Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXX tema

jumbonis, mes lankom, kai nesergam, Klevelį. Nelabai jis arti, nepakeliui, tačiau kamščiai nesudaro rūpesčių (gyvenam Romainiuose). Nenorėčiau leisti į paprastą darželį. Nuvežimo/parvežimo klausimas nėra tiek reikšmingas, kiek tinkama darželio aplinka.
Atsakyti
QUOTE(dautan @ 2011 02 15, 12:21)
jumbonis, mes lankom, kai nesergam, Klevelį. Nelabai jis arti, nepakeliui, tačiau kamščiai nesudaro rūpesčių (gyvenam Romainiuose). Nenorėčiau leisti į paprastą darželį. Nuvežimo/parvežimo klausimas nėra tiek reikšmingas, kiek tinkama darželio aplinka.

beje, taip su aplinks salergenais tai tikrai bėda bendrajame, kiek suprantu ten patalynė sena kaip pasaulis, vyresnėlsi lanko jam nėr labai jautru, bet jau rigi nunešėm savo pagalvę ir turbūt anktlodę nešim, kažkaip man įtarimas kad net ir jis jau pradeda reaguot į tas dulkes...

o mažoji, tai net neįsivaizduoju, ką daryt, protas dar neišįneša. į alerginį ją priims nuo 5 metų gal doh.gif o ką iki to laiko.. o jai neužtenka, kad būtų tik jos patalynė tinkama, dar ir aplink neturi būt jokių pūkų ir etc.... sad.gif
Atsakyti
tai va kad jis visai nepakeliui tas klevelis ,bet jai kitos iseities nebus teks prasibraut i ten.o gal aukle samdyt geresne iseitis?bet vaikas jugi turi mokintis bendraut su vaikais ir tobulet su visais g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jumbonis: 15 vasario 2011 - 12:54
QUOTE(jumbonis @ 2011 02 15, 12:52)
tai va kad jis visai nepakeliui tas klevelis ,bet jai kitos iseities nebus teks prasibraut i ten.o gal aukle samdyt geresne iseitis?bet vaikas jugi turi mokintis bendraut su vaikais ir tobulet su visais  g.gif

šiaip jei gyvenat daugiabutyje ir kieme daug vaikų būna, tai žinok ir to kurį laiką užteks, galti neskubėt su darželiu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 02 15, 13:01)
žinok reik eit įš konkretų darželį ir kalbėti su direktore/ium ir auklėtoja, nes kartais direktorė gali sakyt vienaip, o iš tiesų viskas priklauso nuo virtuvės darbuotojų ir auklėtojų, jos geriausiai žinos.

mes lankėm vieną darželį, jau prieš pradedant lankyti pašnekėjom su auklėtoja ir sakė jokių problemų, yra turėję ir alergiškų pienui - kiaušiniui ir nė lašo šitų produktų negalėjo būt maiste, tai net tam vaikučiui atskirai ruošė košęs, kotletukus ir kt. ir mums irgi viską paruošdavo atskirai, kur sudedamosios dalys netinka.

o dabartiniam (deja, bet kėlėm, kad arčiau namų būtų), tai nieko nederina. tik neduoda to ko negalima. ir iš pat pradžių kai kalbėjom su personalu matės, kad bus sunku. tai ir yr...
po kiek laiko apšalau, pasirodo ir tą ko negalima jau duoda, jis tik pats nevalgo, jau įpratęs...  o auklėtojos, kai paklausiau, net nežino sudėties doh.gif
jau kitą kartą eisim pas gyd, prašysiu kad normalią pažymą išrašytų apie alergijas... Nors man atrodo jam jau sumažėjo jam reakcija, gal tik pora kartų įtariau užragavo, gan lengvai suviduriavo, bet vis tiek, kaip jei gali be mamos spręsti tokius dalykus hrrr.

