Naktibalda, sutinku 100 proc. su tavim.
Mano giliu isitikinimu, sm yra dvi kategorijos: menininkes ir amatininkes.
Menininkes kuria, ju individualu stiliu per kilometra atpazinsi.
Amatininkes gi irgi galbut kai kada kuria, bet dazniausiai uzsiima serijine stampovkiu gamyba, kopijavimu, o kartais, deja, ir plagijavimu. Anaiptol nesmerkiu amatininkiu, ne kiekviena sugebetu daryti tai, kad dauguma is ju daro, cia irgi reikia kruopstumo, darbo ideti, tik tiek, kad skirtumas toks pat, kaip tarp meno ir amato. Abu reikalingi.
Cia mano nuomone.
lyggi.., bet yra žiauriai nemalonu , bet tokiais atvejais tikiu, kad kūrėjui tai spyris į minkštąją nemiegoti ant to paties kūrinio ,o kurti toliau ir sudėtingiau,kad niekam nepavyktų to padaryti
tarkim man viena klientė pasakė,kad viena "kūrėja" mano ir jjuurrggos albumus rodo kaip katalogus iš kurių galima išsirinkti gaminį , nepykstu, bet paskui pykstu kaip visgi užsakovai plagiatorės vagia mano klientų nuotraukas ir deda kaip savas , nes plagiatorei toli gražu išpildyti taip kaip yra padaryta kitų autoriaus rankų , tai va ...visgi turi būti viskam moralinės ribos
aleksiuk žinoma klientas neieško kas idėjos autorius kartais pigiau pavergia žmones
tarkim man viena klientė pasakė,kad viena "kūrėja" mano ir jjuurrggos albumus rodo kaip katalogus iš kurių galima išsirinkti gaminį , nepykstu, bet paskui pykstu kaip visgi užsakovai plagiatorės vagia mano klientų nuotraukas ir deda kaip savas , nes plagiatorei toli gražu išpildyti taip kaip yra padaryta kitų autoriaus rankų , tai va ...visgi turi būti viskam moralinės ribos
aleksiuk žinoma klientas neieško kas idėjos autorius kartais pigiau pavergia žmones
QUOTE(Naktibalda @ 2011 06 15, 23:07)
o tas pigiau dažnai būna ir blogiau (kokybės atžvilgiu). Taip kad gaunasi -skupus moka du kartus
QUOTE(aleksiuke @ 2011 06 15, 23:25)
o tas pigiau dažnai būna ir blogiau (kokybės atžvilgiu). Taip kad gaunasi -skupus moka du kartus
taip, bet savos klaidos pamoko geriau nei svetimos
QUOTE(Niktė @ 2011 06 15, 20:06)
Tokie santykių aiškinimaisi padaro reklamą tam žmogui kuris apšaukiamas "ale kopijuotoju". Narės pačios nesupranta kad taip save išaukštindamos atmuša bet kokį norą eiti ir pas jas ką nors užsisakyti. kad ir aš, nu trūks plyš užsinorėjau dabar tų auskarų Ir aišku eisiu pas tą narę, kuri nesidrasko ir purvais nesimėto Tiek Mika Puk, tiek Rugiaveideee pasielgė labai protingai ir oriai kad nenusileido iki žemo lygio. Klientės matydamos ne tik darbus, bet ir bendravimo kultūrą renkasi pas ką eiti
Perskaičiau kas buvo MikaPuk temoje, nes tik dabar pamačiau kas parašyta ir ėjau ieškoti Iš jos pageidavimo pašalinti komentarus nesulaukiau, tad pati savavališkai jų netrinsiu Toks susivaizdinimas kai kurių kalbama apie sąžines ar dar ten ką. kai kalba eina apie pinigus, sąžinė baigiasi vaikai vien sąžine sotūs nėra
Kaip ir sakiau ji neparašė kad kūrė, ji parašė kad tapė Ir beje, kad ir ką kas besakytų tas piešinukas liuksiškas
Perskaičiau kas buvo MikaPuk temoje, nes tik dabar pamačiau kas parašyta ir ėjau ieškoti Iš jos pageidavimo pašalinti komentarus nesulaukiau, tad pati savavališkai jų netrinsiu Toks susivaizdinimas kai kurių kalbama apie sąžines ar dar ten ką. kai kalba eina apie pinigus, sąžinė baigiasi vaikai vien sąžine sotūs nėra
Kaip ir sakiau ji neparašė kad kūrė, ji parašė kad tapė Ir beje, kad ir ką kas besakytų tas piešinukas liuksiškas
o čia tai aš žado netekau.
