Įkraunama...
Įkraunama...

Avansas, plagijavimas, pašto problemos ir t.t.,

Giagute, nepykite, tikrai nenoriu Jūsų įžeisti. Jūsų darbai, kiek susidariau įspūdį iš nuotraukų, yra skoningi (nors skonis yra individualus reikalas, yra žmonių, kuriems Jūsų ar mano darbai yra tradiciški ir todėl neįdomūs) ir kruopščiai padaryti. Man jie be galo gražūs, aš jais mielai puoščiausi. Bet jei ir nupręsčiau pirkti tokius auskarus, dėl kurių čia ir kilo triukšmas, kreipčiausi į Jus, o ne į kitą auksarankę. Beveik visuose forumuose "karaliauja" vienos ir tos pačios auksarankės, tai yra jų verslas. Jų, tų atkaklių, kruopščių, rimtai žiūrinčių į tai, yra ne tiek jau ir daug, o kas tuo domisi, jas visas žino (na, pvz., tokia kaip aš :-) ). Žiūriu į Jūsų ir kitų auksarankių darbus ne todėl, kad noriu kopijuoti, bet todėl, kad man patinka gražūs dalykai. Taigi, aš žinau kas ir ką gamina, žinau, koks kiekvienos stilius. Ir man nereikia kreiptis į kažkokią auksarankę, kuri pagamins Giagutės sugalvotą derinį 5 ar 10 Lt pigiau. Man regis, mums visiems reikia keisti mąstymą. Jūs tikrai nenuskursite, jei kokia nors panelė ar ponia iš taupumo nusipirks auskarų porą ne iš Jūsų, o iš kitos, nes jei tai poniai ar panelei gaila pinigų, ji vis tiek iš Jūsų niekada nieko nepirks. Čia tas pats kaip ir su firminiais rūbais: yra žmonių, kuriems visiškai nusispjauti į tai, kad jie vilki falsifikatais, svarbu, kad etiketė būtų. Taigi, mums visiems ne prošal būtų principingumas visame kame: pradedant tuo, kad Jūsų kompiuterinė įranga turi būti legali, kaip ir Photoshop'as ir kitos programos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Malibu: 15 birželio 2011 - 14:59
Ačiū, Malibu,

bet ši tema yra skirta identifikuoti nesąžiningus atvejus. Dar kartą kartoju - neprašau užjausti manęs ar palaikyti vieną ar kitą pusę. Tiesiog parodžiau, ką radau, ir pasakiau, ką apie tai manau.
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2011 06 15, 11:57)
O Jums neatrodo kad žmogų vadinti vagimi yra drąsu? Turėjot materialinių nuostolių?

O Jums neatrodo, kad ir idėjų vagystė irgi yra vagystė. Kalbu ne šituo konkrečiu atveju, bet kiek plačiau. Juk žinote meno pasaulyje ne vieną atvejį, susijusį su paveikslų kopijavimu, plagijavimu. Ir Lietuvos meno istorijoje atvejų tokių būta. Atrodytų, juk tas, nuo kurio kopijuojama, materialinių nuostolių kaip ir nepatiria g.gif Bet reikėtų suvokti, įsisąmoninti, jog ir žinios, kūryba, idėjos yra vertybė. Tad jų kopijavimas prilygtų vagystei...
Pagaliau kodėl tokioje, rodos, ankštoje SM auksarankių erdvėje dar reikia vienai iš kitos rankiotis, lesioti idėjas - ar jų nepakanka plačiojoje neto erdvėje, jei jau pačios nebegalite nieko originalaus sugalvoti.
Ir dar. Kodėl iškilus klausimui apie plagijavimą/kopijavimą tuoj klausiama apie užpatentavimą. Vadinasi, mes aiškiai suvokiame ir bandome pasiteisinti, jog neprirakintas daiktas yra niekieno, vadinasi, jis... gali būti mano g.gif
Atsakyti
Niekaip nesuprantu, o čia, šioje temoje, mes diskutuojame apie moralinį ar juridinį plagijavimo aspektą? Nes jei apie moralinį, tai taip, daiktas neturi būti "pririštas", kad koks nors žmogus jo nepasisavintų. Bet... matote, žmonės tiek sugedę, kad vien moralais ir sugėdinimu nieko nepadarysi. Todėl ir buvo sugalvotos tam tikros taisyklės, kaip tuos begėdžius sutramdyti. Tai vat ir siūlo naudotis tomis taisyklėmis. Na o jei tema skirta vien tik rypavimams, koks pasaulis neteisingas, tuomet aš čia be reikalo įkišau savo trigrašį.
Tikrai suprantu, ką jaučia auksarankės, kai pamato savo darbų nuotraukas tačiau su kito "autoriaus" pavarde. Ir tokiais atvejais tikrai reikia kariauti. Bet kitais atvejais ką nors įrodyti gana sudėtinga. Va, aš prieš keletą metų vienam žmogui pabėdavojau, kad Lietuvoje nėra teikiama viena paslauga. O praėjus pusmečiui atsirado tą paslaugą teikianti įmonė. Mano idėja, bet nepatentuota. O ją realizavo kitas. Ar aš galiu dėl to kelti pretenzijas?
Atsakyti
QUOTE(Giagute @ 2011 06 14, 18:16)
Va, ir aš sulaukiau. Fantastiškai smagu  doh.gif
Ir suprasčiau, kad tikrai mačius nebūtų...

