Įkraunama...
Įkraunama...

Avansas, plagijavimas, pašto problemos ir t.t.,

QUOTE(odeta123 @ 2012 08 24, 21:45)
Kazkas vagia nuotraukas,gal rasite ir savu darbeliu: http://www.etsy.com/...ref=seller_info

O geras, radau ir aš čia savo nertas tapkutes.. Tik tiek, kad perfotografuotos, ko gero ant savininkės kojų, nes tikrai jas nėriau ir pardaviau.. Ir tikrai gražiai viskas aprašyta, (net aš turbūt taip nebūčiau sugalvojus). Iš pradžių kai tik pamačiau, tai net per širdį perėjo... Kaip čia taip, juk aš mezgiau... Bet paskui, toks lyg ir piktumėlis mažas užėjo, nes paskaičiau, kad prisistato, jog nėrė pati.. (Kažkaip irgi nelabai sąžininga). O svarbiausia, jog kai klausiau, ar jau gavo siuntinėlį, nes gerokai ilgai negavau atsakymo, parašė, kad jau nešioja, kad labai šilta ir gera kojai. Va toks pamelavimas man irgi nelabai prie širdies... g.gif Juolab, kad radau ir tokių panašių darbelių, kurių irgi prašė manęs numegzti, pagal parodytą foto, bet aš tuo metu laiko neturėjau, tai rado matyt, kas kitas numezgė.. smile.gif
Na, bet šįryt, kažkaip šviežia galva atsikėliau, pamąsčiau, na ir galvoju, ką dabar padarysi... Sukasi žmonės šiais laikais kaip išmano.. Juk, kai pagalvoju, tikrai pinigėlius paprašytus gavau, nėr ir ko pykt. Kaip kažkas, sakė, pardavei, tai jau tas žmogus daro su daiktu, ką tik nori. Juk ir su pirktiniais daiktais, žiūrėk, panešioja, nebepatinka, ima ir parduoda.. Jokia parduotuvė už tai jokių pretenzijų juk nekelia. biggrin.gif
Na, bet smagu, jog dabar žinau, tą "pirkėją", "užsakinėtoją", ar kaip čia kitaip ją pavadinti, tai tiesiog imsiu ir nebemegsiu. Tiesiog, kad širdies nebeskaudėtų...

Ačiū, kas rado ir pasidalino info. wink.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dodone @ 2013 01 18, 13:42)
O geras, radau ir aš čia savo nertas tapkutes.. Tik tiek, kad perfotografuotos, ko gero ant savininkės kojų, nes tikrai jas nėriau ir pardaviau.. Ir tikrai gražiai viskas aprašyta, (net aš turbūt taip nebūčiau sugalvojus). Iš pradžių kai tik pamačiau, tai net per širdį perėjo... Kaip čia taip, juk aš mezgiau... Bet paskui, toks lyg ir piktumėlis mažas užėjo, nes paskaičiau, kad prisistato, jog nėrė pati.. (Kažkaip irgi nelabai sąžininga). O svarbiausia, jog kai klausiau, ar jau gavo siuntinėlį, nes gerokai ilgai negavau atsakymo, parašė, kad jau nešioja, kad labai šilta ir gera kojai. Va toks pamelavimas man irgi nelabai prie širdies...  g.gif Juolab, kad radau ir tokių panašių darbelių, kurių irgi prašė manęs numegzti, pagal parodytą foto, bet aš tuo metu laiko neturėjau, tai rado matyt, kas kitas numezgė.. smile.gif
Na, bet šįryt, kažkaip šviežia galva atsikėliau, pamąsčiau, na ir galvoju, ką dabar padarysi... Sukasi žmonės šiais laikais kaip išmano.. Juk, kai pagalvoju, tikrai pinigėlius paprašytus gavau, nėr ir ko pykt. Kaip kažkas, sakė, pardavei, tai jau tas žmogus daro su daiktu, ką tik nori. Juk ir su pirktiniais daiktais, žiūrėk, panešioja, nebepatinka, ima ir parduoda.. Jokia parduotuvė už tai jokių pretenzijų juk nekelia. biggrin.gif
Na, bet smagu, jog dabar žinau, tą "pirkėją", "užsakinėtoją", ar kaip čia kitaip ją pavadinti, tai tiesiog imsiu ir nebemegsiu. Tiesiog, kad širdies nebeskaudėtų...

