Aš su klausimu Ingel,dėl kalafiorų salotų.Žalią jį dėti,ar apvirti (kalafiorą)?
Zalia
QUOTE(Agniska @ 2011 04 04, 18:58)
Aš su klausimu Ingel,dėl kalafiorų salotų.Žalią jį dėti,ar apvirti (kalafiorą)?
Esu bandzius ir su apvirtu, bet dabar darau tik su zaliu-ir vitaminu daugiau, ir daug daug skaniau.
Ačiū mergaitės
QUOTE(rabelkyte @ 2011 04 03, 22:18)
kas liecia majoneza, tai mes plakam ne mikseriu, o kokteiliu plaktuvu Alieju reikia pilti ploooooooooooooooona plona srovele ir laaaaabai palengva
P.S. su naminiais kiausiniais geriau gaunas nei parduotuviniais
uoj klaidą padariau rašydama turėjo būti sumažinau iki 150 l.
niu va blenderio neturiu tik konbainą, bet nejau turi tiek reikšmės
QUOTE(Rastika @ 2011 04 05, 11:02)
niu va blenderio neturiu tik konbainą, bet nejau turi tiek reikšmės
neturi
pasikartosiu: plakiau blenderiu , sudejusi viska is karto, o alieju supyliau per kokius 3 kartus ir ne plona srovele. Aisku , plakant rankomis, sluotele, reiktu alieju pilti atsargiai, ko gero. Bet man be viso to vargo gavosi puikiausias majonezas
sveikos lyg ir nemaciau tokiu ,tikiuos nepagadinsiu temos ai tunos salotos buvo
lasisa su pomidoru ,karstas -saltas uzkandis
issipjauni pomidora isemi vidurius ir sudedi kaip kam skanu paprieskoniuota lasisa ,ai dar citrina ciut apslakstyt skaniau bent jau man ir idedi i koki 180 laipsniu orkaite ir kepi. patieki su kuo nori ,man ir saltas skanu ir karstas
krabu lazdeles susurio laseliu
issivinioji krabu lazdede dedi surio pagaliuka ir suvynioji ,tada dedi i dziuvesius po to i kiausinio plakini (i plakini druskytes ,krapuku ,ciut citrinos sultikiu ,nu skoniui sudaryt ) ir vel i dziuvesi ,kepti kol paruduoja aliejuje
karstas uzkandis
paprikos su krabu lazdelemis ir darzovemis
persipjaunam paprikas isemam seklas ir isverdam (as garu puode viriau )
idaras :
krabai
saliero stiebai
morkos
svogunai
majonezas
isskyrus krabus viska smulkiai susipjaustom ir istusinam keptuvej ant vandens ,iberiam druskos .kai darzoves isvirs ,nu nebebus vandens ir tuo paciu pasikepins isimti ir suberti i jas susmulkintus krabus ir sumaisyti su majonezu ,ideti i paprikas
tuno salotos
aisbergas
agurkas
pomidoras
tunas
skardinej savo sultyse
aliejaus
druskytes
ir pabarsciau dziovintais krapais
misraine mesos pomidore (nepykit uz kokybe cia ne as fotkinau mano seimos firminis ,puosia stala )
susipjaustom gelyte pomidora isemam seklas pabarstom druska ir pipirais ir i juos dedam mesos misraine lietuviska firmine viskas ,ir lb puosniai atrodo ir skanu
Papildyta:
bandeles su grybais ir lasinukais
labai man patiko si mieline tesla kiek is kokiu dariau kita diena kietos budavo ar bandeles ar saldus gaminiai o si kaip iskepti katik ir kita diena buna
Taigi mums reikes:
Teslai:
600 g miltu
20 g svieziu mieliu
250 ml pieno
50 g cukraus
50 g sviesto ar margarino
1 kiausinis
ziupsnelis druskos
Idarui:
200 g lasinuku
1 svogunas
ziupsnelis kvepianciu pipiru
grybu gera sauja
Procesas:
1. Siltame piene istirpiname mieles, suberiame cukru.
2. Suberiame miltus, druska, imusame kiausini, ipjaustome minksta sviesta. Viska gerai isminkome (apie 10-15 min.).(as laikiau 1h kazkur ,nes per toki laika man niekas nepakilo ir tai laikiau ant radiatoriaus )
3. Paliekame tesla uzdengta ranksluosciu dubenyje apie pusvalandi pakilti.
4. Svoguna idarui supjaustome ir pakepiname nedideliame kiekyje riebalu. Ten pat sudedame pjaustytus lasinukus ir pasildome (nekepiname).Supilami prieskoniai, ir ismaisoma.
5. Pakilusia tesla iskociojame iki 1 cm storio.
6. Stikline isspaudziame skritulelius ir i juos dedame po sauksteli idaro. uzspaudziame krastus ir dedame i skarda siule i apacia.
