Sveikos, nutariau ir as pasidometi tom sudetimi. Radau toki puslapiuka, jo nemaciau ivardinto, tad gal nepasikartosiu: http://www.cosmeticsdatabase.com. Kazin ka mano apie si puslapiuka igudusios sudeciu zinoves? Planavau isigyti body shop produktu su juros dumbliais, bet pamaciusi ju vertinimus emiau ir susimasciau, stai vienas vertinimas
QUOTE(bimbaM @ 2011 03 12, 13:49)
Radau toki puslapiuka, jo nemaciau ivardinto, tad gal nepasikartosiu: http://www.cosmeticsdatabase.com. Kazin ka mano apie si puslapiuka igudusios sudeciu zinoves?
Tai labai subjektyvu. Aš naudoju tik natūralią kosmetiką, tad šis puslapis man tikrai geras, nes padeda atskirti naftinius, chemijos laboratorijose išgautus ingredientus nuo organinių. Bet kitos vartoja tokią produkciją kaip body shop, kur pilna tų naftinių, cheminių ingredientų ir nieko blogo tame nemato.
QUOTE(fantasia @ 2011 03 11, 14:32)
Idomi butu nuomone ir apie Silk Linija. Ar tiktu bet kuriame amziuje ar tik virs 35? turbut is silkaverpiu bus ne koks poveikis, jei jie pacioje saraso pabaigoje?
Pagal amžių kosmetinių priemonių nereikėtų skirstyti, būtina žiūrėti į odos tipą, būklę, ir poreikius. Tad galima naudoti ne tik virš 35. Tačiau... Neturint raukšlelių aplink akis, tas "lift" efektas (kurį laikinai sukelia plėvelę formuojantys ingredientai) tiesiog bus nereikalingas.
QUOTE(bimbaM @ 2011 03 12, 05:49)
Sveikos, nutariau ir as pasidometi tom sudetimi. Radau toki puslapiuka, jo nemaciau ivardinto, tad gal nepasikartosiu: http://www.cosmeticsdatabase.com. Kazin ka mano apie si puslapiuka igudusios sudeciu zinoves? Planavau isigyti body shop produktu su juros dumbliais, bet pamaciusi ju vertinimus emiau ir susimasciau, stai vienas vertinimas
Kaip micefee ir minėjo- kosmetikos "pavojingumas"- subjektyvus dalykas. Aš manau, kad ką tepame ant odos turi įtaką bendrai žmogaus sveikatai, tačiau tam puslapyje viskas perdėtai išpūsta. Be to, yra skirtumas, kur ingredientą valgai didelėmis dozėmis (kaip daroma per eksperimentus, testuojant ingrediento poveikį sveikatai), o kur tepi ant odos, ir jis dažniausiai net į kraujotaką nepatenka.
Kita vertus, man tas puslapis praverčia vertinant kosmetiką- ne dėl pavojingumo lygių, bet dėl smulkesnio ingrediento apibūdinimo (pvz., išvardina kitus ingrediento sinonimus, iš ko jis padarytas ir pan.), kartais galima paskaityti apie leidžiamas koncentracijas ir t.t.
Dėl TBS toniko, kuris ten įvertintas- bent aš jo nepirkčiau. Vėlgi, ne dėl pavojingumo, bet dėl to, kad jame nieko odai naudingo nėra, iš esmės vanduo, konservantai ir kvepalai. Plius dar dirgiklių turi. Be to, ten dar ir netiksli sudėtis įdėta.
QUOTE(viol @ 2011 03 12, 00:34)
aciu, nepastebejau
butu idomu suzinoti apie kitas isvardintas priemones
QUOTE(fantasia @ 2011 03 12, 14:38)
aciu, himalaia, pasiskaiciau visus komentarus apie Christina priemones manyciau neteisinga i priemones deti dar net iki galo neistirtas priemones kaip epidermal growth factor. juk yra zmoniu, kurie niekada net neskaito produktu sudeties, o jei ir paskaito tiesiog nesigilina kas kaip veikia
Na, kaip čia pasakius, skęstančiųjų gelbėjimas- pačių skęstančių reikalas. Jie juk neslepia, kad naudoja tokį ingredientą- ir aprašymuose prie aktyvių ingredientų išskirtas, ir sudėtyje yra. Kažkas juk turi nutiesti naujoms technologijoms kelią.
