Įkraunama...
Įkraunama...

Kai labai knieti suduot

QUOTE(nendrelė @ 2008 09 26, 14:01)
Pagarbos mušimu nenusipelnysi. Maišot sąvokas. O dėl "imtis priemonių" - be abejo, jei yra klaidų auklėjime ankstyvajame, jei tėvai rodo blogą pavyzdį ir jiems nepatinka, kad vaikai juos kopijuoja, jei tėvai turi problemų su "kantrybe" - tada reikia "imtis priemonių"; ir nėra nieko paprasčiau kaip nuausti "neklaužadą" net nesusimąstat, prie ko čia tas vaikas...

Taip, visi "kažko" bijom. Ir kai ateina laikas tų baimių nusikratyti, gali paaiškėti, kad jos iš vaikystės kilusios. Yra savisauga, savotiška baimė, kuri mus saugo nuo pavojaus sveikatai, gyvybei. Ir yra niekam nereikalingos baimės, kurios žmogų riboja, kausto. Ar linkim to savo vaikams?

Jei kokia baime yra kilusi is vaikyste, tai cia jau reikia kreiptis pas psichologa! tik todel kad gal buvo blogai elgiamasi su vaiku. Smurtauta. Kitas dalykas"musti" ir "bausti" yra du skirtingi dalykai. Niekas nelinki savo vaikams blogo. Atvirksciai, kad jie uzauktu padorais zmonemis, imames priemoniu.
Atsakyti
QUOTE(bonitaaa @ 2008 09 26, 13:17)
Jei kokia baime yra kilusi is vaikyste, tai cia jau reikia kreiptis pas psichologa! tik todel kad gal buvo blogai elgiamasi su vaiku. Smurtauta. Kitas dalykas"musti" ir "bausti" yra du skirtingi dalykai. Niekas nelinki savo vaikams blogo. Atvirksciai, kad jie uzauktu padorais zmonemis, imames priemoniu.

Reiks paskaitinėt šia temą, nes labai jau smalsu pasidarė, kaip jūs suprantat "padorų žmogų", "imtis priemonių" ir už kokius nusižengimus mušti vaiką jum yra normalu...

Žinau, kad tėvai nelinki blogo savo vaikam, bet jie gali pakenkti vaikams iš nežinojimo. Tam yra knygos, straipsniai, psichologai (kiek žinau nemokamai konsultuoja vaikų auklėjimo klausimais), reikia tik noro ir kritiškai pažiūrėt į savo "priemones" smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nendrelė: 26 rugsėjo 2008 - 13:23
QUOTE(nendrelė @ 2008 09 26, 14:20)
Reiks paskaitinėt šia temą, nes labai jau smalsu pasidarė, kaip jūs suprantat "padorų žmogų", "imtis priemonių" ir už kokius nusižengimus mušti vaiką jum yra normalu...

Žinau, kad tėvai nelinki blogo savo vaikam, bet jie gali pakenkti vaikams iš nežinojimo. Tam yra knygos, straipsniai, psichologai (kiek žinau nemokamai konsultuoja vaikų auklėjimo klausimais), reikia tik noro ir kritiškai pažiūrėt į savo "priemones"  smile.gif

Kiekvienas vaikas yra skirtingas. Ir niekas ryte prabudes pirma ne puala i knyga paskaityti, kaip siandien su savo vaiku elgsiuos, jei butu taip ar taip. As savo vaiko ne musu, nes ne manau kad yra uz ka. Bet esu UZ tai kad jei ir tarksteli vaikui i uzpakali nieko cia tokio. ( yra uz ka)
Padorus zmogus? O kaip mes visi isivaizduojame padoru elgiasi?
Duokime valia vaikams ir pasaulis bus tobulas?
Atsakyti
QUOTE(bonitaaa @ 2008 09 26, 13:38)
Kiekvienas vaikas yra skirtingas. Ir niekas ryte prabudes pirma ne puala i knyga paskaityti, kaip siandien su savo vaiku elgsiuos, jei butu taip ar taip. As savo vaiko ne musu,  nes ne manau kad yra uz ka. Bet esu UZ tai kad jei ir tarksteli vaikui i uzpakali nieko cia tokio. ( yra uz ka)
Padorus zmogus? O kaip mes visi isivaizduojame padoru elgiasi?
Duokime valia vaikams ir pasaulis bus tobulas?

Aišku, nieko čia tokio tarkštelėti per užpakalį drinks_cheers.gif , bet kokia iš to nauda ir ko pasiekime tuo ir ką tuo pademonstruojame?
Esu užmetus per užpakalį ir supratau, kad naudos jokios, kad tuo nepasiekiau nieko, kad tuo tik sau ir vaikui pademonstravau, kad nemoku susitvarkyti su savo jausmais ir esu silpna.

