QUOTE(bonitaaa @ 2008 09 30, 09:36)
Nu jau tikrai, savo vaiko nuo mazens pas psichologu ne tampysiu. Manau, kad visi uzaugome be tu psichologu ir niekam ju ne prireike. Gavom i uzpakali vadinas buvo uz ka. Zinojom kad reikia klausyti tevu, todel kad reikia.
Tai vaikų ir nereikia tampyti pas psichologų. Tiesiog jei tėvai nežino kaip elgtis, aišku jei mano, kad jiems praverstų patarimas, gali nueiti pasikalbėti. Užaugome be psichologų, tiesa, bet ar tiesa, kad niekam jų ir nereikėjo, tai nežinau. Kad ir toks dalykas, jaunų žmonių verslumas Lietuvoje yra labai menkas lyginant su Europos vidurkiais. Tai galima pamąstyti, kodėl. Gal dėl to, kad mes bijom rizikuot, nepasitikim savim, nemokam savęs išreikšt, nejaučiam tam poreikio. Visi šie dalykai yra negatyvūs, pas mus svarbiausia klausyti tėvų, tai manau kad ir turim rezultatą.
Jei manyt, kad nieko nereikia gerint, tobulint, ieškot, kad mūsų auklėjimas buvo jau tobulas, tai man panašu, kaip sakyt, kad sovietmečiu buvo žiguliai, visada su jais visi važinėjo ir nereikia čia mum jokių bmw, audi, toyotų ir t.t Visur, kur reikėjo, su žiguliuku nuvažiavom, ir nieko netrūko
Papildyta:
QUOTE(Fruzina @ 2008 09 30, 09:43)
O jei aš pasakysiu, kad visdelto, manau, kad tas pliaukštelėjimas (kad ir labai skaudant širdžiai) duoda rezultatą, ir jeigu aš manau, netgi esu įsitikinusi, kad mano du ar tris kartus gavęs vaikas tikrai yra normalus, nereikia jam jokio psichologo,yra linksmas, išdykęs, judrus gerai besimokantis vaikas, tikrai užaugs normaliu žmogumi be jokių psichologinių sutrikimų, kai čia vis bandoma pripaišyti,kad tai būtinai turi būti , jei vaikas gauna per užpakalį. (tų psichozių pila pas nemuštus vaikus). Iš viso , kad padarė tyrimus, kuris vaikas užauga brandesniu žmogumi, kuris turi daugiau psichologinių problemų suaugęs,kuriam buvo užplota kada nors , o kuriam visai ne. Yra tirami tie kurie jau buvo mušami dažnai, augo nedarniose šeimose.
Manau, kad normaliai tėvus pradedam gerbti tik suaugę, dažnai jau patys turėdami vaikų, o visiems kitiems ypač 3-10 m. vaikams ta pagarba dar tokia neatrasta planeta. šiuo laikotarpiu vaikas tiesiog myli savo tėvus. Ir arba manipuliuoja jais, jei jie leidžiasi, arba ne.
Manau, kad normaliai tėvus pradedam gerbti tik suaugę, dažnai jau patys turėdami vaikų, o visiems kitiems ypač 3-10 m. vaikams ta pagarba dar tokia neatrasta planeta. šiuo laikotarpiu vaikas tiesiog myli savo tėvus. Ir arba manipuliuoja jais, jei jie leidžiasi, arba ne.
Tai labai šaunu, kad auga šaunus vaikas, tik keista, kad jūs manot, jog tai yra dėl to, kad 2-3 kartus jis galvo per užpakaliuką... Manau negavęs jis būtų ne mažiau šaunus vaikas.