Tačiau kuri kompanija norėtų skelbti, kad jie naudoja ne iki galo ištirto poveikio ingredientus... Daug yra naujų ingredientų, kurių ilgalaikis poveikis sveikatai nežinomas, nes praėjo per mažai laiko, bet jie bent jau neturi tokio potencialo skatinti vėžinių ląstelių dauginimąsi, kaip gali būti su EGF. Gali būti, kad ilgainiui tokia rizika bus paneigta, ir tai bus puikus "ant bangos" esantis ingredientas, tačiau bent kol kas aš nesiryžčiau priemonių su EGF naudoti...
Papildyta:
QUOTE(micefee @ 2011 03 11, 12:10)
himalaia, norėčiau šių dviejų kremukų įvertinimo. Neapsisprendžiu, dėl dovanos mamai gimtadienio proga...
Aš iš tų keturių turbūt http://www.barefoot-...-Eye-Serum.aspx šitą rinkčiausi. Turi mažiausiai dirgiklių, pakuotė stabili, turi visokių antioksidantų ir t.t. Plačiau truputį vėliau bloge apžvelgsiu.
QUOTE(himalaia @ 2011 03 12, 20:59)
Kaip micefee ir minėjo- kosmetikos "pavojingumas"- subjektyvus dalykas. Aš manau, kad ką tepame ant odos turi įtaką bendrai žmogaus sveikatai, tačiau tam puslapyje viskas perdėtai išpūsta. Be to, yra skirtumas, kur ingredientą valgai didelėmis dozėmis (kaip daroma per eksperimentus, testuojant ingrediento poveikį sveikatai), o kur tepi ant odos, ir jis dažniausiai net į kraujotaką nepatenka.
Kita vertus, man tas puslapis praverčia vertinant kosmetiką- ne dėl pavojingumo lygių, bet dėl smulkesnio ingrediento apibūdinimo (pvz., išvardina kitus ingrediento sinonimus, iš ko jis padarytas ir pan.), kartais galima paskaityti apie leidžiamas koncentracijas ir t.t.
Pavojingumas taip, subjektyvus, bet kai tiek visur naudojama tos chemijos, neaisku kada ir kaip gali pasireiksti ju poveikis, todel viska reikia vertinti labai atsargiai
Turiu rinkinuka is Mary Kay nuo spuogu, gal kam taip pat bus idomu, bandziau paanalizuoti per cosdna.com, tai lyg prausiklis nelabai koks vien del dmdm hydantoin'o, ar cia labai blogas blogis?
Clarifying cleanser for acne-prone skin
aqua, sodium c14-16 olefin sulfonate, cocamidopropyl betaine, salicylic acid, sodium chloride, triethanolamine, disodium edta, phenoxyethanol, butylene glycol, citric acid, propylene glycol, methylparaben, ethylparaben, dmdm hydantoin, arctium lappa, propylparaben, glycerin, epilobium angustifolium, cystoseira amentacea/caespitosa branchycarpa.
Pore-purifying serum for acne-prone skin
aqua, butylene glycol, dimethicone, triethanolamine, glycerin, salicylis acid, ammonium acryloyldimethyltaurate/vp copolymer, propylene glycol, polysorbate 20, butyl avocadate, polyacrylamide, alcohol, c13-14 isoparaffin, hydrolyzed soy protein, disodium edta, arctium lappa, citric acid, laureth-7, epilobium angustifolium, peumus boldus, spiraea ulmaria, phenoxyethanol, pinus sylvestris, xanthan gum, cystoseira amentacea/caespitosa branchycarpa, ribes nigrum, methylparaben, sodium metabisulfite, isopropylparaben, tetrasodium edta.
Spot solution for acne-prone skin
aqua, ethylhexyl palmitate, stearyl alcohol, glycerin, salicylic acid, triethanolamine, cyclopentasiloxane, polysorbate 60, propylene glycol, glyceryl stearate, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer, retinyl palmitate, butyl avocadate, steareth-20, ethylene/acrylic acid copolymer, peg-100 stearate, polyacrylate-13, sucrose distearate, cetearyl alcohol, dimethicone croospolymer, sucrose stearate, polyisobutene, citric acid, disodium edta, arctium lappa, methyldihydrojasmonate, epilobium angustifolium, c12-14 pareth-12, polysorbate 20, cyclohexasiloxane, ethylene brassylate, methyl linalool, phenoxyethanol, butylene glycol, isobutyl methyl tetrahydropyranol, methylenedioxyphenyl methylpropanal, methylparaben, chlorphenesin, cystoseira amentacea/caespitosa branchycarpa, gammaundecalactone, sodium metabisulfite, benzoic acid, cyclamen aldehyde, ci 77891, ci 19140, ci 42090, ci 17200.
