Įkraunama...
Įkraunama...

Kai labai knieti suduot

QUOTE(bonitaaa @ 2008 09 30, 09:36)
Nu jau tikrai, savo vaiko nuo mazens pas psichologu ne tampysiu. Manau, kad visi uzaugome be tu psichologu ir niekam ju ne prireike. Gavom i uzpakali vadinas buvo uz ka. Zinojom kad reikia klausyti tevu, todel kad reikia.

Tai vaikų ir nereikia tampyti pas psichologų. Tiesiog jei tėvai nežino kaip elgtis, aišku jei mano, kad jiems praverstų patarimas, gali nueiti pasikalbėti. Užaugome be psichologų, tiesa, bet ar tiesa, kad niekam jų ir nereikėjo, tai nežinau. Kad ir toks dalykas, jaunų žmonių verslumas Lietuvoje yra labai menkas lyginant su Europos vidurkiais. Tai galima pamąstyti, kodėl. Gal dėl to, kad mes bijom rizikuot, nepasitikim savim, nemokam savęs išreikšt, nejaučiam tam poreikio. Visi šie dalykai yra negatyvūs, pas mus svarbiausia klausyti tėvų, tai manau kad ir turim rezultatą.

Jei manyt, kad nieko nereikia gerint, tobulint, ieškot, kad mūsų auklėjimas buvo jau tobulas, tai man panašu, kaip sakyt, kad sovietmečiu buvo žiguliai, visada su jais visi važinėjo ir nereikia čia mum jokių bmw, audi, toyotų ir t.t Visur, kur reikėjo, su žiguliuku nuvažiavom, ir nieko netrūko mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Fruzina @ 2008 09 30, 09:43)
O jei aš pasakysiu, kad visdelto, manau, kad tas pliaukštelėjimas (kad ir labai skaudant širdžiai) duoda rezultatą, ir jeigu aš manau, netgi esu įsitikinusi, kad mano du ar tris kartus gavęs  vaikas tikrai yra normalus, nereikia jam jokio psichologo,yra linksmas, išdykęs, judrus gerai besimokantis vaikas, tikrai užaugs normaliu žmogumi be jokių psichologinių sutrikimų, kai čia vis bandoma pripaišyti,kad tai būtinai turi būti , jei vaikas gauna per užpakalį. (tų psichozių pila pas nemuštus vaikus). Iš viso , kad padarė tyrimus, kuris vaikas užauga brandesniu žmogumi, kuris turi daugiau psichologinių problemų suaugęs,kuriam buvo užplota kada nors , o kuriam visai ne. Yra tirami tie kurie jau buvo mušami dažnai, augo nedarniose šeimose.
Manau, kad normaliai tėvus pradedam gerbti tik suaugę, dažnai jau patys turėdami vaikų, o visiems kitiems ypač 3-10 m. vaikams ta pagarba dar tokia neatrasta planeta. šiuo laikotarpiu vaikas tiesiog myli savo tėvus. Ir arba manipuliuoja jais, jei jie leidžiasi,  arba ne.

Tai labai šaunu, kad auga šaunus vaikas, tik keista, kad jūs manot, jog tai yra dėl to, kad 2-3 kartus jis galvo per užpakaliuką... Manau negavęs jis būtų ne mažiau šaunus vaikas.
Atsakyti
QUOTE(nendrelė @ 2008 09 30, 10:51)
Kad ir toks dalykas, jaunų žmonių verslumas Lietuvoje yra labai menkas lyginant su Europos vidurkiais. Tai galima pamąstyti, kodėl. Gal dėl to, kad mes bijom rizikuot, nepasitikim savim, nemokam savęs išreikšt, nejaučiam tam poreikio. Visi šie dalykai yra negatyvūs, pas mus svarbiausia klausyti tėvų, tai manau kad ir turim rezultatą.

Jei manyt, kad nieko nereikia gerint, tobulint, ieškot, kad mūsų auklėjimas buvo jau tobulas, tai man panašu, kaip sakyt, kad sovietmečiu buvo žiguliai, visada su jais visi važinėjo ir nereikia čia mum jokių bmw, audi, toyotų ir t.t Visur, kur reikėjo, su žiguliuku nuvažiavom, ir nieko netrūko  mirksiukas.gif

Kadangi teko susidurti su nuosavo verslo ypatybemis, tai turiu pasakyti, kad kalti ne zmones, ne jiems truksta iniciatyvos, atvirksciai, iniacyvos ir noro rizikuoti pas lietuvius apsciai, tik kad mokestine sistema pas mus taip sutvarkyta, kad tokio bardako neteko matyti jokioje ES kitoje salyje doh.gif Susidurus su kvaila mokestine sistema praeina noras imtis verslo.

