Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Zirzilja @ 2011 02 14, 11:23)
o koki islaikyma darei?

Visaip bandžiau. Konkrečiai mano nuotraukoje išlaikymas yra 1/10
Žodžiu ten kur palmės mano nuotraukoje, tai ten yra tas skaitmeninis foto rėmelis. Jei šviesos per daug, tai jo vaizdas nuotraukoje kažkaip labai nušviesėja ir dingsta tos sodrios spalvos g.gif o kai tamsu (prieblanda), jis taip gražiai apšviečia likusią nuotraukos kompoziciją, bet pati foto tada gaunasi tamsi...
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 02 14, 10:17)
Gotte, čia jei neklystų tavo foto  ax.gif

Būk gera, paprotink mane kaip tokią švarią foto išgavai žvakių šviesos apšvietimu  blush2.gif  aš va bandžiau, bet per tamsi nuotrauka gavosi, o ISO užkelti nenorėjau, nes tada dingsta "minkštumas"  unsure.gif

Tokie nustatymai:

f/5,6

exp 1/40 s

ISO - 800

Čia dar plius pašiečiau su prožiku į kortas, tik nežinau, kiek tas realiai pagelbėjo. Be to foto dariau RAW, tai po to galėjau pastumdyt ten viską g.gif Fokusuot reikia į labiausiai apšviestą objektą. Nežinau net kaip tau patarti, tiesiog pasibandyk įvairius fotiko nustatymus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 14 vasario 2011 - 10:37
QUOTE(gotte @ 2011 02 14, 11:36)
Tokie nustatymai:

f/5,6

exp 1/40 s

ISO - 800

Čia dar plius pašiečiau su prožiku į kortas, tik nežinau, kiek tas realiai pagelbėjo. Be to foto dariau RAW, tai po to galėjau pastumdyt ten viską  g.gif  Fokusuot reikia į labiausiai apšviestą objektą. Nežinau net kaip tau patarti, tiesiog pasibandyk įvairius fotiko nustatymus  mirksiukas.gif

Pas mane ISO buvo 200 ax.gif bet kadangi šviesiausia nuotraukos dalis yra pats rėmelis, o sufokusuoti reikia akinius, tai nelabai gaunasi g.gif bandžiau fokusuoti pačias palmes, tai viskas gaunasi gerai išskyrus akinius lotuliukas.gif jie dingsta lotuliukas.gif ir tada jau net nebesimato tų akinių lotuliukas.gif O RAW nebandžiau fotografuoti ax.gif nemoku aš stumdyti ten visko blush2.gif ką ten reikia stumdyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 02 14, 11:42)
O RAW nebandžiau fotografuoti  ax.gif  nemoku aš stumdyti ten visko  blush2.gif  ką ten reikia stumdyti  blush2.gif

tai o kaip ismoksi, jeigu nebandysi? nieko ten sudetingo, mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzilja @ 2011 02 14, 11:51)
tai o kaip ismoksi, jeigu nebandysi? nieko ten sudetingo,  mirksiukas.gif

Na aš nespėju tiesiog smile.gif juk ne vien fotografija yra biggrin.gif kaip bebūtų keista dar ir kažkoks kitoks gyvenimas šalia fotiko vyksta lotuliukas.gif
O jei rimtai tai tikrai labai daug info ir visko per porą savaičių tikrai nesusikratysiu galvon blush2.gif po truputį vis bandau bandau ir su fotoaparatu pažaisti ir su PS susidraugauti blush2.gif va visokie klausimai ir kyla blush2.gif
Atsakyti
Nuotrauka žaidimui. Rinkausi širdelę, jausmus
"Meilė muzikai"
Nuotrauka Robobebrui
user posted image
Atsakyti
beje, kam siust daina.>? irgi noriu zaist biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 02 14, 11:59)
beje, kam siust daina.>? irgi noriu zaist biggrin.gif

green tea siūsti reikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2011 02 14, 11:37)
"Meilė muzikai"
Nuotrauka Robobebrui

foto tai man labai patinka. bet galvojau, kad zaidimui tai konkretu daikta reik pasirinkt?smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 14 vasario 2011 - 12:22
QUOTE(airv @ 2011 02 14, 12:37)
"Meilė muzikai"
Nuotrauka Robobebrui

och, koks grozis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 02 14, 12:22)
foto tai man labai patinka. bet galvojau, kad zaidimui tai konkretu daikta reik pasirinkt?smile.gif

taip ir turėtu būti. bet čia vėlgi tos taisyklės.. gal ir improvizuoti galima.. gaila jei tokia graži nuotrauka netiktų...
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 14, 10:23)

Negi būtinai reikia pasakyti - fotografavau laimę, norėjau pasakyti, jog ši nuotrauka vaizduoja atmosferą arba ryto (ne)spindesį biggrin.gif Apskritai, semiotiškai, adresatas, skaitytojas, žiūrovas įpučia prasmę, o ne siuntėjas, kūrėjas, artistas, ect.

Na kažkaip patiko ir pritariu šitam postui mirksiukas.gif
Aš kai žiūriu i nuotrauką, tai visada bandau įžiūrėt ką norima pasakyt. Todėl ir man įdomu, kad kitas pamatęs pasakytų ką jaučia ar skleidžia šita foto ką nors rolleyes.gif

Sveikutės,
mąstau jungtis prie dainų iliustravimo ar palaukt g.gif bijau apsijuokt...ir bijau kad minčių neturėsiu...
Atsakyti