Focaccia duonelės su keptom daržovėm
Puikus užkandis priešpiečiams, pavakariams ar iškylai gamtoje.
Reikia:
4-6 asmenims
1/2 focaccia duonelės
2 nedidelių cukinijų
1 didokos paprikos
50-80 g. fetos ar ožkos sūrio
8-10 alyvuogių aliejaus
alyvuogių aliejaus
jūros druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
Focaccia duonelę supjaustykite į keturkampius ar stačiakampius gabalėlius.
Papriką ir cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite, pakepinkite ant grilinės keptuvės (jei esate gamtoje ant kepsninės) ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštės. Pabarstykite druska.
Ant duonelės dėkite kepintas daržoves, žiedeliais pjaustytas alyvuoges. Užtrupinkite sūriu, pabarstykite šviežiai maltais pipirais bei apšlakstykite kokybišku alyvuogių aliejumi.
Kas mėgstat galite apšlakstyti balzamiko actu.
Focaccia duonelės recepta rasite
cia