Nu nepykit labai, bet esu senų seniausiai beveik identiškus auskarus suvėrus. Kokie 5 metai, jei ne daugiau atgal, kai dar priemonių pas mus mažai būdavo. Koks čia plagiavimas? 3 pirktos detalės sudėtos į krūvą? Kabašonas įklijuotas į rėmelį? g.gif tada kekiniai auskarai nuo ko nuplagijuoti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 15 birželio 2011 - 17:08
MikaPuk temoje pries kelias dienas irgi didziausias plagijavimo skandalas buvo. Issirekavo, issikoliojo moterytes ir ka? viskas toliau savo vaga. Tad, kaip sakoma, sunys loja - karavanas eina. Plagijuotoju visada buvo ir bus, neverta labai nervintis smile.gif
Atsakyti
Tokie santykių aiškinimaisi padaro reklamą tam žmogui kuris apšaukiamas "ale kopijuotoju". Narės pačios nesupranta kad taip save išaukštindamos atmuša bet kokį norą eiti ir pas jas ką nors užsisakyti. kad ir aš, nu trūks plyš užsinorėjau dabar tų auskarų biggrin.gif Ir aišku eisiu pas tą narę, kuri nesidrasko ir purvais nesimėto rolleyes.gif Tiek Mika Puk, tiek Rugiaveideee pasielgė labai protingai ir oriai kad nenusileido iki žemo lygio. Klientės matydamos ne tik darbus, bet ir bendravimo kultūrą renkasi pas ką eiti mirksiukas.gif

Perskaičiau kas buvo MikaPuk temoje, nes tik dabar pamačiau kas parašyta ir ėjau ieškoti ax.gif Iš jos pageidavimo pašalinti komentarus nesulaukiau, tad pati savavališkai jų netrinsiu smile.gif Toks susivaizdinimas kai kurių laugh.gif kalbama apie sąžines ar dar ten ką. kai kalba eina apie pinigus, sąžinė baigiasi biggrin.gif vaikai vien sąžine sotūs nėra ax.gif

Kaip ir sakiau ji neparašė kad kūrė, ji parašė kad tapė tongue.gif Ir beje, kad ir ką kas besakytų tas piešinukas liuksiškas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2011 06 15, 20:06)
Kaip ir sakiau ji neparašė kad kūrė, ji parašė kad tapė  tongue.gif Ir beje, kad ir ką kas besakytų tas piešinukas liuksiškas  bigsmile.gif

liuksiškas, nes originalas nužiūrėtas nuo menininkės - gana gerai nukopijuotas mirksiukas.gif
jo, tapyba nėra kūryba... tik vidutinybė taip gali sakyti apie vidutinybę ir dangstyti tokią po savo sparneliu tongue.gif
tikram kūrėjui garbės visa tai nesuteikia.
įdomu, ką garbi moderatorė pasakytų, jei pagal individualų užsakymą kurtą originalų darbą (piešinį, ne mezginį, ne auskarus, kuriam visos detalės perkamos tose pačiose parduotuvėse) pamatytų kaip serijinę gamybą. jei tikėjais vienetinio darbo, o vieną rytą pamatei štampovkių krūvą - ir pas kaimynę, ir pas bendradarbę, ir pas anytą...
Atsakyti
kiekviena butent issiskiriame savo darbais, tai jei visi visus kopijuotu, tai kur tas isskirtinumas?