Kalbant apie pvz su automobiliais, labai puikus pvz duotas 4u.gif Ar pastebejot, kad lietuviai patys yra be nuomones? Is pradziu visas auklejimas buvo paremtas fiziniu smurtu, atejusiu is Rusijos(ziguliukas), o dabar staiga persivertem i Europa, kai suteikiama vaikams visos teises, be pareigu(audi, bmw, fordai). Tuo tarpu patys savo nuomones neturim, kad vaikai turetu ir pareigas(koks lietuviskas automobilis?). O gal reiktu tureti savo, lietuviska, nuomone, nesivaikant nei Rusijos pavydziu auklejime, nei Europos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 30 rugsėjo 2008 - 10:01
QUOTE(bonitaaa @ 2008 09 30, 10:36)
Nu jau tikrai, savo vaiko nuo mazens pas psichologu ne tampysiu. Manau, kad visi uzaugome be tu psichologu ir niekam ju ne prireike. Gavom i uzpakali vadinas buvo uz ka. Zinojom kad reikia klausyti tevu, todel kad reikia.

Gal ne taip kategoriškai, bet sutinku drinks_cheers.gif

Mane tai juokina, kai jei tik vaikas užsiožiavo, visi iš visų pusių -vesk pas psichologą, aš tai sakau, kai žmogus neturi patarimų, patirties, ar neturi ko pasakyti, tai sako -vesk pas psichologą.nu ką jis jau taip daug išsprendė, nejuokinkit, tipo nusivesi trimetį,paauglį ir viskas pasikeis.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2008 09 30, 10:04)
Gal ne taip kategoriškai, bet sutinku  drinks_cheers.gif

Mane tai juokina, kai jei tik vaikas užsiožiavo, visi iš visų pusių -vesk pas psichologą, aš tai sakau, kai žmogus neturi patarimų, patirties, ar neturi ko pasakyti, tai sako -vesk pas psichologą.nu ką jis jau taip daug išsprendė, nejuokinkit, tipo nusivesi trimetį,paauglį  ir viskas  pasikeis.

Kažkodėl jūs čia už tų psichologų užsikabinot. Toks jausmas, kad niekada patys pas psichologą nebuvot ir dėl to jų bijot. Man teko būti konsultacijos ir aš jų nebijau. Jei manyčiau, kad turiu problemų su vaiku, jau geriau eičiau nei su dirželiu pasišvaistyčiau ar kaimynės patarimo klausti, man kažkodėl atrodo, kad ką į vaiką įdėsi, tą jau sunku bus išimti, dėl to nesinori ten krauti bet ko. Bet aš tikiu, kad jūs pvz turit ne vieną vaiką, tai aš tikiu, kad patirties jum užtenka ir jūs savimi labiau pasitikit vaikų auklėjime.

Pavyzdžiui maniškė tikrai nėra tobulas vaikas, aš gal irgi norėčiau, kad ji būtų judrus linksmas ir pan vaikas. O ji dažnai skundžiasi, kad neturi ką veikti, charakteris jos ne dovanėlė, labai užsispyrusi, ją perkalbėti yra ką veikti. Bet aš netikiu, kad jei ji gautų diržo, pasidarytų svajonių vaikas. Netikiu. Aš nesakau, kad vaikai neturi žinot pareigų ar neturėt ribų, manau to reikia siekti, bet kalba eina apie priemones, manau mušimas prasta priemonė.
Atsakyti

O siaube unsure.gif
Papildyta:
Beje, jeigu lietuvių psichologinė būklė yra gera po Sovietų Sąjungos, tada aš Lenino anūkė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 09 30, 11:00)
Kadangi teko susidurti su nuosavo verslo ypatybemis, tai turiu pasakyti, kad kalti ne zmones, ne jiems truksta iniciatyvos, atvirksciai, iniacyvos ir noro rizikuoti pas lietuvius apsciai, tik kad mokestine sistema pas mus taip sutvarkyta, kad tokio bardako neteko matyti jokioje ES kitoje salyje doh.gif Susidurus su kvaila mokestine sistema praeina noras imtis verslo.

