Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXX tema

QUOTE(marlene @ 2011 03 10, 12:27)
Mamos, zindancios alergiskus vaikucius, kokius kalcio papildus vartojate? Mano 3 men. dukra  turi alergija kvieciams, avizoms, pienui, kiausiniui.... Paskutinemis dienomis vel baisiai isbere, isvesejo dermatitas, nors laikausi grieztos dietos. Pagal paskutiniu dienu meniu itarimas krenta ant ryziu arba kalcio papildo (Coral Calcium, Yourlife), nors gydytoja sake nei tas, nei anas neturetu alergizuoti. Koki kalci jus geriate?

Taip pat vakar pirma karta tepiau excipial lipolotion. Paziurejau i sudeti - yra pieno rugstis.. idomu ji negali alergizuot?i... Nors butent siuo losjonu tepti liepe ta pati gydytoja, nustaciusi alergijas  unsure.gif

Mano sunelis alergiskas pieno baltymui, as pati maitinu ir geriu butent ta pati Coral kalci Yourlife. Musu jis tikrai nealergizuoja. Tarp kitko sitas Exscipial kremukas mums irgi nelabai tiko, bet jis nesukeldavo alergines reakcijos, tiesiog patepus parausdavo kokiam pusvalandziui labiau odele ir tiek, o po to praeidavo.
Siaip tai neturetu tas koralinis kalcis alergizuot, gal greiciau ryziai g.gif
Atsakyti
na dabar galit pasiskaityt mano istorija.DURNA buvau klausiau gyditoju tepiau hormoniniu ,tada net buvom sugere hormonu kursa .pasekmes pas vaika ant koju ir ranku atsirado plauku,tada negana to sugadinom oda nesugryztamai labai isplonejus odele ant ranku ,menkiauses saltis ir sutrukineja.net kartais manau kad ir psihiskai vaika paveike.taip mes klausem daktaru nurodimu iki 2 metu po to atradau foruma,ir dabar klausau tik mamu kurios protingesnes uz gyditojus ir naivias mamas kaip as.tepam tik aveenu naudojam Kiefo lasiukus,neduodam alergeniniu produktu ir galiu pasakyt kad jai tepsim aveenu vengsim alergenu tai odele bus dar grazesne negu su tais hormonais tepant.tik va nezinau ar gerai darau kad zirteka vis dar duodam,bet turim dar ir alergine sloga kuri dabar labai paumejus o zirtekas sausina gleivine,tai mums liepe gert toliau(ji naudojam kiekviena vakara nuo koiu 5men)kiefas irgi leido sake galima kartu gert.o dar ana savaite atidavem lovyte tai zinokit pagerejo vaikui siek tiek odele,nes pasirodo taip kaip ji alergiska grikiam o ciuzinys kokosu,grikiu(miegojo ant kokosu puses)tai net tas alergizavo.o man nedasuto kad tai gali but doh.gif
taip kad nedarykit klaidu kurias jau kitos padare ir pasimokikit is kitu o ne savo klaidu kad nereiketu griauztis kaip mum. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jumbonis: 10 kovo 2011 - 11:46
Nesipykstam a? 4u.gif

O bananas ir obuolys yra alergenai. Pas mumi jie 2 klasė. doh.gif

Jau buvo kojos pasitaisiusios, bet tos Užgavėnės darželyje vėl viską man išbalansavo. Na ką, trys laisvos dienos - bus dieta lotuliukas.gif

Prisižiūrėjus laidų apie sveiką maistą, kepu linų sėmenų ir morkų duoniukus. Maniškis morkai nealergiškas, tai va bandau receptą. Tik neaišku, ar jis valgys. Sakys motin visai pablūdai, grūdų čia man kiši kažkokių lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(marlene @ 2011 03 10, 11:27)
Mamos, zindancios alergiskus vaikucius, kokius kalcio papildus vartojate? Mano 3 men. dukra  turi alergija kvieciams, avizoms, pienui, kiausiniui.... Paskutinemis dienomis vel baisiai isbere, isvesejo dermatitas, nors laikausi grieztos dietos. Pagal paskutiniu dienu meniu itarimas krenta ant ryziu arba kalcio papildo (Coral Calcium, Yourlife), nors gydytoja sake nei tas, nei anas neturetu alergizuoti. Koki kalci jus geriate?

