Įkraunama...
Įkraunama...

Avansas, plagijavimas, pašto problemos ir t.t.,

QUOTE(lenny @ 2012 04 05, 21:11)
Daznai cia minimas patentavimas - radau idomu straipsni sia tema , Zurnalistinis tyrimas

kaip pirstu i aki... visi tik ir rekia patentuok patentuok (niekas juk nesusimasto kokia to kaina ir kiek vargo tai kainuoja..tikrai ne meninkui tuo uzsiimti... nebent turi vadybininka ir siaip esi milijonierius), jai nepatentuosi - kopijuosim lotuliukas.gif

geriausia kopijuotojam ar kitiem pavyduoliam palinketi sekmes nuosirdziai (!) ir "neimti" i galva,
nes tik tavo genijaus galvoje ir gali gimti genialios neissemiamos idejos, ko nebus pas kopijuotojus rolleyes.gif
Atsakyti
Visiskai sutinku su Gulbe.
Sunku "padaryti pinigus" toi srity kur jau kazkas padare. Jei jau nesi pirmas - turi kazkuom issiskirti. O jei aklai kopijuoji tai kas jau yra padaryta, dar geriau, pasiemant ne tik kitu sukurta stiliu, reklamini suki, nukopijavus tekstus is puslapo - ka gi, sekmes, Jus neturite jokio mekiausio sanso. geriausios prognozes - istempsit pusmeti. Tokie variantai daznai pasitaiko. Mielieji, kur gi jusu fantazija? Turekit gedos, Lietuva permaza kad ateit ant visko gatavo ir taip aklai savintis idejas. Jei jau vagiat - darykit tai taip kad niekas nesusektu is kur:)

Daryti ta pati uz mazesne kaina - irgi ne variantas. Neverta i tai veltis ir numusinet kainos, nes tada pralaimi abu konkurentai. Visada yra tu kas iesko pigiau, ir tu kas moka pinigus bet zino ka uz tai gaus. Kaina turi buti pagrista. daiktas vertas lygiai tiek, kiek uz ji galite moketi.
Kalbu is patirties, pati daznai sudrausminu kopijuotojus. Ne karta teko matyti kad naudojamos svetimos nuotraukos, padarius pastaba paaiskinama : taip, jus teisus taip daryti negrazu, tik norejome parodyti kad galime padaryti ta pati uz zymiai mazesne kaina nei pas jus. Man tokie pasisakymai kelia sypsena. Tuo paciu tai pripazinimas - juk blogu dalyku niekas neopijuoja.
Jei jau darote - darykite gerai. Arba isvis nedarykite. Linkiu visiems atrasti save.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lenny: 11 balandžio 2012 - 19:25
Jeigu neklystu, tai daug auksarankių nuotraukų vogta ir čia sudėta.. http://draugai.one.l...os.sort=created g.gif
Atsakyti
QUOTE(Garda @ 2012 04 04, 14:08)

Autorinius- vienetinius darbus reikėtų patentuoti. Ir kreiptis į teismą, jei tikrai kažkas pasisavino jūsų idėją, vardą ar darbą.
Bet kaltinti kažką kitą....

Aha, nupiešiu šalikėlį ir lekiu į patentų biurą biggrin.gif Vienetinis, autorinis, bet kaina juk ne šimtas tūkstančių. Apskritai niekas nepatetuoja meno kūrinių, tik tiražuojamus daiktus, technologiją, išradimus.
O kur sąžinė, savigarba, pagarba kitam?

Beje aš apskritai apie plagijavimą, o ne apie paskutinę situaciją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šilko Namai: 27 balandžio 2012 - 14:43
Sveikos, merginos,

