Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis

QUOTE(Elena @ 2011 03 10, 10:15)
[color=darkviolet]Blyneliai su lašiša

nem nem kaip skaniai atrodo......
Atsakyti
Popovers

Seniai norėjau išbandyti..pagaliau prisiruošiau.Pažiūrėjus receptą pamačiau kad jis labai panašus į Daivutes parodytus Jokšyro pudingus...

pudingai

Tai nelabai ir supratau kame čia skirtumas...gal tik pavadinime...

Na svarbiausia kad tai labai lengvas receptas,labai gražiai kepa tie popoveriai...nes tešla galima sakyti lietinių,o jie kyla kaip ant mielių biggrin.gif
Mano gavosi labai įvairios tos bandelės...vienos išsipūtė,kitos atvirkščiai buvo įkritusios...
Įdarą galima panaudoti pagal skonį ir fantaziją...saldus...sūrus...kokį tik norite.
Bandelės kurios išsipūtė įpjauname ir dedame įdarą,o į sukritusias įdarą dedame ant viršaus...
Aš įdarui tiesiog sutarkavau virtus kiaušinius,sudėjau gabaliukus sūdytos lašišos,svogūnų laiškus ir išmaišiau su majonezu.
Pusryčiams idealios,nes tikrai neužtruksite gamindamos biggrin.gif

1 stiklinė miltų
1 stiklinė pieno kambario temperatūros
1 / 2 šaukštelis druskos
3 dideli kiaušiniai kambario temperatūros
2 šaukštai tirpinto sviesto

Orkaitę įkaitiname iki 230 l/t.
Kiaušinius išplakame, supilame pieną ir sviestą.
Supilame miltus ir gerai išmaišome.
Imame kepimo formą muffinams, ištepame su sviestu ir pilame tešlos trečią dalį formeles.
Kepame 15 min.,durelių neatidarome.
Popoveriai turi iškilti ir pagelsti viršuje.
Sumažiname temperatūrą iki 180 ir dar paliekame kepti 5-7 min.


user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 15 kovo 2011 - 09:49
Čia tiesiog idėja pusryčiams...
Kiaušinienė ant sūrio...gaunasi kiaušinienė su traškiais sūrio kraštais rolleyes.gif

Įkaitiname keptuvę,sutepame sviestu,dedame tarkuoto sūrio.
Ant viršaus įmušame kiaušinį,pasūdome,uždengiame ir kepame ....


user posted image

Pomidorų ir čili pipirų džemas

Man jis pasirodė žiauriai skanus lotuliukas.gif Toks aštrus...saldžiarūgštis..tinka prie mėsos,vištienos patiekalų...man tiko ir tiesiog su duona lotuliukas.gif

Prieskonius,čili piprus,cukrų dėkite pagal skonį ragaudami.


500 gr pomidorų
imbiero šviežio gabaliukas,maždaug 4-5 cm
4 čili pipiriukai (galima ir mažiau hihihi.gif)
4 skilt.česnako
150 gr cukraus,biški druskos
120 ml vyno acto

Puse pomidorų supjaustome gabaliukais (nuimame odą).
Kitą pusę irgi supjaustome ir dedame į blenderį.Ten pat dedame imbierą,česnaką,čili pipirus ir susmulkiname.
Į troškintuvą dedame pomidorų gabaliukus,susmulkintus pomidorus,cukrų,actą ir gerai išmaišome.
Statome virti.Kai užvirs nuimame putas,sumažiname ugnį ir troškiname 30/40 min.kol sutirštėja.


user posted image

user posted image



Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 15 kovo 2011 - 10:56
Elena, kiek skanumynų thumbup.gif Popoveriai tikrai kažkuo panašūs į pudingus bigsmile.gif matyt kiekvienam forume jie kitaip pavadinti ax.gif

Labiausiai patiko pomidorų ir čiliukų padažas wub.gif Reikės pasigaminti thumbup.gif
Atsakyti
O sakykit į Popovers nesideda soda ar kepimo milteliai? blush2.gif nes jie taip gražiai iškylą,kažin nuo ko g.gif ir viduje jie būna tuščiaviduriai,taip? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamyte'09: 15 kovo 2011 - 12:12
QUOTE(Mamyte'09 @ 2011 03 15, 12:11)
O sakykit į Popovers nesideda soda ar kepimo milteliai?  blush2.gif nes jie taip gražiai iškylą,kažin nuo ko  g.gif ir viduje jie būna tuščiaviduriai,taip?  bigsmile.gif



Nereikia.Man pačiai keista buvo...o kyla labai gražiai wub.gif Vidus toks potuštis hihihi.gif
daivaP,būtinai pabandyk džemą...nenusivilsi mirksiukas.gif

Atsakyti
O ta džemas kiek ilgai gali stovėti pagamintas? Jeigu vasarą jo pasidarius, kiek ilgai šaldytuve išbūtų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(doska @ 2011 03 15, 13:04)
O ta džemas kiek ilgai gali stovėti pagamintas? Jeigu vasarą jo pasidarius, kiek ilgai šaldytuve išbūtų  blush2.gif


Jeigu stiklainius sterilizuosite tai šaldytuve galima laikyti iki 2 mėnesių 4u.gif
Atsakyti
Sveiki.
DaivaP,gal mano klausimas kvailai nuskambes bet noriu paklaust:sudomino skumbres vyniotinis labai.O skumbre virt su galva ar ja nupjaut?Noriu sestadieniui si sedevra isbandyt labai.Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Odeta* @ 2011 03 15, 14:48)
Sveiki.
DaivaP,gal mano klausimas kvailai nuskambes bet noriu paklaust:sudomino skumbres vyniotinis labai.O skumbre virt su galva ar ja nupjaut?Noriu sestadieniui si sedevra isbandyt labai.Aciu 4u.gif

Nieko čia kvaila 4u.gif
Galvą reikia nupjauti ir visus kaulus išimti, visus pelekus, reikia, kad liktų filytė biggrin.gif O į vidų gali dėti pagal savo skonį daržoves ir kitus priedus. Tik želatinos neužmiršk smile.gif Pjaustyk atsargiai, su labai aštriu peiliu mirksiukas.gif
Sėkmės gaminant 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 03 15, 10:46)
Pomidorų ir čili pipirų džemas
Man jis pasirodė žiauriai skanus  lotuliukas.gif Toks aštrus...saldžiarūgštis..tinka prie mėsos,vištienos patiekalų...man tiko ir tiesiog su duona  lotuliukas.gif


Na, iš plastmasinių olandiškų prekybcentrio pomidorų žiemą ar pavasarį, tai abejoju, kad tas džemas skanus gaunasi... bet va, vasarą iš lietuviškų daržo pomidoriukų tai tikrai super! cool.gif
Atsakyti
Grūdėtos varškės salotos II


user posted image


Reikės:

2 pomidorų
pusė ilgavaisio agurko
50 gr. sūdytos lašišos
svogūnas
skiltelė česnako
100 gr. grūdėtos varškės
druska, pipirai

Supjaustyti pomidorus, agurką, svogūną žiedais, pagardinti druska, pipirais, uždėti varškę ir lašišą, ant viršaus įspausti česnako ir dar šiek tie druskos ir pipirų.

user posted image

Atsakyti