Įkraunama...
Įkraunama...

Kai labai knieti suduot

QUOTE(mylimuke @ 2008 09 26, 15:05)
Tai, kad vaikas JUS išveda iš kantrybės, yra VAIKO blogas elgesys?  g.gif  Ar jūsų klaida, kad nemokate valdytis?

Kantrybe yra viena, o vaiko blogas elgesys yra kita.
Papildyta:
QUOTE(bonitaaa @ 2008 09 26, 19:11)
Kantrybe yra viena, o vaiko blogas elgesys yra kita.

Nezinau gal pasaulis ritasi i gera puse ar i bloga, bet pasirodo, kad visi vaikai
gimsta idealus, ne bera del ko ju barti, turi duoti jiems laisve ir t.t.

Imkim toki pavyzdi, pvz.: pedagogai, zmones issimoksline, atrodo prie nieko ne prikibsi... Vaikai uzauga narkomanai, is kalejimu ne iseina... kaip jus paasikinsite tai... ( yra tokiu atveju nemazai, ne noriu nieko izeisti)
Papildyta:
QUOTE(nendrelė @ 2008 09 26, 14:56)
Aišku, nieko čia tokio tarkštelėti per užpakalį  drinks_cheers.gif , bet kokia iš to nauda ir ko pasiekime tuo ir ką tuo pademonstruojame?
Esu užmetus per užpakalį ir supratau, kad naudos jokios, kad tuo nepasiekiau nieko, kad tuo tik sau ir vaikui pademonstravau, kad nemoku susitvarkyti su savo jausmais ir esu silpna.

Mano siekis yra vaikui įskiepyti vertybes savo pavyzdžiu ir siekiu užauginti ne "padorų" žmogų, o laisvą. Ar jis elgsis padoriai jau priklausys nuo tų vertybių, kurias sugebėiu ar nesugebėsiu įskiepyt.

O nauda tokia, kad gal sekanti karta ne labai noresis gauti i uzpakali... g.gif
Atsakyti
QUOTE(bonitaaa @ 2008 09 26, 19:24)
Nezinau gal pasaulis ritasi i gera puse ar i bloga, bet pasirodo, kad visi vaikai

Tikrai taip smile.gif Jie tampa tokie, kokia tampa tėvų (didesnioji dalis) ir aplinkos dėka.
Atsakyti
tikrai taip smile.gif
vaikus auginames ne sau... musu pareiga paruosti juos gyvenimui...
Atsakyti
QUOTE(Tiesa @ 2008 09 26, 18:42)
Na, esu sudavusi delnu, nestipriai, per užpakalį penkiamečiui cool.gif Jis nustebo, bet isterija baigėsi. Pačiai ant dūšios po to taip negera buvo sad.gif

Na ir kas cia tokio, (bet padejo) manau kad cia nieko tokio, juk vaikas neliko be koju ar be ranku... juk ne buvo sumustas iki melyniu... (tik prasau ne isvedziokite)
todel, kad sekanti karta uztenka pasakyti, "gausi i uzpakali" ir manau kad vaikui tikrai nesinori vel gauti i uzpakali...

As ir nemanau kad vaika reikia bausti uz tai jei jis ko nenori daryti, tiesiog gali susitarti. Bet yra vaiku tikrai su rimtomis problemomis kai jau net dirzas nei niekas nepadeda... ( pamaciusi toki vaika pagalvoju, aciu dievui kad tai ne mano vaikas)
As manau, kad geriau tai negu kisti vaika po saltu dusu ar dar kazka panasaus, kur jau skaiciau anksciau...
Atsakyti
QUOTE(bonitaaa @ 2008 09 26, 14:38)
Kiekvienas vaikas yra skirtingas. Ir niekas ryte prabudes pirma ne puala i knyga paskaityti, kaip siandien su savo vaiku elgsiuos, jei butu taip ar taip. As savo vaiko ne musu,  nes ne manau kad yra uz ka. Bet esu UZ tai kad jei ir tarksteli vaikui i uzpakali nieko cia tokio. (jei yra uz ka)
Padorus zmogus? O kaip mes visi isivaizduojame padoru elgiasi?
Duokime valia vaikams ir pasaulis bus tobulas?

Papildyta:
QUOTE(nendrelė @ 2008 09 26, 14:20)
Reiks paskaitinėt šia temą, nes labai jau smalsu pasidarė, kaip jūs suprantat "padorų žmogų", "imtis priemonių" ir už kokius nusižengimus mušti vaiką jum yra normalu...

Žinau, kad tėvai nelinki blogo savo vaikam, bet jie gali pakenkti vaikams iš nežinojimo. Tam yra knygos, straipsniai, psichologai (kiek žinau nemokamai konsultuoja vaikų auklėjimo klausimais), reikia tik noro ir kritiškai pažiūrėt į savo "priemones"  smile.gif

Dar uzplojimas i uzpakali niekam ne pakenke... Manau, kad delto siandien niekas nesigydo psichiatrineje ligonineja...