O darželiuose vietoj ruošia maistą? Aš kažkaip vis galvojau, kad centralizuotai tiekia maistą ax.gif Mes ir galvojam ką daryti... Iki Kalėdų lankė darželį, dabar va namie, bet turiu pasakyti kad didelio skirtumo - ar darželyje valgė viską, miegojo po darželio patalais, ar yra namie, nevalgo kam alergizuoja pagal tyrimus, miega po tinkamais patalais, ir taip aplinka kontroliuojama - nepastebėjau... Tai jau galvoju, koks tada skirtumas, aišku, gal darže dar blogaiu šiuo metu būtų, kas ten žino.
Atsakyti
QUOTE(skibru @ 2011 02 15, 15:28)
O darželiuose vietoj ruošia maistą? Aš kažkaip vis galvojau, kad centralizuotai tiekia maistą  ax.gif Mes ir galvojam ką daryti... Iki Kalėdų lankė darželį, dabar va namie, bet turiu pasakyti kad didelio skirtumo - ar darželyje valgė viską, miegojo po darželio patalais, ar yra namie, nevalgo kam alergizuoja pagal tyrimus, miega po tinkamais patalais, ir taip aplinka kontroliuojama - nepastebėjau... Tai jau galvoju, koks tada skirtumas, aišku, gal darže dar blogaiu šiuo metu būtų, kas ten žino.

Pas mus abiejuose ruošė/ia vietoj.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 02 15, 16:44)
Pas mus abiejuose ruošė/ia vietoj.

Na reiks pasidomėti, auklėtojos tai šiaip sakė, veskit, pažiūrėsim maistą, bet tai galvoju ką ji valgys, jei košės visos pieniškos, sriubos vakarienei pieniškos, varškėčiai visokie ir priedas prie visko - batonas su sviestu, o kiaušinio jaučiu visur deda.... doh.gif.
Galėčiau ir namie laikyt, kol pati namie, bet kad jai vaikų labai reik, o žiemą nelabai kur jų gausi...
Atsakyti
QUOTE(skibru @ 2011 02 15, 17:22)
Na reiks pasidomėti, auklėtojos tai šiaip sakė, veskit, pažiūrėsim maistą, bet tai galvoju ką ji valgys, jei košės visos pieniškos, sriubos vakarienei pieniškos, varškėčiai visokie ir priedas prie visko - batonas su sviestu, o kiaušinio jaučiu visur deda.... doh.gif.
Galėčiau ir namie laikyt, kol pati namie, bet kad jai vaikų labai reik, o žiemą nelabai kur jų gausi...

