kad ir kiek as bandau visokiais budais mokytis tos kantrybes ir ivairiais bendravimo budais iveikt vaiko pykti ir cirkus, bet kaip ner budu taip ner, kantrybe irgi neauga o mazeja
QUOTE(Kirstuke @ 2006 11 22, 18:16)
Čia tai geras pasiūlymas - užkutenti ! Vaikas išsidirbinėja ir jaučia, kad tai jo mamai nepatinka. O mama vietoj "karšto blyno" jam kuti kuti... . Netradicinis atsakas i blogą elgesį suveikia, bet ilgainiui vaikas perpras ir tai. Kiek skaičiau visokios literatūros, tai sakoma, jog ir konfliktų reikia, nes jie moko. Tik, aišku, tie konfliktai turi būti civilizuoti (be peštynių).
Man patiko tas pasiūlymas. Reiks išbandyti.
sveikos...
nu ir prisiskaiciau..... o as galvojau,kad mano vienos tik budamas 16 menesiu,be vargo isiropscia i virtuves kriaukle....,,isplauna'' tuoleta....bet,kaip bebutu,labai stengiuosi nekelti rankos pries vaika.....ir stengsiuos iki paskutiniuoju....labai geras patarimas numeriu 3.....ar tikrai mes kartais siaukiam,nes mus vaikas nervuoja...gal mes jau ir taip nervuotos.....? siaip nesmerkiu mamu,kurios kilnoja rakas pries vaika,bet manau reikia mums patiems buti ramesniems ir nereikes to smurto....
nu ir prisiskaiciau..... o as galvojau,kad mano vienos tik budamas 16 menesiu,be vargo isiropscia i virtuves kriaukle....,,isplauna'' tuoleta....bet,kaip bebutu,labai stengiuosi nekelti rankos pries vaika.....ir stengsiuos iki paskutiniuoju....labai geras patarimas numeriu 3.....ar tikrai mes kartais siaukiam,nes mus vaikas nervuoja...gal mes jau ir taip nervuotos.....? siaip nesmerkiu mamu,kurios kilnoja rakas pries vaika,bet manau reikia mums patiems buti ramesniems ir nereikes to smurto....
QUOTE(ingulka_uk @ 2006 12 11, 16:24)
sveikos...
tai va todel, kai jau del menkniekiu nervai nebelaiko, geriau jau homeopatiniu uspakajoncu pageriu, nei ant vaiku pykti lieti
QUOTE(oregano @ 2006 12 11, 16:18)
tai va todel, kai jau del menkniekiu nervai nebelaiko, geriau jau homeopatiniu uspakajoncu pageriu, nei ant vaiku pykti lieti
QUOTE(oregano @ 2006 12 11, 17:18)
Kai man buvo depresija, niekas nebepadejo... Nusipirkau homeopatiniu raminamuju, galiu pasakyt, kad padejo... Dabar nebeturiu depresijos, o kai pajauciu, kad labai pradedu pykt ant savo maziau is kart uz tabletytes ir vel gerai
Kutenimas - tai sprendimo budas...Taciau ar susierzinima ar pykti pades mamai nuvyt?
Jei kalbet apie auklejima:
1. Niekada neakcentuoti tai ka daro vaikas "blogai", akcentuoti, ka jis daro "gerai". Is patirties: super veikia, bet ne iskarto.
2. Jeigu taip negalima arba to negalima, tuomet reikia parodyt kaip ir ka jam galima. Ir gi neblogai veikia
3. Jei ir labai pyksti ant vaiko, svarbiausia neparodyt, o grieztu ramiu balsu pasakyt, tai, ka nori, kad jis padarytu. Nes mamos nesugebejimas valdytis, vaikui reiskia, kad jinai palauziama ir galima betkada tuo naudotis. Ir gi isbandziau - padeda
Viena pazistama, kuri jau labai senai dirba su vaikais man paske, kad mano vaikas man labai mazai priestarauja. Tada nesusimasciau, bet po to pagalvojau, gal del to, kad kazkaip sugebu prie jo prieiti ir jis suprasti. As del to labai dziaugiuosi
1. Niekada neakcentuoti tai ka daro vaikas "blogai", akcentuoti, ka jis daro "gerai". Is patirties: super veikia, bet ne iskarto.
