Aš gal ne į temą ,bet gal žinot receptukų ,kur galėčiau panaudoti saulėj džiovintus pomidorus,bet ne aliejuje
Papildyta:
Vytinto kumpio, mocarelos ir džiovinto pomidoro užkandis
[attachmentid=209801]
Mocarelos sūris
Saulėje džiovinti pomidorai aliejuje
Šviežias bazilikas
Pjaustytas vytintas kumpis (Serano ar kažkas panašaus)
Mocarelos sūrį supjaustyti pailgomis juostelėmis 1 cm skersmens.Ant jo dėti juostelę džiovinto pomidoro, baziliko lapelį, suvynioti į kumpį ir persmeigti smeigtuku.
[/quote]
O čia kaži dž.pomidorai ne aliejuje tiktų?
QUOTE(pince @ 2011 02 13, 20:06)
Aš gal ne į temą ,bet gal žinot receptukų ,kur galėčiau panaudoti saulėj džiovintus pomidorus,bet ne aliejuje
Galima dėti į salotas, kepamą duoną, picas. Bet kur naudoti kaip prieskonį, smulkiai supjaustyti.
O galima ir paciai pasidaryti aliejuje. Džiovintus pomidorus susluoksniuoti su šviežiais rozmarinų lapeliais ie pjaustytais česnakais. Užpilti pakaitintu, bet neužvirintu alyvuogių aliejumi. Užsukti sandariu dangteliu, atvėsinti ir laikyti mažiausiai č savaites šaldytuve. Tada jau galima skanauti
Ne aliejuje truputį sausi, sūrūs ir guminiai. Todėl nebus labai skanu.
QUOTE(laurindre @ 2011 02 13, 22:12)
Galima dėti į salotas, kepamą duoną, picas. Bet kur naudoti kaip prieskonį, smulkiai supjaustyti.
O galima ir paciai pasidaryti aliejuje. Džiovintus pomidorus susluoksniuoti su šviežiais rozmarinų lapeliais ie pjaustytais česnakais. Užpilti pakaitintu, bet neužvirintu alyvuogių aliejumi. Užsukti sandariu dangteliu, atvėsinti ir laikyti mažiausiai č savaites šaldytuve. Tada jau galima skanauti
Ne aliejuje truputį sausi, sūrūs ir guminiai. Todėl nebus labai skanu.
O galima ir paciai pasidaryti aliejuje. Džiovintus pomidorus susluoksniuoti su šviežiais rozmarinų lapeliais ie pjaustytais česnakais. Užpilti pakaitintu, bet neužvirintu alyvuogių aliejumi. Užsukti sandariu dangteliu, atvėsinti ir laikyti mažiausiai č savaites šaldytuve. Tada jau galima skanauti
Ne aliejuje truputį sausi, sūrūs ir guminiai. Todėl nebus labai skanu.
Cia turbut 2 savaites laikyti. O kur perkat dziovintus pamidorus ne aliejuje?
QUOTE(Ulė @ 2011 02 13, 10:25)
braske,o man ju truko,kazkaip ne neuzkliuvo ant dancio ne vienas
man va kaip ir Elenai,man skanu,o vyras nesupranta kam gadint burokelius
man va kaip ir Elenai,man skanu,o vyras nesupranta kam gadint burokelius
ne, pas mane dantys sveiki, tikrai neprilindo... Bet aplamai, 'velesi' tie malti riesutai.....
QUOTE(jurga r @ 2011 02 13, 21:13)
kaip sakoma del skonio nepasigincysi
vat butent!
Pabandyti verta, o jei man nepatiko- tai tik mano problemyte
QUOTE(rimulia12 @ 2011 02 13, 22:30)
Cia turbut 2 savaites laikyti. O kur perkat dziovintus pamidorus ne aliejuje?
Maciau IKI prie riesutu i dziovintu vaisiu
Aš rudeni džiovinau pati ir iš karto užpyliau aliejumi. O pirkti mačiau ir Maximoje prie džiovintų vaisių yra bent kelių rūšių
Salotos "Obžorka"
Pamačiau šeštadienį kaip gamino šias salotas laidoje Smak
Produktai:
virtos morkos
rauginti agurkai
virta mėsa (renkamės pagal skonį,gali būti jautiena,vištiena,neriebi kiauliena)
Visus produktus supjaustome šiaudeliais.Padažui sumaišome majonezą ir grietinę,50/50.
Jei reikia pagal skonį dar dedame druskos,pipirų.
Mėsa verdame su prieskoniais pasūdytame vandenyje: lauro lapai,pipirų grūdėliai,svogūnas...
Tikrai skanu labai
Pamačiau šeštadienį kaip gamino šias salotas laidoje Smak
Produktai:
virtos morkos
rauginti agurkai
virta mėsa (renkamės pagal skonį,gali būti jautiena,vištiena,neriebi kiauliena)
Visus produktus supjaustome šiaudeliais.Padažui sumaišome majonezą ir grietinę,50/50.
Jei reikia pagal skonį dar dedame druskos,pipirų.
Mėsa verdame su prieskoniais pasūdytame vandenyje: lauro lapai,pipirų grūdėliai,svogūnas...
