Įkraunama...
Įkraunama...

Kai labai knieti suduot

Esu tikra, kad kiekviena čia esanti moteris atsakytų, jog bėgtų nuo tokio vyro kuo toliau, jeigu šis ją sumanytų paauklėti diržu, rykšte ar kumščiais wink.gif Tik nenori dabar to pripažinti, nes pripažintų ir tai, jog vaikų mušimas yra tėvų galios rodymas g.gif
Atsakyti
Labai pritariu smile.gif pries vyra tai nesisakotum smile.gif jegos nelygios smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 09 26, 21:57)
Esu tikra, kad kiekviena čia esanti moteris atsakytų, jog bėgtų nuo tokio vyro kuo toliau, jeigu šis ją sumanytų paauklėti diržu, rykšte ar kumščiais wink.gif Tik nenori dabar to pripažinti, nes pripažintų ir tai, jog vaikų mušimas yra tėvų galios rodymas g.gif

QUOTE(gambe @ 2008 09 26, 22:19)
Labai pritariu smile.gif pries vyra tai nesisakotum smile.gif jegos nelygios smile.gif

drinks_cheers.gif tikslūs pastebėjimai drinks_cheers.gif aš taip pat nepritariu jokiam smurtui prieš vaikus, nei mušimą, nei rėkimą ir t.t. Galim dabar su juo elgtis kaip norim, tik todėl, kad jis - silpnesnis verysad.gif O tas vadinamas pliaukštelėjimas per užpakalį yra ne nauda vaikui, o nauda tėvams, t.y taip jie savo pyktį ir nervus išlieja ant vaiko. Kaip sakant - iškrauna savo blogą energiją. Beto kiek teko pastebėti scenas su pliaukštelėjimas, tai vaikai po to tikrai netapdavo geručiai angeliukai g.gif Juk taip yra aišku, kad tokiu būdu vaiko širdelėje yra auginama agresija, pytis, nusivylimas. verysad.gif Gaila, kad tėvai pasirenka lengviausią būdą ir mano, kad taip yra vaikas auklėjimas... verysad.gif
Atsakyti
Galiu tik priminti K.Kohlberg'o moralės raidos stadijas. Tai gi, tai pati žemiausia pakopa, kuri paremta skausmu -malonumu. Todėl man ir nepriimtina skiepyti vaikuose baimę. "Vaikas reaguoja į kultūros apibrėžtas gėrio ir blogio kategorijas, bet labiausiai orientuojasi į fizinį veiksmo rezultatą (malonumą ar skausmą) arba į tų, kurie nustato taisykles, fizinę jėgą. Asmuo mėgina išvengti bausmės ir paklūsta tai nuomonei, kurios pusėje yra jėga." Net šiurpu pasidaro, kai suvoki, kad nemaža dalis žmonių yra ties ta pakopa. Tuomet visiškai normalu, kad jėga, baimė propaguojama, kaip geriausias būdas auklėti vaikus. Nenuostabu, kad yra tiek daug, kuriems reikia tankaus policijos tinklo, vos ne kiekviename žingsnyje, nes tik tokiu būdu suvokia, kad neišsisuks ir neturi galimybių daryti klaidas, tik tokiu būdu atskiria kas yra bloga bei kas gera. Ir keista, kaip išaugintas baimės pagrindu žmogaus, imama staiga reikalauti pagarbos kitam asmeniui, nežeminti kito žmogaus orumo, kai neturi jokio kitokio pavyzdžio, kaip neva "sveika baimė".

Tiesiog ties ta vieta susimąstykime nors kiek ir jei toliau atrodys, kad vaikas tik baimės pagrindu gali ką nors pasiekti, tai ką jau padarysime. Tuomet esame visi ten, kur esame.
Atsakyti
pritariu as taip pat smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aukaja @ 2008 09 26, 22:44)
Beto kiek teko pastebėti scenas su pliaukštelėjimas, tai vaikai po to  tikrai netapdavo geručiai angeliukai g.gif Juk taip yra aišku, kad tokiu būdu vaiko širdelėje yra auginama agresija, pytis, nusivylimas.  verysad.gif Gaila, kad tėvai pasirenka lengviausią būdą ir mano, kad taip yra vaikas auklėjimas... verysad.gif

