Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXX tema

Sveikos mamytes,
retai beuzsuku cia, nes mums jau daug geriau. Sakyciau jau gerai. Ad turim nuo 8 men, nuo to laiko viskas ejo tik blogyn. Zymaus pagerejimas prasidejo sulaukus metuku. Dabar kai pagalvoju ne tiek ilgai palyginus vargom, bet tie menesiai ejo kaip kokia amzinybe. Nezinau ar mes isaugom ar kazkas konkreciai padejo. Dabar negaleciau net pasakyti kas butent, nes grieztai laikemes hipoalergines dietos, gydemes homepatiskai, tepemes (labiausiai aveeno gelbejo), gerem hidrolizuota misinuka, drabuzelius pradejau skalbti muilo riesutais, nutraukaiu zuvu tauku vartojima(tik nezinau ar cia gerai g.gif ). Jau kokius 3 men valgom grynai viska. Ir kosytes su karves pienu, ir kaiusiniai ir is kvieciu produktai, ir zuvies jau valgem. Kartais buna kad vos paberia zanduka koki, bet kita diena jau nelieka. Pastebejau kad mums tie paberimai atsirasdavo pavartojus kokiu bananu ar sriubytes(nezinant kad ten kokie kubeliai buvo deti). Odele sausokoa, bet labai nepergyvenu del to, nes tokiu metu laiku ir mano pacios oda kaip popierius nuo sildymo.
Tai va taip ir gyvenam dabar. O visiems ligoniukams linkiu kuo greiciau pasveikti, mamytems stiprybes ir kantrybes kovojant su AD 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gresa @ 2011 03 01, 12:47)

Jo, nuotraukoj dažniausiai geriau atrodo bėrimai. Bet vistiek man jų pavydu blush2.gif
Atsakyti
Labas,
dėkui merginoms už pasisakymus dėl kaldryčių.
Veidukas mano panelės kaip ir apsitvarkė, bet tik į antrą savaitę.
Šiandien net buvom pas folistę, tai alergijos tipo nelabai rodo, o rodė, kad žarnynas užterštas ir jį reikėtų pasitvarkyti.
Atsakyti
QUOTE(3lena @ 2011 03 01, 21:37)
Man paciai AD buvo kudikystej, galiu paguost is patirties - daugelis isauga... kudikystej mama pasakojo, kad buvau ziauriai isberta - tiesiog vientisa slapiuojanti deme. Apie 2 metus pradejo nykti, liko tik pakinkliukai ir ties rankos sulenkimu (kaip kazkuri mamyte cia foto ikele, tokie berimukai). Tie isnyko apie kokius 6 metus kai buvo. Galiu pasakyt, kad man kaip tik vasara paumedavo, del prakaito, nes tos vietos pastoviai sulenktos (kojytes, kai zaisdavau, ir rankos), tai paprakaituodavo stipriau ir uzrausdavo, tada ir nusikasydavau ir etc... kaip dabar atsimenu. Na bet isaugau. Maisto mama niekad neribojo, jai Maskvos gydytojai (mane net ten del AD veze tirti) pasake, kad AD su maistu nesusije, o vaiko organizmui reikia visko. Nezinau, gal dabar teorijos pasikeite, bet pries 28 metus buvo taip smile.gif Zodziu mano zinutes esme - laikykites merginos, viskas eis tik geryn, svarbu iskest. Zinau, kad skaudu, baisiai atrodo i pan., nu bet ne amzinai taip bus, odele tvirteja, adaptuojasi, ir reaguoja i viska ramiau su laiku... laikykites  4u.gif

i ta pacia tema as ir galeciau pasisakyti... man paciai buvo berimai, o prasidejo kai metuku persivalgiau mandarinu per senelio laidotuves (mama nesuziurejo)... tai buvo pirsciukai isberti.. tepe lorendenu... paauglystej akys kaip padazytos buvo raudonai... tepe mama hydrokortizonu akims tokia maza tutele buvo... taigi dar gyva, sveika... taigi del tepalu, manau kai blogai tikrai geriau patepti, nei laukti kol visai bus blogai.. va kitas klausimas jei nepadeda...
Atsakyti
QUOTE(vrb @ 2011 03 01, 21:31)
Šiandien net buvom pas folistę, tai alergijos tipo nelabai rodo, o rodė, kad žarnynas užterštas ir jį reikėtų pasitvarkyti.

O jums neatrodo merginos , kad visos homeopates panasiai giedoja? Kad zarnynas , kepenys inkstai dar kazkas prastai veikia? g.gif Kazkaip itartinai skamba kai tiek vaiku su skirtingais berimais, anamneze su vienodom diagnozem g.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2011 03 01, 23:09)
O jums neatrodo merginos , kad visos homeopates panasiai giedoja? Kad zarnynas , kepenys inkstai dar kazkas prastai veikia?  g.gif Kazkaip itartinai skamba kai tiek vaiku su skirtingais berimais, anamneze su vienodom diagnozem  g.gif

bet galvokim kad viskas tik i gera.. musu vaikuciai uzaugs sveikesni vien is tos puses, kad nebus prifarsiruoti sausainiu kurie dega, majonezu ar kecupu, limonadu ar sasyskiu... reik izvelgti ir geraja puse... vieni zmones nori gyventi sveikai, bet jiems nesigauna.. o mes esame priversti smile.gif))) drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2011 03 01, 23:09)
O jums neatrodo merginos , kad visos homeopates panasiai giedoja? Kad zarnynas , kepenys inkstai dar kazkas prastai veikia?  g.gif Kazkaip itartinai skamba kai tiek vaiku su skirtingais berimais, anamneze su vienodom diagnozem  g.gif