Tikrai skanu labai
Liežuvis drebučiuose
2 kiaulių liežuvių
5 putpelių kiaušinių
pokelis pirktinio mušinio drebučiams ruošti
virta morka
petražolių
žirnelių
kukuruzų burbuolių, galima marinuotų agurkėlių
konservuotos paprikos papuošimui
Išvirti liežuvius su prieskoniais ir morka ir kiaušinius.
Ištirpinti kaip nurodyta ant pokuotes drebučiam skirtą skystį.
Į dubenį išdėlioti daržoves ir plonu sluoksniu užpilti (perkoštą! mano klaida ir buvo, kad neperkošiau, va matosi drumzlės )skysti. Palaukti kol sustings, tuomet pjaustytą gabalėliais liežuvį, ir daržoves sumaišyti dubenyje ir užpilti skysčiu, gerai išmaišyti ir supilti jau į papuoštą daržovėmis dubenį. Pastatyti, kad atvėstu.
2 kiaulių liežuvių
5 putpelių kiaušinių
pokelis pirktinio mušinio drebučiams ruošti
virta morka
petražolių
žirnelių
kukuruzų burbuolių, galima marinuotų agurkėlių
konservuotos paprikos papuošimui
Išvirti liežuvius su prieskoniais ir morka ir kiaušinius.
Ištirpinti kaip nurodyta ant pokuotes drebučiam skirtą skystį.
Į dubenį išdėlioti daržoves ir plonu sluoksniu užpilti (perkoštą! mano klaida ir buvo, kad neperkošiau, va matosi drumzlės )skysti. Palaukti kol sustings, tuomet pjaustytą gabalėliais liežuvį, ir daržoves sumaišyti dubenyje ir užpilti skysčiu, gerai išmaišyti ir supilti jau į papuoštą daržovėmis dubenį. Pastatyti, kad atvėstu.
Elena, o siom salotom tikru marinuoti agurkai? Neturiu raugintu, nebent pirkti reiktu... Laukiu atsakymo
Ule, as tokio daikto nevalgyciau Nevalgau meno kuriniu
O jei rimtai-nuostabu, labai labai grazu Neabejoju, kad skanu
Ule, as tokio daikto nevalgyciau Nevalgau meno kuriniu
O jei rimtai-nuostabu, labai labai grazu Neabejoju, kad skanu
braske gasdini
yr gi zmoniu kas drebuciu nevalgo ar kiauliu liezuviu,gal kam ir netiktu
Šaukštas ikrų
Idėja mačiau rusaičių forume, bet mane aplenkė Elena. Puikus užkandis, graži stalo puošmena, malonumas ir akiai ir skrandžiui
Sluoksniuotos bemielės tešlos
ikrų
įdaro pasirinktinai
pašteto ar pikantiškų salotų
Tešlą atšildyti ir šiek tiek pakočioti. Dėti arbatinį šaukštelį ir peiliu apipjauti pagal jo formą, kepant tešla šiek tiek traukiasi, todėl aš rekomenduoju nuo kraščiukų palikti daugiau keliais mm. Dėti formuotos tešlos gabalėlius į įkaitintą orkaitę ir kepti, kol gražiai pagels. Išskobti šaukštelio "galvutę" ir pridėti įdaro.
Įdarą krauti prieš pat valgymą, nes tešla drėksta ir minkštėja.
yr gi zmoniu kas drebuciu nevalgo ar kiauliu liezuviu,gal kam ir netiktu
Šaukštas ikrų
Idėja mačiau rusaičių forume, bet mane aplenkė Elena. Puikus užkandis, graži stalo puošmena, malonumas ir akiai ir skrandžiui
Sluoksniuotos bemielės tešlos
ikrų
įdaro pasirinktinai
pašteto ar pikantiškų salotų
Tešlą atšildyti ir šiek tiek pakočioti. Dėti arbatinį šaukštelį ir peiliu apipjauti pagal jo formą, kepant tešla šiek tiek traukiasi, todėl aš rekomenduoju nuo kraščiukų palikti daugiau keliais mm. Dėti formuotos tešlos gabalėlius į įkaitintą orkaitę ir kepti, kol gražiai pagels. Išskobti šaukštelio "galvutę" ir pridėti įdaro.
Įdarą krauti prieš pat valgymą, nes tešla drėksta ir minkštėja.
QUOTE(Ulė @ 2011 02 14, 13:54)
braske gasdini
yr gi zmoniu kas drebuciu nevalgo ar kiauliu liezuviu,gal kam ir netiktu
yr gi zmoniu kas drebuciu nevalgo ar kiauliu liezuviu,gal kam ir netiktu
oi, as valgau -tikras skanestas! O dar taip pagamintas...
Saukstai Tikra puosmena stalui, o ir skanu...
QUOTE(brashke77 @ 2011 02 14, 11:52)
Elena, o siom salotom tikru marinuoti agurkai? Neturiu raugintu, nebent pirkti reiktu... Laukiu atsakymo
Ule, as tokio daikto nevalgyciau Nevalgau meno kuriniu
O jei rimtai-nuostabu, labai labai grazu Neabejoju, kad skanu
Ule, as tokio daikto nevalgyciau Nevalgau meno kuriniu
O jei rimtai-nuostabu, labai labai grazu Neabejoju, kad skanu
Manau tiks...arba galima kornišonus
Teisingai,meno kūrinių vieta muziejuje
Ulė,įspūdingai