Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Aš klausimą turiu... Užmėtė mane musmirėm kūdroj, ale nei viens neprisipažįsta už ką, tai gal kas man čia paaiškins blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(stashiene @ 2011 02 13, 21:45)

joreta
, koks žydrumas wub.gif pavydžiu tokio spalvų sodrumo blush2.gif

P.S. ar dažnai "gelbėjat" foto versdamos jas i JB blush2.gif

ačiū, čia truputį su canon DPP pareguliavau ekspoziciją, nes RAW pyškinu, tai matos, kada žydruma ryškėja 4u.gif O be to vakar dangus nuostabiai žydras buvo thumbup.gif thumbup.gif
O vertimas į JB man kol kas mįslė, bet aš neskubu, noriu su spalvom išmokt žaist blush2.gif
green_tee man tai koks be jausmo pasirodė, pykšt ir viskas, o daugiau nieko negaliu pasakyt.
Ar yra dar čia su akulioriais fotkinančių, atsiliepkit?
Atsakyti
sveikos 4u.gif

QUOTE(green_tea @ 2011 02 13, 20:50)
Jau turiu 11 dalyvių dainų mainams. Primenu, kad dainų pasiūlymų laukiu į AŽ iki 14d. 23:59 4u.gif

o čia reikia mp3 siųsti, ar dainos žodžius? blush2.gif daina lietuviška turi būti? ar gali būti ir angliška?

P.S. sorry, jei jau buvo kalbėta apie tai, tiesiog ant 30 psl atsilikau nuo jūsų, tai taip viena akim permečiau tik blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 13, 21:51)
sveikos  4u.gif
o čia reikia mp3 siųsti, ar dainos žodžius? blush2.gif  daina lietuviška turi būti? ar gali būti ir angliška?

P.S. sorry, jei jau buvo kalbėta apie tai, tiesiog ant 30 psl atsilikau nuo jūsų, tai taip viena akim permečiau tik  blush2.gif

Dainos pavadinimas, papildomai nuoroda youtube nepamaišo. Kalbos tinka visos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(joreta @ 2011 02 13, 21:51)

mastau.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(joreta @ 2011 02 13, 22:31)

man sioji pati paciausia wub.gif
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2011 02 13, 21:45)
Aš klausimą turiu... Užmėtė mane musmirėm kūdroj, ale nei viens neprisipažįsta už ką, tai gal kas man čia paaiškins blush2.gif

na portretas visu pirma turi estetiškai atrodyti, šiuo atvėju taip nėra smile.gif reikėjo veido odą su PS patvarkyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2011 02 13, 22:45)

mane pamokino kaip tokias mėlynas akis beveik stiklinėm paversti galima. Turiu jb variantą, jei nori įkelsiu į flickr, o tu iš ten pasiimk. Arba brūkštelk až savo mailą.

o šiaip tiesa, gali būti dėl nepatvarkytų spalvų, odos. Dėl kažko kairėje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 13 vasario 2011 - 22:03
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 13, 21:56)

na ir kaip su tuo fokusu? ar bandei kada lygint reguliuojantis fokusą per ieškiklį su akiniais ir be jų? vat, vakar fokusavau į MB iš toliau, tipo ten tokią ledinę mašiniukę stumia, nu ir ką, žiūriu, ka fokuse visai ne MB doh.gif pradėjau ryškintis kame šaknys ir įsikirtau doh.gif
QUOTE(Zirzilja @ 2011 02 13, 21:56)
man sioji pati paciausia wub.gif

ach, čia viena iš pajūrio, prieš batarkei numiriojant....
Atsakyti
QUOTE(joreta @ 2011 02 13, 21:51)
green_tee man tai koks be jausmo pasirodė, pykšt ir viskas, o daugiau nieko negaliu pasakyt.

Hm, prašom patyrę pasidalinti, kaip portretuose modeliams jausmus įpučiat, ką ten už kadro kalbat? g.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 13, 21:58)
na portretas visu pirma turi estetiškai atrodyti, šiuo atvėju taip nėra smile.gif reikėjo veido odą su PS patvarkyti  4u.gif

Aha! O kaip tą padaryt? O su LR galima, ar tik su PS? Kur rasti pamokėlių, kaip tą daryti? Gal kas paprastai paaiškint galėtų? blush2.gif

QUOTE(Yvette @ 2011 02 13, 22:00)
mane pamokino kaip tokias mėlynas akis beveik stiklinėm paversti galima. Turiu jb variantą, jei nori įkelsiu į flickr, o tu iš ten pasiimk. Arba brūkštelk až savo mailą.

o šiaip tiesa, gali būti dėl nepatvarkytų spalvų, odos. Dėl kažko kairėje.

Parašysiu į až 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(joreta @ 2011 02 13, 22:00)
na ir kaip su tuo fokusu? ar bandei kada lygint reguliuojantis fokusą per ieškiklį su akiniais ir be jų? vat, vakar fokusavau į MB iš toliau, tipo ten tokią ledinę mašiniukę stumia, nu ir ką, žiūriu, ka fokuse visai ne MB  doh.gif pradėjau ryškintis kame šaknys ir įsikirtau  doh.gif

ach, čia viena iš pajūrio, prieš batarkei numiriojant....

na pas mane fotikas nustatytas , kad tik su akiniais galėčiau fotkinti smile.gif virš ieškiklio (na virš tos skylutės pro kurią žiūri) yra tokia fignia, su kuria pasireguliuoji ryškumą pagal savo akį smile.gif t.y. nusistatai AF į kokį objektą, tada virš ieškiklio sukioji tą reguliatorių, kol pamatai autofokuso zonoje tą objektą ryškiai, nu ir psio smile.gif bet jei sugalvosi be akinių fotkint, tai vėl reikia susireguliuot fotiką, kad matytum normaliai ką fotkini 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(green_tea @ 2011 02 13, 22:05)

Aha! O kaip tą padaryt? O su LR galima, ar tik su PS? Kur rasti pamokėlių, kaip tą daryti? Gal kas paprastai paaiškint galėtų? blush2.gif

su LR nebandžiau nei kart, radau video pamokėlę kažkokią youtube pasibandyk, gal kas gausis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 13, 22:12)
na pas mane fotikas nustatytas , kad tik su akiniais galėčiau fotkinti smile.gif virš ieškiklio (na virš tos skylutės pro kurią žiūri) yra tokia fignia, su kuria pasireguliuoji ryškumą pagal savo akį smile.gif t.y. nusistatai AF į kokį objektą, tada virš ieškiklio sukioji tą reguliatorių, kol pamatai autofokuso zonoje tą objektą ryškiai, nu ir psio smile.gif bet jei sugalvosi be akinių fotkint, tai vėl reikia susireguliuot fotiką, kad matytum normaliai ką fotkini  4u.gif

čia tai viską suprantu, su tais reguliavimais, bet akis tai su stiklu realiai yra toliau, negu akis be stiklo (nperispausi ieškilio taip prie kaies su akiniais). Va, aš apie ką ax.gif ir gaunas tada tie nušokimai, kada man fokusas matosi vienoj vietoj, o reliai yra kitoj... rolleyes.gif
Atsakyti