Beje, cosmeticscop.com puslapelyje apie odos prieziura, galima izvelgti reklamos del Paula's produktu, bet jei jie tikrai geri, idomu ar imanoma ju isigyti? Gal kas tuo uzsiima? Nes as kai neuzsiimineju siuntimu is uzsienio puslapio nelabai gaudyciausi, o, be to, gal siunciant didesniais kiekiais pigiau?
QUOTE(bimbaM @ 2011 03 12, 18:16)
Turiu rinkinuka is Mary Kay nuo spuogu, gal kam taip pat bus idomu, bandziau paanalizuoti per cosdna.com, tai lyg prausiklis nelabai koks vien del dmdm hydantoin'o, ar cia labai blogas blogis?
Beje, cosmeticscop.com puslapelyje apie odos prieziura, galima izvelgti reklamos del Paula's produktu, bet jei jie tikrai geri, idomu ar imanoma ju isigyti? Gal kas tuo uzsiima? Nes as kai neuzsiimineju siuntimu is uzsienio puslapio nelabai gaudyciausi, o, be to, gal siunciant didesniais kiekiais pigiau?
Prausiklis tas tikrai nėra geras, bet mano nuomone nė dėl konservanto dmdm hydantoin, o dėl sausinančio pagrindinio detergento. Šiaip, BHA serumas iš to rinkinuko tai mano akimis. Lengvas, bekvapis. Super. Ar jį galima atskirai nusipirkti, ar tik rinkinyje?
Dėl cosmeticscop puslapio. Kadangi tą puslapį, Paula's Choice kosmetiką ir Beautypedia sukūrė vienas ir tas pats žmogus- Paula Begoun, tai natūralu, kad straipniuose apie odos priežiūrą pasiūlomos jos priemonės. Bet jei jos netenkina, Beautypedijoje galima rasti kitų firmų puikių gaminių, kurias ji taip pat rekomenduoja. Ji yra turbūt vienintelis žmogus kosmetikos industrijoje, kuri giria ne tik savo, bet ir konkurentų geras priemones.
Jos kosmetikos galima užsisakyti tik internetu, arba pačiai, arba per tarpininkes. Aš daugumą jos priemonių riebiai odai ir ne tik esu bandžiusi, tai didesnė dalis patiko, kai kurios priemonės nelabai. Dauguma mano dabar naudojamų priemonių yra iš jos linijos.
QUOTE(himalaia @ 2011 03 13, 08:32)
Prausiklis tas tikrai nėra geras, bet mano nuomone nė dėl konservanto dmdm hydantoin, o dėl sausinančio pagrindinio detergento. Šiaip, BHA serumas iš to rinkinuko tai mano akimis. Lengvas, bekvapis. Super. Ar jį galima atskirai nusipirkti, ar tik rinkinyje?
Dėl cosmeticscop puslapio. Kadangi tą puslapį, Paula's Choice kosmetiką ir Beautypedia sukūrė vienas ir tas pats žmogus- Paula Begoun, tai natūralu, kad straipniuose apie odos priežiūrą pasiūlomos jos priemonės. Bet jei jos netenkina, Beautypedijoje galima rasti kitų firmų puikių gaminių, kurias ji taip pat rekomenduoja. Ji yra turbūt vienintelis žmogus kosmetikos industrijoje, kuri giria ne tik savo, bet ir konkurentų geras priemones.
Jos kosmetikos galima užsisakyti tik internetu, arba pačiai, arba per tarpininkes. Aš daugumą jos priemonių riebiai odai ir ne tik esu bandžiusi, tai didesnė dalis patiko, kai kurios priemonės nelabai. Dauguma mano dabar naudojamų priemonių yra iš jos linijos.
Bet prausiklis naudojamas trumpai, nuplaunamas, tai gal nieko tokio? O del serumuko, galima ji isigyti ir atskirai, buteliuke su dozatorium yra 50g ir kainuoja 55lt kataloge.
Bet kazkaip Mary Kay nelinkusi rasyti sudeciu ant paciu produktu, o tik ant ju pakuociu, kurios gi daznai nusimeta, o paskui ir nezinai ka naudoji.
Bet velgi, kad ir geros Paula's priemones, vistiek sakot ne visos gali tikti Cia is kenksmingesniu kol issirenki, kiek pinigu isleidi kol atsitaikai kas mazdaug tiktu odai, o tos jau atrodo turetu tikti visos, taip ir tesiasi isbandymu ir nusivylimu kelias...
QUOTE(bimbaM @ 2011 03 13, 13:24)
Bet prausiklis naudojamas trumpai, nuplaunamas, tai gal nieko tokio?
Gal ir ne nieko tokio. Bent man geras viena prausiklis yra viena svarbiausių kosmetikos priemonių (kita iš jų- geras drėkinantis kremas).