bet gi moderatorė turbūt nebūtinai turi būti sąmoninga ... ką padarysi
visgi Supermama yra daug baisesnis liūnas negu maniau, daug baisesnis.
QUOTE(winia @ 2011 06 15, 23:55)
na nesakykit taip jau žiauriai , čia sutikau labai daug protingų ir gabių žmonių, ir tas liūnas gal nėra toks baisus , tik vis kelyje pasitaiko koks pipiriukas kaip ir gyvenime, juk pasitaiko
o kas liečia patį faktą plagiavimo, aš prieš plagiatorius ir jei kas sako ,kad semiasi idėjų iš kitų autorių tai jau blogai, tektų pasiskaityti ir pasidomėti kaip menininkai semiasi idėjų ir kas juos įkvepia ...žodžiu būtų gerai,kad visi pradėtume nuo to galo kurio reikia
QUOTE(Niktė @ 2011 06 15, 19:06)
Toks susivaizdinimas kai kurių kalbama apie sąžines ar dar ten ką. kai kalba eina apie pinigus, sąžinė baigiasi vaikai vien sąžine sotūs nėra
jau seniai aišku kad sąžinė yra išnykstantis žodis ne tik iš žmogiškųjų sąvybių sąrašo, bet ir iš paties žodyno
va taip jau dažnai, kad kaltas ne kaltasis, o tas, kuris garsiai pasako, kad "ei, jūs ne visai teisingai elgiatės". tai pavadinama susireiškminimu ir drąbstymusi purvais plagijuoti galima? bet negalima piktintis ir reikšti teisių į savo kūrybą - nes tai "žemas lygis"
kažkaip viskas išsiverčia ne į tą pusę.
oi kokios izeidzios ir kas keisciausia kad giagute man dare auskarus, kuriuos as jai nurodziau. Buvo salyga kad niekam darbu nerodys Smagu... pati kytus vadina vagimi kai pati ta pat daro vot tau ir kureja ios didiosios raides Beje, visa tai vyko ne forume. o feisbuke, bet kas ir kaip zinom, tad gal nusileidziam ant zemes
ko cia putotis? nusipirko metalo gabala ir isivaizduoja kad niekas kitas dabar to padaryti nebegali. matai ji gudra sugalvojo ir niekas dabar teises nebeturi padaryti
Nu man paaiskinkit galbut ir bukam zmogui. Jeigu as siuvu patalyne. vadinasi esu plagijuotoja, kopijuotoja ar dar bala zino kas. Vadinasi jeigu kita nare siuva patalus, tai as nebeturiu teises ju siuti. nebetriu teises tokio pacio audinio nusipirkti, nebegaliu tokios pacios pagalves pasiuti, nes jau esu bloga kopijuotoja. Kad cia yra konkurencija jau seniai aisku, neveltui isilaiko tik senosios, kurios kiekviena ryta viena pas kia raso liaupses kaip grazu kaip miela, nors darbai atleiskit bet daznai tikrai buna kaip is uzpakalio istraukti. Cia yra visa esme ne kad tikrai grazu, o tai kad darba reikia pagirti nesvarbiu ar jis to vertas, bet jeigu as taip pasielgsiu, vadinasi ir mano temoje bus padaryta tas pats.
