Įkraunama...
Įkraunama...

Kai labai knieti suduot

QUOTE(oregano @ 2006 11 18, 18:41)
doh.gif Pas mane panasiai... Moka profesionaliai isvest is kantrybes bash.gif .... Tarp kitko mano sunelis gimes tais paciais metais, ta pati menesi ir ta pacia diena kaip tavo dukrele! Yra ziauriai, nu nerealiai uzsispyres, gincius, atsikalbinetojas ir zyzeklis-specas  frusty.gif Tiesa, as jo nelupu dirzu ar rykste (nes uzgriauzciau save negyvai schmoll.gif ), kartais uzploju delnu ruron, bet stengiuos kontroliuoti save, - kalbet pakeltu ir grieztu tonu, jei graziuoju susitart neina. Sekantis kantrybes "laiptelis", - kai jau staugiu decibelus ijungus, bet kai jau visai plionke truksta, tai vaikinas svilpte svilpia i savo kambari, i savo lova ir ten pabuna uzdarytas "poilsiui". Pradzioj rekdavo iki pamelynavimo, dauzydavo duris ir taip galedavo testis kazin kiek... Kaip sakant elgdavosi visai nevaikiskai verysad.gif Tai as prisesdavau kitoj duru pusej ir bandydavau vest su juo "derybas" : jei nustosi zviegt ir atsiprasysi - isleisiu... Nu ir buri burtus jam, kol aprimsta ir pasieki savo... Ir kazkaip tie mano ikalbinejimai pagaliau dave vaisiu - uzdarytas kambary gana griet aprimsta ir atsipraso, nes labiau knieti iseiti, nei kriokti 3valandas rolleyes.gif
Siaip mano vaikinas nuo mazumes uzsispyres, jautrus, reikalaujantis viso demesio - tipiskas vyriskos gimines atstovas karsta.gif . Musu mazoji sese visai kitokio charakterio - ramesne, ne tokia hyper aktyvi, labiau savarankiska. Bet va, kai ji atsirado, tai mano bernas isvis nenulipa man nuo galvos, niekaip nepripranta, kad demesiu reikia dalintis. Kartais atrodo, kad tycia daro sunybes - dazniausiai skriaudzia sese, kad tik susierzinciau- atkreipciau demesi  doh.gif Nors to demesio tikrai jam netruksta, juk pastoviai bunam kartu, auginu savo pipirus pati. Bet jis akivaidziai reikalauja visisko ir nuolatinio demesio vien tik sau, nesvarbu, ar indus plauciau, ar kalbeciau su mazaja huh.gif
Cia turbut pirmagimiu "sindromas", kai vienturciai karaliukai staiga netenka karunos gimus sesei ar broliui ir niekaip negali susitaikyti, jog viskuo reikia dalintis. Is to kyla visos problemos... O jauneliai nuo pat mazu dienu priprate augti su tiek demesio kiek jo gauna, todel yra savarankiskesni. Tik taip galiu paaiskinti savo sunaus, o turbut ir Tavo vyresneles (nes jus irgi turit pagranduka  bigsmile.gif) super ozius  g.gif Nezinau, tikekimes sis sunkus periodas greit praeis, svarbiausiai laikytis aukso vidurio tramdant tuos ozius - nepasiduoti, bet ir neperlenkti lazdos... Sunku.. wacko.gif
Sekmes  console.gif

mano vaikas lygiai lygiai kopija tavojo vyriskio, jam 2.7metu, jam nieks negalioja.nors gaves tai irgi tik su rankyte ir tai gal pora kartu, sakau gal rykstele padetu.o gimes ne 10 22, i ta kluba nepatenkam, bet cia man rodos ne pagal data o pagal toki buda reiktu steigtis mamoms kluba.mano stogas jau seniai negrizta biggrin.gif jungiame i kluba?
Atsakyti
QUOTE(Gosh @ 2003 02 22, 23:54)
Noriu parasyti kelis patarimus kaip to isvengti,gal kam ir pades,man tai i nauda jie isejo  biggrin.gif
1.Giliai ir letai kvepuokite,kol suskaiciuosite iki10.
2.Priminkite sau,kad jus siuose namuose esate suauges ir vienintelis galite rodyti gero elgesio pavyzdi.
3.Nueikite i kita kambari ir susimastykite,kodel esate pikta.Ar tikrai pykcio priezastis yra vaikas?
4.Iseikite i lauka ir ikvepkite gaivaus oro.
5.Jei is tikruju jums labai blogai,darykite tai kas molonu:isgerkite puodeli arbatos,issimaudykite vonioje ar iseikite kur nors pasivaikscioti,apsipirkti.
6.Jeigu norite,iseikite i lauka(garaza,soda,sandeliuka) ir rekite.Geriau saukti ant medziu ar sienu nei ant savo vaiku  wink.gif

