o viespateliau sventas, kokia ta duonele neapsakomai dieviska.....jetaus... kepu jau antra karta siandien viena pasilikau sau, bet pasidejau nematomoj vietoj, nes bijau, kad neliks kol MB gris is darbo o kita dabar kepu Joninems ne-re-a-li
beje, kepiau su slapiom mielem
cia paskutinis kulinarijos klyksmas
QUOTE(Mantė @ 2011 06 22, 12:13)
Sveikos visos
Jau labai seniai esu tyli jūsų stebėtoja. Išbandžiau daugybę receptų ir labai daug jų mums nepakeičiami.
O dabar turiu klausimėlį: Kepiau jau porą kartų paskutiniu metu čia labai apkalbamą duonelę. Ji tikrai labai skani, įvertinta šeimos ir draugų ir nuo stalo išgaruoja dar neataušusi. O man jos reikia išsikepti baliukui ir iš anksto. Kaip ji išsilaikytų parą? Geriau dėti į maišelį, į kokią dėžutę? Ar iš viso jos nedengti, tegu padžiūsta? Ar nepasikeis labai skonis? Na, jei kepčiau penktadienį ryte, o valgytume šeštadienį vakare. Ar ji tokia dieviška tik šviežiai iškepta? Ačiū
Jau labai seniai esu tyli jūsų stebėtoja. Išbandžiau daugybę receptų ir labai daug jų mums nepakeičiami.
O dabar turiu klausimėlį: Kepiau jau porą kartų paskutiniu metu čia labai apkalbamą duonelę. Ji tikrai labai skani, įvertinta šeimos ir draugų ir nuo stalo išgaruoja dar neataušusi. O man jos reikia išsikepti baliukui ir iš anksto. Kaip ji išsilaikytų parą? Geriau dėti į maišelį, į kokią dėžutę? Ar iš viso jos nedengti, tegu padžiūsta? Ar nepasikeis labai skonis? Na, jei kepčiau penktadienį ryte, o valgytume šeštadienį vakare. Ar ji tokia dieviška tik šviežiai iškepta? Ačiū
Aš kepiau šeštadienį iš dvigubos normos ir viena "kepalėlį" paslėpiau maišelyje šaldytuve. Valgom dar ir šiandien, t.y. po 4 dienų. Tikrai ne mažiau skanesnė
QUOTE(*Marta* @ 2011 06 22, 14:34)
o viespateliau sventas, kokia ta duonele neapsakomai dieviska.....jetaus... kepu jau antra karta siandien viena pasilikau sau, bet pasidejau nematomoj vietoj, nes bijau, kad neliks kol MB gris is darbo o kita dabar kepu Joninems ne-re-a-li
beje, kepiau su slapiom mielem
cia paskutinis kulinarijos klyksmas
beje, kepiau su slapiom mielem
cia paskutinis kulinarijos klyksmas
Gal galetum smulkiau parasyti kaip darei tesla,ypac kas liecia mieles? Buciau labai dekinga
QUOTE(Ulė @ 2011 06 21, 19:27)
Šparaginės pupelės apsuktos šonine
Fantastinis užkandis Kai tik rasiu pupelių, darysiu
QUOTE(Ulė @ 2011 06 22, 08:11)
Kopūstų salotos su moliūgo sėklom
Darydavau su saulėgrąžom, su moliūgais ir labai skanu, gaivios tokios salotos
QUOTE(*Marta* @ 2011 06 22, 08:49)
neradau vakar pirkti kukuruzu miltu, bet skaiciau, kad galima kepti vien su kvietiniais.
Mačiau, kad jau atsakė mergaitės Taip, dėk kvietinius vietoj kukurūzų ir viskas bus gerai
QUOTE(Mantė @ 2011 06 22, 12:13)
Kaip ji išsilaikytų parą? Geriau dėti į maišelį, į kokią dėžutę?
Man liko mažas gabalėlis duonelės, tai įdėjau į maišelį ir kitą dieną buvo labai valgoma Tikrai išsilaiko
QUOTE(taja78 @ 2011 06 22, 14:01)
Tai kokie jie turi but?
