O gal, šita, sakau, nebijom eksperimentuot? Tik patiekdamos vadinkit silke geltonąja. Nes gėris. Nes maiste irgi būna konservatorių. :]
Bananinė silkės užtepelė.Dviems užkandžiautojams susirandam:
~100 g silkės filė
nepernokusį nedidelį bananą
trejetą šaukštų grietinėlės
šaukštą majonezo
pusę šaukštelio garstyčių
raudonosios paprikos miltelių
Procesas:
Jei turim blenderį ar kokį kitą aparatą, į kurį viską sumeti, paspaudi On ir po minutės turi košę, galim pabandyt ir taip. Arba galim supjaustyt silkę mažais gabalėliais. Pusės razinos dydžio, va, tokiais. Bananą šakute sutrint iki košės. Sudėt grietinėlę, majonezą ir garstyčias. Pasidarbuot kokiu nors įnagiu ir gaut o-jėzus-marija-negi-tai-valgoma. Sudėt silkę, išmaišyt, tept ant duonos, barstyt paprika, sukaupt visą drąsą ir paragaut. Skanaus.