toki itarima ir as turiu g.gif mum tai apskritai pasake, kai prasidejo vaikui alergija, kad pas vaika zarnynas kaip ir tvarkoj jau ( nes kol buvo neisbertas jam vale zarnyna, buvom del kitu bedu, buvo labai neramus kudikis ) o kai prasidejo pas vaika berimas, pasake, kad dabar man reik zarnyna valyti doh.gif tai ir gaunas kazkoks uzburtas ratas, kazkaip nukrito upas lankytis pas ja ir simtais metyt, kas pora ar trejeta savaiciu doh.gif

o i ta tema kad tai isaugama, man nelabai pasitvirtino doh.gif visi taip sake gydytojai kol buvau maza, nes isberta buvau tragiskai, mama nakciai bintuodavo rankas kojytes, kad tik nesikasyciau, o ryte rasdavo visus bintus nudraskytus ir kruvinas zaizdeles doh.gif tepe hormoniniais tepalais, pageredavao tik vasara, kai budavau ant saules, ziema budavo prastai. begant metams kito berimu lokalizacija, mazai visi sulenkimai trukinejo, negaledavau ant karstykliu kieme zaisti , nes rankos per sulenkimus buvo sutruke - laikydavau pusiau sulenktoj padetyje. tai praejo, kai mokiausi vidurinej istisai kasydavausi kai susinervindavau, kai reikedavo susikaupti ir kazka ismokti, kol neissidraskydavau tol nieko neismokdavau , niestejo visa kuna, pasikasau vienoj vietoj, niezulys nubega i kita vieta, taip ir ''gaudydavau ji '' doh.gif kai buvau paaugle bere labai veida, galva . viena gydytoja yra pasakius, kai pagimdysi viskas pasikeis, neliks jokiu berimu, tada juokiausi is jos zodziu, bet dabar galiu pasakyt ji buvo beveik teisi, kai pagimdziau tikrai viskas dingo, niezulys, berimai ant ranku ( jie kankino pastaruosius metus, ziaurus sausumas ir nuolatiniai pirstu sutrukimai , niezulys ). dabar suneliui viskas prasidejo , o man siek tiek rankos trukineja , bet nebera to beprotisko niezulio schmoll.gif nuo kurio vaikystej -paauglystej galejau ir pasikart doh.gif , kad tik neniezetu ir nesikasyciau, labai sekino tai emociskai ir psichologiskai...

atsiprasau, kad taip issipleciau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Osport @ 2011 03 01, 22:15)
bet galvokim kad viskas tik i gera.. musu vaikuciai uzaugs sveikesni vien is tos puses, kad nebus prifarsiruoti sausainiu kurie dega, majonezu ar kecupu, limonadu ar sasyskiu... reik izvelgti ir geraja puse... vieni zmones nori gyventi sveikai, bet jiems nesigauna.. o mes esame priversti smile.gif)))  drinks_cheers.gif

tas tai tiesa, ir as esu tokios nuomones, kad gal tokie vaikiukai ir bus sveikesni isauge. Nebutu to niezulio tai man tie berimai netrukdo, bent jau tokiam amziuj, gal veliau bus sunkiau kai prades eiti i mokykla ir pan.
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2011 03 01, 21:27)
Jo, nuotraukoj dažniausiai geriau atrodo bėrimai. Bet vistiek man jų pavydu  blush2.gif

na man tai nauja, tie berimai islindo taip netiketai... skaitydama sia tema suprantu, kad pas mus tik gelytes, taciau ir tai neramina...

gydytojas paklause ar as , ar vyras neturi problemu su AD, na pasakiau, kad ne... ir dabar galvoju jog visai vaikyste, paauglyste vargau su suskeldejusiais delnais, pirstu galiukais, tiesiog atviros zaizdos... dabar paakiai rausvi, sausi, pleiskanoja ir net niesti... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gresa: 02 kovo 2011 - 00:00
gal kas bandet sia naujove? ale zuvu taukai be zuvies kaip supratau smile.gif))))
http://tavovaikas.lt...riebalu-rugstis
gal visai geras daiktas... g.gif
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2011 03 01, 14:19)
Naujienos iš mūsų fronto. Po trijų savaičių laukimo gavom maisto alergenų paletės rezultatus. Ją darėmės, tikėdamiesi, kad pienui parodys 3-4klasę ir gausim Neocate kompensaciją. Pamačius tą lapuką, apšalau. Atsakymuose, tame tarpe ir pienui, beveik visi nuliai... Juokas pro ašaras.

Kiek skaitinejau situs forumus, tai supratau, kad kudikiams ir vaikams iki 2, net 3metu kraujo tyrimu alergijai nustatyti daryti neverta, nes daugumoje atveju rodo nesamones (alergijos visai nerodo, ar rodo alergija tam, kam nealergiskas...).
Atsakyti
QUOTE(nurija @ 2011 03 01, 23:09)
dabar suneliui viskas prasidejo , o man siek tiek rankos trukineja , bet nebera to beprotisko niezulio  schmoll.gif  nuo kurio vaikystej -paauglystej galejau ir pasikart  doh.gif , kad tik neniezetu ir nesikasyciau, labai sekino tai emociskai ir psichologiskai...

Jetus, kaip ilgai nebuvo palengvėjimo unsure.gif

QUOTE(EglVa @ 2011 03 02, 11:26)
Kiek skaitinejau situs forumus, tai supratau, kad kudikiams ir vaikams iki 2, net 3metu kraujo tyrimu alergijai nustatyti daryti neverta, nes daugumoje atveju rodo nesamones (alergijos visai nerodo, ar rodo alergija tam, kam nealergiskas...).

Galėtų tą faktą kas nors ir Valstybinėm ligonių kasom išaiškint verysad.gif
Grįžom dabar vėl prie Aptamil Alergy Care. Na ir ką - blogiau.
Atsakyti