Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Na tai smagu, kad aš ne viena būsiu meet'e nieko nepažįstanti smile.gif

Man užkliuvo green_tea įdėtas portretukas, tai pakomentuosiu, o kitas foto gal vėliau blush2.gif laiko nelabai yr... Pritariu nuomonei, kad portretas turi būti estetiškas. Bent jau iš pažiūros man ta mergina tokia atrodo "nešvari", na ta prasme, kad reiktų ir odą pataisyti, kaip jau čia buvo minėta. Plius užkliuvo netvarkingi plaukai...man jie atrodo kaip riebaluoti, nežinau, kodėl toks įspūdis susidaro, gal todėl, kad jų foto nesimato daug ir dar plius pasivėlę. Akims įpūstas gyvumas pateisė padėtį. Be to man nepatinka centrinė kompozicija, man norisi kitokio kirpimo, gal tuomet kvadratas tiktų, nes šonuose tos "plynos" vietos juk nelabai ką gero duoda nuotraukai...bet čia gal labiau patyrę pasakys.
Man pažiūrėjus į šią nuotrauką pirmiausia norisi griebti ne PS ir taisyti, o pačią merginą "sutvarkyti" ir nufotografuoti iš naujo. Čia forume neretai užduodamas klausimas: ką norėjai pasakyti šia nuotrauka? g.gif

Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2011 02 14, 09:09)
Čia forume neretai užduodamas klausimas: ką norėjai pasakyti šia nuotrauka?  g.gif

Labiausiai nemėgstu šito klausimo ir jį ignoruosiu visada biggrin.gif Man jis toks švelniai tariant keistas, ypač, kai žmonės mokosi fotografuoti smile.gif

Antra - net įgudusio kūrėjo to klausti labai keista, nes jis save realizuoja, turi užduotį, fotografuoja žmogų / portretą, rodo tai, kas jam patinka (tik tiek!), ect.

Negi būtinai reikia pasakyti - fotografavau laimę, norėjau pasakyti, jog ši nuotrauka vaizduoja atmosferą arba ryto (ne)spindesį biggrin.gif Apskritai, semiotiškai, adresatas, skaitytojas, žiūrovas įpučia prasmę, o ne siuntėjas, kūrėjas, artistas, ect.

Čia, nieko asmeniškai, gotte, ne tu sugalvojai biggrin.gif 4u.gif Šiaip norėjau pasisakyti... Daug kas bandytų užginčyti, jei sakyčiau, kad fotografija tėra amatas. Bet tai kodėl tada fotografavimą taip supaprastinam iki paprasto rankdarbio, sukišam į taisykles, nepaliekam vietos fantazijai ir nutolinam nuo kūrybos? 4u.gif

Juolab čia, pasikartosiu... Na, norėjo natūralaus veido, patiko šis veidas ir pan.
Aišku, liuks tos pamokėlės, pasirodo, nėra tas natūralus grožis labai jau estetiškas smile.gif
Nieko niekam asmeniškai, be pykčio 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 14 vasario 2011 - 09:29
tik vakar grįžau iš kelionės, nieko dar neperskaičiau, laukia dvi su puse temos bigsmile.gif koliažą esu skolinga, padarysiu smile.gif dar nieko nespėjau peržiūrėti, bet mačiau, kad mano 4 grupėj man eilė dar neatėjo smile.gif na ką, bandysiu po truputį įveikti senas temas smile.gif
Atsakyti
Labas rytas bigsmile.gif

QUOTE(Mustachio @ 2011 02 14, 02:33)
Ir Stashienės žaidimo tęsininė nuotrauka....ir Astytės ,labai jėginės  blink.gif

bigsmile.gif ačiū ačiū
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 02 13, 22:34)
O kaip tu čia darai?
Man su pipete ne visada patinka, koreguoju iš akies.

as LR reguliuoju Blacks, Contrast, Clarity..
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 02 14, 09:23)
Labiausiai nemėgstu šito klausimo ir jį ignoruosiu visada  biggrin.gif  Man jis toks švelniai tariant keistas, ypač, kai žmonės mokosi fotografuoti smile.gif

Šiuo atveju čia buvo retorinis klausimas biggrin.gif

Man asmeniškai tas portretas nekalba, tuščia kažkoks g.gif Gal taip yra todėl, kad mergina buvo susikausčiusi labai g.gif kartais va žiūri į nuotrauką ir joje nėra nei gražių plaukų, nei tobulos odos, nei dar ten kažko, bet jis toks, kad žiūri ir sustoja žvilgsnis, noris ištyrinėti tą "netobulą" žmogų, jo akis, veidą ir pan. Nuotrauka "kalba".