susidūriau su tokia situacija ir norėčiau išgirsti jūsų nuomonę šiuo klausimu. Neseniai gavau laišką iš vienos naujai įsikūrusios įmonės, kuri planuoja nuo rudens pradėti prekybą internetu. Jos atstovė kreipėsi į mane, teigdama, jog nori prekiauti ir mano kuriamais papuošalais. Tačiau prieš tai atsiuntė sutarties projektą, kurį turime pasirašyti, kad apskritai šis procesas prasidėtų. Perskaičiau sutarties sąlygas ir man nepatiko štai kas: aš turiu pristatyti prekes per 3 darbo dienas nuo užsakymo gavimo (na, bandom įsivaizduoti, kaip man reikėtų, pvz. išsiuvinėti biseriu bent 10 apyrankių ir per tas 3 dienas jas dar ir pristatyti), o perkančioji įmonė pagal sutartį įsipareigoja sumokėti tik per 5 darbo dienas nuo prekių gavimo ir priėmimo dienos. Prekių pristatymo pradelsimo atveju iš manęs įmonė gali reikalauti po 100 Lt (!) už kiekvieną pradelstą dieną, o įmonė, nesugebėjusi man pervesti 5 darbo dienas pinigų, man mokėtų tik 0,02 proc. už kiekvieną pradelstą dieną. Kai parašiau, kad tokiomis sąlygomis nesutinku, jie parašė, kad sutinka pristatymo terminą pratęsti iki 5 dienų, bet baudos po 100 Lt už pradelstą dieną atsisakyti neketina. Žinoma, tokiomis sąlygomis aš nebendradarbiausiu, nes jau esu susidūrusi su gudručiais, kuriems svarbu ne prekyba, o pasipelnymas iš kvailučių, kurie pasirašo tokias sutartis.
Taigi, ką manote apie tokią sutartį? Ir aš nė viena iš jūsų nėra gavusi tokio pasiūlymo?
Atsakyti
Man tai sutarties salygos kosmines.Tokiu nepasirasyciau ne uz ka nes ir taip darbo kalnai.Kartais stebiuosi is kur tu uzsakoviu tiek yra. biggrin.gif O man tai labai daznai siulydavo bendradarbiauti,kokius 7 kartus tai tikrai,jei gerai pamenu,buvo gal ir daugiau.Niekad nepasirasinejau nieko ir zodziu labai neigiamai vertinu tokius dalykus,nes jie uzsideda 30% sau nuo darbo vertes,tai isivaizduokit kokia kaina pasidaro+neaisku ar isvis parduos,ar apgaus.O dabar puse gyvenimo yra internete tai kam leisti kitiems pelnytis is tavo darbo,ateis laikas ir viska nupirks jei tik grazus darbas.Juk zmones turi akis ir mato ir perka;)
Atsakyti
QUOTE(Malibu @ 2012 05 27, 14:32)
Taigi, ką manote apie tokią sutartį? Ir aš nė viena iš jūsų nėra gavusi tokio pasiūlymo?

Mieloji,
galiu pasakyti tau tik viena - dirbu as nemazai su internetinem parduotuvem, turiu nemenka keliu metu patirti skolu iskieskojimo ir teisineje srityje, todel galiu pasakyti tik viena dalyka- internetinei pardutuvej reikia taves, jie tik tarpininkai, kurie nieko negamina, bet nori gauti prekes is taves. Sutinku - abipusis bendradarbiavimas ir abipuse nauda - bet is esmes, su salygomis tu turi PILNA teise nesutikti. Daznai man sako - auskaru gamintoju ant kiekvieno kampo, tu lauzysiesi - imsim kita. Tai prasau! Jei tokie marazmai prasideda dar nepradejus dirbti = tai kur garantija kad atsiskaitys ir t.t. por pardavimo?! Verslo, kad ir kokio menkucio, pagrindai prasideda derantis teisetai lygiomis galimybemeis, o ne santazuojant ir siekiant vienareiksmiskos naudos.

kometaraiai tau:

aš turiu pristatyti prekes per 3 darbo dienas nuo užsakymo gavimo (na, bandom įsivaizduoti, kaip man reikėtų, pvz. išsiuvinėti biseriu bent 10 apyrankių ir per tas 3 dienas jas dar ir pristatyti) - jei tu turi pas save preke, tuomet ok - imanoma. Jei tu prekes neturi pas save bet gal pagaminti (tipo individualus uzsakymas) - tu nustatais termina 2-3 savaites ir pagamini, Tai turi buti nurodyta pirkejui e-shop'e

perkančioji įmonė pagal sutartį įsipareigoja sumokėti tik per 5 darbo dienas nuo prekių gavimo ir priėmimo dienos. - deja taip jau buna. Tu siunti preke, rizikuoji - o kai klientas gauna, pinigus tau perveda e-shop'as