Zodziu tolerancijos viena kitai, ir nepamirskim kad pacios esam kopijuotojos, tiek rugiaveide, tiek gegute, aleksiuke ar tos pacios nikte su naktibalda Kad save pacios vadinate kurejomis dar nereiskia kad tokios ir esate, kaip kopijavote nuo pradziu taip toliau ir elgiates, tik tas skambus pavadinimas kuriu, nors net nesuprantate ka tai reiskia
ko cia putotis? nusipirko metalo gabala ir isivaizduoja kad niekas kitas dabar to padaryti nebegali. matai ji gudra sugalvojo ir niekas dabar teises nebeturi padaryti
Nu man paaiskinkit galbut ir bukam zmogui. Jeigu as siuvu patalyne. vadinasi esu plagijuotoja, kopijuotoja ar dar bala zino kas. Vadinasi jeigu kita nare siuva patalus, tai as nebeturiu teises ju siuti. nebetriu teises tokio pacio audinio nusipirkti, nebegaliu tokios pacios pagalves pasiuti, nes jau esu bloga kopijuotoja. Kad cia yra konkurencija jau seniai aisku, neveltui isilaiko tik senosios, kurios kiekviena ryta viena pas kia raso liaupses kaip grazu kaip miela, nors darbai atleiskit bet daznai tikrai buna kaip is uzpakalio istraukti. Cia yra visa esme ne kad tikrai grazu, o tai kad darba reikia pagirti nesvarbiu ar jis to vertas, bet jeigu as taip pasielgsiu, vadinasi ir mano temoje bus padaryta tas pats.
Zodziu tolerancijos viena kitai, ir nepamirskim kad pacios esam kopijuotojos, tiek rugiaveide, tiek gegute, aleksiuke ar tos pacios nikte su naktibalda Kad save pacios vadinate kurejomis dar nereiskia kad tokios ir esate, kaip kopijavote nuo pradziu taip toliau ir elgiates, tik tas skambus pavadinimas kuriu, nors net nesuprantate ka tai reiskia
Safina, gal galėtum pirmiausia pagrįsti savo kaltinimus?? Ir parodyti, ką jau tokio aš "atkūriau"?? "sąlyga, kad niekam nerodys..." neturiu laiko tokioms nesąmonėms... kaip, beje, ir kažkokiems mistiniams auskarams pagal kažkieno kito pavyzdį - tokio užsakymo gyvenime nesu turėjus.
Labai lengva švaistytis kaltinimais ir kurti intrigas nieko neturint.
Labai lengva švaistytis kaltinimais ir kurti intrigas nieko neturint.
QUOTE(Safina @ 2011 06 16, 14:25)
Nu man paaiskinkit galbut ir bukam zmogui. Jeigu as siuvu patalyne. vadinasi esu plagijuotoja, kopijuotoja ar dar bala zino kas. Vadinasi jeigu kita nare siuva patalus, tai as nebeturiu teises ju siuti. nebetriu teises tokio pacio audinio nusipirkti, nebegaliu tokios pacios pagalves pasiuti, nes jau esu bloga kopijuotoja.
skiri amatą, verslą (juk ne viskas, kas atliekama rankomis, yra originali meninė kūryba - yra verslas, gamyba, tegu ir ne serijinė), nuo meninės kūrybos, kai viskas - nuo idėjos iki jos įgyvendinimo atliekama pačios? akivaizdu, jog neįsivaizduoji... bukas ir lieka bukas, kaip pati manaisi. kūrėju ne kiekvienas gali būti, o vartotoju - visi. lengviausia, aišku, nueiti "copy - paste" keliu. sunkiau pačiam rasti idėją ne kito albume, bet įžvelgti ją medžio šaknyje, debesyje... sugalvoti ir padaryti, o ne pažiūrėti ir padaryti.