Taip pat vakar pirma karta tepiau excipial lipolotion. Paziurejau i sudeti - yra pieno rugstis.. idomu ji negali alergizuot?i... Nors butent siuo losjonu tepti liepe ta pati gydytoja, nustaciusi alergijas  unsure.gif

Ta pieno rūgštis, kaip suprantu, su pienu neturi nieko bendra, ten tik šiaip toks pavadinimas. Bet šitame excipialio losjone yra šlapalo, kuris gali dirginti odą ir, be to, losjone gana nemaža vandens koncentracija, kas irgi dažnai erzina pažeistą odą. Pagal mano pastebėjimus, tepant ant savo vaikų, šitas daiktas labiau tinka tuomet, kai oda labai išsausėjus, bet nėra paraudimų. Nes jei ant pažeistos odos tepdavau, tai ojojoj, kokia reakcija būdavo. Kitą kartą, pradedant naudoti kokį nors naują kremą, geriau būtų ištept tik vieną ranką/koją/dalį veido. Tada palygini su įprastai teptomis vietomis ir aišku - tinka ar ne.

QUOTE(jumbonis @ 2011 03 10, 11:38)
na dabar galit pasiskaityt mano istorija.DURNA buvau klausiau gyditoju tepiau hormoniniu ,tada net buvom sugere hormonu kursa .pasekmes pas vaika ant koju ir ranku atsirado plauku,tada negana to sugadinom oda nesugryztamai labai isplonejus odele ant ranku ,menkiauses saltis ir sutrukineja.net kartais manau kad ir psihiskai vaika paveike.taip mes klausem daktaru nurodimu iki 2 metu po to atradau foruma,ir dabar klausau tik mamu kurios protingesnes uz gyditojus ir naivias mamas kaip as.tepam tik aveenu naudojam Kiefo lasiukus,neduodam alergeniniu produktu ir galiu pasakyt kad jai tepsim aveenu vengsim alergenu tai odele bus dar grazesne negu su tais hormonais tepant.

Ohoho blink.gif Nebuvau girdėjus apie tokį fintą dėl plaukuotumo blink.gif Atrodo gi antinksčių hormonai naudojami, ne lytinių liaukų. Bet matyt tie geriami, patekę į organizmą, "susipjovė" su ten esančiais ir visus kitus išbalansavo g.gif
Kiek dienų gėrėt tada tuos hormonus ir kokio amžiaus? Kuriam laikui pagerino odos būklę? Mano visiem vaikam buvo prednizolonas paskirtas. Dičkei pernai, mažiausiajam prieš pora mėnesių. Viduriniuką, pablogėjus situacijai, vakar pas alergologę nuvedžiau, tai sakė, kad pagal būklę irgi turėtų skirt. Gavom siuntimą į stacionarą Vilniaus alergologiniam. Tik va kad nelabai man norisi po tas ligonines trankytis, susitvarkysim patys irnesakyk.gif
Atsakyti
Ohoho blink.gif Nebuvau girdėjus apie tokį fintą dėl plaukuotumo blink.gif Atrodo gi antinksčių hormonai naudojami, ne lytinių liaukų. Bet matyt tie geriami, patekę į organizmą, "susipjovė" su ten esančiais ir visus kitus išbalansavo g.gif
Kiek dienų gėrėt tada tuos hormonus ir kokio amžiaus? Kuriam laikui pagerino odos būklę? Mano visiem vaikam buvo prednizolonas paskirtas. Dičkei pernai, mažiausiajam prieš pora mėnesių. Viduriniuką, pablogėjus situacijai, vakar pas alergologę nuvedžiau, tai sakė, kad pagal būklę irgi turėtų skirt. Gavom siuntimą į stacionarą Vilniaus alergologiniam. Tik va kad nelabai man norisi po tas ligonines trankytis, susitvarkysim patys irnesakyk.gif
[/quote]
tas plaukuotumas nera ten apzelusios stiprei bet jau plaukai pakankamai normalei matosi ,pati blondinka o ant koju ir ranku plaukuciai tamsus smile.gif
gerem kaip buvo kokiu 4 men(tada neoceita iskart israse) tada kaip buvo 1,4m ir kazkur 2 m.tai gerem ir prednizolona kazkur savaite vis mazinant doze.poveikio gerent jokio nebuvo tai tada tik susigriebiau ka darau vaikui kisi hormonus niekas nepagereja tik nezmoniskas apetitas atsirado vis valgyt prasydavo net nakti prabudus doh.gif .o tepemi taip jie pagrazindavo odele tam kartui ir tiek ,o va dabar tai jauciasi visas grozis blink.gif geriau jau visa raudona vaiksciojus butu.sveikatos mazyliam 4u.gif
ai ir dabar pries kaledas ir buvo israse prednizalona bet negerem sakiau kad sugerem blush2.gif vistiek nieko nebutu pakeite,tik pablogine.dabar kaip jau isaiskinau gyditojai kad mes daugiau hormonu negersim ir netepsim o tik naturalei ,tai jos pasakimas buvo na ir teisingai nusprendet unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jumbonis: 10 kovo 2011 - 13:24
QUOTE(LiloSun @ 2011 03 08, 20:54)
As uzsakinejau per sita perkam.jav@gmail.com
Pigiau nei ten drugstore pats paskaiciuoja, be to nebus muitu daznaiusiai.

