Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis

QUOTE(rasyte969 @ 2011 04 29, 22:13)


Velykoms mama dare, tik be krabu lazdeliu, labai skanu  essen.gif


o mes gaminam panasias salotas: ziedinis kopustas, sudyti zemes riesutai, majonezas.. .niam niam cool.gif
Atsakyti
Vistu kepeneliu pastetas
user posted image
Produktai:

Paštetui:

200 g. vištų kepenėlių
2 skiltelės česnakų
20 ml konjako
100 ml grietinėlės 35%
150 g. sviesto
druska, pipirai

Vyno želė:

10 g. želatinos
20 ml vandens
100 ml portveino
1 a.š. cukraus
2 vnt. kvapiųjų pipirų žirneliai

Eiga: Kepenėles nuplauti, nulupti česnakus ir sudėti į kepimo indą. Apšlakstyti konjaku ir troškinti orkaitėje 170 laipsnių apie 15 min. Grietinėlę išplakti iki standžių putų, išlydyti 50 g. sviesto. Kai kepenėlės išsitroškins, sutrinti kombainu iki purios masės. Po truputį supilti išlydytą sviestą, išmaišyti. Pagardinti druska, pipirais ir atsargiai įmaišyti plaktą grietinėlę. Kekso formą (arba kokią turit) iškloti maistine plėvele ir sukrėsti paštetą. Dėti į šaldytuvą.
Vyno želė: želatiną išbrinkinti vandenyje ir pašildyti, kad ištirptų. Portveiną pakaitinti su cukrumi ir kvapiaisiais pipirais iki užvirimo, nuimti nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinti. Tada supilti želatiną, išmaišyti, perkošti ir palikti želė atvėsti.
Kai paštetas sustings, išlydyti likusį sviestą ir truputį palaukti, kol nusistovės pieno nuosėdos. Tada sviestą be nuosėdų 0,5 cm sluoksniu supilti ant pašteto ir vėl dėti į šaldytuvą 15-20 min. Kai sustings sviestas, ant jo supilti vyno želė ir vėl grąžinti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kai želė sustings, paštetą išimti iš formos.
Skanaus
P.s. paštetas labai skanus, švelnaus skonio. Vyno želė suteikia įdomų skonį.
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2011 05 01, 11:00)
Vistu kepeneliu pastetas
user posted image

1 a.š. cukraus
2 vnt. kvapiųjų pipirų žirneliai

Eiga: Kepenėles nuplauti, nulupti česnakus ir sudėti į kepimo indą. Apšlakstyti konjaku ir troškinti orkaitėje 170 laipsnių apie 15 min. Grietinėlę išplakti iki standžių putų, išlydyti 50 g. sviesto. Kai ke
Skanaus
P.s. paštetas labai skanus, švelnaus skonio. Vyno želė suteikia įdomų skonį.




*Keila*

Turiu klausimą ką sudaro konjakas kepenėlįų pštete.

Ką priuoda ptiekalui?
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 05 01, 13:51)
*Keila*
     
Turiu klausimą ką sudaro konjakas kepenėlįų pštete.

Ką priuoda ptiekalui?


Ir man įdomu g.gif O galima pakeisti brendžiu? Labai jau mano vyras mėgsta paštetą, norisi jį nustebinti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 05 01, 13:51)
*Keila*   
Turiu klausimą ką sudaro konjakas kepenėlįų pštete.
Ką priuoda ptiekalui?


Tai, kad nelabai ka ir priduoda tas 20 ml biggrin.gif , buvo recepte parasyta, kad ji naudoti, mes pylem brendi. ( kiek suprantu jis priduoda subtilu skoni) Nors elementariai galima ir vandenuku pakeisti.

QUOTE(editav @ 2011 05 01, 14:36)
Ir man įdomu g.gif O galima pakeisti brendžiu? Labai jau mano vyras mėgsta paštetą, norisi jį nustebinti ax.gif

Atsakyti
QUOTE(editav @ 2011 05 01, 14:36)
Ir man įdomu g.gif O galima pakeisti brendžiu? Labai jau mano vyras mėgsta paštetą, norisi jį nustebinti ax.gif



Konjakas ir brendis praktiškai vienas ir tas pats.
Iš interneto platybių:

"....Brendis tai ai gėrimas, padarytas tik iš vynuogių spirito, atskiesto distiliuotu vandeniu, kad būtų ne toks stiprus ir geresnio skonio. Bet prieš tai spiritas praeina ilgą taurinimo kelią. Tik to kelio pabaigoje jis tampa brendžiu. Jeigu jis neturi savo pavadinimo, vadinamas tiesiog “brendžiu”. Garsiausias iš brendžių turi savo pavadinimą, rodantį jo kilmę. Tai konjakas, nes kilęs iš Konjako (Cognac) rajono."
Atsakyti
QUOTE(ciku_caku @ 2011 04 30, 12:48)
o mes gaminam panasias salotas: ziedinis kopustas, sudyti zemes riesutai, majonezas.. .niam niam  cool.gif



riešutus dedate tuos, kurie sufasuoti metalinėse dėžutėse ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rabelkyte @ 2011 04 09, 18:15)
Uzkandziu tortas

receptas turbut is SM, bet as ji gavau is kitos moteriskes ir siek tiek savaip pakoreagavau smile.gif Taigi reikes:
apvaliu vafliu
2 k.r. skumbres
krabu lazdeliu
5kietai virtu kiausiniu
majonezo
eiga
is vieno kiausinio isimty tryni ir pasideti papuosimui, visa kitus sutrinti sakute ir sumaisyti su majonezu. Skumbre nurinkti nuo kaulu.
ant vaflio lakstelio tepti majoneza, deti isvyniotas krabu lazdales, vel laksta aptepta majonezu, tada skumbe , vel laksta su majonezu ir kiausiniu mase apdeti, ir vel nuo pradziu. Virsutini vafli aptepti majonezu ir papuosti kiausinio tryniais ir krabu lazdelem, arba pagal fantazija smile.gif
user posted image
Skanaus smile.gif


Na ir saunuoles jus merginos, tiek visokio grozio prisiziurejau blink.gif Sedziu prisivalgiusi bet vistiek visko ka pamatau noriu thumbup.gif
Sita torciuka as dariau velykoms, tikrai labai skanus ir graziai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Bulvių lizdeliai smile.gif

Receptuką pamačiau pas Neringą 4u.gif

Reikės:

300g miltingesnių bulvių,
1 nedidelio svogūno,
50g tirpinto sviesto,
druskos,
maltų pipirų,
petražolių, krapų,
1 česnako skiltelės.

Įdarui:

silkės,
rūkytos ar sūdytos lašišos,
grietinės,
varškės sūrelio Philadelphia su žalumynais,
agurko,
kelių juodų alyvuogių,
raudono svogūno,
salotų lapų,
kelių spanguolių papuošimui,
krapų.

Bulves sutarkuoti per "burokinę" tarką, jei yra sulčių, nusunkti, sutarkuoti svogūną, išspausti česnaką, įdėti druskos, pipirų, pjaustytus žalumynus, supilti tirpintą sviestą, viską gerai išmaišyti. Masę dėti į silikonines keksiukų formeles, masės dėti maždaug po kupiną šaukštą, ir kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min., žiūrėti pagal savo orkaitę, kad nesudegtų.

Iškepusius krepšelius išimti, ir juos įdaryti. Į vienus krepšelius dėjau po 1 a.š. grietinės, gabalėlį silkės, agurko griežinėlį, svogūno griežinėlį, po spanguolę.

Į kitus krepšelius dėjau po 1 a.š. sūrelio Philadelphia, rūkytos lašišos gabalėlį, agurko griežinėlį, alyvuogių.

user posted image

Labai, labai skanūs ir šalti, ir šilti krepšeliai thumbup.gif Verta išbandyti 4u.gif
Atsakyti
DaivaP, nuostabi uzkandele thumbup.gif O jau foto grozis- neispasakytas! Menininke mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(regna @ 2011 05 01, 15:51)
*Keila*
     
Turiu klausimą ką sudaro konjakas kepenėlįų pštete.

Ką priuoda ptiekalui?

vat vat- man irgi idomu g.gif Nes VISUOSE pastetu variantuose jis pilamas, kalbu apie prancuzu virtuve, zasu kepeneliu pastetus. Dar nemaciau, kad nereiktu konjako...

Mano speliones: kad ilgiau negestu gal? O gal ir koki skoni prideda, na, kas ten zino smile.gif
Atsakyti
Lašišos tartar

Jums reiks:

400 g šviežios lašišos filė,
2 valg. šaukštai kaparėlių,
jūros druskos/pipirų pagal skonį
šviežių krapų ir ikrų papuošimui (nebūtina)
citrinos sulčių,alyvuogių aliejaus
1 raudono svogūno


Lašišos filė labai aštriu peiliu supjaustome smulkiais gabaliukais,turi gautis kažkas panašaus į stambiai kapotą faršą.
Smulkiai supjaustome svogūną.
Sumaišome lašišą, kaparėlius ir svogūną, apibarstome druska ir pipirais.
Apšlakstome su citrinos sultimis,įpilame alyvuogių aliejaus.
Palaikome šaldytuve maždaug 30 min.
Pateikiame su skrudintą duoną.


user posted image

user posted image
Atsakyti
[quote=Elena,2011 05 03, 11:02]
[color=darkviolet]Lašišos tartar

skaniai atrodo, graziai pateikta ir gera ideja taip isdelioti agurkus thumbup.gif
Atsakyti