Ačiū, kas rado ir pasidalino info. wink.gif 4u.gif

Na, jeigu perfotografuota, o dar ir nusipirko iš jūsų, tai gali su jom turbūt daryti, ką nori. O kurios jusiškės? Kitą kartą kainą kelkite smile.gif
Atsakyti
biggrin.gif
Mano nuomone, tai reikia dziaugtis, kad kazkas dar rankdarbius Lietuvoje perka! Nusipirko zmogus daikta ir daro su juo ka nori! Nieko blogo cia nematau, dabar skleisdamos tokia informacija, Jus prarandate klienta ir uzsakymus.

Jeigu tik tureciau talenta daryti rankdarbius, buciau laiminga sulaukusi uzsakymu! Bet....
Atsakyti
na nelabai sazininga is uzsakoves puses...
as visai nebijociau tokiu klientu prarasti.
vertinu,uzsakoves,kurios ne "spekuliuoja",bet nuosirdziai gerisi ir grozisi darbais,bei juos naudoja/nesioja smile.gif
ne veltui sakoma,kad viskas kas pagaminta rankomis- pagaminta su meile,todel man irgi suskaustu sirdi del tokio dalyko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2013 01 18, 14:30)
na nelabai sazininga is uzsakoves puses...
as visai nebijociau tokiu klientu prarasti.
vertinu,uzsakoves,kurios ne "spekuliuoja",bet nuosirdziai gerisi ir grozisi darbais,bei juos naudoja/nesioja smile.gif
ne veltui sakoma,kad viskas kas pagaminta rankomis- pagaminta su meile,todel man irgi suskaustu sirdi del tokio dalyko smile.gif

O užsakovė žadėjo, kad niekam neparduos? Ar pasirašė popieriuką, kad "tretiesiams asmenims perduoti negalima"? Jeigu ne, tai ji elgiasi su savo daiktu, kaip nori. Pvz, aš nusipirkau kavos aparatą, kurį paskui pardaviau savo kaimynei, o sau nusipirkau kitą smile.gif . Tai "Topo centro" atžvilgiu aš čia sąžininga ar ne?

Kai yra vogiamos nuotraukos su darbais ir yra sakoma, kad čia mano, tai vagystė. Jeigu už prekę sumokėjo ir jokių susitarimų apie naudojimą nėra, tai elgiasi, kaip nori.

Aišku nepagalvokit, aš tikrai nepalaikau jokių vagysčių ir pan. Jeigu rasčiau savo darbą kažkur irgi turbūt nelabai faina būtų. Bet bandau jausmus užblokuoti ir žiūrėti iš šono. Tai kas man geriau, kad iš viso iš manęs nepirktų, ar nusipirktų už mano kainą, o tada daro tegul ką nori. Kadangi pinigais pas mane nesninga, tai gal tegu perka ir elgiasi, kaip patinka smile.gif .

Kaži, kaip ten aprašymuose dar parašyta? Ar dėl tų tapukų rašo, kad tai jos gaminta, ar tiesiog rašo, kad gaminama pagal užsakymą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lairam: 18 sausio 2013 - 14:15
Lairam, visiskai sutinku su Jusu issakyta nuomone.
As tai galvoju cia "verda leituviskas pavydas". Tokie jau esame mes tie lietuviai, pavydime, kad kitam sekasi geriau ir taip toliau. Gaila ir liudna.
Be to kiek daug zmoniu yra, kurie perka darbus-rankdarbius is tautodailininku ir juos veza perparduoti kitur i Vokietija, Olandija ir kitas salis.Ir dar niekas del to nesiskunde, tiesiog esi laimingas kad perka is taves ir juk tu neklausineji ar tu sau cia perki, ar draugui, ar dar kazkam.
Man tai jau darosi juokinga!
lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ruslanas2007 @ 2013 01 18, 15:20)
As tai galvoju cia "verda leituviskas pavydas". Tokie jau esame mes tie lietuviai, pavydime, kad kitam sekasi geriau ir taip toliau. Gaila ir liudna.
Be to kiek daug zmoniu yra, kurie perka darbus-rankdarbius is tautodailininku ir juos veza perparduoti kitur i Vokietija, Olandija ir kitas salis.Ir dar niekas del to nesiskunde, tiesiog esi laimingas kad perka is taves ir juk tu neklausineji ar tu sau cia perki, ar draugui, ar dar kazkam.
lotuliukas.gif

