Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis

QUOTE(daivaP @ 2011 05 24, 14:29)
"Sūrio trikampėliai" 4u.gif




daivaP aciuks.gif už šį atradimą thumbup.gif drinks_cheers.gif man be galo skani tešla gaunas pagal šį receptuką, nes jau tos sluoksniuotos visos tai atsibodę blush2.gif Tik kitą kart aš grūdų turbūt pridėsiu ir į pačią tešlą ir ant viršaus mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Vištienos piršteliai

user posted image


Vištienos filė apie 700 gr.
Malta paprika 1.5 šaukštelio
Česnakas - 3 skiltelės
Citrinų sultys - 45 ml.
Malta kalendra - žiupsnelis
Kukurūzų miltai - 100 gr.
Kiaušiniai - 2 vnt.
Malti džiūvėsėliai - 100 gr.
Aliejus kepimui
Druska, pipirai


Vištienos gabaliukus perpjaukite per pusę.
Česnakus nulupkite ir sutarkuokite.
Išspauskite citrinų sultis ir sumaišykite jas su česnakais, paprikos milteliais, maltomis kalendromis,
pipirais ir druska.
Šiuo marinatu užpilkite vištienos gabaliukus ir laikykite šaldytuve apie 1 valandą.
Kai mėsa išsimarinuos, giliame puode įkaitinkite aliejų iki 160-180 laipsnių temperatūros.
Vištienos gabalėlius apvoliokite kukurūzų miltuose, pamirkykite kiaušinio plakinyje ir apvoliokite
džiūvėsėliuose.
Apvoliotus vištienos gabalėlius meskite į karštą aliejų ir gruzdinkite 5 minutes, kol gražiai apskrus.
Išgriebkite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Patiekite su mėgstamu padažu.
Skanaus!!

user posted image
Atsakyti
Atejau padekot Ulei uz silkes stiklainiuose recepta 4u.gif pasakisko skonio silkute gaunasi wub.gif tik kita karta daugiau acto pilsiu ir is vis bus Dievu maistas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2011 05 27, 21:22)
daivaP  aciuks.gif už šį atradimą thumbup.gif  drinks_cheers.gif man be galo skani tešla gaunas pagal šį receptuką, nes jau tos sluoksniuotos visos tai atsibodę blush2.gif Tik kitą kart aš grūdų turbūt pridėsiu ir į pačią tešlą ir ant viršaus mirksiukas.gif  4u.gif

Kaip džiugu, kad pavyko ir patiko wub.gif Pas mus jie dabar first.gif
Gera idėja drinks_cheers.gif Aš ir pabandysiu sekantį kartą thumbup.gif


Ulė, fantastika, kokia užkandėlė wub.gif
Atsakyti
Man atrodo Daivute jau rode bulvinius lizdelius,as pasikartosiu tuomet 4u.gif

Silkė bulviniuose lizdeliuose

Puiki užkandėlė ir puošmena vaišių stalui smile.gif

user posted image

Bulvių
silkės
pomidoro
svogūno
druskos
pipirų
česnako
baziliko lapelių
grietinės


Nuskusti bulves ir sutarkuoti stambia tarka, arba aš turiu spec. įrankį pjaustyti šiaudeliais. Dubenyje sumaišyti bulves su prieskoniais, česnaku. Keksiukų formeles ištepti aliejumi ir iškloti dugną bulvėmis. Kepti 180 C 15 min. (Mano sluoksnis buvo šiek tiek per plonas, per daug apkepė, sekantį kartą dėsiu storesnį sluoksnį).
Iškeptus lizdelius atvėsinti, dėti po šaukštelį grietinės, silkės gabalėlį, pomidoro skiltelę ir baziliką. Galima svogūno laiškais puošti, ar riekelę mėlyno svogūno. Įdarais galima eksperimentuoti kiek leidžia Jūsų fantazija smile.gif
Skanaus!!!

user posted image
Atsakyti
Ule, noriu padekoti uz recepta silkutes sloikeli. Suuuuper wub.gif kaip vaikystej, idealiai atitaikytos proporcijos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(martyna_mx @ 2011 05 25, 14:55)
Sveikos mamytės,