Prekių pristatymo pradelsimo atveju iš manęs įmonė gali reikalauti po 100 Lt (!) už kiekvieną pradelstą dieną, o įmonė, nesugebėjusi man pervesti 5 darbo dienas pinigų, man mokėtų tik 0,02 proc. už kiekvieną pradelstą dieną. - cia tas pats, jei preke tu turi, issiunti ja per 3 d. jei ja gamini - issiunti per 2-3 savaites. Jei atostogauji, turi informuoti e-shop'a kad atostogauji ir tuo metu siuntimas strigs. 0,02% yra LR istatymu numatyta norma - jei prasoma daugiau, t.y. 100LT uz diena - turi pilna teise nesutikti. Jei tokia sutarti pasirasytum su tokia bauda ir eitum i teisma, 99% kad uzgincijus tokius delspinigius neprivaletum jo moketi!

jei dar turesi kokiu klausimu, gali rasyt AZ. Itartini personos man pasirode - as su tokiais nedirbciau g.gif

Atsakyti
QUOTE(agnera_jewellery @ 2012 05 28, 11:10)
Mieloji,
galiu pasakyti tau tik viena - dirbu as nemazai su internetinem parduotuvem, turiu nemenka keliu metu patirti skolu iskieskojimo ir teisineje srityje, todel galiu pasakyti tik viena dalyka- internetinei pardutuvej reikia taves, jie tik tarpininkai, kurie nieko negamina, bet nori gauti prekes is taves. Sutinku - abipusis bendradarbiavimas ir abipuse nauda - bet is esmes, su salygomis tu turi PILNA  teise nesutikti. Daznai man sako - auskaru gamintoju ant kiekvieno kampo, tu lauzysiesi - imsim kita. Tai prasau! Jei tokie marazmai prasideda dar nepradejus dirbti = tai kur garantija kad atsiskaitys ir t.t. por pardavimo?! Verslo, kad ir kokio menkucio, pagrindai prasideda derantis teisetai lygiomis galimybemeis, o ne santazuojant ir siekiant vienareiksmiskos naudos.

kometaraiai tau:

aš turiu pristatyti prekes per 3 darbo dienas nuo užsakymo gavimo (na, bandom įsivaizduoti, kaip man reikėtų, pvz. išsiuvinėti biseriu bent 10 apyrankių ir per tas 3 dienas jas dar ir pristatyti) - jei tu turi pas save preke, tuomet ok - imanoma. Jei tu prekes neturi pas save bet gal pagaminti (tipo individualus uzsakymas) - tu nustatais termina 2-3 savaites ir pagamini, Tai turi buti nurodyta pirkejui e-shop'e

perkančioji įmonė pagal sutartį įsipareigoja sumokėti tik per 5 darbo dienas nuo prekių gavimo ir priėmimo dienos.  - deja taip jau buna. Tu siunti preke, rizikuoji - o kai klientas gauna, pinigus tau perveda e-shop'as

Prekių pristatymo pradelsimo atveju iš manęs įmonė gali reikalauti po 100 Lt (!) už kiekvieną pradelstą dieną, o įmonė, nesugebėjusi man pervesti 5 darbo dienas pinigų, man mokėtų tik 0,02 proc. už kiekvieną pradelstą dieną. - cia tas pats, jei preke tu turi, issiunti ja per 3 d. jei ja gamini - issiunti per 2-3 savaites. Jei atostogauji, turi informuoti e-shop'a kad atostogauji ir tuo metu siuntimas strigs. 0,02% yra LR istatymu numatyta norma - jei prasoma daugiau, t.y. 100LT uz diena - turi pilna teise nesutikti. Jei tokia sutarti pasirasytum su tokia bauda ir eitum i teisma, 99% kad uzgincijus tokius delspinigius neprivaletum jo moketi!

jei dar turesi kokiu klausimu, gali rasyt AZ. Itartini personos man pasirode - as su tokiais nedirbciau  g.gif

