Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXX tema

QUOTE(Fedes @ 2011 02 28, 10:11)
taip, čia kepimo mielės.

Mums gydytoja aiškino, kad čia ne iškeptame produkte, o gyvos, pvz. giroje ir t.t.

Bandėt kas nors Prednizoloną? Koks poveikis buvo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dautan @ 2011 02 28, 14:41)
Topinambus graužia tiesiog vietoj obuolių.  4u.gif

aisku, tai jus kaip vasiu duodat, ne kaip darzove dedat ir verdat?

ir kitas dar klausimas, jei maniski bere nuo jaucio liezuvio tai reiskia jis ir versienai alergiskas? gal kas turi patirties tuo klausimu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nurija: 28 vasario 2011 - 14:39
QUOTE(nurija @ 2011 02 28, 11:35)
Kazkuri mamyte rase jog vaikuciui duoda topinambus, ar galit pasidalinti kaip valgot , su kuo ir pan.

Topinambus naudojam kaip daržovę, verdam su stirniena, kopūstu. Darau virtų topinambų košę.
Atsakyti
QUOTE(nurija @ 2011 02 27, 19:29)
laba diena,

pasilabinsiu ir as su jumis, mano maziukas irgi turi AD, kazkad anksciau rasiau, bet daugiau tik paskaitineju. pasidarem minimalius ka valgom meginelius ant rankos ir seliu g. lopo meginius. to kam rado alergija nevalgom ir zyrtec geriam po 5 lasiukus 2k i dienajau savaite laiko, bet kaip isbertas taip isbertas  doh.gif
labiausiai pleiskanoja zandukai arciau nosytes, smilkinukai paberti, galvytej vietom pleiskanoja, beria stipriai viena rankyte ,  plieskanoja , taip pat viena kojyte kai keiciu pampersa pasikaso ir galvyte kartais, ypac kai naguciai uzauga, tada skubu kirpt . tepu ir sviesmedziu ir Emu aliejum , nieko jie nedrekina, turiu ir esexx violetini ir Neutral aliejuka ... o plastakos tai kaip tarka tokios siurkcios, zinoma jis dar kisa jas i burnyte daznai, tai kad ir kelis kart tepu i diena, vis vien sausumas , siurkstumas gan  ryskus.
o valgom tai tikrai ne kazi kiek tu produktu, rado ryziams didele alergija, manu kruopoms, morkai, siek tiek bananui, grikiams, vistienai, kalakutienai.
tai musu racionas bulve, kopustas, cukinija, moliugas ( nors jis man kelia itarima , tad laikinai neduodu) , aviziniai ir mieziniai dribsniai, kukuruzu kruopos, obuolys, kukuruzu trapuciai ekologiski. geria vandenuka. mesyte kol kas daviau kiauliena liesa, siandien mesytes nedejau visai, tai ziuresiu kaip bus, gal cia ji gadina viska.
viena diena idejau paprasto pirktinio kopusto gabaliuka, nes ekologiska buvau pabaigus tai vakare zandai buvo kaip burokas, speju pripurkstas chemikalu konkreciai  doh.gif  doh.gif

Mums kai buvo labai sausa oda, tai kojytes su sviestmedziu tepdavau kiekviena syki keisda sauskelnes, tai tikrai daugiau nei pora kartu per diena. Razultatas matesi jau po dienos- oda is karto tapo minkstesne. O po nepilnos savaites sausumas ir siursktumas isnyko.
Is mesos paziurekite anti, nutrija, triusi; Is kruopu gal galite pabandyti soras, rugius (dribsnius ir kruopas);
Jei alergiskas manam, tai greiciausiai ir visiems kvieciams, tuomet ziurekite, kad perkama duona (jei duodate pagrauzimui) butu 100proc rugine.
Is darzoviu galite pabandyti brokoli, kalafiora, patarnoka, paziurekite salierus, kaliaropes, briuselio kopustus, artisokus, krapus, petrazoles...
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2011 02 28, 14:26)
Mums gydytoja aiškino, kad čia ne iškeptame produkte, o gyvos, pvz. giroje ir t.t.