Niekas nesako, kad musti vaika yra normalu...
Papildyta:
QUOTE(bonitaaa @ 2008 09 26, 20:16)
Papildyta:
Dar uzplojimas i uzpakali niekam ne pakenke... Manau, kad delto siandien niekas nesigydo psichiatrineje ligonineja...

Zinoma geriau jei su vaiku gali susitarti graziuoju...
Atsakyti
na bet musimu ne daug ka ir pasieksi...
tik tiek kad vaikas bijos taves, man musimas pati lengviausia priemone priverst vaika paklust, bet tik tam kartui paskui juk jis ir vel daro savo... mano nuomone, suaugusiam reik valdytis, ir savo pykcio nenukreipt i vaika... jei savo nervu nesuvaldai ir suplaki vaika tai jau paciam kazkas negerai schmoll.gif
na bet cia tik mano nuomone, kiekvienas gyvena pagal save
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 07 01, 09:19)
dar daugiau: tai reiskia, kad kalte uz netinkama poelgi atpirkta ir galima vel viska daryti is pradziu, ty, netinkamas elgesys toliau tesis. galbut tik "kaltininkas" vengdamas bausmes ismoks slepti savo veiksmus...

tiesa sakant, susimastyti verciantis straipsnis.
citata is straipsnio:
dar citata is traipsnio:
zodziu lupame tol, kol esame fiziskai stipresni... ir rizikuojame uzsiauginti agresyvu zveriuka, kuris, paauges, kirs mums atgal...  g.gif

Moterys moterys moterys, kas musa vaika be saiko? tai tik lengvas tarkstelimas per uzpakali... Nedarykite is muses dramblo... doh.gif Juk ir tevu ir vaiko elgesyje turi buti ribos... Tai tik mazytis perspejimas kad nesielk taip, nes sekanti karta vel gausi i uzpakali... (nors pati zinai, kad sekanti karta galbut bus sunku taip pasielgti paciai, ir gal but ir ne tarkstelesi...)
Atsakyti
1. Kantrybe yra viena, o vaiko blogas elgesys yra kita.
Papildyta:
2. Nezinau gal pasaulis ritasi i gera puse ar i bloga, bet pasirodo, kad visi vaikai

Imkim toki pavyzdi, pvz.: pedagogai, zmones issimoksline, atrodo prie nieko ne prikibsi... Vaikai uzauga narkomanai, is kalejimu ne iseina... kaip jus paasikinsite tai... ( yra tokiu atveju nemazai, ne noriu nieko izeisti)
Papildyta:
3. O nauda tokia, kad gal sekanti karta ne labai noresis gauti i uzpakali...  g.gif

1. Betgi jūs pati rašėt, kad netekus kantrybės ir nesusivaldžius užvažiuojama vaikui, ir laikot, kad tai normalu ir netgi naudinga. O tai kame ta nauda? Juk čia jūsų bėda, kad nesivaldot, o ne vaiko.
2. Pasaulis ritasi ten, kur mes jį ritame smile.gif Ir daktaro laipsnis dar nesako, kad jūsų vaikas neužaugs narkomanas ar chuliganas.
3. Didžiausia jūsų auklėjimo nauda būtų ta, kad net nereiktų paimti diržo ir juo grasinti.

QUOTE(bonitaaa @ 2008 09 26, 20:19)

Papildyta:

Zinoma geriau jei su vaiku gali susitarti graziuoju...

Įžvelgiu prieštaravimų pačiai sau g.gif

Ir kaip manot, ar negali viskas išsivystyti taip, kad jūsų vaikai manys, jog lupti yra normalu ir savo vaikus gal ne tik ranka, bet ir diržu paauklės, o vaikų vaikai savuosius gal dar labiau lups (nes juos lupo ir jie užaugo "gerais ir padoriais" žmonėmis). Nemanot, kad jūsų anūkų gali laukti vieta psichiatrinėje? Žinoma, čia tolima įžvalga. Tik noriu pasakyti, kad kol bus gyvi tokie mitai: "mūsų tėvus lupo, mus lupo ir mes lupsim", "mane lupo ir užaugau normalus/padorus", tol diržas iš vaikų akiračio ilgai nedings unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(bonitaaa @ 2008 09 26, 20:39)
Moterys moterys moterys, kas musa vaika be saiko? tai tik lengvas tarkstelimas per uzpakali... Nedarykite is muses dramblo...  doh.gif Juk ir tevu ir vaiko elgesyje turi buti ribos... Tai tik mazytis perspejimas kad nesielk taip, nes sekanti karta vel gausi i uzpakali... (nors pati zinai, kad sekanti karta galbut bus sunku taip pasielgti paciai, ir gal but ir ne tarkstelesi...)

