Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame/neriame kūdikiams

QUOTE(Spygliusss @ 2011 02 18, 20:10)
Apvalaus megztuko pradzia tokia:
...
tada reikia daryti rankoves:geromis numezgi 18 geru+uzmetimas...
...

Sveiki, mezgu šį megztuką, būtent pagal šį aprašymą.
Bet iškilo klausimas: Koks atstumas tarp rankovių turi gautis?
Mesgu dudžiajai ( 4m), bet bijau, kad mažas bus. Nes tas tarpiukas tarp rankovių toks mažas atrodo. Pamatavau dvimetei, tai žiūriu, kad jai tinka...

Ir ardyt gaila, ir toliau megzt rankos nekyla...
Kaip sudydžiais šio megztuko?
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2012 04 20, 10:06)
Sveiki, mezgu šį megztuką, būtent pagal šį aprašymą.
Bet iškilo klausimas: Koks atstumas tarp rankovių turi gautis?
Mesgu dudžiajai ( 4m), bet bijau, kad mažas bus. Nes tas tarpiukas tarp rankovių toks mažas atrodo. Pamatavau dvimetei, tai žiūriu, kad jai tinka...

Ir ardyt gaila, ir toliau megzt rankos nekyla...
Kaip sudydžiais šio megztuko?

buvo komentuota kažkur, apskritimo skersmuo turi būti jei ne klystu puse apimties po pažastim, pvz.: mano mergytės apimtis po pažastim 56cm, tai mezgiau apskritimą 28cm mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelinute:) @ 2012 04 20, 12:19)
buvo komentuota kažkur, apskritimo skersmuo turi būti jei ne klystu puse apimties po pažastim, pvz.: mano mergytės apimtis po pažastim 56cm, tai mezgiau apskritimą 28cm  mirksiukas.gif

Perskaičiau šią temą, ir neradau apie dydžius kur kalbėta blush2.gif

Prašau pagalbos. Mezgiau mezgiau šį apvalų megztinį ir visai ne kas gaunasi... Nors lyg ir pagal aprašymą dariau...

1. man nepavyksta tų skylučių išgauti po užmetimo... Užmetimą padarau, akių padaugėja, bet skylutės nebūna....

2. Pirmoji dalis (iki rankovių) man gaunasi tokia išgaubta, o ne plokščia. Na jei ištempiu rankom, tai eina į plokštumą ištempti, o jei atleidi, tai vis vien išsigaubia, ir megztukas išsigaubia...

3. Ripso dalis. Ar ją tikrai kas 6 eiles reikia platinti? Gaunasi, tada jau kaip tuneliukas, nes mažai platinama ir nemažai akių daroma. Man gaunaso ta dalis tokia iššokusi iš mezginio. Užsirietusi, nes nenori išisskleisti kaip iki tol ratas...

Žodžiu, lyg ir numezgiau, bet realiai, niekaip negalėčiau net nuotraukos padaryt kaip jūsų megztukų, niekaip man neišsiskleidžia į apskritimą doh.gif

Eisiu ardyt ir permegzti, bet va noriu išsiaiškinti kur klaidos. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2012 04 25, 21:11)
Perskaičiau šią temą, ir neradau apie dydžius kur kalbėta  blush2.gif

Prašau pagalbos. Mezgiau mezgiau šį apvalų megztinį ir visai ne kas gaunasi... Nors lyg ir pagal aprašymą dariau...

1. man nepavyksta tų skylučių išgauti po užmetimo... Užmetimą padarau, akių padaugėja, bet skylutės nebūna....

2. Pirmoji dalis (iki rankovių) man gaunasi tokia išgaubta, o ne plokščia. Na jei ištempiu rankom, tai eina į plokštumą ištempti, o jei atleidi, tai vis vien išsigaubia, ir megztukas išsigaubia...

