QUOTE(Pivonka @ 2008 09 26, 09:18)
Esu gaves diržo, dėl to manau ir užaugau padorus žmogus.
o be diržo būtumėte nepadorus?
QUOTE(Fruzina @ 2008 09 26, 14:03)
2. Nesutinku 100 %. Atvirai pasakius taip ir galvojau, kad būtent taip kažkas paprieštaraus. Sutinku, kad vairuoti reikia dėl savo saugumo , bet nesakyk , kad taip buna, kad esi laiminga kai tave stabdo policija, ir tu nejauti jaudulio, jog nėra viskas gerai, gal spustelėjai pėdalą per daug, gal technikinė ne tvarkoj. Kad ir kiek mokintumeisi, vistiek yra baimė (jaudulys nuo baimės mažai skiriasi) einant į egzą, gal gausi tą klausimą, kurį moki visdelto prastai, darbe aišku kad svarbu atsakomybė, bet jauti ir baimę, ypač jei gera alga, kad gali ateit žmogus ir tavęs jiems nereiks, ar tu kažkur susimausi, nors ir labai gerai esi viską padariusi, dirbi atsakingai, bet vistiek tikrintojai ras prie ko prikibti, ir širdelė drebės.
kvailas ir neatsakingas yra tas žmogus, kuris segasi saugos diržą ar mažina greitį tik užuosdamas šalia policininką, o šiaip leidžia sau ir durnavot, ir išgėrus vairuot. policininko bijo, o užsimušt, susižeist, ir kitą užmušt baimės nėra? ne policininkams reikia saugaus eismo.
o dėl darbo -- kai dirbi pas tūpą viršininką, tai bijai ne neteisingai elgtis, bet nelaiku užsiraut. nes ar gerai dirbsi, ar blogai, viršininkas vistiek liks tūpas.
su egzaminu -- jei normaliai mokeisi, ko bijot?
o tie kas mokosi tik prieš kontrolinius ir egzaminus, už tai ir kenčia nuo stresų.
QUOTE(bonitaaa @ 2008 09 26, 14:17)
Jei kokia baime yra kilusi is vaikyste, tai cia jau reikia kreiptis pas psichologa! tik todel kad gal buvo blogai elgiamasi su vaiku. Smurtauta. Kitas dalykas"musti" ir "bausti" yra du skirtingi dalykai.
Niekas nelinki savo vaikams blogo. Atvirksciai, kad jie uzauktu padorais zmonemis, imames priemoniu.
žinote tokį posakį -- pragaras irgi gerais norasi grįstas
kažkur jau rašiau pavyzdį, kaip jaustumėtės jūs, jeigu jums vyras kartas nuo karto "tarkštelėtų" -- ir būtent todėl, kad išvedėt iš kantrybės?
Jei ji užsispiria ką nors būtinai daryti, pvz žiemą be pėdkelnių į lauką eiti, sakau, gerai eik be pėdkelnių, bet bus taip ir taip, daryk kaip nori, ir ji apsimauna pėdkelnes. Iš viso pastebėjau, kad kai nebevaikia jokie argumentai, frazė "daryk kaip nori, bet aš manau taip ir taip", daro stebuklus
labai teisingai
mano irgi dažnai nenori rengtis arba tvarkytis žaislų. dar labai gerai veikia priminimai kad "susirgsi, reikės lovoj gulėti, negalėsi į parką eiti, adatas reiks leisti" -- suveikia. arba dėl tvarkymosi -- pasakau kad sutvarkysiu aš, o tai reiškia, daug "lobio" išmesiu arba paslėpsiu.
Sometimes I wish I had a pill to make people disappear