7. Paliekame 10-15 min. kad pakiltu.
8. Aptepame kiausinio plakiniu ir kepame apie 20 min. iki 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje.
(ORIGINALIAME RECEPTE MILTU 500G AS KAI IDEJAU MAN NIEKAS TEN NESIGAVO TAI PASVERUS DAR 100IDEJAU ,GAVOS LIUKS )
lasisa su pomidoru ,karstas -saltas uzkandis
issipjauni pomidora isemi vidurius ir sudedi kaip kam skanu paprieskoniuota lasisa ,ai dar citrina ciut apslakstyt skaniau bent jau man ir idedi i koki 180 laipsniu orkaite ir kepi. patieki su kuo nori ,man ir saltas skanu ir karstas
krabu lazdeles susurio laseliu
issivinioji krabu lazdede dedi surio pagaliuka ir suvynioji ,tada dedi i dziuvesius po to i kiausinio plakini (i plakini druskytes ,krapuku ,ciut citrinos sultikiu ,nu skoniui sudaryt ) ir vel i dziuvesi ,kepti kol paruduoja aliejuje
karstas uzkandis
paprikos su krabu lazdelemis ir darzovemis
persipjaunam paprikas isemam seklas ir isverdam (as garu puode viriau )
idaras :
krabai
saliero stiebai
morkos
svogunai
majonezas
isskyrus krabus viska smulkiai susipjaustom ir istusinam keptuvej ant vandens ,iberiam druskos .kai darzoves isvirs ,nu nebebus vandens ir tuo paciu pasikepins isimti ir suberti i jas susmulkintus krabus ir sumaisyti su majonezu ,ideti i paprikas
tuno salotos
aisbergas
agurkas
pomidoras
tunas
skardinej savo sultyse
aliejaus
druskytes
ir pabarsciau dziovintais krapais
misraine mesos pomidore (nepykit uz kokybe cia ne as fotkinau mano seimos firminis ,puosia stala )
susipjaustom gelyte pomidora isemam seklas pabarstom druska ir pipirais ir i juos dedam mesos misraine lietuviska firmine viskas ,ir lb puosniai atrodo ir skanu
Papildyta:
bandeles su grybais ir lasinukais
labai man patiko si mieline tesla kiek is kokiu dariau kita diena kietos budavo ar bandeles ar saldus gaminiai o si kaip iskepti katik ir kita diena buna
Taigi mums reikes:
Teslai:
600 g miltu
20 g svieziu mieliu
250 ml pieno
50 g cukraus
50 g sviesto ar margarino
1 kiausinis
ziupsnelis druskos
Idarui:
200 g lasinuku
1 svogunas
ziupsnelis kvepianciu pipiru
grybu gera sauja
Procesas:
1. Siltame piene istirpiname mieles, suberiame cukru.
2. Suberiame miltus, druska, imusame kiausini, ipjaustome minksta sviesta. Viska gerai isminkome (apie 10-15 min.).(as laikiau 1h kazkur ,nes per toki laika man niekas nepakilo ir tai laikiau ant radiatoriaus )
3. Paliekame tesla uzdengta ranksluosciu dubenyje apie pusvalandi pakilti.
4. Svoguna idarui supjaustome ir pakepiname nedideliame kiekyje riebalu. Ten pat sudedame pjaustytus lasinukus ir pasildome (nekepiname).Supilami prieskoniai, ir ismaisoma.
5. Pakilusia tesla iskociojame iki 1 cm storio.
6. Stikline isspaudziame skritulelius ir i juos dedame po sauksteli idaro. uzspaudziame krastus ir dedame i skarda siule i apacia.
7. Paliekame 10-15 min. kad pakiltu.
8. Aptepame kiausinio plakiniu ir kepame apie 20 min. iki 180 laipsniu ikaitintoje orkaiteje.
(ORIGINALIAME RECEPTE MILTU 500G AS KAI IDEJAU MAN NIEKAS TEN NESIGAVO TAI PASVERUS DAR 100IDEJAU ,GAVOS LIUKS )
lekianti, Jūs čia armiją maitinote? super nu... visko norėčiau paragauti. Ypač krabai su sūriu sužavėjo, taip paprasta...
lekianti, aciu uz mielines teslos isbandyta recepta
Istikruju, krabu lazdeles atrodo kaip kokio profo virtuves sefo darytos, forma tobula
Visa kita irgi, be abejones, skanu ir grazu! Liuks! :
Istikruju, krabu lazdeles atrodo kaip kokio profo virtuves sefo darytos, forma tobula
Visa kita irgi, be abejones, skanu ir grazu! Liuks! :
aciu
ne ne armija cia b yra uzsimanes ,as kazkada taip fotkinau patiekalus ir dedavau i papke kompe ,po to jam sakydavau pasiziurek ko nori pagaminsiu ,bet istryne jis kazkada netycia ,nu nespecialliai ir db vel sako butu nuotraukos pasakyciau ko noriu tai ir pradejau vel kaupt
del krabu lazdeliu tai svarbu sonus gerai sulipint kad neisbektu suris ,o tie dziuvesiai kadkaip patys graziai iskepa ,paprasta is tikro
ne ne armija cia b yra uzsimanes ,as kazkada taip fotkinau patiekalus ir dedavau i papke kompe ,po to jam sakydavau pasiziurek ko nori pagaminsiu ,bet istryne jis kazkada netycia ,nu nespecialliai ir db vel sako butu nuotraukos pasakyciau ko noriu tai ir pradejau vel kaupt
del krabu lazdeliu tai svarbu sonus gerai sulipint kad neisbektu suris ,o tie dziuvesiai kadkaip patys graziai iskepa ,paprasta is tikro
sluoksniuotso teslos pyrageliai su tunu tesla aptepiau varskies sureliu, tuna sumaisiau su marinuota paprika, alyvuogem juodom, kukuruzais.
QUOTE(guodzik @ 2011 04 05, 21:19)
sluoksniuotso teslos pyrageliai su tunu tesla aptepiau varskies sureliu, tuna sumaisiau su marinuota paprika, alyvuogem juodom, kukuruzais.
nu ir...
neteko zalios teslos paragaut, bet gal ir imanoma