Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis

QUOTE(daivaP @ 2011 06 07, 23:26)
Tikrai labai simpatiški dantukai bigsmile.gif Dukra papuošė thumbup.gif Dariau didelėje lėkšėje, dėjau sluoksniais smile.gif

Tokia šypsenėlė visiems pakelia nuotaiką thumbup.gif



As irgi negalejau nepakomentuoti tu dantuku, geriausias akcentas siose salotose thumbup.gif

Elena - tave reikia kokiu atostogu iskomandiruoti g.gif biggrin.gif ideda tokiu gerius kaip focacia, o cia anapus ekrano zmonems neina atsitraukti doh.gif (Ypac, kai tiems anapusiniems negalima tokiu miltiniu produktu valgyti)
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2011 06 10, 07:53)
Elena - tave reikia kokiu atostogu iskomandiruoti g.gif biggrin.gif  ideda tokiu gerius kaip focacia, o cia anapus ekrano zmonems neina atsitraukti doh.gif  (Ypac, kai tiems anapusiniems negalima tokiu miltiniu produktu valgyti)



Man atrodo tau irgi ne pro šalį pailsėti lotuliukas.gif Rašai įsakymą greitai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 06 08, 22:22)


Pasakiško skonio duonelė wub.gif Skanu vieną valgyti, neįmanomai atsitraukti biggrin.gif Plėšome po vieną juostelę ir valgome thumbup.gif

Reikia:
1 st. šilto vandens,
1 st. kukurūzų miltų,
2 st. kvietinių miltų,
1a.š. sausų mielių,
3v.š. alyvų aliejaus(galima ir saulėgrąžų),
1a.š. cukraus,
1a.š. druskos.

stiklinė-240ml

Užpilui:
5v.š. alyvų ar kito aliejaus,
1-2 sk. česnako,
3v.š. pjaustytų bazilikų, petražolių, raudonėlių, krapų, čiobrelių.

Vienoje stiklinėje šilto vandens išmaišyti mieles ir cukrų, palikti šiltoje vietoje 15 min., kad suputotų.

Pasiruošiame prieskonius užpilui, žalumynus smulkiai supjaustome, sumaišome su aliejumi, įspaudžiame česnaką ir viską paliekame dubenėlyje iki panaudojimo.

Dideliame inde suberiame sijotus miltus, jei neturite kukurūzų miltų, galima naudoti vien tik kvietinius, įberiame druską, aliejų, supilame mielių mišinį, viską minkome kokias 5min., tešlą apdengiame rankšluostuku ir paliekame 1val. šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Pakilusią tešlą dar kartą gerai išminkome, verčiame ant lentos, pabarstytos miltais, kočiojame apvalų lakštą, nekočiokite per plonai, man gavosi per plonai ax.gif
Tešlos lakštą gausiai patepame pasiruoštu aliejaus mišiniu, supjaustome juostelėmis ir po vieną juostelę susukame, ją dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, gaunasi toks tešlos ritinėlis viduryje, tada aplink jį sukame kitą tešlos juostelę, aplink ją vėl kitą juostelę, kol susisuks visos tešlos juostelės. Gaunasi tokia susukta spiralė bigsmile.gif

Tą spiralę paliekame dar 30min., kad pakiltų. Po to jau dedame į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame apie 30 min. kol viršus truputį paruduoja.

Man tokia daili nesigavo blush2.gif  kaip originale, bet labai, labai patiko visiems namiškiams wub.gif

Daugiau nuotraukų ir darymo eigą matysite čia

iskepiauuu, fantastiskaa!! aromatas kokksss wub.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2011 06 10, 07:53)
As irgi negalejau nepakomentuoti tu dantuku, geriausias akcentas siose salotose thumbup.gif

Ačiū 4u.gif Dukros menas bigsmile.gif
QUOTE(Ulė @ 2011 06 10, 11:03)
iskepiauuu, fantastiskaa!! aromatas kokksss wub.gif

Ir aš dabar šauksiu, žudaiiiiiiiiiiiiiiiii bigsmile.gif Kokia graži gavosi wub.gif thumbup.gif Kočiojai storiau? Man tai per plona gavosi ax.gif Bet skani, ar ne? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 06 10, 10:03)
iskepiauuu, fantastiskaa!! aromatas kokksss wub.gif

user posted image

Ar nereikia aptepti virsaus kiausiniu ? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kisule: 10 birželio 2011 - 19:49


Labai zalios salotos 4u.gif

Agurku salotos su grudeta varske
user posted image
Produktai:

Salotų lapai
1 vidutinio dydžio trumpavaisis agurkas
1 indelis (200 g.) grūdėtos varškės ar varškės grūdelių
1 didelė skiltelė česnako
krapų
pipirų

Eiga: Česnaką ir krapus susmulkinti. Viską sudėti ant grūdėtos varškės, pagardinti pipirais ir išmaišyti. Agurką supjaustyti plonom išilgom juostelėm arba pasinaudoti bulvių skutuku. Į lėkštę sudėti salotų lapus, ant viršaus agurkų griežinėlius, per vidurį - varškės įdarą
Skanaus
user posted image
P.s. greitai pagaminamos, bet labai labai skanios salotos. Idealus pusryčių variantas.


QUOTE(Elena @ 2011 06 10, 07:29)
Man atrodo tau irgi ne pro šalį pailsėti  lotuliukas.gif Rašai įsakymą greitai  mirksiukas.gif

o isakyma kam? Vyrui ar SM? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 06 08, 22:22)
"Duonelė su prieskoniniu aliejumi" bigsmile.gif


Ar galima naudoti džiovintas žoleles? ax.gif Turiu Provanso žolelių mišinio kelis pokelius, o vat šviežių žolių nė šakelės biggrin.gif Labai vilioja ši duona thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Įdomi: 13 birželio 2011 - 10:10
QUOTE(Įdomi @ 2011 06 13, 11:08)
Ar galima naudoti džiovintas žoleles? ax.gif Turiu Provanso žolelių mišinio kelis pokelius, o vat šviežių žolių nė šakelės biggrin.gif Labai vilioja ši duona thumbup.gif

Taip, galima 4u.gif Verta išsikepti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 06 13, 23:15)
Taip, galima 4u.gif Verta išsikepti mirksiukas.gif



Ačiū už atsakymą, būtinai bandysiu thumbup.gif
Atsakyti
daiva, o jau skanumynu pridejus wub.gif duonele bus butinai isbandyta rolleyes.gif
Atsakyti
Mergaites, o ta apvali bunde su prieskoniais - ji minksta gaunasi? Jauciu as perkepiau ax.gif nes traski kaip sausainis (nors kepiau 30 min.)
Atsakyti
QUOTE(Gladiola @ 2011 06 14, 15:07)
Mergaites, o ta apvali bunde su prieskoniais - ji minksta gaunasi? Jauciu as perkepiau ax.gif  nes traski kaip sausainis (nors kepiau 30 min.)


Nu man gavosi tokia traskiai minksta, virsus traskus, vidus minkstas. Gal siek tiek sausoka, bet pamirkius ir padaziuka ir plus su darzovem pats tas. Namai iki siol kvepia, o ryte kepiau. (As kepiau 170 laipsniu 35 min)
Didelis dekui Daiva 4u.gif 4u.gif 4u.gif
user posted image
Atsakyti