O šiaip tai noriu labai pagirti green_tea, nes matosi, kad žmogus juda į priekį. Jau vien tai, kad kelia savo darbus, nebijo sulaukti kritikos, drąsiai klausia, kas blogai. Aš pati šiuo požiūriu, būdama lygiai tokia pat pardžiamokslė, kartais "dedu į krūmus", nes bijau kažko, gal per skaudžios kritikos, gal to, kad į nuotrauką iš savęs sudėjau nemažai pastangų, o kažkas ji atrodo totalus šūdas ir aš tą bijau išgirsti. O kartais irgi varau pakelta galva ir atlaikau visus akmenukus, nes suvokiu, kad nei vienas kuriantis jų neišvengs, nes tai varo į priekį, skatina tobulėti. Ir dažniausiai nepriimu tos kritikos skaudžiai, o kaip tik, gaunu galimybę pažvelgti į savo foto kitaip...

Žodžiu, sori už griežtoką kritiką portretui, nieko blogo nenorėjau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 14 vasario 2011 - 10:10
Gotte, man panašiai. Nors dar tik bandau susidraugauti su fotoaparatu, bet kol kas nededu nieko kritikai, nes dar niekuo nebuvau patenkinta, o kadangi nesu patenkinta, bijau to "šokinėjimo ant gulinčio" biggrin.gif Nors kelios dienos aš apskritai veik nieko nedarau, toks metas.
Bet todėl ir įsirašiau į dainų žaidimuką, bus proga atsipalaiduoti, padirbėti ir gauti "grūšių" biggrin.gif

na, gerai, darbuojuos toliau, apsinuodijau kotletais (mes labai retai valgom mėsą), tai bloga nuo vakar, pykina, suka viską, nevalgykit vaikai kotletų biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas..., tempai ohoho...smagu, spek skaityt

QUOTE(Maggie @ 2011 02 13, 23:04)
g.gif  doh.gif

man patiko blikiukai. kaip jurat, ishgavai? spec kazhka darei? beje, daug daiktu, puse neiziuriu, vat tas man uzkliuvo. pasiziuri ir eini toliau, as pasidariau toki "atradima" - fotkes magija, kai ziurovo zhvilgsnis ties ja sustoja - ji gali ir nepatikti, bet sukelia nors kokiu jausmu. ties tuom dabar ir dirbu  lotuliukas.gif

ir gerai pasakei, "geriau eisiu fotkint". saunuole 4u.gif

visu pirma aciu,kad pastebejai, blikiukai - turejau tokia vazele-saldainine ar kaip ja pavadint, tai va, ji tiesiog buvo salia...kai fotkijau,nepastebejau, kad lenda i kadra, bet reziume - man patiko blikiukai, tai ir palikau., del daiktu kiekio - jie trys...gal ir perdaug, gal reikejo nuimt metaline sirdeliuke, bet tada Laukinei nebut like Kesto lotuliukas.gif ...aciu uz issakyta minti...
O cia tai faktas...atsils orai ir vel trauksiu i gamta su savo teleobjektyvu, patinka jis man, nors ir tamsus daugelio akims...

QUOTE(Maggie @ 2011 02 13, 23:40)
kazhkada klausiau aie trikoji, koki kas turi, uz kiek, koks geras, koks nelabai. mano pazistamas pirko kazhkoki paprasta, pigu. suluzho po keliu dienu, stipriau pasukus kazhkoki varzhteli (as beje sulauziau smile.gif ). ten jis kazhkos vaikishkas buvo, plastikinis... tai susidariau ispudi, kad reikia investuoti ir i trikoji..

kai pirkom fotika, skaitmena dar, pries koki 5metu, nusipirkom trikoji, is avitelos, uz 120lt...laiko iki siol,niekas neluzta...tik zinoma gaila,kad neina vertikaliai fotografuoti, o siaip,liuks...

Yvette, tavo foto super, sluoksniai graziai susizaide 4u.gif
Atsakyti
Gotte, čia jei neklystų tavo foto ax.gif

user posted image

Būk gera, paprotink mane kaip tokią švarią foto išgavai žvakių šviesos apšvietimu blush2.gif aš va bandžiau, bet per tamsi nuotrauka gavosi, o ISO užkelti nenorėjau, nes tada dingsta "minkštumas" unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 02 14, 11:17)

Būk gera, paprotink mane kaip tokią švarią foto išgavai žvakių šviesos apšvietimu  blush2.gif  aš va bandžiau, bet per tamsi nuotrauka gavosi, o ISO užkelti nenorėjau, nes tada dingsta "minkštumas"  unsure.gif

o koki islaikyma darei?
Atsakyti
Labas, na ir tempai pas jus, jokiu sansu pasivyt doh.gif

As si karta su zaidimu pasuoju jau vien del to, kad prirista prie namu ir vaiku, tai mazai erdves kurybai smile.gif Gal pabandysiu kokia daina siaip sugalvojus iliustruot smile.gif

Ir dar norejau Paprasta pagirt labai, kiek efoto atsidarau tiek randu kokia nors jos foto tituliniam thumbup.gif Saunuole nereali thumbup.gif thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Melodi @ 2011 02 14, 10:25)

Ir dar norejau Paprasta pagirt labai, kiek efoto atsidarau tiek randu kokia nors jos foto tituliniam thumbup.gif  Saunuole nereali thumbup.gif  thumbup.gif  4u.gif

dėkui blush2.gif kažkaip nuskyla ši laimė ax.gif ax.gif
Atsakyti