Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXX tema

QUOTE(Sanrita @ 2011 02 10, 21:30)
Po naujo įstatymo pakeitimo, mums net į ligoninę nebesiūlė gult, kad bandyti gauti. Skirs tik sunkiems AD. 
Tai kaip išeina. Užšerti vaiką netinkančiais dukrytei mišiniais, kad ant kūno viskas paūmėtų ir gult. Tik taip galėčiau gauti ...
Ai tiek to ... atsiprašau už širdgėlą ... kažkaip šiandien praradau net mažiausią viltį  verysad.gif

deja, bet pas mus prevencinė medicina visiškai neegzistuoja... suteikiamos tam tikros lengvatos ir skiriamas gydymas tik jau susirgusiems ir sunkioj būklėj. o juk galima būtų tas pačias lėšas išįleisti prevencijai, manau tai net finansiškai valstybei turėtų apsimokėt. deja... vos ne kaip ir sakėt, - susargdink vaiką pati, kad galėtum jo ligą parodyti. sunkioj stadijoj. o jei išgali apsaugoti jį nuo to, tai ir saugok savo lėšom toliau...
Atsakyti
Sveikos!

Esu naujoke sioje temoje ir is karto prisipazistu, kad tik pradejau skaitineti. Kol kas randu, kaip kovojate su AD. O man labai reikia jusu paklausti, kaip atpazinti AD? (Dukrytei (10men.) atsirado siurksciu mazu demeliu virs alkuniu,kelios yra ties strenom sauskelniu srity. Nepanasu, kad jai niezetu, demeles tik vos vos rausvos).
Labai aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2011 02 10, 23:07)
deja, bet pas mus prevencinė medicina visiškai neegzistuoja... suteikiamos tam tikros lengvatos ir skiriamas gydymas tik jau susirgusiems ir sunkioj būklėj. o juk galima būtų tas pačias lėšas išįleisti prevencijai, manau tai net finansiškai valstybei turėtų apsimokėt. deja... vos ne kaip ir sakėt, - susargdink vaiką pati, kad galėtum jo ligą parodyti. sunkioj stadijoj. o jei išgali apsaugoti jį nuo to, tai ir saugok savo lėšom toliau...

Taip taip, jie patys ir sako, kad pvz Neocate po metuku skiriamas tada kai jau vaikui sutrikes augimas ir vystymasis. doh.gif Ir taip kad tavim patatiketu kad tikrai jum sunku vos neturi primaitinti s... kad vizualiai isitikintu, blink.gif Bet man tai ranka nekilo del to vaiko stumt i pablogejima. Eh tikrai jau pas mus taupo paciu silpniausiu saskaita unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Voriuke @ 2011 02 10, 23:49)
Sveikos!

Esu naujoke sioje temoje ir is karto prisipazistu, kad tik pradejau skaitineti. Kol kas randu, kaip kovojate su AD. O man labai reikia jusu paklausti, kaip atpazinti AD? (Dukrytei (10men.) atsirado siurksciu mazu demeliu virs alkuniu,kelios yra ties strenom sauskelniu srity. Nepanasu, kad jai niezetu, demeles tik vos vos rausvos).
Labai aciu 4u.gif

Sveika. Na taip tai sunku pasakyti del ko cia atsirado demeles, priezasciu gali buti daug. Gal siaip koks sudirgimas, patepkite kokiu naturaliu aliejuku, kad nuimtu sausuma, ar kokiu kremuku. Ir stebekit jei plesis dauges, reiskias kazkas bus, bet nebutinai Ad.

Atsakyti
sveikos mamytes! Mes irgi is kliniku, su diagnoze AD verysad.gif Gydytojos reziume - puse metu gert zyrteka, plius tept kas kelios dienos hormonais ir elideliu doh.gif
Kailis pasisiauses, kaip puses metu kudiki sitaip kasdien chemikalais nuodyti.... 3 dienas zyrteko jau neduodu, vaistais jokiais netepu, tik drekinu, situacija stovi vietoj. Vaikas diena visai nesikaso, nakti trina akytes, bet miegot dar eina....
Ar neialerginsiu labiau neduodama antihistaminiu vaistu?l g.gif
Alergiski mes kazeinui, pieno produktu pati nevalgau, dietos laikaus. Gal vaika tas Aptamil Alergie Care alergizuoja, bet kuo ji pakeist? savo pieno dar turiu, bet vakare neuztenka niekaip. Gal bandyt vietoj misinuko koki kruopu nuovira girdyt, bet kuo uzbalint, o gal juoda gertu? doh.gif
Atsakyti
Sakykit brangiosios - pasimeciau visai doh.gif AR gali alergine reakcija gerosiom bakterijom tarkim pasireiksti mazdaug po 1-2sav.Niu pradejo berti vaiko zandukus, ant alkunes smulkiu spuogiuku kruva, kojytes...
Maitinu MP, bet lyg nieko naujo nesuvalgiau ir stegiuosi sokoladu ir citrusu vengti..
Atsakyti
labas, nenorom ir aš paišausi unsure.gif su vienu vaikų ADS jau išaugau, pati taip pat, bet to pačio likimo sulaukė ir mūsų mažytė doh.gif iki tol buvus ramutė gerute pradėjo naktimis prastai miegoti, nes niežti. maitinu pati, bet jau gauna ir papildomo maisto. nuo ir prasidėjo, plius remontą namie turėjom....nervina mane kaip, kodėl tie vaikai tiesiog negali užaugti? smile.gif

noriu paklausti nuo kelių mėn daro maisti netoleravimo testą? (sūnui darė pusantru metuku, jam tai lb padėjo) užklausiau dermatologo poliklinikoje, jo ats buvo : aš neigiamai vertinu šitą testą schmoll.gif o klausiau kai mažei buvo mėnesis ir soborėjinis dermatitas buvo