Bendradarbiavimas su tokia įmone man yra nepriimtinas, nes susidaro įspūdis, kad ji nori uždirbti ne iš pardavimų, o iš gamintojo, kuris, dėl kokių nors priežasčių nespėjęs įvykdyti užsakymo, mokės jiems fantastines baudas ir dar kompensuos negautas pajamas.
Dėl atsiskaitymo laikotarpio: manęs negąsdina 5 darbo dienos, jas nurodžiau tik norėdama iliustruoti, kad štai gamintojui keliamas reikalavimas prekes pristatyti per 3 dienas, jei ne - baudos po 100 Lt, o įmonė leidžia sau atsiskaityti tik per 5 dienas, vėlavimo atveju po 0,02 proc. delspinigių. Sąlygos į vienus vartus, įmonės naudai. Taip, žinoma, manęs niekas negali priversti pasirašyti ir aš turiu pilną teisę derėtis, ką ir bandžiau prodžioje daryti.
O dėl teismų nenorėčiau su jumis, Agnera, sutikti: ši sutartis nėra tipinė sutartis tarp paslaugos/prekės teikėjo ir vartotojo, kai ginamos vartotojo, kaip silpnesniosios pusės, interesai. Ši sutartis būtų traktuojama kaip dviejų verslininkų sutartis ir tokiu atveju ta šalis, kuri sutiko su tokiom sąlygom yra pati kalta, nes galėjo jos ir nepasirašyti. be to, aš turiu susidariusi nuomonę apie mūsų teismus ir ji nėra pati geriausia. Ir galų gale, tampytis po teismus, gadinti nervus ir leisti fantastiškus pinigus advokatams. Gal vis dėlto paprasčiau su tokiais verslininkais neprasidėti. Turėjau aš liūdnos patirties...
Atsakyti
QUOTE(shokoladas123 @ 2012 04 04, 13:41)
nevaidinkite čia baltos ir pūkuotos

Čia tai geras 4u.gif thumbup.gif . Puikus lietuvikas išsireiškimas thumbup.gif
Atsakyti
DEMESIO: kažkas naglai vagia nuotraukas ir siūlo mano darbus kaip savo... gal dar kas rasit savo nuotraukų tarp siūlomu darbu... puslapis: http://www.skelbikas...nte-978448.html

user posted image
Atsakyti
Paskambinau skelbimo autorei LINAI, paprašiau, kad ištrintų nuotrauką suknelės, kurią aš nėriau, o fotografavo fotografė Liliana Tunkevič. Man pasakė, kad griežtai to nedarys, nes nuotrauka imta iš viešosios erdvės, kad klientai atsiunčia ir pan. Kad ji išsiaiškinusi tai su teisininkais, nei foto, nei darbas nėra patentuoti, todėl ji drąsiai naudos. Aš asmeniškai, jei naudoju tos fotografės foto-prirašau, kas foto autorė. Sakiau, jog paprastai išeina su moterim susitarti, kad nedėtų svetimų darbų, kaip pavyzdžių, į skelbimus, bet ji-atsisakė ištrinti, "<...> nesiruošiu to daryti", tik gali prirašyti mano vardą pavardę prie foto, tačiau man to nereikia.
Likau nemaloniai nustebinta tokio užsispyrusio žmogaus. Na, bet tegul mezga, vis tiek taip pat nenumegs, o idėjas mes visos vienos iš kitų imame-čia mano nuomonė.
Atsakyti
QUOTE(bastinga @ 2012 06 18, 15:18)
Paskambinau skelbimo autorei LINAI, paprašiau, kad ištrintų nuotrauką suknelės, kurią aš nėriau, o fotografavo fotografė Liliana Tunkevič. Man pasakė, kad griežtai to nedarys, nes nuotrauka imta iš viešosios erdvės, kad klientai atsiunčia ir pan. Kad ji išsiaiškinusi tai su teisininkais, nei foto, nei darbas nėra patentuoti, todėl ji drąsiai naudos. Aš asmeniškai, jei naudoju tos fotografės foto-prirašau, kas foto autorė. Sakiau, jog paprastai išeina su moterim susitarti, kad nedėtų svetimų darbų, kaip pavyzdžių, į skelbimus, bet ji-atsisakė ištrinti, "<...> nesiruošiu to daryti", tik gali prirašyti mano vardą pavardę prie foto, tačiau man to nereikia.
Likau nemaloniai nustebinta tokio užsispyrusio žmogaus. Na, bet tegul mezga, vis tiek taip pat nenumegs, o idėjas mes visos vienos iš kitų imame-čia mano nuomonė.

tegul mezga bet vaiku veidus isima...
Atsakyti