Salotos "Šypsenėlė"
Viską dedame sluoksniais:
1.virtos, tarkuotos bulvės,
2.virta, tarkuota morka,
3.virta, pjaustyta vištos krūtinėlė,
4.pjaustyti marinuoti agurkai,
5.pjaustytos džiovintos slyvos,
6.virti, tarkuoti kiaušinių baltymai,
7.virti, tarkuoti kiaušinių tryniai.
Kas antrą sluoksnį pabarstyti druska ir pipirais, patepti majonezu.
Salotas palaikyti šaldytuve 2 val. ir galima skanauti
Puošiame salotos lapais, alyvuogėm, paprika, kiaušinio baltymu
Elena, kokia duonelė Aš vis neprisiruošiu jos iškepti
QUOTE(daivaP @ 2011 06 07, 18:16)
Salotos "Šypsenėlė"
negalejau nepakomentuoti fantastika butinai reiks isbandyti, vaiku gimtadieniui puiki ideja tie dantyyyys
norejau paklausti, ar tu cia darei kaip torta, ar sluoksniavai kazkokiam dubenely?
QUOTE(Elena @ 2011 06 07, 11:31)
labai skaniai atrodo
QUOTE(daivaP @ 2011 06 07, 19:16)
Salotos "Šypsenėlė"
kokia nuotaikinga sypsenele, grozis
QUOTE(Sikste @ 2011 06 07, 21:26)
negalejau nepakomentuoti fantastika butinai reiks isbandyti, vaiku gimtadieniui puiki ideja tie dantyyyys
norejau paklausti, ar tu cia darei kaip torta, ar sluoksniavai kazkokiam dubenely?
norejau paklausti, ar tu cia darei kaip torta, ar sluoksniavai kazkokiam dubenely?
Tikrai labai simpatiški dantukai Dukra papuošė Dariau didelėje lėkšėje, dėjau sluoksniais
QUOTE(brashke77 @ 2011 06 07, 22:09)
kokia nuotaikinga sypsenele, grozis
Tokia šypsenėlė visiems pakelia nuotaiką
QUOTE(Elena @ 2011 06 07, 10:37)
Gerai kad namuose kondicionierius yra..o tai orkaitės nejungčiau per tokius karščius
Būtent. Užsistatom kondicionierių max +21' o orkaitę 180' ir viskas ok
Elena, arskanu buvo pomidoriukas iškepęs, ar skaniau fokačios be jų?
QUOTE(Renatina @ 2011 06 08, 10:49)
Būtent. Užsistatom kondicionierių max +21' o orkaitę 180' ir viskas ok
Elena, arskanu buvo pomidoriukas iškepęs, ar skaniau fokačios be jų?
Elena, arskanu buvo pomidoriukas iškepęs, ar skaniau fokačios be jų?
Šiaip man buvo skaniau su džiovintais saulėje pomidorais
Jei nemėgstat keptų pomidorų tai ir nedėkit...alyvuogės dar galima pabandyti
Ūlės skumbrės&avokado užtepėlė tikrai labai skani. Bet aš dar krapiukų šviežių ir svogūno laiškų,vietoje galvos svogūno,pripjausčiau. Suėjo kuo puikiausiai pusryčiams,alus buvo pakeistas arbata
"Duonelė su prieskoniniu aliejumi"
Pasakiško skonio duonelė Skanu vieną valgyti, neįmanomai atsitraukti Plėšome po vieną juostelę ir valgome
Reikia:
1 st. šilto vandens,
1 st. kukurūzų miltų,
2 st. kvietinių miltų,
1a.š. sausų mielių,
3v.š. alyvų aliejaus(galima ir saulėgrąžų),
1a.š. cukraus,
1a.š. druskos.
stiklinė-240ml
Užpilui:
5v.š. alyvų ar kito aliejaus,
1-2 sk. česnako,
3v.š. pjaustytų bazilikų, petražolių, raudonėlių, krapų, čiobrelių.
Vienoje stiklinėje šilto vandens išmaišyti mieles ir cukrų, palikti šiltoje vietoje 15 min., kad suputotų.
Pasiruošiame prieskonius užpilui, žalumynus smulkiai supjaustome, sumaišome su aliejumi, įspaudžiame česnaką ir viską paliekame dubenėlyje iki panaudojimo.