QUOTE(Fedes @ 2011 02 10, 15:33)

o dėl niežulio, tai bent jau man kur oda pažeista, ten man rodos vien nuo to, kad žaizdos sausėja ir traukias pradeda niežėt, tai aš pastoviai drėkinu ir tepu riebalu, kol namuose. net kur tik pasausėjus kartais paniežti, tai irgi vien dažno tepimo užtenka. tik dėl šlapiuojančių tai jau neturim patirties, negaliu pasakyt nieko... tfu 3k.

pas mus tas pats, pašalinau alergenus, oda gyja, niežti doh.gif ka tepat? man buvo dermobaza gyd skirus, oda baisiai išplonėjo. sesuo, kuri neseniai AD turėjo, sako geriau bepanthen, ne taip jautrina unsure.gif
Atsakyti
[quote=Dalyte:),2011 02 11, 12:49]
noriu paklausti nuo kelių mėn daro maisti netoleravimo testą? (sūnui darė pusantru metuku, jam tai lb padėjo) užklausiau dermatologo poliklinikoje, jo ats buvo : aš neigiamai vertinu šitą testą schmoll.gif o klausiau kai mažei buvo mėnesis ir soborėjinis dermatitas buvo

Jei turit omeny, ta, 36 alergenams, tai mes daremes 6 menesiu. Parode 2 laipsnio alergija kazeinui ir viskas.
Nevalgau pati nieko pienisko, vaikas hidrolizuota misini geria, o demes nemazeja ne kiek, tik pleciasi. Tai gal ir netikslus tas testas g.gif Itariu pati, lyg bulve, bet bulvei nuli rodo, nors ir bulves ir morkos ragaves buvo pries testa... taip kad net nezinau, nauda cia mums kokia is jo ar ne....
Atsakyti
Iš savo patirties galiu pasakyt, kad netikslūs tie testai.Nes net vengiant nustatytų alergenų situacija tai pagerėja, tai paūmėja. Nusprendžiau kantriai laukti, kol išaugs...sad.gif

Tiesa, norėjau paklausti, ar ir jūsų vaikučiams taip būna. Iki 1,5 metų buvo baisiai išberti, sausi, šiurkštūs tik žandukai. Nuo 1,5 metų labiausiai bėrė kojas ir rankas iki alkūnių. Dabar tuoj 2 metai. Veidukų, kojų ir rankų odos būklė pagerėjus, bet žiauriai išbertas užpakaliukas, pavienių pabėrimų yra ant nugaros, juosmens srity ir ant pilvelio.

Dar...Ką iš saldumynų valgot, jei kiaušiniui ir kviečiams alergizuoja?Valgydavau hematogeną, ale kad ten sudėtį kondensuotas pienas...
Atsakyti
QUOTE(linutuks @ 2011 02 11, 11:38)

Kailis pasisiauses, kaip puses metu kudiki sitaip kasdien chemikalais nuodyti....

Tai jum dar mažai chemikalų. Maniškiam trijų mėnesių amžiaus buvo prie viso to dar ir tavegilio pusei mėnesio laiko ir geriamų hormonų prirašyta.
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2011 02 11, 13:53)
Tai jum dar mažai chemikalų. Maniškiam trijų mėnesių amžiaus buvo prie viso to dar ir tavegilio pusei mėnesio laiko ir geriamų hormonų prirašyta.

O geret? Mes zyrteka naudojom 3 savaites, bet rezultato jokio. Bijau, kad nutraukus, nepablogetu is esmes g.gif
Atsakyti
[quote=linutuks,2011 02 11, 13:00]
[quote=Dalyte:),2011 02 11, 12:49]

Jei turit omeny, ta, 36 alergenams, tai mes daremes 6 menesiu. Parode 2 laipsnio alergija kazeinui ir viskas.
Nevalgau pati nieko pienisko, vaikas hidrolizuota misini geria, o demes nemazeja ne kiek, tik pleciasi. Tai gal ir netikslus tas testas g.gif Itariu pati, lyg bulve, bet bulvei nuli rodo, nors ir bulves ir morkos ragaves buvo pries testa... taip kad net nezinau, nauda cia mums kokia is jo ar ne....
[/quote]
su tyrimais tikrai ne kas, neimanoma tiksliai nustatyti. Mum is kraujo ir durio meginys rodo tik dulkiu erkutei, o lopo meginys nemažai ir maistui parodė..
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2011 02 11, 11:49)
pas mus tas pats, pašalinau alergenus, oda gyja, niežti doh.gif ka tepat? man buvo dermobaza gyd skirus, oda baisiai išplonėjo. sesuo, kuri neseniai AD turėjo, sako geriau bepanthen, ne taip jautrina unsure.gif

mes dabar persikų kauliukų aliejų turim-naudojam, bet iš esmės tinka ir kiti, jei dar plauni dažnai rankas nusiplauna, bet vieną dieną rimtai užsiėmus nuolatiniu drėkinimu (pas mus minkštas vanduo, tai aš tiesiog vandeniu susivilgau, kad oda būtų drėgna ir užsitepu aliejaus), kitą dieną jau matos rezultatas ir tikria mažiau niežti.

anksčiau naudojom sveistmedžio, bet paskui nežinau, man rodos jis mažiau efektyvus buvo.
Atsakyti