Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame/neriame kūdikiams

turiu klausimėlį - gal kuri esate mezgusi statytas rankoves iš viršaus ar turite linką kaip tai daryti? Būčiau labai dėkinga 4u.gif
Mezgu kūdikiui megztuką iš storų siūlų ir labai norėčiau, kad nereiktų daryti siūlių, o pakaktų susirinkt akis.
Atsakyti
Ka tik pabaigta suknute 6 men. mergytei
user posted image
Atsakyti
Sveikos mamytės, esu visiškai "žalia" mezgime/nėrime, bet labai norėčiau ką nors savo mažąjai damai numegzti/nunerti. Tik neįsivaizduoju koks darbelis, man, pradedančiajai būtų įmanomas? Gal galite patarti ką lengviau yra numegzti kepurytę ar kokią suknytę? Ir kaip tai padaryti gal galėtumėte patarti? ax.gif Labai labai noriu papuošti savo dukrytę, bet neturiu žalio supratimo kaip tai padaryti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamux ievux @ 2013 08 19, 13:40)
turiu klausimėlį - gal kuri esate mezgusi statytas rankoves iš viršaus ar turite linką kaip tai daryti? Būčiau labai dėkinga  4u.gif
Mezgu kūdikiui megztuką iš storų siūlų ir labai norėčiau, kad nereiktų daryti siūlių, o pakaktų susirinkt akis.

Tas būdas vadinasi "contiguous". Va čia galima rasti paaiškinimą anglų kalba. Tiesa, ten pavyzdys suaugusiems, bet galima gal kažkaip išsiskaičiuoti klaidų - bandymų metodu, žinant principus... g.gif

Va dar mažesnis variantasžaisliukui 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievuxe: 08 rugsėjo 2013 - 19:02
QUOTE(IrinaL @ 2013 02 21, 14:23)
Komplektukas dvynukams  4u.gif

labai grazu! gal gali rastu pasidalinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Plastak @ 2013 09 08, 18:02)
Sveikos mamytės, esu visiškai "žalia" mezgime/nėrime, bet labai norėčiau ką nors savo mažąjai damai numegzti/nunerti. Tik neįsivaizduoju koks darbelis, man, pradedančiajai būtų įmanomas? Gal galite patarti ką lengviau yra numegzti kepurytę ar kokią suknytę? Ir kaip tai padaryti gal galėtumėte patarti?  ax.gif  Labai labai noriu papuošti savo dukrytę, bet neturiu žalio supratimo kaip tai padaryti.  4u.gif

Jei nori kepurytes,tai paprasciausiai numegzk tarkim is abieju pusiu gerom akim(vadinasi ripsas) arba is geros gerom,is blogos -isvirksciom(lygusis mezgimas)staciakampi,plotis pagal galvytes apimti,aukstis pagal galvyte nuo kaktytes iki virsugalvio.Tada susiuk sona,virsu sutrauk suimdama is karto po daug akiu,arba i paskutines eiles akis iverdama dviguba siula ir sutraukdama,gausis kepuryte.Tada ant virsugalvio uztupdai bumbula,jei reikia-pritvirtini raistelius(nuvijusi virvutes,arba nupynusi kasytes) ir viskas.
Dar nesunku numegzti liemenyte:numezgi 2 staciakampius(pagal reikiama ilgi ir ploti),susiuvi palikdama skyles galvytei ir rankom,na ir jei iseis-apmezgi rankoviu skyles stulpeliu(1akis gera,kita bloga),va ir liemene.Panasiai mezgasi ir sarafaniukas,tik i virsu is sonu reikia po kelias akis suimti kas kelios eiles ir kakliukui iskirpte didesne isimti.
Na,cia tik patys paprasciausi pavyzdziai,be jokiu sudetingesniu isemimu smile.gif Kai igusi-pamatysi kaip lengva.Sekmes!
Atsakyti
Laba,

Iš karto atsiprašau, kad neskaičiau visos temos, bet nors ir suprantu rusiškai, be schemos man blondinei niekaip nedaeina. Gal kas turite tokio megztuko schemutę nors tušinuku ant popieriaus pabraižytą 4u.gif

http://www.liveinter.../post133774781/
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2013 12 23, 17:17)
Laba,

Iš karto atsiprašau, kad neskaičiau visos temos, bet nors ir suprantu rusiškai, be schemos man blondinei niekaip nedaeina. Gal kas turite tokio megztuko schemutę nors tušinuku ant popieriaus pabraižytą  4u.gif

http://www.liveinter.../post133774781/

Lietuviškas aprašymas 4u.gif Anksčiau dar ir kažkuri iš forumiečių berods buvo išvertusi, neprisimenu kurioje temoje. O schemos tai neteko matyti.
Atsakyti
Ačiū. Aprašymą ir kitame forume radau tik aš bais neįgudusi mezgėja, ir tokie aprašymai man nėra aiškūs blush2.gif užtat ir reikia brėžinuko nors betkaip pakeverzoto. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ilgakojuke @ 2011 03 09, 12:50)
Pirmam psl yra aprasymo atsisiuntimo nuoroda mirksiukas.gif
Papildyta:
Ir kasdien jis man patinka vis labiau biggrin.gif  Snd jau atrodo taip:

user posted image

Bet dar dregnokas frusty.gif

Tikrai labai grazus megztukas, kadangi ir as siuo metu esu pradejusi toki megzti savo pupai, bet iskilo klausimas, gal galesit padet.. as pradejau megzti 5 virbalais ir nuo 2 aliu uzdejimo ant kiekvieno virbalo.. bet man gaunasi toks idubimas, nzn kaip paaiskint, labiau panasu i kepures ilinkima.. ir kitas dalykas, pas mane gaunasi tik keturi pasikartojantys tie mezgimo rastai, o visose nuotraukose yra 8 linkiai?

P.s. pirmo puslapio nuoroda nebeveikia, tad mezgiau, pagal paaiskinima, kuri radau pirmuose puslapiuose..

Aciu uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
Kas antroj eilėj turi prisidėti 8 arba 9 akys, taip ir gaunasi tie linkiai. Jei pridėsit mažiau, bus kepurė.
Atsakyti
QUOTE(vasaros_lietus @ 2014 01 15, 12:20)
Kas antroj eilėj turi prisidėti 8 arba 9 akys, taip ir gaunasi tie linkiai. Jei pridėsit mažiau, bus kepurė.

Aciu 4u.gif jau apskritimas gerai gaunasi.. aciu 4u.gif
Atsakyti