Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis

QUOTE(daivaP @ 2011 06 01, 23:58)
"Sūrio sausainiai" 4u.gif
*Keila*, vištienos salotos pasakiškai atrodo bigsmile.gif


Aciu 4u.gif ir jos lb skanios biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 06 02, 01:58)
"Sūrio sausainiai" 4u.gif

Reikės:

Stiklinė 200g.

100g sviesto,
1 kiaušinio,
2 st. miltų,
1a.š. kepimo miltelių,
100g tarkuoto fermentinio sūrio,
2v.š. grietinės,
0.25 a.š.druskos,
1v.š. linų sėklų,
1v.š. moliūgų sėklų,
1v.š. saulėgrąžų,
1v.š. sezamo sėklų,
aguonų pavoliojimui.
Kambario temp. sviestą išplakti su kiaušiniu, sudėti visus likusius produktus ir suminkyti tešlą. Iš tešlos padaryti volelius, juos dėti į maistinę plėvelę ir kišti 1 val. į šaldiklį.
Išėmus iš šaldiklio, supjaustyti riekelėmis, jas volioti į aguonas ir dėti į skardą. Sausainius kepti jau iš anksto įkaitintoje orkaitėje 80 laipsnių po 10 min. iš kiekvienos pusės. Kai apkepa viena pusė, apversti ir vėl pakepti apie 10 min.
Labai skanu prie šalto alaus ar šiaip vienus kramsnoti smile.gif

user posted image
Receptukas iš say7
*Keila*, vištienos salotos pasakiškai atrodo bigsmile.gif

norejau pasitikslinti, temperatura tik 80 laipsniu?
Atsakyti
QUOTE(saide @ 2011 06 06, 11:30)
norejau pasitikslinti, temperatura tik 80 laipsniu?

Oi, siaubelis, ne doh.gif Grybauja klaviatūra, nepaspaudžia to 1 kartais, aš neapsižiūrėjau blush2.gif

Ačiū už dėmesingumą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2011 06 02, 00:58)
"Sūrio sausainiai" 4u.gif

Reikės:

Stiklinė 200g.

100g sviesto,
1 kiaušinio,
2 st. miltų,
1a.š. kepimo miltelių,
100g tarkuoto fermentinio sūrio,
2v.š. grietinės,
0.25 a.š.druskos,
1v.š. linų sėklų,
1v.š. moliūgų sėklų,
1v.š. saulėgrąžų,
1v.š. sezamo sėklų,
aguonų pavoliojimui.
Kambario temp. sviestą išplakti su kiaušiniu, sudėti visus likusius produktus ir suminkyti tešlą. Iš tešlos padaryti volelius, juos dėti į maistinę plėvelę ir kišti 1 val. į šaldiklį.
Išėmus iš šaldiklio, supjaustyti riekelėmis, jas volioti į aguonas ir dėti į skardą. Sausainius kepti jau iš anksto įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių po 10 min. iš kiekvienos pusės. Kai apkepa viena pusė, apversti ir vėl pakepti apie 10 min.
Labai skanu prie šalto alaus ar šiaip vienus kramsnoti smile.gif


Merginos, neapsižiūrėjau blush2.gif Klaviatūra kartais užstringa, nespasispaudžia 1, tai įvėliau klaidą prie kepimo temperatūros blush2.gif Turi būti kepti 180 laipsnių.

Ačiū saide, kad pastebėjo 4u.gif

Atsiprašau už nepatogumus 4u.gif
Atsakyti
Skumbrės & avokado užtepėlė

user posted image



Karšto rūkymo skumbrės
svogūnas
avokadas
citrina
druska
pipirai
majonezas
duona

Avokadą nulupti ir apšlakstyti citrinos sultimis, kad nejuoduotų, sutrinti šakutės pagalba, ne visai smulkiai, kad liktu gabalėlių, nukaulintą skumbre sutrinti taip pat šakute, sumaišyti su smulkiai pjaustytu svogūnu, pagardinti druska pipirais ir sumaišyti su majonezu.