mes tai nešam kai kuriuos užkandžius ir savo duoną
iš pradžių galvojom, kaip kiti vaikai žiūrėsa, kad valgo kitą, ar nenorės. o paskui pagalvojau, kodėl vienos mano vaikas turi žiūrėt įš kitus valgančius ir nieko nevalgyt biggrin.gif
Atsakyti
labutis,
itariu kad sunus turi kirminuku,kaip davet VERMOx?
Dermatitas po to hormoninio tepaliuko sumazejes, like tik ant uzpakaliuko .tepu exxe.bet pradejo nesitustinti, skauda pilvuka, nevalgo.perskaiciau jusu temelej kad tai zenklas kad gali turet tu parazitu g.gif sudaviau 1tab.vermox, su klizmute pasitustino bet nepasakyciau kad viduriukai uzkieteja, bet bijo sest ant puoduko, seniau nebuvo bedu doh.gif Gal ka patartumet?
nusipirkau BIfoval dar.
Atsakyti
Del darzeliu: nieko tos aukletojos neziuri! (Bent jau mano ir drauges patirtis) Buvo paprasyta (pasakyta ), kad neduotu kakavos ir pan produktu, nes drauge itare kad ji gali alergizuoti jos dukra. Tai ka, "kinderiai" ir kt sokoladiniai sausainiai vaikam dalinami kasdien, nes per viena karta viso kiekio nesuvalgo (kai vaikai grupeje svencia gimtadienius ar kt sventes), ir balinta kakava vakarienei ir tt ir pan. Buvo susirinkimas, paklausem kaip galetume suzinot, ka vaikai gauna valgyt: t.y. neperspejus ateit i virtuve, kai gaminamas maistas. Atsake, kad direktorei tai nepatiks, o ir jos gali nukentet, kad "nesukontroliuoja" tevu.. As buvu paprasiusi, kad vaikui pervilgtu maikute po pietu miego, nes jis pastoviai atsikelia slapias ir vaiksto su tais rubais, kol isdziuna ant kuno. Ne sykio nebuvo perrengtas! Zodziu...
Atsakyti
laba dienele,
ar liko cia dar senbuviu? Tikiuosi, kad ne...
jei liko, tai gal mane atsimena (buvau kycia), tai vat noriu pasakyt, kad musu dukrytei tas invalidumas juokingai atrodo- vaikas sveikas jau, laksto, niekur neberia, viskas kaip ir liuks (neskaitant disbakteriozes dideles).
Bet va gime antrasis, ir lygiai kaip pirmajai- 9 gyvenimo diena pradejo atsirasti mazu spuogeliu ant kaktos. MAn- lengva panika, nes lygiai tokie patys kaip dukrai. KAsdien stebiu, kaip jie plinta, kaip keiciasi, lyginu fotkes....bet lyg nesidaro taip blogai kaip su maziuke.... tai kol kas per daug nepanikuoju ir tikiuosi, kad sikart tai tikrai TIK naujagimiu spuogai... beje, bijodama antra karta uzlipti ant to paties greblio ir pasigauti AS, su siuo vaikiuku dar paros nepabuve gimdymo namuose- sprukom smile.gif ir apskritai i juos nuvaziavau gimdyt jau kai saremiai buvo kas 1,5 min ir 9 cm atsidarymas, kad tik kuo maziau ten trintis reiketu....tai va, tokia musu istorija siandien.
Papildyta:
QUOTE(skibru @ 2011 02 11, 13:58)

Mamos, ar yra čia tokių, kurios bandėt homeopatiją? Padėjo - nepadėjo? Kažkaip visada skeptuškai žiūrėjau į ją, o dabar jau nebežinau ką daryt, tai gal panadyti?

mes isbandem, is pradziu neatitaike homeopatas zirniuku, tai efekto nebuvo, paskui kitus pabandem- labai greitai pasirode efektas. Bet nezinau, ar nuo to pagijo. Gal isaugo, gal mano pieno mazejimas (nestumas) nuleme sveikima...kas dabar atsakys...

beje, man paciai antro nestumo metu net ne AD, bet egzema atsirado ant ranku pirstu, ir plinta, plinta...nei hidrokortizonas, nei advantanas, nei fucidin H nepadeda- uzgrauzia, istinsta, lekiu plaut doh.gif baisu ziuret, kaip plinta, neslapint rankos neiseina gi... bet dziaugiuosi, kad bent ne vaikui maziukui, o man...
Atsakyti
Labos
Užsukau tik pasisveikint. Nepasiilgau šitos temos visiškai schmoll.gif biggrin.gif. Kol kas gyvenimas grįžęs į savo vėžes. Jau koks 4 mėnuo smile.gif

QUOTE(truputukas @ 2011 02 11, 12:47)
Sakykit brangiosios - pasimeciau visai doh.gif AR gali alergine reakcija gerosiom bakterijom tarkim pasireiksti mazdaug po 1-2sav.Niu pradejo berti vaiko zandukus, ant alkunes smulkiu spuogiuku kruva, kojytes...
Maitinu MP, bet lyg nieko naujo nesuvalgiau ir stegiuosi sokoladu ir citrusu vengti..

mano mažę beria nuo bet kokių, Lietuvoj esančių probiotikų. Vieninteliai kurie tinka -Biogaia, kuriuos vežė mergaitės iš lenkų. biggrin.gif Beje, jie ir gydo. Ir virškinimą tvarko.
Atsakyti