Labukas.Gal kas nors galite man padeti ar patarti?Siaip prausikliu,pieneliu,toniku,kremu......esu naudojusi labai mazai.Bet metams begant susimasciau,kad reiketu.Nenaudojau todel,kad uzsitepusi ant veido labai didelio skirtumo nesijausdavo,nebuvo ir "poreikio".Tik atsirandant vis daugiau rauksleliu nusprendziau kad reiketu kazkaip su jomis kovoti.Va cia ir prasidejo mano vargelis....
As visada maniau,kad mano veido oda yra normali,linkusi i sausuma,nepastebejau jokio blizgesio, nera sausu pleiskanotu, ploteliu,gal siek tiek aplink nosi.Neraudonuoja,kapiliaru nesimato.I sausuma manau linkusi todel,kad nusiprausus vandeniu jauciu tempima.Jei nesiprausiu jokiu nusiskundimu neturiu Makiaza darausi tikrai retai.Kremus kuriuos esu naudojusi(viso indelio niekada nesu sunaudojusi)tepiausi skirtus normaliai-sausai ,ir pora skirtingu,bet negarsiu kompaniju.Bet pasitepusi visada jauciau veido dilkciojima.
Gavusi Chanel meginelius CREAMY CLEANSING MILK ir CREAME+HYDRATATION ACTIVE MOISTURE.As nusivaliau veida pieneliu ir pasitepiau kremu.Veida pradejo dilkcioti.Bet jei ne tas dilkciojimas,oda jautesi elastinga ir ne per riebi.Taip valiausi ir drekinau savo veida 3 vakarus(galvojau,kad gal oda tik taip reaguoja i nauja krema)bet dilkciojimas liko ir jauciu.kad mano veido oda yra "isiaudrinusi".Nezinau kokiomis priemonemis tai nuraminti.Nezinau kodel taip atsitiko ir kas su mano oda yra negerai???Gal tai nuo alkoholio ir kvapu?Gal galite man patarti kokios sudeties nusipirkti drekinamaji krema ir veido valilki?
Jeigu mano oda yra normali,bet tik labai issausejusi,kokias kasdienines priemones man reiketu isigyti?
Suprantu,kad patarimu butu geriau eiti pas kosmetologa,bet as gyvenu anglijoje ir anglu kalbos zinios nera geros.As neprasau konkretaus produkto.Tik kaip suprasti kuris kremas ,turi mano odai reikalingas drekiklius,vitaminus....Nes skaitant sia tema jus analizuojate kosmetikos sudetis.Tai as ir pamaniau,kad gal galite padeti?
Aciu
As visada maniau,kad mano veido oda yra normali,linkusi i sausuma,nepastebejau jokio blizgesio, nera sausu pleiskanotu, ploteliu,gal siek tiek aplink nosi.Neraudonuoja,kapiliaru nesimato.I sausuma manau linkusi todel,kad nusiprausus vandeniu jauciu tempima.Jei nesiprausiu jokiu nusiskundimu neturiu Makiaza darausi tikrai retai.Kremus kuriuos esu naudojusi(viso indelio niekada nesu sunaudojusi)tepiausi skirtus normaliai-sausai ,ir pora skirtingu,bet negarsiu kompaniju.Bet pasitepusi visada jauciau veido dilkciojima.
Gavusi Chanel meginelius CREAMY CLEANSING MILK ir CREAME+HYDRATATION ACTIVE MOISTURE.As nusivaliau veida pieneliu ir pasitepiau kremu.Veida pradejo dilkcioti.Bet jei ne tas dilkciojimas,oda jautesi elastinga ir ne per riebi.Taip valiausi ir drekinau savo veida 3 vakarus(galvojau,kad gal oda tik taip reaguoja i nauja krema)bet dilkciojimas liko ir jauciu.kad mano veido oda yra "isiaudrinusi".Nezinau kokiomis priemonemis tai nuraminti.Nezinau kodel taip atsitiko ir kas su mano oda yra negerai???Gal tai nuo alkoholio ir kvapu?Gal galite man patarti kokios sudeties nusipirkti drekinamaji krema ir veido valilki?
Jeigu mano oda yra normali,bet tik labai issausejusi,kokias kasdienines priemones man reiketu isigyti?
Suprantu,kad patarimu butu geriau eiti pas kosmetologa,bet as gyvenu anglijoje ir anglu kalbos zinios nera geros.As neprasau konkretaus produkto.Tik kaip suprasti kuris kremas ,turi mano odai reikalingas drekiklius,vitaminus....Nes skaitant sia tema jus analizuojate kosmetikos sudetis.Tai as ir pamaniau,kad gal galite padeti?
Aciu