QUOTE(Safina @ 2011 06 16, 13:25)
Nu man paaiskinkit galbut ir bukam zmogui. Jeigu as siuvu patalyne. vadinasi esu plagijuotoja, kopijuotoja ar dar bala zino kas.
jeigu jūs susiūnate medžiagą 200x200 kaldrai - tai nėra kūryba ir kažkas išskirtinio. tai yra tiesiog medžiagos susiuvimas tiesia siūle (kaip ir kvarcinio rutuliuko pakabinimas ant kalbliuko), tačiau jei jūs siūnate patalynę, kuri yra su tam tikromis aplikacijomis, sugalvotomios originaliomis detalėmis, išskirtinio, JŪSŲ sugalvoto dizaino, niekur nematytų ir nenaudotų elementų ir jei pamačius tokią patalynę iškart gali paskayti - oooo tai juk Safinos darbas......o pasirodo, kad ne Safinos, o "nuo... iki" idėją "pasiskolinusios" siuvėjos, kuri iš sąžinės vaikų išmaitinti negali, tai yra plagijavimas. ar aiškiau?
reikia atskirti - medžiagos pavertimą tinkama apvilkti kaldrai ir....kūrybą. tikriausiai sutiksite kad paprastai susiūta medžiaga ir skiautininė anklodė - yra du nepalyginami tos pačios anklodės galimi variantai?
<<<
Tik nereikia cia pasakoti kokios esate kurejos. Tikrai labai jau daug proto reikia susiuti medziagos gabala Labai jau reikia daug mastyti kad audiniu parduotuveje pamacius paklode nusipirkti. Tik nereikia cia tu lia lia ir sakyti kad viskas yra derinama ir tai sunkus darbas. Pati siuvu patalus, ir ka, nueinu i parduotove ir nusiperku metrazus patikusio audinio. Tai man dabar vadinasi nebegali to pirkti nes jau kita turi tai nusipirkusi? Klienciu turiu iki kaklo ir gerai kad bent pakako proto cia nesiregistruoti ir atidaryti temos nes buciau tik sau nervus susiedusi. visos zinom koks cia sirsiu lizdas yra pajudintas. nedaugelis isdryts tai padaryti, nes zino kad bus gyvas suestas. I akis visos gerutes, o uz akiu lojat viena ant kitos ir pirstais badot. betgi tiesa akis bado, ir ne viena nepripazins.
Giagute, nebereikia gal apsimetineti. nu buvo tai buvo, kam cia dabar tie cirkai. Kai pati tai kopijuoji ir gerai kai pinigeliai byra, bet kai pacios darbas kopijuojamas nera smagu.
QUOTE(vaitoška @ 2011 06 16, 15:37)
skiri amatą, verslą (juk ne viskas, kas atliekama rankomis, yra originali meninė kūryba - yra verslas, gamyba, tegu ir ne serijinė), nuo meninės kūrybos, kai viskas - nuo idėjos iki jos įgyvendinimo atliekama pačios? akivaizdu, jog neįsivaizduoji... bukas ir lieka bukas, kaip pati manaisi. kūrėju ne kiekvienas gali būti, o vartotoju - visi. lengviausia, aišku, nueiti "copy - paste" keliu. sunkiau pačiam rasti idėją ne kito albume, bet įžvelgti ją medžio šaknyje, debesyje... sugalvoti ir padaryti, o ne pažiūrėti ir padaryti.
Tik nereikia cia pasakoti kokios esate kurejos. Tikrai labai jau daug proto reikia susiuti medziagos gabala Labai jau reikia daug mastyti kad audiniu parduotuveje pamacius paklode nusipirkti. Tik nereikia cia tu lia lia ir sakyti kad viskas yra derinama ir tai sunkus darbas. Pati siuvu patalus, ir ka, nueinu i parduotove ir nusiperku metrazus patikusio audinio. Tai man dabar vadinasi nebegali to pirkti nes jau kita turi tai nusipirkusi? Klienciu turiu iki kaklo ir gerai kad bent pakako proto cia nesiregistruoti ir atidaryti temos nes buciau tik sau nervus susiedusi. visos zinom koks cia sirsiu lizdas yra pajudintas. nedaugelis isdryts tai padaryti, nes zino kad bus gyvas suestas. I akis visos gerutes, o uz akiu lojat viena ant kitos ir pirstais badot. betgi tiesa akis bado, ir ne viena nepripazins.
Giagute, nebereikia gal apsimetineti. nu buvo tai buvo, kam cia dabar tie cirkai. Kai pati tai kopijuoji ir gerai kai pinigeliai byra, bet kai pacios darbas kopijuojamas nera smagu.