Ir ne zalius turejau omeny... geltonus ir oranzinius... bet dabar paciai daejo-juk paprikas geltonas ir oranzines konservavau, grazu
QUOTE(saintlina @ 2011 02 18, 15:48)
Tfu, pasiknisau po sėklas, dabar netyčia pirštą lyžtelėjau.. aštru..
o aš vakar sriubą viriau ir taip man joje aštrumo kažkaip prireikė, tai turėjau tokių sudžiūvusių pipiriukų , kažkas iš ispanijos atvežė ir vadinasi Piri Piri, sutrupinau vieną į sriubą ir kažkokiu būdu sugebėjau per nosį tais pirštais perbraukt jopt...iok ko tik nedariau ir net į pieną nosį kišau, ir ledą dėjau, pusė dienos kol atšoko, galvojau iš nosies ugnis pradės eit nu vien žo...
QUOTE(AUSRONE @ 2011 02 19, 08:15)
o aš vakar sriubą viriau ir taip man joje aštrumo kažkaip prireikė, tai turėjau tokių sudžiūvusių pipiriukų , kažkas iš ispanijos atvežė ir vadinasi Piri Piri, sutrupinau vieną į sriubą ir kažkokiu būdu sugebėjau per nosį tais pirštais perbraukt jopt...iok ko tik nedariau ir net į pieną nosį kišau, ir ledą dėjau, pusė dienos kol atšoko, galvojau iš nosies ugnis pradės eit nu vien žo...
Neverta į jokius pienus kišti Nesenai per Discovery žiūrėjau Mitų griovėjus.Valgė jie čiliukus (nežinau kuriuos tiksliai,nes ne viską rusiškai suprantu ) ir bandė gerti ir pieną,ir alų,ir vandenį,ir pasta dantų valėsi,ir vazelinu tepė,bet visiškai nieks nepadėjo Pabaigos nemačiau,gal ir atrado kokį būdą Bet esmė ta,kad visos šios liaudiškos priemonės nelabai padeda
skovilio skaleje yra naudojamas cukraus tirpalas pagal kurio santyki su kapsaicinu nustatomas pipiro astrumas, tai kazkodel manau kad cukraus tirpalas, arba as bent praktiskai isbandzius saldumynus valgyti jeigu per daug astriai uzvalgau, turetu padeti, aisku nezinau kaip su nosim reiketu daryti, bet pabandyti verta. O siaip tai kapsaicinas yra aliejaus pagrindu tai bandyti ji nuplauti vandeniu ar alum kaip kazkas sake tai is vis be sansu.
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 19, 09:50)
tik kam visiškai stengtis neutralizuot, jei pipiriukai dėl aštrumo ir reikalingi
Na bet jei jie pateko ne į burną, o į nosį, tai gal ir reikai neutralizuoti
pernai tap jau išėjo, kad pjausčiau plikom rankom čilius marinavimui...
iš pradžių kaip ir nieko, praėjo kokia valanda - jaučiu rankos dega. bet tap dega - kaip į ugnį rankas įkišus būčiau Niekas nepadėjo, nei grietinė, nei kefyras, nei pienas, nei vanduo... net neatsimenu kuo dar ploviau...
Žodžiu tik kitą dieną nustojo degt
Šiais metais žinosiu, kad be pirštinų gerau net nepjaut
iš pradžių kaip ir nieko, praėjo kokia valanda - jaučiu rankos dega. bet tap dega - kaip į ugnį rankas įkišus būčiau Niekas nepadėjo, nei grietinė, nei kefyras, nei pienas, nei vanduo... net neatsimenu kuo dar ploviau...
Žodžiu tik kitą dieną nustojo degt
Šiais metais žinosiu, kad be pirštinų gerau net nepjaut
QUOTE(aaagnex @ 2011 02 19, 11:13)
pernai tap jau išėjo, kad pjausčiau plikom rankom čilius marinavimui...
Mano viena pažįstama plikom rankom iš žalių pipiriukų sėklas ištraukinėjo, tai visą savaitę jautė, kad nagus turi
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 19, 10:50)
tik kam visiškai stengtis neutralizuot, jei pipiriukai dėl aštrumo ir reikalingi
O alus išbandytas, ir picos gabalėlis su jelapenu į skrandį papuola ir deginantis aštrumas pakeliamu tampa
O alus išbandytas, ir picos gabalėlis su jelapenu į skrandį papuola ir deginantis aštrumas pakeliamu tampa
na man pica su jalapenu is vis neastri, tai turejau omeny tikra astruma, alus jums greiciau atvesino tik ir susidare ispudis kad nuplove. su maistu valgant viskas daug paprasciau nes kiti produktai smarkiai sumazina astruma.
aaagnex, man irgi taip buvo pernai, tai taip skaudejo kad nakti miegot negalejau. bet gyveni ir mokaisi
QUOTE(Indrajos @ 2011 02 19, 10:27)
na man pica su jalapenu is vis neastri, tai turejau omeny tikra astruma, alus jums greiciau atvesino tik ir susidare ispudis kad nuplove. su maistu valgant viskas daug paprasciau nes kiti produktai smarkiai sumazina astruma.
ne apie dabartinius jelapenus ant picų ir kalbu Vienok, pakartosiu klausimą, kam neutralizuoti, jei aštrumui jie ir reikalingi. Sadomazochizmas antraip gaunasi. O apie saugumo priemones - na, drąsa ar nežinojimas davė pamoką
Beje, krienų ar imbiero turbūt vienų taip pat nevalgom?
Dar prisiminiau, čia daugumai burnas, nosis, rankas, akis nudegina. O kaip su užpakaliais? Ir čia visai ne juokais, po 'aštrių' vakarėlių dalyviai skundžiais, kad nežino kur kitą dieną uodegas kišti.
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 19, 11:43)
ne apie dabartinius jelapenus ant picų ir kalbu Vienok, pakartosiu klausimą, kam neutralizuoti, jei aštrumui jie ir reikalingi. Sadomazochizmas antraip gaunasi. O apie saugumo priemones - na, drąsa ar nežinojimas davė pamoką
Dar prisiminiau, čia daugumai burnas, nosis, rankas, akis nudegina. O kaip su užpakaliais? Ir čia visai ne juokais, po 'aštrių' vakarėlių dalyviai skundžiais, kad nežino kur kitą dieną uodegas kišti.
Jo ,mano brangusis pirmą kartą nesuprato kas darosi .
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 19, 11:43)
eina sau, jeigu taip degina kaip man nosis degė, tai jezusa marija po to atsitikimo su nosim aš matyt labai jau atsargiai juos ragausiu ir liesiu