[B] O gal reiktu tureti savo, lietuviska, nuomone, nesivaikant nei Rusijos pavydziu auklejime, nei Europos?

Va čia tai taip. Nuomonės neturim, o užsienio praktika man nepriimtina nuo pat pradžių, kadangi visdelto ten pamirštama, kad tas vaikas kažkada užaugs.

QUOTE(nendrelė @ 2008 09 30, 11:14)
Kažkodėl jūs čia už tų psichologų užsikabinot. Toks jausmas, kad niekada patys pas psichologą nebuvot ir dėl to jų bijot. Man teko būti konsultacijos ir aš jų nebijau. Jei manyčiau, kad turiu problemų su vaiku, jau geriau eičiau nei su dirželiu pasišvaistyčiau ar kaimynės patarimo klausti, man kažkodėl atrodo, kad ką į vaiką įdėsi, tą jau sunku bus išimti, dėl to nesinori ten krauti bet ko. Bet aš tikiu, kad jūs pvz turit ne vieną vaiką, tai aš tikiu, kad patirties jum užtenka ir jūs savimi labiau pasitikit vaikų auklėjime.

Pavyzdžiui maniškė tikrai nėra tobulas vaikas, aš gal irgi norėčiau, kad ji būtų judrus linksmas ir pan vaikas. O ji dažnai skundžiasi, kad neturi ką veikti, charakteris jos ne dovanėlė, labai užsispyrusi, ją perkalbėti yra ką veikti. Bet aš netikiu, kad jei ji gautų diržo, pasidarytų svajonių vaikas. Netikiu. Aš nesakau, kad vaikai neturi žinot pareigų ar neturėt ribų, manau to reikia siekti, bet kalba eina apie priemones, manau mušimas prasta priemonė.

O tu galvoji, kad tas psichologas tikrai tau padės. Abejoju. Viska gali sužinot paklausius savo širdies, proto, ir didelės meilės savo vaikui.
Bet šiaip su tavim sutinku,manau auklėsi gerai.

QUOTE(Sufi @ 2008 09 30, 11:43)
Beje, jeigu lietuvių psichologinė būklė yra gera po Sovietų Sąjungos, tada aš Lenino anūkė lotuliukas.gif

O pagal užseinį pradėjus auklėt tu manai, kad gera psichologinė būklė, matyt spaudos neskaitai, teliko nežiūri, paauglių nusikaltimai jau tapo epidemija. Nusikalsta vis mažesnio amžiaus vaikai, ir iš tikrai normalių šeimų. Tai vadinasi laisve. Kai pamačius pulkelį pradinukų reikia pereit į kitą pusę gatvės, nes iškeiks, apspjaus, ir tu negali nieko pasakyt, nes kai sulėks visos institucijos su tėvais gint vaikučio, tai norėsi kraustytis į kitą miestą.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2008 09 30, 12:04)
Gal ne taip kategoriškai, bet sutinku  drinks_cheers.gif

Mane tai juokina, kai jei tik vaikas užsiožiavo, visi iš visų pusių -vesk pas psichologą, aš tai sakau, kai žmogus neturi patarimų, patirties, ar neturi ko pasakyti, tai sako -vesk pas psichologą.nu ką jis jau taip daug išsprendė, nejuokinkit, tipo nusivesi trimetį,paauglį  ir viskas  pasikeis.

Fuzina ir Bonita drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2008 09 30, 12:05)
nes kai sulėks visos institucijos su tėvais gint vaikučio, tai norėsi kraustytis į kitą miestą.

Dėl to ir yra visa nesąmonė. O kai vaikas auga su dviem psichiatro reikalaujančiais tėvais niekas nesidomi ir niekas nieko nemato, domisi visai dėmesio nevertais atvejais rolleyes.gif Buvau VTAT 3 mėnesius. Mano išvados buvo `padėk Dieve nuo tokių gynėjų`. Kam reikia pagalbos - nėr. Patys darbuotojai kai kurie reikalauja psichiatro apžiūros. Man buvo gaila jų klientų ir norėjau kuo greičiau iš ten sprukti. Kad ką nors pakeistum, reikia būti TIKRAI stiprios psichinės sveikatos ir daug stiprybės, kad neutralizuotum trenktus kolegas.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2008 09 30, 11:05)
Va čia tai taip. Nuomonės neturim, o užsienio praktika man nepriimtina nuo pat pradžių, kadangi visdelto ten pamirštama, kad tas vaikas kažkada užaugs.
O tu galvoji, kad tas psichologas tikrai tau padės. Abejoju. Viska gali sužinot paklausius savo širdies, proto, ir didelės meilės savo vaikui.
Bet šiaip su tavim sutinku,manau auklėsi gerai.
O pagal užseinį pradėjus auklėt tu manai, kad gera psichologinė būklė, matyt spaudos neskaitai, teliko nežiūri, paauglių nusikaltimai jau tapo epidemija. Nusikalsta vis mažesnio amžiaus vaikai, ir iš tikrai normalių šeimų. Tai vadinasi laisve. Kai pamačius pulkelį pradinukų reikia pereit į kitą pusę gatvės, nes iškeiks, apspjaus, ir tu negali nieko pasakyt, nes kai sulėks visos institucijos su tėvais gint vaikučio, tai norėsi kraustytis į kitą miestą.