Na nereikia ir Vokietijos, ir kito tolimo užsienio. Yra Lietuvoje visokios parduotuvėlės, galerijos, kurios pačios nieko negamina, bet ieško, net ir per Super mamų forumą, rankdarbius kuriančių ir siūlo juos pardavinėti savo parduotuvėje. Kiekvienas atvejis individualus, reikia skaityti, kas parašyta ir pan. Bet kartais ir tokius internetinius perpardavinėtojus gal galima traktuoti, kaip galeriją, kuri parduoda tavo darbus. tai šiuo atveju net geresnis variantas, nes sumoka tau pinigus iš anksto. Kiek teko susidurti su galerijom, tai jos prie gamintojo norimos kainos deda savo antkainį ir bando parduoti. Pinigus gauni tik tada, jeigu jie parduoda. Gali ilgai ilgai gulėti užšaldytos prekės.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lairam: 18 sausio 2013 - 14:37
ruslanas2007 drinks_cheers.gif
Pritariu, reik džiaugtis, kad išvis LT kažkas perka ir užsakinėja. Juk niekas mums nedraudžia pardavinėti etsy.com ir kitose psl. smile.gif
O čia užsakė, sumokėjo, padarė naujas nuotraukas ir perparduoda toliau. "Biznis", kas kaip moka, tas taip šoka smile.gif

Visai kitas reikalas, kai mūsų darbai atsiranda kaip perpardavėjų daryti. Čia jau vagystė. Ir dėja, tokių vis daugėja. Pvz, manodrabuziai.lt yra kelios mezgėjos, kurios kitų mezgėjų darbus parduoda kaip savus (nuotraukos vogtos, apkirptos, retušuotos, kad nesimatytų nick ir visokie ženklai, žymėjimas (kai kur vis tiek palikti, nes iki galo nemoka ištrint) ir Lietuvos mezgėjų-nėrėjų, ir užsienio).
Atsakyti

Dodone, dar vat apie Jus pagalvojau smile.gif . Nesišiauškite kaip ežiukas, bet gal, kadangi jau radode, kad perparduoda Jūsų darbus, tai susisiekite su ta pardavėja ir komercinį pasiūlymą pateikite. panaudotite ją, kaip tą galeriją ar rankdarbių parduotuvę. Jeigu pati etsyje parduotuvėlės neturite, tai tegu jūsų darbus deda ir kitus, ne tik tapukus. Sakote savo kainą, tegu ji prideda kiek jai reikia ir bendradarbiaukite.
Atsakyti
QUOTE(lairam @ 2013 01 18, 15:00)
O užsakovė žadėjo, kad niekam neparduos? Ar pasirašė popieriuką, kad "tretiesiams asmenims perduoti negalima"?  Jeigu ne, tai ji elgiasi su savo daiktu, kaip nori. Pvz, aš nusipirkau kavos aparatą, kurį paskui pardaviau savo kaimynei, o sau nusipirkau kitą  smile.gif . Tai "Topo centro" atžvilgiu aš čia sąžininga ar ne?

Kai yra vogiamos nuotraukos su darbais ir yra sakoma, kad čia mano, tai vagystė. Jeigu už prekę sumokėjo ir jokių susitarimų apie naudojimą nėra, tai elgiasi, kaip nori.
Aišku nepagalvokit, aš tikrai nepalaikau jokių vagysčių ir pan. Jeigu rasčiau savo darbą kažkur irgi turbūt nelabai faina būtų. Bet bandau jausmus užblokuoti ir žiūrėti iš šono. Tai kas man geriau, kad iš viso iš manęs nepirktų, ar nusipirktų už mano kainą, o tada daro tegul ką nori. Kadangi pinigais pas mane nesninga, tai gal tegu perka ir elgiasi, kaip patinka  smile.gif .

