Ule, na jau tos krevetes, tai kaip skulptura kokia, paminklas Krevetei Skaniajai! Tooobula!!!
Suris su mesyte graziai ziurisi, kazkada jau ir mano isbandytas dalykas- labai skanu
QUOTE(*Keila* @ 2011 04 16, 08:15)
Nereiktu ten kokio pertepimo (surelio) jusu nuomone?
nea tikrai nereik,visiskai nesausa
Ule, fantastiška, kaip visada puikūs užkandžiai
O aš pagaliau prisiruošiau išbandyt "Bučinukus"
Labai sotus, labai gražus ir šventiškas, greitai pagaminamas
Reikės:
150g rūkytos lašišos,
2 virtų kiaušinių,
kelių riekelių šv.agurko,
pusės pakelio varškės sūrelio "creme bounjour" su žalumynais(tinka ir kitas),
4 krabų lazdelių,
papuošimui krapų, salotų lapų, alyvuogių.
Imame mažus puodelius ar stiklinaites, jas išklojame maistine plėvele, ant plėvelės dedame lašišos gabalėlius, gerai prispaudžiame prie šonų, ant dugno dedame po šaukštelį sūrelio, agurko riekelę, vėl truputį sūrelio, pjaustytas krabų lazdeles, kiaušinio riekutę, tada lašišos kraštus užlenkiame, kad neliktų atviros vietos. Taip supakuojame visus puodelius, dedame 2 val į šaldytuvą, paskui atsargiai išimame iš plėvelės lašišos "kalnelį", dedame į lėkštę, puošiame savo nuožiūra ir skanaujame.
Iš šios normos gavosi 4 "bučinukai"
Daugiau nuotraukyčių ir originalus receptukas čia
O aš pagaliau prisiruošiau išbandyt "Bučinukus"
Labai sotus, labai gražus ir šventiškas, greitai pagaminamas
Reikės:
150g rūkytos lašišos,
2 virtų kiaušinių,
kelių riekelių šv.agurko,
pusės pakelio varškės sūrelio "creme bounjour" su žalumynais(tinka ir kitas),
4 krabų lazdelių,
papuošimui krapų, salotų lapų, alyvuogių.
Imame mažus puodelius ar stiklinaites, jas išklojame maistine plėvele, ant plėvelės dedame lašišos gabalėlius, gerai prispaudžiame prie šonų, ant dugno dedame po šaukštelį sūrelio, agurko riekelę, vėl truputį sūrelio, pjaustytas krabų lazdeles, kiaušinio riekutę, tada lašišos kraštus užlenkiame, kad neliktų atviros vietos. Taip supakuojame visus puodelius, dedame 2 val į šaldytuvą, paskui atsargiai išimame iš plėvelės lašišos "kalnelį", dedame į lėkštę, puošiame savo nuožiūra ir skanaujame.
Iš šios normos gavosi 4 "bučinukai"
Daugiau nuotraukyčių ir originalus receptukas čia
Nuostabus bucinukai super puosmena stalui, o ir skonis is produktu matyti irgi super
Daivute,kaip visad pribloski as juos ir senai nusiziurejus tu tik paskatini greiciau
nuotraauka aki rezia nuo grozio,spalvu,super
nuotraauka aki rezia nuo grozio,spalvu,super
DaivaP, na, super uzkandziai O ar skanu buvo??? Noriu Tavo nuomones
Aplenkei mane
As juos net i favoritus isimetus
Del foto pritariu- jau tokia grazi, jauki, truksta zodziu
Aplenkei mane
QUOTE(Ulė @ 2011 04 17, 07:46)
Daivute,kaip visad pribloski as juos ir senai nusiziurejus tu tik paskatini greiciau
nuotraauka aki rezia nuo grozio,spalvu,super
nuotraauka aki rezia nuo grozio,spalvu,super
As juos net i favoritus isimetus
Del foto pritariu- jau tokia grazi, jauki, truksta zodziu
QUOTE(convict @ 2011 04 16, 21:24)
Nuostabus bucinukai super puosmena stalui, o ir skonis is produktu matyti irgi super
Ačiū
QUOTE(Ulė @ 2011 04 17, 05:46)
Daivute,kaip visad pribloski as juos ir senai nusiziurejus tu tik paskatini greiciau
nuotraauka aki rezia nuo grozio,spalvu,super
nuotraauka aki rezia nuo grozio,spalvu,super
Kažkaip turėjau produktus, tai ir sumaniau greitai padaryti, nes ir jau kokius 2 mėn. į juos žiūriu, žiūriu
Ačiū Bet kokia diena apsiniaukusi buvo, galvojau, kad nieko nebus iš foto net į lauką lėkiau fotkinti
QUOTE(miligerta @ 2011 04 17, 09:06)
QUOTE(brashke77 @ 2011 04 17, 10:16)
DaivaP, na, super uzkandziai O ar skanu buvo??? Noriu Tavo nuomones
Aplenkei mane
kalta
Jau seniai visos į juos žiūrėjom, tik aš pirmesnė buvau Jie labai sotūs, jaučiasi sūrelis daugiau, gal reiktų agurko ar krabų padauginti užsikandau su salota ir duonyte, tai viskas puiku Bet aš tikrai nenusivyliau, darysiu dar kartą MB ir valgė, sakė labai sodrus skonis, patiko
Norėjau prieš šventes repeticiją pasidaryti
Tikrai turėtų patikti, nes visi produktai labai puikiai sutaria
Na jau grožis bučinukų .Gaminisim per šventes tikrai .Norejau paklausti,koks čia sūrelis naudojamas?Tepamas turbūt?