O jeigu tas mažytis tarkštelėjimas nepadės? Bus didesnis tarkštelėjimas?
Atsakyti
QUOTE(gambe @ 2008 09 26, 20:20)
na bet musimu ne daug ka ir pasieksi...
tik tiek kad vaikas bijos taves, man musimas pati lengviausia priemone priverst vaika paklust, bet tik tam kartui paskui juk jis ir vel daro savo... mano nuomone, suaugusiam reik valdytis, ir savo pykcio nenukreipt i vaika... jei savo nervu nesuvaldai ir suplaki vaika tai jau paciam kazkas negerai  schmoll.gif
na bet cia tik mano nuomone, kiekvienas gyvena pagal save

Tai tiesa, nereikia savo pykcio nukreipti i vaika...
Niekas ir ne kalba apie tai, kad jei islipau siandien blogos nuotaikos is lovos, tai nu ejau ir uz tai prikuliau vaika doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bonitaaa @ 2008 09 26, 20:46)
Tai tiesa, nereikia savo pykcio nukreipti i vaika...
Niekas ir ne kalba apie tai, kad jei islipau siandien blogos nuotaikos is lovos, tai nu ejau ir uz tai prikuliau vaika doh.gif

Pora psl. atgal rašėt ką kita... g.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 09 26, 20:45)
1. Betgi jūs pati rašėt, kad netekus kantrybės ir nesusivaldžius užvažiuojama vaikui, ir laikot, kad tai normalu ir netgi naudinga. O tai kame ta nauda? Juk čia jūsų bėda, kad nesivaldot, o ne vaiko.
2. Pasaulis ritasi ten, kur mes jį ritame smile.gif Ir daktaro laipsnis dar nesako, kad jūsų vaikas neužaugs narkomanas ar chuliganas.
3. Didžiausia jūsų auklėjimo nauda būtų ta, kad net nereiktų paimti diržo ir juo grasinti.
Įžvelgiu prieštaravimų pačiai sau  g.gif

Ir kaip manot, ar negali viskas išsivystyti taip, kad jūsų vaikai manys, jog lupti yra normalu ir savo vaikus gal ne tik ranka, bet ir diržu paauklės, o vaikų vaikai savuosius gal dar labiau lups (nes juos lupo ir jie užaugo "gerais ir padoriais" žmonėmis). Nemanot, kad jūsų anūkų gali laukti vieta psichiatrinėje? Žinoma, čia tolima įžvalga. Tik noriu pasakyti, kad kol bus gyvi tokie mitai: "mūsų tėvus lupo, mus lupo ir mes lupsim", "mane lupo ir užaugau normalus/padorus", tol diržas iš vaikų akiračio ilgai nedings  unsure.gif
Papildyta:

Kam padeda, kam ne... Tada vadinasi turi ieskoti kitu priemoniu su vaiku susitvarkyti... (kaip cia labai populeru, knygos, psichologai)

Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2008 09 26, 20:48)
Pora psl. atgal rašėt ką kita...  g.gif

As niekada nerasiau, kad pries vaika reikia naudoti smurta... Tik tai kad kartais sveika uzvozti vaikui per uzpakali... kai niekas ne bepadeda... ir taip pat rasiau, kad esu pora kartu tai dariusi ir man padejo. Siandien to net nebeprisimenam... ir tikiuosi kad to ne beprireiks...
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2008 09 26, 20:45)
Įžvelgiu prieštaravimų pačiai sau  g.gif

Ne cia ne priestaravimai...
1. UZTRENKTI PER UZPAKALI
2. IR PRIKULTI
Visiskai skirtingi dalykai. Nemaisykite.

Ir kaip manot, ar negali viskas išsivystyti taip, kad jūsų vaikai manys, jog lupti yra normalu ir savo vaikus gal ne tik ranka, bet ir diržu paauklės, o vaikų vaikai savuosius gal dar labiau lups (nes juos lupo ir jie užaugo "gerais ir padoriais" žmonėmis). Nemanot, kad jūsų anūkų gali laukti vieta psichiatrinėje? Žinoma, čia tolima įžvalga. Tik noriu pasakyti, kad kol bus gyvi tokie mitai: "mūsų tėvus lupo, mus lupo ir mes lupsim", "mane lupo ir užaugau normalus/padorus", tol diržas iš vaikų akiračio ilgai nedings  unsure.gif
Papildyta:

Atsakyti

esate tikra, kad jų nemušė?

QUOTE(bonitaaa @ 2008 09 26, 20:19)
Papildyta:

esate tuo tikra?

QUOTE(bonitaaa @ 2008 09 26, 20:39)
Moterys moterys moterys, kas musa vaika be saiko? tai tik lengvas tarkstelimas per uzpakali... Nedarykite is muses dramblo...  doh.gif Juk ir tevu ir vaiko elgesyje turi buti ribos... Tai tik mazytis perspejimas kad nesielk taip, nes sekanti karta vel gausi i uzpakali... (nors pati zinai, kad sekanti karta galbut bus sunku taip pasielgti paciai, ir gal but ir ne tarkstelesi...)

pasikartosiu... jeigu taip paauklėtų jus vyras. kaip tai priimtumėte?
Atsakyti