Kaži, kaip ten aprašymuose dar parašyta? Ar dėl tų tapukų rašo, kad tai jos gaminta, ar tiesiog rašo, kad gaminama pagal užsakymą?

Tai aš asmeniškai nieko ir nesakau, ir pretenzijų tikrai jokių nereiškiu. Žinoma nusipirko ir ką nori tą daro, tegul kad ir iškart į šiukšlių dėžę išmeta, kai nematai tai ir širdies neskauda... Bet va kai pamatai, tada kažkaip ir nesmagu... Ir ko gero visoms (asmeniškai ir man) čia skaudžiausias faktas, tas, jog (būtent prie manųjų) ir buvo parašyta, kad vienetinės ir, kad mezgė ji. Nu po velnių, kaip mezgė ji, jei mezgiau aš? ax.gif (Prie kitų gaminių parašyta visaip, kad ir jos megzta, ir kad galima užsisakyti). va būtent, tokį variantą suprantu. smile.gif

Na, bet vėlgi pasikartosiu, "yra, kaip yra". Kiekvienas mes sukamės kaip išmanom. Nei čia koks, pavydas, kaip ruslanas2007 sako, nei iš kažkokio pykčio aš čia parašiau, tiesiog būtent tuo momentu užplūdusius jausmus išsakiau..

Taip, kad manau, reiktų baigti iš vis šią temą rutulioti, ir geriau tos, kurios rankdarbiauja, eikim ir toliau kurkim grožius... O klientus vienokius, ar kitokius visada rasim. Ir kaip liaudies išmintis byloja "kiekvienam savo". smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dodone @ 2013 01 18, 15:56)
Tai aš asmeniškai nieko ir nesakau, ir pretenzijų tikrai jokių nereiškiu. Žinoma nusipirko ir ką nori tą daro, tegul kad ir iškart į šiukšlių dėžę išmeta, kai nematai tai ir širdies neskauda... Bet va kai pamatai, tada kažkaip ir nesmagu... Ir ko gero visoms (asmeniškai ir man) čia skaudžiausias faktas, tas, jog (būtent prie manųjų) ir buvo parašyta, kad vienetinės ir, kad mezgė ji. Nu po velnių, kaip mezgė ji, jei mezgiau aš? ax.gif  (Prie kitų gaminių parašyta visaip, kad ir jos megzta, ir kad galima užsisakyti). va būtent, tokį variantą suprantu. smile.gif

Na, bet vėlgi pasikartosiu, "yra, kaip yra". Kiekvienas mes sukamės kaip išmanom. Nei čia koks, pavydas, kaip ruslanas2007 sako, nei iš kažkokio pykčio aš čia parašiau, tiesiog būtent tuo momentu užplūdusius jausmus išsakiau..

Taip, kad manau, reiktų baigti iš vis šią temą rutulioti, ir geriau tos, kurios rankdarbiauja, eikim ir toliau kurkim grožius... O klientus vienokius, ar kitokius visada rasim. Ir kaip liaudies išmintis byloja "kiekvienam savo". smile.gif

Aš tai irgi pasikartosiu, kad neatrodytų, kad puolu smile.gif . man irgi būtų nesmagu, tikrai mirksiukas.gif . Bet bandau tiesiog visokius scenarijus sugalvoti biggrin.gif

O kaip Jums bandymas pasiūlyti iš tiesų pardavinėti Jūsų darbus etsy? Gal susitartumėte su ja ir būtų naudinga abiem pusėm. Jus kurtumėte, ji parduotuvę prižiūrėtų. tarp kitko pažiūrėjau, tai jos parduotuvė gan sėkminga, nemažai ten pardavimų mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(ruslanas2007 @ 2013 01 18, 15:20)
lotuliukas.gif

tai saunu,jei perparduodant,apie tai yra pasakoma is karto....
o kai nusipreka,veliau parduoda ir dar pasiraso,kad pati pagamino,na tai atsiprasau...

beje,nereiketu lyginti parduotuveje pirkto fabrikinio daikto ir rankdarbiu... doh.gif
Atsakyti