Nikte, tai skaitosi, kad tos kurios butent nukopijavo, yra orios ir saziningos, o zmogus, kuris pateike informacija, kad nukopijuotas jo darbas, jau blogas ir save aukstinantis, zemo lygio? g.gif

Si karta jauciasi moderatoriaus palaikymas ir nesaliskumas 4u.gif
Atsakyti
nebuvau ilgai čia skyrelyje, bet tai ką dabar matau mane švelniai tariant šokiravo ...kaip sudėliosiu mintis pasakysiu savo nuomonę (o gal ir ne), nes dabar chaosas doh.gif tik galiu pasakyti kad su 50 proc minčių nesutinku ... deja ...

pasakysiu tiek, kūryba yra darbas ir sunkus darbas, ir tikrai nėra smagu kaip kažkas ant gatavo ateina ir susirenka tarkim ,kad ir pinigus, nes kūryba vien sotus nebūsi, pasisakiau ne kartą kopijuok, plagijuok , bet nerodyk toje pačioje erdvėje, turbūt nei vienam nebūtų malonu pamatyti panašų dalyką, tarkim ,kad ir iš serijos, aš nufotografuoju ant kokios nors knygos darbą... ir kitas narys padaro tą patį ant tokios pačios knygos biggrin.gif , tik kitą darbą, tai nei plagijavimas nei kas, bet tiesiog neišskirtinumas, kiekvienas gerbiantis save kūrėjas savo kūrybą pateiks kuo originaliau ir nematytai , na o pinigėlius uždirbinės tyliai ( čia noriu pasakyti daromą plagiatą, už kurį paėmei pinigus ir tiek žinių), nuomonė dėl nerodymo nete ir t.t tarkim laužau galvą dėl naujovių sakyčiau nelengva... bet negriaušiu savo naujovių viena pati sau apsiglėbus, rodau į eterį...kažkaip vis galvoju,kad jei tau spjaudo į nugarą tai vis dar esi priekyje ... tai mane džiugina...netikrinu menamų savo "konkurenčių", bet jos tą daro...deja... tačiau nesiruošiu nusileisti iki jų lygio ax.gif , man visiškai neįdomu kas gamina ir kiek gauna, aš žinau kiek aš noriu gauti, kol gaunu tiek kiek aš įvertinusi savo darbą, manęs nekaso ar kažkas ir kiek paskui pasiima trupinėlius nuo mano idėjų blush2.gif, nes padaryti identiškai kažin ar išeis

apie patentavimą...nebūkim juokingos, prašom pasidomėti patentavimo galimybėmis ir jų teikiama nauda kūrėjui biggrin.gif http://www.vpb.gov.lt/

šiuo konkrečiu atveju nepalaikau nei vienos pusės nes abi yra šiek tiek kaltos, viena padarė negražiai, kitą per stipriai sureagavo , suprantama nemalonu, bet viską reiktų stengtis išsiaiškinti aukštame bendravimo lygyje, ir nenusileisti iki kraštutinumų , to ir linkiu mums visoms viena kitai pakantumo, pagarbos ir aukšto lygio bendravimo, sutelkim visas jėgas ne pykčiui,o naujiems gaminiams, lai spjaudo ir spardo į nugarą jei kam nuo sviestas saldesnis drinks_cheers.gif įžeisti nenoriu nei vienos nei vienai netaikau posto, bet tikrai gal šiek tiek pagarbos, pranešti ir viešinti tokius dalykus reikia būtinai, bet smaugti ir kąsti gerkles ne, o jau klientai tegul renkasi pas ką užsisakyti ...pas autorių ar pas kitą ...na visgi neištvėriau blush2.gif

perspaudžiau... pataisiau žinutę šiek tiek blush2.gif
Atsakyti
ir dar manau, geriausiai tokiu atveju atsiklausti kūrėjo ar gali publikuoti tokį darbą..manau būtų sąžininga ir paminėti gaminio "įkvėpėją" ir būtų gražu ir manau tikrai ne taip negražu smile.gif. Kažkodėl esu įsitikinusi , kad kūrėjas neprieštarautų čia kaip tarkim straipsnių spausdinimas, jų publikavimas nurodai autorių ir visos šalys patenkintos smile.gif.
Atsakyti
Naktibalda, viskas kaip ir aišku, bet esu beveik garantuota, kad nei viena sm narė, prieš užsakydama kažkokį daiktą (nesvarbu iš kokios rankdarbių srities, nukopintą daiktą ar ne), nesiaiškina, neieško info kas pirmiau tą daiktą sugalvojo, padarė/pagamino. O eina dažniausiai ten kur pigiau (BET NEVISADA). O pigiau būna kaip taisyklė- pas kopintojas. Tada ir žiauriai abydna darosi- kiek sugaišta laiko, jėgų, pinigų (juk nevisada viskas gaunasi iš pirmo karto ir nereikia pirkti medžiagas iš naujo) ir pan. O kopintojoms iki vienos vietos. Pamatė- valio- super, man patinka, kopinu bigsmile.gif Galiausiai dar sudrąsko akis, kai bandai GRAŽIAI paaiškinti kas ir kaip.
Tą "abydą" gali suprasti tik tos, kurios tikrai yra menininkės 4u.gif
Atsakyti