Patikekit musu AD buvo labai stiprus su stipriausia alergija. Isivertem beveik be hormonu, ir visad kai ligoninei pritepdavo grize patrigubedavo viskas, ir uztrukdavo kol vel susitvarkydavom. Tai kam tada tie hormonai, kad mama issimiegotu nakti? Nemiegojom naktim 2,5 metu ir nieko isgyvenom.

LiloSun, skaitau viska, ka imanoma ta tema. Mano trecias vaikas su alergija gyvena. Su pirmuoju nemiegojau 5 metus...Zinau ka, ka tai reiskia. Ir vis tik, kai nebera kur dingti, issitraukiu ta buteliuka su Advantanu...

o del konkretaus darymo, tai temelese laaabai daug mamos dalinasi patritimi kas joms is naturaliu ar bent maziau kenksmingu budu padedavo apraminti odyte. Aisku daug paprasciau tevams prikinsti antihistamininiu , uztepti hormonu ir miegoti, bet deja tai tik laikinas atokvepis.
Papildyta:

Nehormoninis taip, bet jis gali sukelti vezi, vienas is tokiu nedideliu trukumu.

Ligos sunkuma dazniausiai nurodo SCORAD, i ji iejana ir kiek kuno yra isberta, niezulys, man atrodo ir IgE jei irgi vertina. Ziuri kokiem produktams alergiskas, kuo daugiau produktu negali valgyt, kuo didesnes klases, tuo sunkiau manau.

Papildyta:
QUOTE(linutuks @ 2011 03 09, 11:50)
Sveikos, mamytes 4u.gif  Pries menesi skundziaus cia, kad pasidarem testuka 36 maisto alergenams. Parode 2 klase kazeinui, o visiems kitiems produktams - nuliukai. Verkslenau, kad netikslu, nes menesi  abu sedim ant hipoalergines dietos (nes dar pati maitinu) ir negereja. 
Dabar noriu pasidziaugti, mums po truputi, bet stabiliai gereja, kiekviena ryta atsibundam vis grazesni, demes blunka, kojytes jau visiskai svarios, ant kakliuko ir rankyciu matos tik pedsakai. O beda, kad ilgai negerejo, buvo, ko gero ta, kad laikydamasi hipoalergines dietos valgiau sviesto truputi ir kondensuota piena- siaip jau leidziamus produktus. Juos nuemus, emem po truputi sveikti. Dar galejo padeti geriami homeopatiniai vaistukai smile.gif
Dabar  turiu vilties, kad gal busim alergiski tik pieno produktams,nes jau valgom  bulve, moliuga, kopusta,  cukinija, triusiena,slyva, obuoli, ryzius, miezius, soras.
Noreciau bandyt ivest avizas ir grikius. Kaip , mamytes patartumet, ar pirmiausia paciai bandyt valgyt ir ziuret, per pienuka alergizuoja , ar ne, ar paciam mazyliui po saukstuka duot. Taip baisu dabar tokia nebloga padeti susigadint, vistik pagerejimas pasijuto tik po dvieju menesiu ax.gif