Bandėt kas nors Prednizoloną? Koks poveikis buvo? g.gif

atsiprašau, už tiesmukiškumą, bet jūsų gydytoja neturėjo pati tos alergijos ir nežino, ką šneka wink.gif
taip, iškeptų jų turbūt mažesnis poveikis. bet mano alergiškam vaikuiv ieno trupinio duonos užtekdavo dideliai reakcijai. giros neragavę, net nenoriu įsivaizduot, kaip nuo jos būtų.
Atsakyti
QUOTE(Auruma @ 2011 02 18, 15:12)
Sveiki,
Aš vis tylom paskaitau šią temą, labai ačiū visom už surinktą informaciją, tikrai padeda  thumbup.gif . Bet... šiuo metu pablogėjimas ir nežinau ką daryti. Nuo antradienio pradėjau laikytis griežtos dietos pasitarus su šeimos gydytoja. Nuo to laiko sausos dėmės gražėja  thumbup.gif ( yra 2 ant skruostų linka ausų ir ant kaktos).
Bet išbėrė veidą - skruostus, smakrą - ir ant kaklo yra tokių smulkių spuogiukų. Ir jie plečiasi, pradeda jungtis  doh.gif . Niekada taip nėra buvę, jei maistas netikdavo, tai tos sausos dėmės paūmėdavo, bet kitur neberdavo.
Bėrimas po truputį ėmė rastis antradienio vakare, kai pradėjau laikytis dietos. Ir nieko naujo nebandyto nevalgau. Tai nesuprantu ar čia alergija maistui ar gali būti nuo vaistų/ tepalų? Nuo praeitos savaitės tepu bepanthen ir dermobaza. Antradienio ir trečiadienio vakare daviau po 1/4 tavegilio, bet vakar nedaviau, galvoju gal čia alergija vaistams  g.gif .
Mano maistas tai - kiauliena, bulvės ir avižinė košė. Visa tai valgiau ir seniau, bet niekada nebėrė veido ir kaklo. Tai nežinau ar čia maistą kaltinti ar kažko kito ieškoti.

P.S1. Kiek supratau beskaitydama nuo niežėjimo ką galima gauti natūralaus Lt, tai kedro riešutų aliejus?
P.S2. Kuo gydote, kai vaikas susibraižo veidą? Pirmoj žinutėj perskaičiau apie molio kaukes žaizdoms - ar jos tinka veidui? Aš patepu šaltalankių aliejumi, nes skaičiau kad žaizdelėms tinka, net nesuprantu ar veikia.

Buk atsargi su kiauliena ir bulvemis. Mums 7 men., maitinu pati, bet bulve oi oi oi kokia pikta gali buti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Rugile @ 2011 02 28, 16:32)
Topinambus naudojam kaip daržovę, verdam su stirniena, kopūstu. Darau virtų topinambų košę.

Maniske vienu topinambu nevalgo, bet sumaisius su avizu kose- jega. Topinambai labai vertinga darzove, hopeopate patikrino ir pasake, kad ji net mazina AD (musu atveju).
Papildyta:
Jei stogas vaziuoja nuo dietu, saldi atgaiva....Aviziniai sausainiai (zr. nuoroda)

Skanus aviziniai sausainukai padaromi per kelias minutes. Su ingredientais galima fantazuoti. Siandien pabandziau deti avizu ir mieziu dribsnius (pirkau Bio saloj), o vietoj kvietiniu miltu dejau avizinius.
Sausainiai gaunasi kaskart vis kitokie. Jei padarysite rutuliukus is standesnes teslos, gausis sausauniai, kaip is parduotuves. O jei tesla skystesne- cukrus karamelizuojasi, o sausaineliai buna ploni traskus. man jie nerealus atradimas, nes kone vienintelis skanestas, kuri galiu valgyt...

Skanaus, mamules

http://jogosmityba.w...iai-sausainiai/
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
na ka, apsilankem pas gyd. ir vis gi AD. vaistai padeda net labai, apramino oda. taciau neramina nesenai sakitytas straipsnis, kad AD ir maistine alergija neturi nieko bendro, tiksliau, kad maistas nesukelia AD paumejimo ir pan. g.gif tai vis imu abejot, kad gal mum ne AD , o tiesiog maistine alergija... kazkaip suklaidino mane tas straipsnis, nors gal vienu straipsniu pasitiket nereiketu.
idedu nuotrauka vakarykcio musu berimo, pirma kart buvo taip stipriai.
cia tokie berimai manau po sokoladinio saldainio, turejom sveciu, kurie net neklause, nezinojo aisku ir kai nemaciau padave jai saldaini, rezultatas matote koks unsure.gif jau sakiau turbut reikes pagamint maikute su uzrasu "ma saldainiu negalima" doh.gif
demes tik raudonos, jokio sausumo, nuotraukoje atrodo ne tokios ryskios, realiai atrode baisiau.... na o siandien raudonumas praejo liko tik sausaodyte, vos papleiskanojus smulkiai. taip musu rankytes atrodo sausais lopeliais.
user posted image
Atsakyti
Naujienos iš mūsų fronto. Po trijų savaičių laukimo gavom maisto alergenų paletės rezultatus. Ją darėmės, tikėdamiesi, kad pienui parodys 3-4klasę ir gausim Neocate kompensaciją. Pamačius tą lapuką, apšalau. Atsakymuose, tame tarpe ir pienui, beveik visi nuliai... Juokas pro ašaras.

QUOTE(*Fler* @ 2011 02 25, 16:30)
O AHIT terapijos isbandyt nenorit?

