QUOTE(agnera_jewellery @ 2012 05 28, 11:10)
Mieloji,
galiu pasakyti tau tik viena - dirbu as nemazai su internetinem parduotuvem, turiu nemenka keliu metu patirti skolu iskieskojimo ir teisineje srityje, todel galiu pasakyti tik viena dalyka- internetinei pardutuvej reikia taves, jie tik tarpininkai, kurie nieko negamina, bet nori gauti prekes is taves. Sutinku - abipusis bendradarbiavimas ir abipuse nauda - bet is esmes, su salygomis tu turi PILNA teise nesutikti. Daznai man sako - auskaru gamintoju ant kiekvieno kampo, tu lauzysiesi - imsim kita. Tai prasau! Jei tokie marazmai prasideda dar nepradejus dirbti = tai kur garantija kad atsiskaitys ir t.t. por pardavimo?! Verslo, kad ir kokio menkucio, pagrindai prasideda derantis teisetai lygiomis galimybemeis, o ne santazuojant ir siekiant vienareiksmiskos naudos.
kometaraiai tau:
aš turiu pristatyti prekes per 3 darbo dienas nuo užsakymo gavimo (na, bandom įsivaizduoti, kaip man reikėtų, pvz. išsiuvinėti biseriu bent 10 apyrankių ir per tas 3 dienas jas dar ir pristatyti) - jei tu turi pas save preke, tuomet ok - imanoma. Jei tu prekes neturi pas save bet gal pagaminti (tipo individualus uzsakymas) - tu nustatais termina 2-3 savaites ir pagamini, Tai turi buti nurodyta pirkejui e-shop'e
perkančioji įmonė pagal sutartį įsipareigoja sumokėti tik per 5 darbo dienas nuo prekių gavimo ir priėmimo dienos. - deja taip jau buna. Tu siunti preke, rizikuoji - o kai klientas gauna, pinigus tau perveda e-shop'as
Prekių pristatymo pradelsimo atveju iš manęs įmonė gali reikalauti po 100 Lt (!) už kiekvieną pradelstą dieną, o įmonė, nesugebėjusi man pervesti 5 darbo dienas pinigų, man mokėtų tik 0,02 proc. už kiekvieną pradelstą dieną. - cia tas pats, jei preke tu turi, issiunti ja per 3 d. jei ja gamini - issiunti per 2-3 savaites. Jei atostogauji, turi informuoti e-shop'a kad atostogauji ir tuo metu siuntimas strigs. 0,02% yra LR istatymu numatyta norma - jei prasoma daugiau, t.y. 100LT uz diena - turi pilna teise nesutikti. Jei tokia sutarti pasirasytum su tokia bauda ir eitum i teisma, 99% kad uzgincijus tokius delspinigius neprivaletum jo moketi!
jei dar turesi kokiu klausimu, gali rasyt AZ. Itartini personos man pasirode - as su tokiais nedirbciau
Bendradarbiavimas su tokia įmone man yra nepriimtinas, nes susidaro įspūdis, kad ji nori uždirbti ne iš pardavimų, o iš gamintojo, kuris, dėl kokių nors priežasčių nespėjęs įvykdyti užsakymo, mokės jiems fantastines baudas ir dar kompensuos negautas pajamas.
Dėl atsiskaitymo laikotarpio: manęs negąsdina 5 darbo dienos, jas nurodžiau tik norėdama iliustruoti, kad štai gamintojui keliamas reikalavimas prekes pristatyti per 3 dienas, jei ne - baudos po 100 Lt, o įmonė leidžia sau atsiskaityti tik per 5 dienas, vėlavimo atveju po 0,02 proc. delspinigių. Sąlygos į vienus vartus, įmonės naudai. Taip, žinoma, manęs niekas negali priversti pasirašyti ir aš turiu pilną teisę derėtis, ką ir bandžiau prodžioje daryti.
O dėl teismų nenorėčiau su jumis, Agnera, sutikti: ši sutartis nėra tipinė sutartis tarp paslaugos/prekės teikėjo ir vartotojo, kai ginamos vartotojo, kaip silpnesniosios pusės, interesai. Ši sutartis būtų traktuojama kaip dviejų verslininkų sutartis ir tokiu atveju ta šalis, kuri sutiko su tokiom sąlygom yra pati kalta, nes galėjo jos ir nepasirašyti. be to, aš turiu susidariusi nuomonę apie mūsų teismus ir ji nėra pati geriausia. Ir galų gale, tampytis po teismus, gadinti nervus ir leisti fantastiškus pinigus advokatams. Gal vis dėlto paprasčiau su tokiais verslininkais neprasidėti. Turėjau aš liūdnos patirties...