Labai geri patarimai.. bigsmile.gif
Atsakyti
Kai mano mazius uzsioziuoja, as nunesu ji i kita kambari arba pati iseinu ir palaukiu kol jis apsiramins. Kai apsiramina ateina apsikabina ir mes pasikalbam kas jam buvo atsitike. Kartais uztenka pasakyti, kad eik apsiraminti ir jis nuejes issirekia i valiasir vel vaikas kaip naujas thumbup.gif
Atsakyti
Mniskis kartais taip isizylioja, isiduksta, neimanoma susitart doh.gif pvz reik gryzys is darzelio nusirengt, tai prasideda "sou". Pats rengtis nenori, man neleidzia, o atsigules ant grindu vartaliojasi, duksta....zaidzia.....negi uz tai musi? schmoll.gif Ikvepiu giliai oro, bandau save nuramint, vaika ikalbet, pasakoju, kai veiksime namie kai persirengsime...... Kartais padeda.......O jei ne, uzsidarau kambaryje, pati persirengiu, ir einu dirbt savo darbu ax.gif
Kadangi, vaikis labai megsta visur man padet, greit pareiskia nora rengtis......

Va musimo uz nesimokyma (ka darydavo kai kuriu musu tevai) as visiskai nesuprantu schmoll.gif Argi dirzas ikveps meile mokslams g.gif Greiciau neapykanta ar baime tevams verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguciuke 2 @ 2006 11 21, 18:01)
Kai mano mazius uzsioziuoja, as nunesu ji i kita kambari arba pati iseinu ir palaukiu kol jis apsiramins. Kai apsiramina ateina apsikabina ir mes pasikalbam kas jam buvo atsitike. Kartais uztenka pasakyti, kad eik apsiraminti ir jis nuejes issirekia i valiasir vel vaikas kaip naujas  thumbup.gif

maniskis po tokio siulymo karta jam iseiti i kita kamabari ir ozius isvaryti, eme visiems liepti iseiti kai jis pyksta.bet man tas jo nunesimas kitan kambarin nepadeda

ramyra, o pas mane daznai ir del bet ko tokie "sou", nesuprasi nei kas jam sauna i galva bet kai pasiunta, neina nei suvaldyt, nei susikalbet, nei pasiaiskint(gal dar nemoka isreikst kas yra, tik sako ozys atejo), nei nukreipt kita linkme.o jei dar palieku viena tai papildomu zbitku pridaro
Atsakyti
Kai jau nebesitvardau - pabėgu į kitą kambarį, kai dar šiek tiek turiu neužtemusių smegenų - vietoj užplojimo užkutenu - visiem nuotaika pasitaiso.
Atsakyti
QUOTE(Jergus @ 2006 11 22, 12:09)
Kai jau nebesitvardau - pabėgu į kitą kambarį, kai dar šiek tiek turiu neužtemusių smegenų - vietoj užplojimo užkutenu - visiem nuotaika pasitaiso.

Čia tai geras pasiūlymas - užkutenti thumbup.gif ! Vaikas išsidirbinėja ir jaučia, kad tai jo mamai nepatinka. O mama vietoj "karšto blyno" jam kuti kuti... thumbup.gif . Netradicinis atsakas i blogą elgesį suveikia, bet ilgainiui vaikas perpras ir tai. Kiek skaičiau visokios literatūros, tai sakoma, jog ir konfliktų reikia, nes jie moko. Tik, aišku, tie konfliktai turi būti civilizuoti (be peštynių). rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2006 11 19, 17:31)
Kalbant apie mistiką  lotuliukas.gif  doh.gif 
Maniškis irgi gimęs 10 22  tik kitais metais...jam jau penkeri ir deja nieko paguodžiančio negaliu pasakyt  lotuliukas.gif  Vis dar toks pats egoistas...dėmesys tik SAU, viskas turi suktis apie jį arba jis viską suką  lotuliukas.gif 
Kovojam jau ne vieni metai su zyzimais, užsispyrimais, atsikalbinėjimais, o dabar dar prisidėjo ir melavimai  verysad.gif 

