Karkos
sauja smulkintos kubeliais šaltai rūkytos šoninės
dž. pertažolių
dž. paprikos miltelių
druskos, pipirų
mėsos prieskonių
marlės, siūlo
svogūno galvos, lauro lapų, pipirų, česnako
Karką įpjauname ir pašaliname kaulą. Paskui galite kaulą apskutinėti, tą mėsytę jei jos liko ant kaulo sumaišyti su šoninės spirgučiais. Iškloti karką ant lentelės, paskleisti lašinukus, pabarstyti juostelę paprikos miltelių, juostelę pertažolių ( susukus vyniotini bus gražesnė spalvų gama). Pabarstyti mėgiamų mėsos prieskonių. Nuo krašto pradėti sukti ir suformuoti apvalų kiek išeiną vyniotinį. Susukti į marlę ir apvynioti siūlu.Palikti šaldytuve kelioms valandoms. Į puodą su vandeniu įdėti vyniotinį, svogūno galvą, česnako, pipirų, druskos, lauro lapų ir virti apie 2-2.5 valandos.
Išėmus stipriai paslėgti ir palikti 4-5 val. aš palieku per naktį.
Nuimti marlę pasipjaustyti ir mėgautis !!