Nežinau, ar padėtų. Bet jei mano vaikas kandžiotųsi pvz ir aš nežinočiau ką daryt, tai kodėl gi nepasikonsultavus, juk tas kandžiojimasis reikštų, kad aš auklėdama padariau klaidų, tai manyčiau, kad mane reikia ant kelio užvesti. Bet šiaip jau tikiuosi, kad taip niekada nebus ir psichologų nereikės, aš tiesiog nespjaunu į juos ir jų nebijau.
O dėl to, kad meilė vaikams jau pati savaime daug ką palengvina, tai taip, nors aišku visi myli savo vaikus. Tik jau niekada nesutiksiu, kad sovietmečiu auklėjimas buvo liuksiškas ir nieko nereikia keisti schmoll.gif
Ta prasme, kad psichologų nebuvo, ir dabar nereikia, gaudavom, vadinasi buvo už ką ir pan (na, čia labiau bonitaaaa'i).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nendrelė: 30 rugsėjo 2008 - 12:07
QUOTE(nendrelė @ 2008 09 30, 13:00)
Nežinau, ar padėtų. Bet jei mano vaikas kandžiotųsi pvz ir aš nežinočiau ką daryt, tai kodėl gi nepasikonsultavus, juk tas kandžiojimasis reikštų, kad aš auklėdama padariau klaidų, tai manyčiau, kad mane reikia ant kelio užvesti. Bet šiaip jau tikiuosi, kad taip niekada nebus ir psichologų nereikės, aš tiesiog nespjaunu į juos ir jų nebijau.
O dėl to, kad meilė vaikams jau pati savaime daug ką palengvina, tai taip, nors aišku visi myli savo vaikus. Tik jau niekada nesutiksiu, kad sovietmečiu auklėjimas buvo liuksiškas ir nieko nereikia keisti  schmoll.gif
Ta prasme, kad psichologų nebuvo, ir dabar nereikia, gaudavom, vadinasi buvo už ką ir pan (na, čia labiau bonitaaaa'i).

O jei tavo vaikas kandžiotusi tai atsiverst reikia internete, pagal nuorodą ir rasi parašyta viską trumpai drūtai kodėl jis kandžiojasi, ir kaip nustebsi, kad šitą ir pati žinojai širdies kamputyje.
Nebuvo viskas gerai sovietmečiu, bet nėra ir dabar gerai pagal užsienį. Dvasios neliko visiškai, kad ir kaip stengiuosi įskiepyti tą vaikams, vis išeina į viešumą o ten jos nėra. Kiekvienas už save, kiekvienas tik sau, kiekvienas baisi asmenybė. Man tokie tušti žmonės siaubą kelia, o kiek jų daug aplinkui, ypač jaunimo. Pavyzdžiui mums į kraują buvo įaugę, niekas ten labai papildomai pasisodinę nemokino, kad nelysk suaugusiam į akis, elkis gražiai viešose vietose, užleisk atsisėst vyresnį, gerbk suaugusį, man sakykim būtų buvusi baisi gėda negražiai su mama kalbėti, kažkaip mama buvo MAMA ir tuo viskas pasakyta.
Atsakyti

Tikrai manai, kad buvo už ką? Iš kur tokia nuomonė, kad tėvai visada ir be jokių išimčių teisūs ir jeigu jau duoda į užpakalį, tai vadinasi yra už ką? g.gif
Vaikai dar nesugadinti gyvenimo, viską mąsto blaivia galvele, mums patiems iš jų daug ko pasimokyt reiktų užuot diktavę įsisenėjusias pasaulio tiesas.