Pas kokia homeo vaikstote, ka skyre?
Papildyta:
QUOTE(Issute @ 2011 03 09, 12:12)
Sveikos mamytes  4u.gif  Gal butu kokia galimybe  is kurios mamos nusipirkti geruju bakteriju Biogaia? mums dabar labai pablogejo odele ir is karto su virskinimu blogai  doh.gif , aciu, jei kas atsilieptu

O is kur tas Biogaia perkate? Ar Rusijoje, Baltarusisjoje ju buna?
Atsakyti
Labas visoms.o ko jūs stebitės dėl plaukuotumo g.gif juk ir taip aišku, kad bet kokie hormonai skatina plaukuotumą. Jeigu įmanoma, nenaudokite jų. senai jų atsisakiau, nors gydytojai ragino tepti. senai čia buvau beužsukus pas jus. mano mažius pfu pfu pfu, kad neprisikalbėčiau, labai gražus šiuo metu.ir be jokių hormonų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rieduliukas @ 2011 03 10, 11:21)
hmm jei tik tiek reikia tept TAIKOKIO VELNIO IŠVIS TEPT?
nepykit bet absoliučiai nesuprantu

Tokia jau as esu, maziausias berimas vaikui man kelia panika, o dar pasakojimai, kad vaikai Tampa istisomis slapiuojanciomis zaizdomis , tai negaliu nakti uzmigt ir vis ziuriu ar nesiplecia doh.gif va dabar persikele ant pilvo musu alergija, is pradziu ant krutines, tada ant sprando, o dabar ant pilvo verysad.gif

QUOTE(jumbonis @ 2011 03 10, 11:38)
dar ana savaite atidavem lovyte tai zinokit pagerejo vaikui siek tiek odele,nes pasirodo taip kaip ji alergiska grikiam o ciuzinys kokosu,grikiu(miegojo ant kokosu puses)tai net tas alergizavo.o man nedasuto kad tai gali but  doh.gif

Reiktu ir man pakeist ciuzini...dar brolio paveldetas, kelis kart apsiusiotas, maza ka...gal kokiu bakteriju jame prisiveise blink.gif jau visko bijau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(marlene @ 2011 03 10, 12:27)

Jo,jo pieno rugstis,cia ne pieno produktas 4u.gif

QUOTE(Rulete @ 2011 03 10, 16:50)
Tokia jau as esu, maziausias berimas vaikui man kelia panika, o dar pasakojimai, kad vaikai Tampa istisomis slapiuojanciomis zaizdomis , tai negaliu nakti uzmigt ir vis ziuriu ar nesiplecia  doh.gif  va dabar persikele ant pilvo musu alergija, is pradziu ant krutines, tada ant sprando, o dabar ant pilvo  verysad.gif 
Reiktu ir man pakeist ciuzini...dar brolio paveldetas, kelis kart apsiusiotas, maza ka...gal kokiu bakteriju jame prisiveise  blink.gif  jau visko bijau  schmoll.gif

Cia ne alergija 'ant pilvo,ant nugaros ir kt.vietose", o alergija viduje,tik beria skirtingose vietose. Tsakant, dziaukites,kad ne ant veido biggrin.gif Nes musu kunas daugiau maziau susitvarkes, o va veidas tai...ir ji sunkiausia sutvarkyt. nei tu jo i vonia nepanardinsi nei ka biggrin.gif
o del bananu- nuimkit jus juos,mum jokios alergijos jiems, nerode,bet kai suvalgydavo kaip vezys tapdavo. Jusiskis dar toks mazutis,kad jam dar lengvai galima pakoreguoti dieta.cia ne koks trimetis,kuriam staiga reiketu nutraukti visokiu skanumynu davima. Nors mano 3.5 panele kartais ko nors uzsigeidzia iki asaru,bet pakalbam kas sveika,kas nesveika ir ka valgys,kai uzaugs lotuliukas.gif ir susitariam.nors nera is tu lngvai sukalbamu ir voliojimasis ant grindu kazko reikalaujant mum iprastas lotuliukas.gif taip kad tikrai pareguliuokit ta dieta,veliau bus zymiai sunkiau ta padaryti 4u.gif
Atsakyti
va kokia info pasidalinsiu... gal ka sudomins