Planuoju jos griebtis, bet šiek tiek vėliau. Pradžiai noriu nieko papildomo negirdant pasibandyt, kokie maisto produktai jam tiks labiau, kokie mažiau, kad maitinimosi gaires nusistatyt. Nes jeigu Kiefo lašiukų gėrimo pradžia sutaps su primaitinimu, tai galiu nieko nebeišsiaiškint.

QUOTE(LiloSun @ 2011 02 25, 23:17)
Pirkau prie Kalvariju turgavietes esancioj audiniu parduotuvej, bet gal ir kitur butu. Dabar apie 50 Lt metras kainavo, emiau balta svelnesnes teksturos. Vyro mama siuva mum pizamyte, ji vientisa ir tokios plonos medvilnes, su kojinytem ir per pilvuka su knopkutem uzisega kad nenusiimtu pati smile.gif o nuo petuko rankovytes eina silko uzsiutos. Rankyte neprakaituoja tada, kaip budavo jei kokias kojines uzdedavom, ir veidukui svelnesne medziagyte. Pabandem ir grynai is silko siut, bet labai greit issiro nes ir skalbi gi daznai ir siaip trinasi tai ir skyliu buvo pritinus  biggrin.gif . O medvilne su silku super variantas.  thumbup.gif  Net i darzeli pietu miegui viena nunesus, pasiteisino mum labai.

Ačiū už patarimus thumbup.gif

QUOTE(Osport @ 2011 02 27, 22:10)
sveikutes, pasidalinsiu musu paskutiniu atradimu. kadangi dar laukiame kremuku is jav, tai nebeturim ka tepti, vel bsandziau TS -isbere, tada avokado alieju- nebetiko, dar adermos- netiko. tai nusipirkom Physiogel AI creme anti irritate, nugi nei uzraudo ir spuogai pries tai sukelti anu kremu lyg ir palengvejo.... bet tai to kremo kosmine kaina 50 ml - 60 lt, o tept visa kuna  doh.gif

Išsiseivinu pioneer.gif
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2011 03 01, 14:19)
Naujienos iš mūsų fronto. Po trijų savaičių laukimo gavom maisto alergenų paletės rezultatus. Ją darėmės, tikėdamiesi, kad pienui parodys 3-4klasę ir gausim Neocate kompensaciją. Pamačius tą lapuką, apšalau. Atsakymuose, tame tarpe ir pienui, beveik visi nuliai... Juokas pro ašaras.

Gal letine alergija? Kraujo tyrimas ir mums nieko neparode. Nors ir pienui, ir riesutams, ir jautienai alergiskas. doh.gif
Teks patiems atsiinkti. O Neocate kompensuoja remiantis kraujo tyrimo rezultatais?
Atsakyti
Mergaites, gal galit rekomenduoti gera alergologa Kaune? Vis labiau linkstu link to , kad verta mums grizti i Lt del mazes sveikatos verysad.gif
Veidukas jau gyja, bet jai, vargsiukei, vis dar ji niezti. Bet va vakar pastebejau spuogeli ant to pacio zanduko, kur buvo ir infekcija isimetus, tai persigandau, kad vel viskas is pradziu verysad.gif

Gal galit patart ka pirmiausia reikia padaryt jei pastebi berima? Man si liga - naujien, tai jauciuosi labai labai zalia blush2.gif
Atsakyti
Šią naktį MIEGOJO be prabudimo thumbup.gif

Nakčiai davėm Claritiną ir tepėm Elidel tepalu. Ryte raudonumo beveik nebuvo.
Aišku iš darželio parsivedžiau vėl su raudonom kojytėm, bet bent nesidrąsko stipriai. bigsmile.gif
Atsakyti
Man paciai AD buvo kudikystej, galiu paguost is patirties - daugelis isauga... kudikystej mama pasakojo, kad buvau ziauriai isberta - tiesiog vientisa slapiuojanti deme. Apie 2 metus pradejo nykti, liko tik pakinkliukai ir ties rankos sulenkimu (kaip kazkuri mamyte cia foto ikele, tokie berimukai). Tie isnyko apie kokius 6 metus kai buvo. Galiu pasakyt, kad man kaip tik vasara paumedavo, del prakaito, nes tos vietos pastoviai sulenktos (kojytes, kai zaisdavau, ir rankos), tai paprakaituodavo stipriau ir uzrausdavo, tada ir nusikasydavau ir etc... kaip dabar atsimenu. Na bet isaugau. Maisto mama niekad neribojo, jai Maskvos gydytojai (mane net ten del AD veze tirti) pasake, kad AD su maistu nesusije, o vaiko organizmui reikia visko. Nezinau, gal dabar teorijos pasikeite, bet pries 28 metus buvo taip smile.gif Zodziu mano zinutes esme - laikykites merginos, viskas eis tik geryn, svarbu iskest. Zinau, kad skaudu, baisiai atrodo i pan., nu bet ne amzinai taip bus, odele tvirteja, adaptuojasi, ir reaguoja i viska ramiau su laiku... laikykites 4u.gif
Atsakyti