Dideliame inde suberiame sijotus miltus, jei neturite kukurūzų miltų, galima naudoti vien tik kvietinius, įberiame druską, aliejų, supilame mielių mišinį, viską minkome kokias 5min., tešlą apdengiame rankšluostuku ir paliekame 1val. šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Pakilusią tešlą dar kartą gerai išminkome, verčiame ant lentos, pabarstytos miltais, kočiojame apvalų lakštą, nekočiokite per plonai, man gavosi per plonai
Tešlos lakštą gausiai patepame pasiruoštu aliejaus mišiniu, supjaustome juostelėmis ir po vieną juostelę susukame, ją dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, gaunasi toks tešlos ritinėlis viduryje, tada aplink jį sukame kitą tešlos juostelę, aplink ją vėl kitą juostelę, kol susisuks visos tešlos juostelės. Gaunasi tokia susukta spiralė
Tą spiralę paliekame dar 30min., kad pakiltų. Po to jau dedame į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame apie 30 min. kol viršus truputį paruduoja.
Man tokia daili nesigavo kaip originale, bet labai, labai patiko visiems namiškiams
Daugiau nuotraukų ir darymo eigą matysite čia
Pasakiško skonio duonelė Skanu vieną valgyti, neįmanomai atsitraukti Plėšome po vieną juostelę ir valgome
Reikia:
1 st. šilto vandens,
1 st. kukurūzų miltų,
2 st. kvietinių miltų,
1a.š. sausų mielių,
3v.š. alyvų aliejaus(galima ir saulėgrąžų),
1a.š. cukraus,
1a.š. druskos.
stiklinė-240ml
Užpilui:
5v.š. alyvų ar kito aliejaus,
1-2 sk. česnako,
3v.š. pjaustytų bazilikų, petražolių, raudonėlių, krapų, čiobrelių.
Vienoje stiklinėje šilto vandens išmaišyti mieles ir cukrų, palikti šiltoje vietoje 15 min., kad suputotų.
Pasiruošiame prieskonius užpilui, žalumynus smulkiai supjaustome, sumaišome su aliejumi, įspaudžiame česnaką ir viską paliekame dubenėlyje iki panaudojimo.
Dideliame inde suberiame sijotus miltus, jei neturite kukurūzų miltų, galima naudoti vien tik kvietinius, įberiame druską, aliejų, supilame mielių mišinį, viską minkome kokias 5min., tešlą apdengiame rankšluostuku ir paliekame 1val. šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Pakilusią tešlą dar kartą gerai išminkome, verčiame ant lentos, pabarstytos miltais, kočiojame apvalų lakštą, nekočiokite per plonai, man gavosi per plonai
Tešlos lakštą gausiai patepame pasiruoštu aliejaus mišiniu, supjaustome juostelėmis ir po vieną juostelę susukame, ją dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, gaunasi toks tešlos ritinėlis viduryje, tada aplink jį sukame kitą tešlos juostelę, aplink ją vėl kitą juostelę, kol susisuks visos tešlos juostelės. Gaunasi tokia susukta spiralė
Tą spiralę paliekame dar 30min., kad pakiltų. Po to jau dedame į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame apie 30 min. kol viršus truputį paruduoja.
Man tokia daili nesigavo kaip originale, bet labai, labai patiko visiems namiškiams
Daugiau nuotraukų ir darymo eigą matysite čia
daivap,nu nuostabiai atrodo,man prie salotu juostele duoneles butu kaip tik
Duonele labai skaniai atrodo reiks isbandyt
QUOTE(Rastika @ 2011 04 05, 08:02)
uoj klaidą padariau rašydama turėjo būti sumažinau iki 150 l.
niu va blenderio neturiu tik konbainą, bet nejau turi tiek reikšmės
niu va blenderio neturiu tik konbainą, bet nejau turi tiek reikšmės
Labas rytas
Aš manau ,kad per daug acto ir geriau jį gale deti kai jau suplakta su aliejum . Ir alieju plona srovele pilti ne visa iš karto.
O aš čia su klausimu man reikia ant šio šeštadienio ir galvoju daryt ta tuno torta su mapoleono lakštais , jis man susistoves ir nesuges iki šeštadienio, noriu kad sumirktu tas lakštas, o pomidorai nepaleidžia sulčiu, ar puošti pateikiant?
Kol kas ių šios temos pasirinkau receptu ir kas gausis parodysiu
QUOTE(JOLKA999 @ 2011 06 09, 00:46)
daivap,nu nuostabiai atrodo,man prie salotu juostele duoneles butu kaip tik
Prie salotų ji pasakiškai tinka Nors aš vieną ją valgiau ir negaliu sustot
QUOTE(*ugne* @ 2011 06 09, 09:31)
Duonele labai skaniai atrodo reiks isbandyt
Tikrai verta pabandyti