Sluoksniuotos tešlos užkandžiukai vaikui į ekskursiją  biggrin.gif

Reikia sluoksniuotos tešlos, aš sunaudojau visą kg  doh.gif
Kiaušinio trynio aptepimui.
Sluoksniuotos tešlos užkandėlės.
Iškočiojam tešlos lakštus, supjaustom kvadratėliais, aptepam kiaušinio tryniu, pabarstom prieskoniais, mėgstamom žolelėm, druskytės, sezamo sėklų, saulėgrąžų, žodžiu ką turim, ką mėgstam, aš dar dėjau pjaustytų alyvuogių sūrio paprasto fermentinio, ant kitų pelėsinio. Improvizuojam  biggrin.gif
Dedam į sviestiniu porpierium išklotą skardą, popierių patepu aliejum, kad neprikibtų ir kepam 15 min. Labai lengva, greita, skanu prie bet ko, arbatos, vyno, alaus  4u.gif
user posted image

user posted image
Dešrelės sluoksniuotoje tešloje.
Iškočiojam tešlos lakštus, supjaustom juostelėm, apsukam per pusę išilgai perpjautą dešrelę, aptepam kiaušinio tryniu, pabarstom sezamo sėklų ir dedam į sviestiniu popierium išklotą skardą, kepam 15 min, 180 C temperatūroje.
user posted image

user posted image

Labai gera idėja.
Atsakyti
jauciu kad tikrai skanu aciu uz receptuka tikrai pabandysiu pasidaryti smile.gif
Atsakyti
Salotos su kepta vistiena

user posted image
Produktai:

Salotų lapai
Agurkas
Vyšniniai pomidorai
Svogūnų laiškai
Krapai, petražolės
Sūris "Džiugas" smulkiai tarkuotas
Vištienos krūtinėlė
druska, pipirai

Padažui:
Majonezas
Pomidorų padažas
Garstyčios
Česnako skiltelė arba česnakų granulės

Eiga: Padažui skirtus produktus sumaišyti.
Vištienos krūtinėlę įtrinti druska, pipirais ir pakepti ant aliejaus po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Visas daržoves supjaustyti, sudėti į lėkštę, užbarstyti sūriu, sudėti šiltą pjaustytą vištiena, pagardinti padažu ir patiekti.

Skanaus

P.s. padažą galima pasigaminti savo nuožiūra. Galima salotas apšlakstyti citrinos sultimis bei alyvuogių aliejumi.
Atsakyti
"Sūrio sausainiai" 4u.gif

Reikės:

Stiklinė 200g.

100g sviesto,
1 kiaušinio,
2 st. miltų,
1a.š. kepimo miltelių,
100g tarkuoto fermentinio sūrio,
2v.š. grietinės,
0.25 a.š.druskos,
1v.š. linų sėklų,
1v.š. moliūgų sėklų,
1v.š. saulėgrąžų,
1v.š. sezamo sėklų,
aguonų pavoliojimui.


Kambario temp. sviestą išplakti su kiaušiniu, sudėti visus likusius produktus ir suminkyti tešlą. Iš tešlos padaryti volelius, juos dėti į maistinę plėvelę ir kišti 1 val. į šaldiklį.
Išėmus iš šaldiklio, supjaustyti riekelėmis, jas volioti į aguonas ir dėti į skardą. Sausainius kepti jau iš anksto įkaitintoje orkaitėje 80 laipsnių po 10 min. iš kiekvienos pusės. Kai apkepa viena pusė, apversti ir vėl pakepti apie 10 min.
Labai skanu prie šalto alaus ar šiaip vienus kramsnoti smile.gif

user posted image
Receptukas iš say7


*Keila*, vištienos salotos pasakiškai atrodo bigsmile.gif
Atsakyti
[quote=daivaP,2011 06 02, 00:58]
"Sūrio sausainiai" 4u.gif

[/quote}

daivaP,

perskaičiau Tavo pateikta nuorodą,ir ne visai supratau,pataisyk,jeigu aš klystu!

Tu paruoši sausainių masę ir paruoši volelius,tada juos dedi šaldyti,po to juos piaustai.

Aš nesupratau gaminimo eigos,jeigu paruoši tešlą,tai ją galima iškart šaldyt,o po to pjaustyt.

Kuriam tikslui sausainių masę taip ruošti,{sušaldyt ir iš karto pjaustyt}

Jeigu Tu ruošei,gal paaiškinsi tuos skirtumus.

Iš anksto sakau ačiū. 4u.gif













Atsakyti
regna, tai kad labai čia viskas aišku biggrin.gif

Padarai tešlą, ją dedi į šaldiklį 1val. laiko, kad ji sukietėtų, kad būtų lengviau supjaustyti, tada kiši kepti ir valgai 4u.gif

Jei toks būdas netinka, galima pasirinkti receptą 4u.gif

Tokiu būdu kepami daugelis sausainių ir net pyragų 4u.gif
Atsakyti