QUOTE(kapseika @ 2011 04 28, 10:14)
Sveikos, o gal kuri mezgete maza megztukeli kokiu 3-6men. kudikeliui, ir turite issamu aprasyma, ar schemute? Ne kiek rastas svarbu, svarbu visi islaidymai, nulaidymai...ypac saunu butu reglaniukas nuo virsaus, bet ten man jau toks juodas miskas tas akiu paskaiciavimas, o laiko suklydimams ir paklydimams jau darosi mazokai
Bet kurį mezginį, jei nesinori paskui ardyti jau įpusėto, reikia pradėti nuo pavyzdėlio ir pasiskaičiuoti, kiek akių (tuo pačiu galima - ir kiek eilių) telpa į ilgio vienetą - nuo to jau niekur nepabėgsi. Mano tik ką minėtame žurnale yra bent keletas reglaniukų kūdikiams - jei kurio nors iš jų apmetamų akių skaičius daugiau ar mažiau atitinka Tavo mezgimo tankumą, tiesiog imk ir megzk pagal aprašymą.
O šiaip tai ir to "tamsiojo miško" nėra ko bijoti - mano pirmasis reglanas nuo viršaus (pats paprasčiausias, be jokių iškirptės įgilinimų) pavyko iš pirmo karto. Visas mandrumas, kurio kūdikiškam rūbeliui pakanka - pradžioje akis padalinti iš trijų (viena dalis priekiui, viena nugarai, o trečioji - abiems rankovėms (t.y. dar perpus)). Jei megztukas susagstomas (o naujagimiui taip ir yra praktiškiausia), atitinkamai pridedama akių susegimo juostelei.
Čia tema apie reglano rankoves - ir informacijos nemažai, ir klausti galima drąsiai.
❀ Tiesa - visai ne tai, ką galima įtikinamai įrodyti, bet tai, kas viską daro paprasta ir suprantama (A.de Sent Egziuperi)