QUOTE(Fruzina @ 2008 09 30, 10:43)
Manau, kad normaliai tėvus pradedam gerbti tik suaugę, dažnai jau patys turėdami vaikų, o visiems kitiems ypač 3-10 m. vaikams ta pagarba dar tokia neatrasta planeta. šiuo laikotarpiu vaikas tiesiog myli savo tėvus. Ir arba manipuliuoja jais, jei jie leidžiasi,  arba ne.

Tai kodėl jūs norite lupimu įskiepyti vaikams pagarbą jums, jeigu pati sakot, jog pagarba ateina tik suaugus g.gif
Ir kodėl jaučiu iš jūsų pusės priešiškumą be smurto augantiems vaikams, jums atrodo, kad jeigu jau vaikai neklauso, paaugliai chuliganauja, tai būtinai jie yra iš šeimos, kurioje nėra smurto prieš vaikus ir nėra jokių pareigų jiems doh.gif Jūs matot tik dvi puses- savo-teisingą ir kitą-visišką kraštutinumą.

QUOTE(Sufi @ 2008 09 30, 11:43)

O, tai tikriausiai tolimos giminės būsim pioneers.gif bigsmile.gif
Bet nereikia ir Sovietų Sąjungos, psichologų poreikį rodo vien jau kai kurie pasisakymai šitoj temoj wacko.gif Ir ypač iš tų, kurios iki pamėlynavimo teigia, kad joms psichologų nereikia hihihi.gif
Papildyta:
QUOTE(Fruzina @ 2008 09 30, 13:33)
O jei tavo vaikas kandžiotusi tai atsiverst reikia internete, pagal nuorodą ir rasi parašyta viską trumpai drūtai kodėl jis kandžiojasi, ir kaip nustebsi, kad šitą ir pati žinojai širdies kamputyje.
Nebuvo viskas gerai sovietmečiu, bet nėra ir dabar gerai pagal užsienį. Dvasios neliko visiškai, kad ir kaip stengiuosi įskiepyti tą vaikams, vis išeina į viešumą o  ten jos nėra. Kiekvienas už save, kiekvienas tik sau, kiekvienas baisi asmenybė. Man tokie tušti žmonės siaubą kelia, o kiek jų daug aplinkui, ypač jaunimo. Pavyzdžiui mums į kraują buvo įaugę, niekas ten labai papildomai pasisodinę nemokino, kad nelysk suaugusiam į akis, elkis gražiai viešose vietose, užleisk atsisėst vyresnį, gerbk suaugusį, man sakykim būtų buvusi baisi gėda negražiai su mama kalbėti, kažkaip mama buvo MAMA ir tuo viskas pasakyta.

Kodėl manot, kad jūsų vaikai nebus ar jūs nesat tušti žmonės ir baisios asmenybės? Todėl, kad ragaujat diržo? g.gif
Atsakyti
Mylimuke, turi dar net dvejų metų neturinčią dukrą, o jau reiškiesi čia visur , kad taip viską žinai ir išmanai, kaip pulką dorų užauginus. Nėra taip lengva.
Niekur nesakau, kad būtina mušti, daužyti diržu, tik pasisakau, kad išskirtiniais atvejais dar nei vienam nepakenkė, neišauga tie vaikai nei psichiniai kokie, nei traumuoti. Turi dar vieną ir tą mažą, kai turėsi daugiau, kai sakykim dėl vieno tavo vaiko poelgio, kils grėsmė kitam tavo vaikui, tai žinosi , kad aiškint valandą čia ne išeitis, kai iškils tokių situacijų, kai tavo žodžiai bus vaikui dzin, dabar net pasakyt negaliu visų situacijų, norėsi, kad tas tavo vaikas ir bijotų tavęs, ir visi tavo dabar išsakyti žodžiai ,teorijos bus nieko vertos. Mastymas pasikeis akimirksniu. Galiu lygiavertiškai diskutuoti su tais kurie jau turi paauglius,ir niekada nenaudojo diržo, o vaikai užaugo šaunūs, o tavo pasakymai, nieko verti esamu momentu,(kadangi neisivaizduoju , kad būtų galima net galvot apie dvimetės mušimą schmoll.gif ), nes gal po trijų -penkių metų lupsi savo dukrą išsijuosus, tik mes nežinosit to, o atrodys taip įtikinamai kalbėjai, kad mušt nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fruzina: 30 rugsėjo 2008 - 13:29