Mano siekis yra vaikui įskiepyti vertybes savo pavyzdžiu ir siekiu užauginti ne "padorų" žmogų, o laisvą. Ar jis elgsis padoriai jau priklausys nuo tų vertybių, kurias sugebėiu ar nesugebėsiu įskiepyt.
Atsakyti
QUOTE(nendrelė @ 2008 09 26, 14:56)
Aišku, nieko čia tokio tarkštelėti per užpakalį  drinks_cheers.gif , bet kokia iš to nauda ir ko pasiekime tuo ir ką tuo pademonstruojame?
Esu užmetus per užpakalį ir supratau, kad naudos jokios, kad tuo nepasiekiau nieko, kad tuo tik sau ir vaikui pademonstravau, kad nemoku susitvarkyti su savo jausmais ir esu silpna.

Mano siekis yra vaikui įskiepyti vertybes savo pavyzdžiu ir siekiu užauginti ne "padorų" žmogų, o laisvą. Ar jis elgsis padoriai jau priklausys nuo tų vertybių, kurias sugebėiu ar nesugebėsiu įskiepyt.

šiaip tai sutikčiau su tavim, bet noriu paklaust kaip tu auginsi vaiką LAISVU žmogum? Na šiaip įdomu, kaip tai bus, kaip tu isivaizduoji laisvą žmogų, ne padorų , o laisvą.
Atsakyti
QUOTE(bonitaaa @ 2008 09 26, 12:08)
Vaikus baudziame ne uz savo klaidas, o uz ju bloga elgesi... Ir tam kad juos uzaugintume padoriais zmonemis turime pasistenkti... Nes jie tokie neatsiranda, kaip issiauklejem taip ir turim.

Tai, kad vaikas JUS išveda iš kantrybės, yra VAIKO blogas elgesys? g.gif Ar jūsų klaida, kad nemokate valdytis?
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2008 09 26, 14:00)
šiaip tai sutikčiau su tavim, bet noriu paklaust kaip tu auginsi vaiką LAISVU žmogum? Na šiaip įdomu, kaip tai bus, kaip tu isivaizduoji laisvą žmogų, ne padorų , o laisvą.

Nežinau net kaip ir paaiškint, gal labiau intuityviai. Šiek tiek domiuosi psichologija, tai gal tai man padės. Kol kas aš stengiuosi, kad vaikas jaustųsi išgirstas, ta prasme jei ji argumentuoja dėl ko nori taip ar kitaip, o aš neturiu įtikinamų kontrargumentų, leidžiu, nors man tai nepatinka. Jei ji užsispiria ką nors būtinai daryti, pvz žiemą be pėdkelnių į lauką eiti, sakau, gerai eik be pėdkelnių, bet bus taip ir taip, daryk kaip nori, ir ji apsimauna pėdkelnes. Iš viso pastebėjau, kad kai nebevaikia jokie argumentai, frazė "daryk kaip nori, bet aš manau taip ir taip", daro stebuklus smile.gif Aišku, mes turim taisykles: per dieną ne daugiau kaip 1 filmukas, į lovą prieš 22 val, paskaitau pasakėlę arba eilėraštį ir dar gali 5 min pati pažiūrinėt knygutę lovytėj, kambarys turi "blizgėti" vakare ir pan. Bet iki to, ką turim šiandien, buvo ir krizių visokių ir dar jų aišku bus ir žinau, kad klaidų pridarysiu, nes taip dažniausiai būna, kai įsivaizduoji, kad labai gerai inai, kaip daryt, pridarai nesąmonių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nendrelė @ 2008 09 26, 15:12)
Nežinau net kaip ir paaiškint, gal labiau intuityviai. Šiek tiek domiuosi psichologija, tai gal tai man padės. Kol kas aš stengiuosi, kad vaikas jaustųsi išgirstas, ta prasme jei ji argumentuoja dėl ko nori taip ar kitaip, o aš neturiu įtikinamų kontrargumentų, leidžiu, nors man tai nepatinka. Jei ji užsispiria ką nors būtinai daryti, pvz žiemą be pėdkelnių į lauką eiti, sakau, gerai eik be pėdkelnių, bet bus taip ir taip, daryk kaip nori, ir ji apsimauna pėdkelnes. Iš viso pastebėjau, kad kai nebevaikia jokie argumentai, frazė "daryk kaip nori, bet aš manau taip ir taip", daro stebuklus smile.gif Aišku, mes turim taisykles: per dieną ne daugiau kaip 1 filmukas, į lovą prieš 22 val, paskaitau pasakėlę arba eilėraštį ir dar gali 5 min pati pažiūrinėt knygutę lovytėj, kambarys turi "blizgėti" vakare ir pan. Bet iki to, ką turim šiandien, buvo ir krizių visokių ir dar jų  aišku bus ir žinau, kad klaidų pridarysiu, nes taip dažniausiai būna, kai įsivaizduoji, kad labai gerai inai, kaip daryt, pridarai nesąmonių smile.gif