Man rodos reikia steigti "Vaikų gimusių Spalio 22 mamų klubą"  lotuliukas.gif  thumbup.gif 
Kovojam su jo elgesiu įvairiai...ir gražiuoju ir piktuoju...kartais ir diržo paragauja (laaaabai retai)...
Aš tik galiu pasakyti tokį dalyką...kad vaiko auklėjimas ir tvarkymąsis su jo isterijom ir pan turi būti nuoseklus...t.y. jei tvarkotės su tuom gražiuoju tai taip VISADA ir elgitės...jei uždarot į kambarį - taip darykit VISADA...jei kalbate griežtai - taip VISADA... vaikas po kiek laiko žinos kas jo laukia...ir kaip bus tvarkomasi su jo isterikom...
Deja tai ideali teorija  lotuliukas.gif  Realybėj - nevisada išeina taip kaip norisi ar kaip turėtų būti  doh.gif 
Bet gal jums pavyks  thumbup.gif

doh.gif O jergau, jei tokie cirkai laukia ateity ir dar "patobuleje", tai mega_shok.gif ... Stengiuos nepasiduot savo vaikiui, nenuolaidziauju, esu griezta, nors jis griebia mane uz "gerkles" ir tikrina tas nustatytas ribas nuolatos... Nervu daug kainuoja, bet kitaip - niekaip, nes visai bus sakes... Tiesiog reikia turbut susitaikyti su tuo, kad mano vaikinas kieto charakterio, todel niekad negalesiu atsipalaiduoti... Taip nesinori nuolat kariauti su savo vaiku, bet kad kitaip neiseina schmoll.gif . Lyg pas ji tunotu mazas kipsiukas.. Nenoriu, kad jis butu paklusnus kaip kareivelis, bet tas nuolatinis nepaisymas nustatytu taisykliu (labiausiai siutina, kai taip ir iesko progos nuskriausti ir prarikdyti mazaja sese) varo i nevilti.. doh.gif Ta itampa tikrai neigiamai veikia vaiko nervine sistema, jis kartais net pamirkcioja (lyg tikas), ir raminamuju esam gere (Sedalia), kuriam laikui labai padejo, bet negi kisi vaikui nuolatos... Gaila ir vaiko ir saves, vienzo uzdaras ratas verysad.gif ... Gydytoja ramina,- pakentekit metelius, ateis i prota, cia tik tokia reakciaja i seseri - mazaja konkurente... Tikiuosi.. Nors Getter prognozes nedziugina.. unsure.gif
Atsakyti
aha, as ir griezta ir stengiuosi paisyti ir vaiko vaikiškų norų ir išdaigų, bet įtampa irgi namie, amžinas tampymasis, ginčijimasis, kaip jis sugeba atkirsti viską priešingai ir pagal save, košmaras doh.gif nereikia ir man kareivėlio bet baisus ignoravimas visko iš jo pusės.sakė man jis išaugs jau nuo pusmečio, mat buvo nerimas nuo gimimo, dieną nemiegodavo, zirzdavo, paskui nuo metų sakė keisis, paskui vėl ir tik kietesnis darosi, jokių pokyčių ramybės linkme, toks jau charakteris, nors keista, nei vienas mūsų šeimos nėra toks,nei seneliai.toks uždaras ratas, kad smegenys spengia po poros valandų namie, gerai kad dirbu, kitaip nučiuožtų stogas
Atsakyti
Tos kurios augina aktyvius ir "sunkius" vaikus, sunkiai isivaizduoja, kad vaikas gali but ramus, eit gatve, o ne zuiti ratais ir per pazliugusia zole, zaist sau vienas, o ne lipt lentynom, pavalgyt ramiai, o ne krapstyt desroj skyle blush2.gif
As kazkaip ipratau prie vaiko zbytku, tai kitoks vaikas jau per ramus atrodo...... doh.gif Kazkaip nuobodu butu.....O dabar, koks idomus gyvenimas ax.gif

Ar cia man vienai taip atrodo? g.gif
Atsakyti
mano sunui virs metu.o aktyvumas,o per kas principu rodymas,o kas per uzsispyrimas,neimanoma susitvarkyt,o kas poto bus?baisu pagalvot.bet is dalies gerai,as kai ramesnio budo,tai jis mane isjudina,bet ir pervargstu.nezinau,kaip bus didesnis,gal teks ir su dirzeliu biski per uzpakaly uzduot,jei nesusitvarkysim.gal ir taip susikalbesim.pamatysim. g.gif biggrin.gif
Atsakyti
kai paskaiciau kas manes laukia , reika pardeti treniruotis, kad kanrtybes uztektu aggressive.gif lotuliukas.gif
Atsakyti