kraujavimo nesukeltumem.Siaip daktaras ta leido daryti jau sekancia diena,bet man kazkaip vistiek baisu
putem nosele jau ta pacia diena po operacijos po 3 dienukiu leido plaut juros vandenuku nes sloga pagavo nepasikeits situacijai gavom tobrex akiu lasiuku i nosi
Na štai ir mes jau po operacijos. Ir praėjo viskas gana gerai
QUOTE(vivafresh @ 2011 02 28, 16:59)
Sveiki.
gal žinot, kokie specialiastai atlieka adenoidu šalinimą Kauno trečiojoje ligoninėje?
gal žinot, kokie specialiastai atlieka adenoidu šalinimą Kauno trečiojoje ligoninėje?
Kauno Apskrities ligoninej,dabar ji taip vadinasi siulau tik vedeja K.ŠAULI,mes operuosimes kovo 17d
sveikos,mamytes visada skaitydavau tema,sekdavau....dabar mes jau po adenoidu operacijos,kuri buvo vasario 25d.ir galiu pasisakyti kas po jos pasikeite aisku,kol vaikas atsigavo is po narkozes sunku buvo,valanda laiko labai isterekavo,vos nulaikiau,bet po to kai numiegojo buvo toks pat ramus ir svelnus vaikas tik grizom namo paprase valgyti,tai bijojau kad nepykintu,bet viskas buvo gerai.vakare lyg ir kelios dalys temp.buvo,bet kadangi jam pradejo skaudet gerklyte tai padaviau paracetamolio,dar ir nakti buvo pradeje skaudet gerklyte...siaip nosyte truputuka gal trecioj dienoj paputem,nes labai bijojau kad nepradetu kraujuoti...visiskai jokiu saldumynu nedaviau savaite laiko,o po to jau ir maziau prasydavo gal isitikinimas gal ne,bet man jau ir pirma nakti vaikas graziau kvepavo.dabar jau praejus 2 savaitem jis jau televizoriu ziuri susiciaupes,tikrai maziau issiziojes vaiksto.naktim nebepraso gerti,ramiau miega.kai isoperavo tai sake adenoidai buvo 2laipsnio,bet labai jau tokie snargleti(taip gydytoja issireiske) ir vos ne kose,infekciju saltinis... dar savaite neisime i darzeli....bet vistiek tikimes kad nors kiek maziau sirgsim,nes jau buvo nebeimanoma,3dienos darzeli,3 savaites namuose...