Jei visada tuo piktnaudžiausi, tada taip-nebus jokios reakcijos nuo to. Tačiau jei tai panaudojama tuomet, kai nepadeda jokie aiškinimai, kai yra matomas akivaizdus ignoravimas to, kas sakoma, jog daro blogai - tada tikrai tas pliaukštelėjimas padeda.
Pvz.: Ruduo. Eini su vaiku pasivaikščioti. Priešais bala. Vaikas pamato ją, puola į ją ir dar ten atsisėda. Pradeda plukšentis - ak, kaip faina su vandeniu pažaisti. O lauke tik +6. Tu ištrauki vaiką iš balos, aiškini, kad negalima taip elgtis, nes sušals ir pan., o jis ištrūksta iš tavo glėbio ir rėkdamas vėl nubėga ir atsisėda į tą pačią balą. Na ir ką - stovėsi valandą laiko ir moralizuosi vaiką...? Po tokio "moralo" jau į vaistinę gali tiesiai keliauti...
Atsakyti
QUOTE(smalsutis @ 2008 09 27, 13:35)
Pvz.: Ruduo. Eini su vaiku pasivaikščioti. Priešais bala. Vaikas pamato ją, puola į ją ir dar ten atsisėda. Pradeda plukšentis - ak, kaip faina su vandeniu pažaisti. O lauke tik +6. Tu ištrauki vaiką iš balos, aiškini, kad negalima taip elgtis, nes sušals ir pan., o jis ištrūksta iš tavo glėbio ir rėkdamas vėl nubėga ir atsisėda į tą pačią balą. Na ir ką - stovėsi valandą laiko ir moralizuosi vaiką...? Po tokio "moralo" jau į vaistinę gali tiesiai keliauti...

Tuoj pat eičiau namo ir ten išsiaiškintume, nebegalėtų tą dieną eiti į lauką ir pasidarytų aišku, kad blogai smile.gif O jei susirgtų tai būtų galima netgi praktiškai įrodyti, ką bandžiau aiškinti anksčiau.
Atsakyti
Na ir ka jis nuo to pliauktelejimo supras? Prades verkt ir tiek... Na o jei is tos balos ji tik paimtum ir neleistum antra kert i ten eit, jis ir pradetu verkt. Tai ka tas musimas tokioje situacijoje duotu? Man taip butu tai as paimciau iskart ir namo, jokiu pasivaiksciojimu blush2.gif na bet cia tik mano nuomone, nors mano mama sako kitaip snekeciau jei tureciau berniuka. Bet as visvien pries musima. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(gambe @ 2008 09 26, 18:48)
tikrai taip smile.gif
vaikus auginames ne sau... musu pareiga paruosti juos gyvenimui...

Pilnai sutinku, ir nemanau kad nušimas kažka duos, pas mus kaimyne tokia buvo tai jinai pastoviai lupdavo savo vaikus, tik ir girdi verke, beto kokia pabaiga vaikai jos bijo..mama tik ne mušk tai čia normalu?Manau kad baisu.
Atsakyti
QUOTE(gambe @ 2008 09 27, 13:59)
nors mano mama sako kitaip snekeciau jei tureciau berniuka. Bet as visvien pries musima. schmoll.gif

Aš nesuprantu tokio skirstymo pagal lytis g.gif Man atrodo čia liko stereotipas žmonių galvose. Karių auginimo laikas jau baigėsi... Nebereikia berniukuose skiepyti agresijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sufi: 27 rugsėjo 2008 - 13:25
QUOTE(Sufi @ 2008 09 27, 14:06)
Aš nesuprantu tokio skirstymo pagal lytis g.gif Man atrodo čia liko stereotipas žmonių galvose. Karių auginimo laikas jau baigėsi... Nebereikia berniukuose skiepyti agresijos.

tiesiog berniukai daznai buna judresni nei mergaites, nepaklusnesni, sunkiau pasiduoda taisyklems ir "moralams".

beje, mano nuomone, pliaukstelejimas - ne musimas.
o del vyru g.gif na, suauge turi dideli psichologinio smurto arsenala, kartais bjauresni ir labai zeidzianti nei fizinis smurtas g.gif ir ner ko lyginti tokius dalykus
Atsakyti
QUOTE(olenka @ 2008 09 27, 14:21)
tiesiog berniukai daznai buna judresni nei mergaites, nepaklusnesni, sunkiau pasiduoda taisyklems ir "moralams".

beje, mano nuomone, pliaukstelejimas - ne musimas.
o del vyru  g.gif na, suauge turi dideli psichologinio smurto arsenala, kartais bjauresni ir labai zeidzianti nei fizinis smurtas  g.gif ir ner ko lyginti tokius dalykus

Man atrodo, kad tai žmonių vaizduotėje..

Vyrai tampa tokie, kokius mes išauklėjame.. Kažkodėl jiems perkame kareivius, tankus, šautuvus, kai kurie net jaučia pareigą auginti `tikrą vyrą`, tokiu būdu skiepydami agresiją iš pažiūros visai nekaltais būdais...
Atsakyti