2. Jeigu taip negalima arba to negalima, tuomet reikia parodyt kaip ir ka jam galima. Ir gi neblogai veikia
3. Jei ir labai pyksti ant vaiko, svarbiausia neparodyt, o grieztu ramiu balsu pasakyt, tai, ka nori, kad jis padarytu. Nes mamos nesugebejimas valdytis, vaikui reiskia, kad jinai palauziama ir galima betkada tuo naudotis. Ir gi isbandziau - padeda
Viena pazistama, kuri jau labai senai dirba su vaikais man paske, kad mano vaikas man labai mazai priestarauja. Tada nesusimasciau, bet po to pagalvojau, gal del to, kad kazkaip sugebu prie jo prieiti ir jis suprasti. As del to labai dziaugiuosi
QUOTE(Labradoriukė @ 2006 12 13, 15:09)
Kutenimas - tai sprendimo budas...Taciau ar susierzinima ar pykti pades mamai nuvyt?
dziaugiuosi,del jsu santykiu su maziuku......
bet zinai tavo patarimai tai tikrai tokie realus......ir manau tikrai verti demesio.....
taip manau visa bėda tame, kad mes dažniausiai pykstam ant savo vaikučių kada patys jaučiamės pikti ar pavargę Kai aš labai supykstu, paimu savo sūnelį už rankytės, nuvedu į jo kambarį ir uždarau duris...jis tai supranta kaip bausmę ir pats neužilgo ateina atsiprašyt, o aš į ta laiką spėju nusiramint... taip išvengiam pliaukštelėjimo...
QUOTE(oregano @ 2006 10 11, 23:43)
Na pripazinkim, visos mes esam pratruke, pakele balseli, rankele, ar dirzeli pries savo atzalas. Galim teisintis susiriesdamos, kad musimas kartais pateisinamas, bet sazine vistiek griauzia bet kuriuo atveju
Tai kaip ta simtaja sekundes dali suimt save i naga, kad tu blogu emociju butu kiek imanoma maziau musu kasdienybej... Juk tema apie tai
As asmeniskai, kai jau visai nervai nelaiko, isigju homeopatiniu uspakajoncu (sedativ PC berods), ar kokiu raminanciu arbatu pageriu Na bent jau atrodau sau ramesne, tai ir vaikai maziau psichuoja
Tai kaip ta simtaja sekundes dali suimt save i naga, kad tu blogu emociju butu kiek imanoma maziau musu kasdienybej... Juk tema apie tai
As asmeniskai, kai jau visai nervai nelaiko, isigju homeopatiniu uspakajoncu (sedativ PC berods), ar kokiu raminanciu arbatu pageriu Na bent jau atrodau sau ramesne, tai ir vaikai maziau psichuoja
Va čia esi labai teisi, teko 12 metų sūnui prieš savaitę paimti dirželį, padėjo, pasiteisino, bet sąžinei sunku. O prieš tai gavęs, tai kai buvo kokių 6 metukų. Tai dar pagalvoju, gal laiku paimtas diržas yra naudingas daiktas, bet kai ne laiku ir ne protingai, tai tas diržas tik pakenks.
Dabar pastebėjau, kad jau labai dažnai staugiu ant vaikų, o rezultatas gi bus tok. kad po kurio laiko jie neklausys ir to staugimo. Tikrai, kad geriau eiti jau ieškoti uspakajoncų.
QUOTE(ddaivux @ 2006 12 14, 15:42)
taip manau visa bėda tame, kad mes dažniausiai pykstam ant savo vaikučių kada patys jaučiamės pikti ar pavargę Kai aš labai supykstu, paimu savo sūnelį už rankytės, nuvedu į jo kambarį ir uždarau duris...jis tai supranta kaip bausmę ir pats neužilgo ateina atsiprašyt, o aš į ta laiką spėju nusiramint... taip išvengiam pliaukštelėjimo...
Tikrai geras budas (y)
Kai as su saviskiu negaliu niekaip susikalbet, buna taip, tikrai buna... akivaizdziai parodau, kad esu nepatenkinta jo elgesiu. Jis taip i mane paziuri, paziuri ir toliau rekia. Tada atsitupiu toliau nuo jo ir sakau ateik... Tada jis atbega ir apsikabina, prisiglaudzia...tarsi sakytu atsiprasau. Nezinau kodel jam tai veikia, bet pykciai greitai praeina... Tada jau kazka rodo, pasakoja (savo kalba)...Pamirsta greitai.
Dar vienas gera spatarimas toms, kas turi vaikus paauglius ir buna sunku susikalbet. Tarkim sakot: "noriu, kad dabar eitum i savo kambari ruosti pamoku"
Jis tada sugalvoja ka nors atrezt, tarsi provokuodamas ginca...
O jus toliau grieztu, ramiu balsu kartojat ta pacia fraze, po kiekvieno pasipriesinimo...
Rezultatas toks, kad vaikas galu gale nueis ir tai padarys...
O ir paciai tenka maziau nervintis, maziau pykti ant vaiko...
As tai naudoju su savo dar 2 metuku neturinciu sunum, patikekit, padeda
[COLOR=blue] Skaitau ir zaviuosi kaip jus gerai sutariat. Myliu savo mazyli be galo ir musimas pati zinau nera pati geriausia auklejimo priemone. nesusitvarkau visiskai jei jis zino kur negalima ten butinai lys. siuksliu dezes, tualetas, muzikinis centras ,televizorius ir t.t. Jis tikrai supranta kad blogai daro. Kaip isaiskint kad taip nedarytu kaip vaika sudrausmint. Nes kuo toliau tuo labiau oziukas darosi ir jei ko neleidi i isterijas puola.patarkit prasau .kaip jus darot?