Balandžio 2 d. (šeštadienį)12 val.
VU Vaikų ligoninės Didžiojoje auditorijoje (Santariškių g. 7)

vyks „Alerginėmis ir kvėpavimo organų ligomis sergančių vaikų“ labdaros ir paramos fondo organizuojamas renginys „Vaikų atopinis dermatitas“, į kurį kviečiame tėvelius, auginančius vaikus, sergančius atopiniu dermatitu.

Tėveliai išklausys pranešimus apie atopinio dermatito priežastis, ligos eigą, susipažins, kaip prižiūrėti ir gydyti sergančių vaikų odą. Taip pat išgirs naudingų patarimų dietinės mitybos ruošos klausimais.

Po pranešimų tėveliai galės užduoti jiems rūpimus klausimus renginyje dalyvaujančioms Vilniaus universiteto vaikų ligoninės Vaikų pulmonologijos ir alergologijos centro gydytojoms alergologėms doc.Odilijai Rudzevičienei ir gyd. Vilmai Marčiukaitienei.

QUOTE(Vasara gimusi @ 2011 03 10, 17:25)
Cia ne alergija 'ant pilvo,ant nugaros ir kt.vietose", o alergija viduje,tik beria skirtingose vietose. Tsakant, dziaukites,kad ne ant veido biggrin.gif Nes musu kunas daugiau maziau susitvarkes, o va veidas tai...ir ji sunkiausia sutvarkyt. nei tu jo i vonia nepanardinsi nei ka  biggrin.gif

mums irgi kunas daugmaz susitvarke, o veidukas vis islenda raudonis... ir kaip nueme visus produktus nuo sausio sedime ant dietos.. tai vis bandau kazka naujo ivedinet tai vis blogiau pasidaro.. jau nebezinau ka ir duot vaikui valgyt... jau mieziai virti, kepti, troskinti doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rulete @ 2011 03 10, 15:50)
Tokia jau as esu, maziausias berimas vaikui man kelia panika, o dar pasakojimai, kad vaikai Tampa istisomis slapiuojanciomis zaizdomis , tai negaliu nakti uzmigt ir vis ziuriu ar nesiplecia  doh.gif  va dabar persikele ant pilvo musu alergija, is pradziu ant krutines, tada ant sprando, o dabar ant pilvo  verysad.gif 
Reiktu ir man pakeist ciuzini...dar brolio paveldetas, kelis kart apsiusiotas, maza ka...gal kokiu bakteriju jame prisiveise  blink.gif  jau visko bijau  schmoll.gif

visų pirma mažiau nervuotis reikia 4u.gif tavo neramią būseną jaučia vaikas nuo to IRGI gali paūmėti Ad ir prasidėti nervinis kasymasis nuo to kad naktį nemiegosi geriau vaikui nepasidarys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rieduliukas @ 2011 03 10, 18:54)
visų pirma mažiau nervuotis reikia  4u.gif tavo neramią būseną jaučia vaikas nuo to IRGI gali paūmėti Ad ir prasidėti nervinis kasymasis nuo to kad naktį nemiegosi geriau vaikui nepasidarys  4u.gif

cia gal ne i tema, bet gal pades kam nors smile.gif man kai labai eme nervai del vaiko kasimusi.. kad jau iki negalejimo... geriau jonazoliu arbata ir nusipirkau zoliniu vaistu Persen... tikrai pagerejo savijauta... o ir vaikui buvo geriau kai nenervuota mama thumbup.gif
Atsakyti