Ruošiau vyrams prie alaus, tai tepiau, kol baigėsi tris skumbrės smile.gif, puikus ir greitas užkandis.
Skanaus!!
Atsakyti
Ulė, kokį naują negirdėtą skanumyną čia atnešei bigsmile.gif Mėgstu avokadą, reikės išbandyti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 06 06, 17:56)
Skumbrės & avokado užtepėlė

user posted image
Karšto rūkymo skumbrė


Ule,

turiu tau tokį klausimą,ar majonezas neužgožia avokados skonio?

Juk ji yra,kaip sviestas.

Aišku prie alaus tinka.

Vistik norėčiau išgirdti tavo nuomonę,AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 06 06, 20:56)
Ule,

  turiu tau tokį klausimą,ar majonezas neužgožia avokados skonio?
 
  Juk ji  yra,kaip sviestas.

  Aišku prie alaus tinka.

    Vistik norėčiau išgirdti tavo nuomonę,AČIŪ 4u.gif


Majonezo naudojau vos vos sauksta gal vienai skumbrei ir avokadui, nes visa mase ir taip pakankamai lengvai "susirisa".

Skonio tikrai neuzgozia 4u.gif

kitaip patiekus uztepas tiktu manau ne tik prie alaus, tiesiog skubejau kazka greit vyram patiekt blush2.gif biggrin.gif

Prasom 4u.gif
galima balta duona ispjaustyti skrituleliais, trikampeliais skrudinti ja ir uztepti 4u.gif
Atsakyti
Focaccia

Mums reikia:

500 g miltų
150 g bulvių koše (2-3 bulvės vidut.dydžio)
150 ml pieno
7 g sausų mielių
0,5 arbatinio šaukštelio. cukraus
1 arbatinio šaukštelio. druska
2 šaukštai. l. alyvuogių aliejaus

Paruošimas:
Bulvės išplauname ir išverdame su lupenomis.
Nuvalome ir paruošiame bulvių košę.Jei košė labai tiršta,įpilame porą šaukštų pieno.
Pieną biški pašildyti.
Mielės ištirpiname nedideliame kiekyje pieno kartu su cukrumi ir paliekame 10 min.
Įpilame likusį pieną,sudedame bulvių košę ir labai gerai išmaišome.
Persijojame dalimis miltus ir minkome tešlą.Pabaigoje įpilame layvuogių aliejų ir dedame druską.Kruopščiai minkome kažkur 10 min.
Formuojame kamuolį ir dedame į indą išteptą aliejumi.
Uždengiame ir pastatome į šiltą vietą 1 valandai.
Pakilusią tešlą vėl išminkome, padaliname į dvi dalis,suformuojame papločius ir dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi.
Uždengiame ir dar paliekame 30 min.
Įkaitiname orkaitę iki 220 t.
Papločius sutepu su alyvuogių aliejumi,pabarstome rūpia druska,džiovintais bazilikais,dedame čeri pomidorus,rozmarino šakeles ir statome į orkaitę.
Kepame 18-20 minučių iki auksinės spalvos.
Stačiau kepti orkaitės viršuje.


user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 06 07, 10:31)
[color=darkviolet]Focaccia


Anoj temoj tik apsiseiliojau, o dabar galutinai nusivoziau wacko.gif Niam niam ir kada tu speji doh.gif Saunuole smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nesuper @ 2011 06 07, 10:35)
Anoj temoj tik apsiseiliojau, o dabar galutinai nusivoziau  wacko.gif Niam niam ir kada tu speji  doh.gif Saunuole  smile.gif


lotuliukas.gif
Gerai kad namuose kondicionierius yra..o tai orkaitės nejungčiau per tokius karščius blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 06 07, 10:37)
lotuliukas.gif
Gerai kad namuose kondicionierius yra..o tai orkaitės nejungčiau per tokius karščius  blush2.gif


Va va, del tos priezasties ir vengiu jungti orkaite unsure.gif
Atsakyti