3. Ripso dalis. Ar ją tikrai kas 6 eiles reikia platinti? Gaunasi, tada jau kaip tuneliukas, nes mažai platinama ir nemažai akių daroma. Man gaunaso ta dalis tokia iššokusi iš mezginio.  Užsirietusi, nes nenori išisskleisti kaip iki tol ratas...
Žodžiu, lyg ir numezgiau, bet realiai, niekaip negalėčiau net nuotraukos padaryt kaip jūsų megztukų, niekaip man neišsiskleidžia į apskritimą  doh.gif

Eisiu ardyt ir permegzti, bet va noriu išsiaiškinti kur klaidos.  4u.gif

aš numezgiau ir man keista, kad jums nesigauna, pirmiausia, gal jus tuos uzmetimus ne taip nuosekliai dedat, gal per tampriai mezgat, nes viskas ten gaunasi tiesiog puikiai
gal pasistenkit imest foto, nes sunku isivaizduot, kas galetu but ne taip mirksiukas.gif
Atsakyti
Įmetu nuotrauką http://s019.radikal....440e8e6d4b1.jpg

Tuos užmetimus ryškiai darau ne taip, tk va nzn kaip reik, kad skylutės gautųs.
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2012 04 26, 08:36)
Įmetu nuotrauką http://s019.radikal....440e8e6d4b1.jpg

Tuos užmetimus ryškiai darau ne taip, tk va nzn kaip reik, kad skylutės gautųs.

įdedu savo megztukėlio nuotraukas, gal bus aiškiau mirksiukas.gif
user posted image
user posted image

užmetimas dedamas tiesiog siūlą permetant per virbalą ir mezgant toliau, apėjus ratu, užmetimas išmezgamas paprastąja akimi, apėjus ratu vėl daromas užmetimas smile.gif
Atsakyti
Sveikos darbstuolytes 4u.gif
Esu savamoksle nereja  biggrin.gif  Bandau nunerti savo pirmaji "blyna",bet uzstrigau  doh.gif
Zodziu neriu slaustukus savo dukrytei ir ten nuo jusmens reikia siaurinti is abieju krastu kas eile 3kartus paliekant nenerta po 1 stulpeli.Rastas paprasciausias-stulpeliai su uzmetimu.Kaip eiles gale palikt nenerta stulpeli viskas aisku,bet kaip kitoje eileje priekyje palikt neisnerta niekaip nesuprantu  schmoll.gif
O jei visada gale palikinet,tai nesimetriskos puses gaunasi  g.gif 
Prasau padekit  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vikte;): 28 balandžio 2012 - 11:37
Evelinute, labai gražu

Atsakyti
QUOTE(Evelinute:) @ 2012 04 26, 10:49)
įdedu savo megztukėlio nuotraukas, gal bus aiškiau  mirksiukas.gif

Gražus!

Niu, va įveikiau tuos užmetimus. Ir rankoves ne pagal akis padariau,o pagal cm ir vaiko apimtį... dabar mezgu toliau.
Klausimas liko tik apie ripsą. Kaip ten su papildomu akių uždėjimu? Dėti tikrai kas 6 eiles išmezgant iš vienos dvi? Ar vis tik dažniau? Galbent kas dvi eiles? kažkaip įtartinai retai tas uždėjimas... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2012 05 07, 18:07)
Gražus!

Niu, va įveikiau tuos užmetimus. Ir rankoves ne pagal akis padariau,o pagal cm ir vaiko apimtį... dabar mezgu toliau.
Klausimas liko tik apie ripsą. Kaip ten su papildomu akių uždėjimu? Dėti tikrai kas 6 eiles išmezgant iš vienos dvi? Ar vis tik dažniau? Galbent kas dvi eiles? kažkaip įtartinai retai tas uždėjimas...  blush2.gif

aš išmezginėjau kas 6 eilę, nes ripsas ir šiaip paslankesnis raštas mirksiukas.gif bandyk ir žiūrėk
Atsakyti
user posted image
Aprasymas rusu kalba ir schemos

Miegmaišis kūdikiui
user posted image
Aprasymas rusu kalba
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kosemanai: 07 gegužės 2012 - 22:03
mergaitės, o gal galit parašyti, kokio aukščio daryti kepurytė naujagimiui? kiek mąstau, lyg 12 cm? ar ne?
Atsakyti