Jei šitokie, tai tiks My Webpage Paveikslėlyje Nr.1
QUOTE(*Marta* @ 2011 06 22, 15:34)
cia paskutinis kulinarijos klyksmas
tikra tiesa, kažkoks užkrečiantis "duonelės" virusas Džiaugiuosi, kad visos kepa
dome, labai gaila, kad nesigavo Jei manai, kad mielės kaltos, bandyk su sausom, nors merginos puikiai kepa su šlapiom
QUOTE(dome @ 2011 06 22, 17:21)
Gal galetum smulkiau parasyti kaip darei tesla,ypac kas liecia mieles? Buciau labai dekinga
na dariau kaip paprasta mieline tesla paemiau 10 gr mieliu, idejau sauksteli cukraus ir druskos. istryniau mieles-jos istirpo ir supyliau silto vandenuko stikline. palaukiau kol biskiuka suputos (nors nelabai ir putojo:) turbut su vandeniu neputoja, reikia pieno ) ipyliau aliejaus kiek rase ir dejau miltu tiek, kol gavosi minsta, dar limpanti, minkoma tesla. istikruju neziurejau tu 3 stikliniu miltu uzdengiau ir padejau siltai kol tesla padvigubejo. paminkiau dar ir kociojau
jei mieline tesla darau pagal tikslu recepta-man nesigauna. tiesiog visada ji puikiai iseina pagal nuojauta kiek ir ko dar idet
sekmes
Paprastas pikantiskas uzkandis morku megejom
MORKOS KORĖJIETIŠKAI
Reikes:
5 dideliu morku
3 skilteliu cesnako
2 galvu svoguno
50ml aliejaus
acto
druskos
cukraus
juodu pipiru
aitriu papriku maltu
dziovintu kalendru
Morkas sutarkuot plonais siaudeliais,padruskint,lenvai pamaigyt ir palikt 20 min.Tuo tarpu,keptuveje ikatinam alieju ir kepam supjaustytus svogunus kol paruduoja.I morkas dedam valgoma sauksta cukraus,juodus pipirus,aitrias paprikas,kalendru arbatini sauksteli,gerai ismaisom.is keptuves kiaurasamciu isgriebiam svogunus,ju nebereikes.I karsta alieju pilam pora sriubiniu saukstu acto,smulkiai kapota ar isspausta cesnaka,ismaisom ir pilam viska ant morku.Vel gerai ismaisom ir i saldytuva valandelei kitai.
MORKOS KORĖJIETIŠKAI
Reikes:
5 dideliu morku
3 skilteliu cesnako
2 galvu svoguno
50ml aliejaus
acto
druskos
cukraus
juodu pipiru
aitriu papriku maltu
dziovintu kalendru
Morkas sutarkuot plonais siaudeliais,padruskint,lenvai pamaigyt ir palikt 20 min.Tuo tarpu,keptuveje ikatinam alieju ir kepam supjaustytus svogunus kol paruduoja.I morkas dedam valgoma sauksta cukraus,juodus pipirus,aitrias paprikas,kalendru arbatini sauksteli,gerai ismaisom.is keptuves kiaurasamciu isgriebiam svogunus,ju nebereikes.I karsta alieju pilam pora sriubiniu saukstu acto,smulkiai kapota ar isspausta cesnaka,ismaisom ir pilam viska ant morku.Vel gerai ismaisom ir i saldytuva valandelei kitai.
o jei cia tos morkytes kur pardej kedainiu fabriko tai labai liuks,
o sakykit su kokia tarka cia tarkuota, labai grazus siaudeliai, nerandu tokios tarkos
o sakykit su kokia tarka cia tarkuota, labai grazus siaudeliai, nerandu tokios tarkos
QUOTE(GITALE @ 2011 06 22, 21:05)
o jei cia tos morkytes kur pardej kedainiu fabriko tai labai liuks,
o sakykit su kokia tarka cia tarkuota, labai grazus siaudeliai, nerandu tokios tarkos
o sakykit su kokia tarka cia tarkuota, labai grazus siaudeliai, nerandu tokios tarkos
Nesu ju ragavus,negaliu palygint,bet manau kazkas panasaus.Maciau yra net jau paruostu prieskoniu Saudos korejietiskom morkom,bet ju irgi nebandziau
o tarka tai tokia.Tik morkom ja ir naudoju praktiskai
QUOTE(daivaP @ 2011 06 22, 17:53)
dome, labai gaila, kad nesigavo Jei manai, kad mielės kaltos, bandyk su sausom, nors merginos puikiai kepa su šlapiom
Tikrai labai gaila kad nesigavo,nes taip jau visos skaniai aprase,nuotraukos irgi gundancios... bet butinai vel bandysiu
QUOTE(taja78 @ 2011 06 22, 14:01)
Nusipirkau tu kukuruzu miltu,kur reikia duonelei tai kepti.Parsinesiau mano,ziuriu,kaad labai jau panasus kaip krakmolas.Jauciu,kad nedesiu Bijau sugadint.Tai kokie jie turi but?
Jei balta, tai krakmolas, kukuruzu miltai svelniai gelsvi
QUOTE(singaaa @ 2011 06 22, 15:18)
Aš kepiau šeštadienį iš dvigubos normos ir viena "kepalėlį" paslėpiau maišelyje šaldytuve. Valgom dar ir šiandien, t.y. po 4 dienų. Tikrai ne mažiau skanesnė
QUOTE(daivaP @ 2011 06 22, 17:53)
Man liko mažas gabalėlis duonelės, tai įdėjau į maišelį ir kitą dieną buvo labai valgoma Tikrai išsilaiko
Ačiū už atsakymus, nuraminot Tikrai kepsiu ir plėsiu ragaujančių ratą
QUOTE(daivaP @ 2011 06 08, 21:22)
turiu klausimėlį
kur jūs laikote šiltai tešlą?