Supratau viską. Iš esmės pritariu viskam. smile.gif

Tik matai pas mus laisvė dažnai suvokiama labai iškreiptai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fruzina: 26 rugsėjo 2008 - 14:24
QUOTE(nendrelė @ 2008 09 26, 15:12)
Nežinau net kaip ir paaiškint, gal labiau intuityviai. Šiek tiek domiuosi psichologija, tai gal tai man padės. Kol kas aš stengiuosi, kad vaikas jaustųsi išgirstas, ta prasme jei ji argumentuoja dėl ko nori taip ar kitaip, o aš neturiu įtikinamų kontrargumentų, leidžiu, nors man tai nepatinka. Jei ji užsispiria ką nors būtinai daryti, pvz žiemą be pėdkelnių į lauką eiti, sakau, gerai eik be pėdkelnių, bet bus taip ir taip, daryk kaip nori, ir ji apsimauna pėdkelnes. Iš viso pastebėjau, kad kai nebevaikia jokie argumentai, frazė "daryk kaip nori, bet aš manau taip ir taip", daro stebuklus smile.gif Aišku, mes turim taisykles: per dieną ne daugiau kaip 1 filmukas, į lovą prieš 22 val, paskaitau pasakėlę arba eilėraštį ir dar gali 5 min pati pažiūrinėt knygutę lovytėj, kambarys turi "blizgėti" vakare ir pan. Bet iki to, ką turim šiandien, buvo ir krizių visokių ir dar jų  aišku bus ir žinau, kad klaidų pridarysiu, nes taip dažniausiai būna, kai įsivaizduoji, kad labai gerai inai, kaip daryt, pridarai nesąmonių smile.gif

drinks_cheers.gif Toks būdas leidžia suprasti vaikui, kad jis pats daro sprendimus (todėl jaučiasi savarankiškas ir svarbus, paisoma jo nuomonės), o ne mama, nors pastaroji čia daro labai didelę įtaką.
Atsakyti
QUOTE(Pivonka @ 2008 09 26, 09:18)
Esu gaves diržo, dėl to manau ir užaugau padorus žmogus.

o be diržo būtumėte nepadorus? blink.gif

QUOTE(Fruzina @ 2008 09 26, 14:03)
2. Nesutinku 100 %. Atvirai pasakius taip ir galvojau, kad būtent taip kažkas paprieštaraus. Sutinku, kad vairuoti reikia dėl savo saugumo , bet nesakyk , kad taip buna, kad esi laiminga kai tave stabdo policija, ir tu nejauti jaudulio, jog nėra viskas gerai, gal spustelėjai pėdalą per daug, gal technikinė ne tvarkoj. Kad ir kiek mokintumeisi, vistiek yra baimė (jaudulys nuo baimės mažai skiriasi) einant į egzą, gal gausi tą klausimą, kurį moki visdelto prastai, darbe aišku kad svarbu atsakomybė, bet jauti ir baimę, ypač jei gera alga, kad gali ateit žmogus ir tavęs jiems nereiks, ar tu kažkur susimausi, nors ir labai gerai esi viską padariusi, dirbi atsakingai, bet vistiek tikrintojai ras prie ko prikibti, ir širdelė drebės.

kvailas ir neatsakingas yra tas žmogus, kuris segasi saugos diržą ar mažina greitį tik užuosdamas šalia policininką, o šiaip leidžia sau ir durnavot, ir išgėrus vairuot. policininko bijo, o užsimušt, susižeist, ir kitą užmušt baimės nėra? ne policininkams reikia saugaus eismo.
o dėl darbo -- kai dirbi pas tūpą viršininką, tai bijai ne neteisingai elgtis, bet nelaiku užsiraut. nes ar gerai dirbsi, ar blogai, viršininkas vistiek liks tūpas.
su egzaminu -- jei normaliai mokeisi, ko bijot? unsure.gif o tie kas mokosi tik prieš kontrolinius ir egzaminus, už tai ir kenčia nuo stresų.

QUOTE(bonitaaa @ 2008 09 26, 14:17)

žinote tokį posakį -- pragaras irgi gerais norasi grįstas rolleyes.gif
kažkur jau rašiau pavyzdį, kaip jaustumėtės jūs, jeigu jums vyras kartas nuo karto "tarkštelėtų" -- ir būtent todėl, kad išvedėt iš kantrybės?

Jei ji užsispiria ką nors būtinai daryti, pvz žiemą be pėdkelnių į lauką eiti, sakau, gerai eik be pėdkelnių, bet bus taip ir taip, daryk kaip nori, ir ji apsimauna pėdkelnes. Iš viso pastebėjau, kad kai nebevaikia jokie argumentai, frazė "daryk kaip nori, bet aš manau taip ir taip", daro stebuklus

labai teisingai drinks_cheers.gif mano irgi dažnai nenori rengtis arba tvarkytis žaislų. dar labai gerai veikia priminimai kad "susirgsi, reikės lovoj gulėti, negalėsi į parką eiti, adatas reiks leisti" -- suveikia. arba dėl tvarkymosi -- pasakau kad sutvarkysiu aš, o tai reiškia, daug "lobio" išmesiu arba paslėpsiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena niekšė: 26 rugsėjo 2008 - 16:19
QUOTE(nendrelė @ 2008 09 26, 14:56)

mano siekis yra vaikus iskiepyti nemeluoti man
Atsakyti
Na, esu sudavusi delnu, nestipriai, per užpakalį penkiamečiui cool.gif Jis nustebo, bet isterija baigėsi. Pačiai ant dūšios po to taip negera buvo sad.gif
Atsakyti