Ir tos gėlytės čia išspaustos turbūt iš kiaušinio baltymo ?Bet jau formelė pati kokia graži .Ačiū už idėją .
Ir tos gėlytės čia išspaustos turbūt iš kiaušinio baltymo ?Bet jau formelė pati kokia graži .Ačiū už idėją .
QUOTE(vyšnelė @ 2011 04 17, 13:14)
Na jau grožis bučinukų .Gaminisim per šventes tikrai .Norejau paklausti,koks čia sūrelis naudojamas?Tepamas turbūt?
Ir tos gėlytės čia išspaustos turbūt iš kiaušinio baltymo ?Bet jau formelė pati kokia graži .Ačiū už idėją .
Ir tos gėlytės čia išspaustos turbūt iš kiaušinio baltymo ?Bet jau formelė pati kokia graži .Ačiū už idėją .
taigi parasyta "creme bounjour" Gamintojas Rama, jei neklystu
Nieko naujo, bet išbandytas ir vykęs variantas silkės patale. Tiesiog sluoksniai turi būti ne stori, ir apačioje aš dedu bulves, o ne silkę kaip įprasta....
Silkė patale
Užteko 7 žmonėms.
Silkė 1 vnt su galva, išvalyta, sutvarkyta kaip reikia.
Burokėlio 1 vnt
Bulvės 1-2 vnt
Morkos virtos 2 vnt
Svogūnas mažiukas arba pusė
Raugintas agurkėlis nedidukas
Majonezas, geras, tirštas, pvz Natura, Helmanns ar pan.
Virti kiaušiniai 2 vnt.
Silkutę supjaustyti plonomis juostelėmis.
Per burokinę tarką sutarkuoti bulves, burokėlį, morkas.
Svogūną ir agurką supjaustyti smulkiais kubeliais (bet jų neturi būti daug, tiesiog vos vos pabarstyti, dėl kvapo ).
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir juos sutarkuoti per smulkesnę tarką.
Sluoksniai:
Bulvės, silkė, majonezas, burokėliai, agurkas, svogūnas , morkos, majonezas, tarkuoti kiaušiniai, na, ir papuošiam kaip mokam, kaip norim
Čia gal geriau matysis, kodėl reikia atskirti baltymus nuo trynių :
Skanaus!!!
Silkė patale
Užteko 7 žmonėms.
Silkė 1 vnt su galva, išvalyta, sutvarkyta kaip reikia.
Burokėlio 1 vnt
Bulvės 1-2 vnt
Morkos virtos 2 vnt
Svogūnas mažiukas arba pusė
Raugintas agurkėlis nedidukas
Majonezas, geras, tirštas, pvz Natura, Helmanns ar pan.
Virti kiaušiniai 2 vnt.
Silkutę supjaustyti plonomis juostelėmis.
Per burokinę tarką sutarkuoti bulves, burokėlį, morkas.
Svogūną ir agurką supjaustyti smulkiais kubeliais (bet jų neturi būti daug, tiesiog vos vos pabarstyti, dėl kvapo ).
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir juos sutarkuoti per smulkesnę tarką.
Sluoksniai:
Bulvės, silkė, majonezas, burokėliai, agurkas, svogūnas , morkos, majonezas, tarkuoti kiaušiniai, na, ir papuošiam kaip mokam, kaip norim
Čia gal geriau matysis, kodėl reikia atskirti baltymus nuo trynių :
Skanaus!!!
Brashke, labai gražiai atrodo tavo patalynė su silkute . Aš dar įdedu obuolį ir pertepinėju kiekv. sluoksnį majonezu. Neduok D... nepermirks