QUOTE(rutelyte @ 2008 07 03, 19:49)
Man teko dirbti darželyje ir visai patiko auklėtojos taikoma"bausmė",kai vaikas absoliučiai neklauso , tuomet būna nuvedamas ir pasodinamas ant kėdutės kad ramiai pasėdėtų,kai nurimsta gali eiti žaisti toliau.Kažkaip vaikus tai veikdavo ir jie greit nurimdavo tai kažkas panašaus į kampą
Maciau darzelyje tokia bausme prie manes vaika pasodino ant kedutes, tai jam tikrai buvo sunku sedet, bet visgi apsiramino tas vaikas
As tai statau i kampa ir liepiu pagalvoti apie savo elgiasi, kai vaikas nori iseiti is kampo turi atsiprasyti ir paaiskinti uz ka atsipraso. man daug kartu vaikas aiskino visai kita priezasti stovejimo kampe nei buvo is tiesu, tuomet paaiskinu jam kas buvo blogai ir liepiu pagalvot apie tai, kaip negraziai jis elgesi.
QUOTE(Nimfa* @ 2008 07 03, 21:34)
Maciau darzelyje tokia bausme prie manes vaika pasodino ant kedutes, tai jam tikrai buvo sunku sedet, bet visgi apsiramino tas vaikas
As tai statau i kampa ir liepiu pagalvoti apie savo elgiasi, kai vaikas nori iseiti is kampo turi atsiprasyti ir paaiskinti uz ka atsipraso. man daug kartu vaikas aiskino visai kita priezasti stovejimo kampe nei buvo is tiesu, tuomet paaiskinu jam kas buvo blogai ir liepiu pagalvot apie tai, kaip negraziai jis elgesi.
Kai gyvenome Lietuvoje, darzelyje buvo kedute vadinama "oziuku kedute". Mano mazyle irgi kelis kartus sedejo. Namuose buvo "kampas", kambari atsistodavo prie uzuolaidos su ivairiais gyvuneliais (tai graziausias kampas). Tiesiog apmastymams, ka padare ne taip. Tai veliau pati eidavo, pastovedavo ir vel eidavo zaisti. As nieko nebesakydavau. Kartais pasededavo su suniuku ar katinu, kartais su zaislais. Jeigu reikedavo klauptis, tai mano mazyle atsisesdavo (panasiai kaip varlyte). Ji net zaidzia taip. Ji ir dabar nezino kad reikia klupeti ant keliu ir kad kampas turi buti trikampis. Tai buvo jos apmastymu vieta. Su vyresnele buvo visai kitaip.
QUOTE(Gabija 7777 @ 2008 06 27, 03:34)
gal pades glostymas??!! kas yra vaikas?vaikas tai ignoravimo,nesiklausymo,oziu rodymo,klikymo,melavimo,ir t.t.t maisas! mes esame tevai! kurie privalome vaika gerai isaukleti,mokinti ji,kad klausytusi,gerbtu,myletu,netik tevus bet ir artimuosius,paprasciausei vaikas yra islepes,perdaug visko turi,jis pakniauke o jus tuoi begate perkate duodate!tai kas bus po 2-3 metu?tiesiok baisu! ne vaikas turi buti auklejamas,mokinamas nuo mazumos, o netaip jis dar mazas as jo nebausiu,neduosiu jam dirziuko,vaikas turi susipazinti kas yra dirzas,kampas.jai vaikas saukia viesoi vietoi jus bukite rami,tylei grazei iseikite,ir eikite namo su vaiku,nors jis ir klyks,gryze ji nuprauskite,nes gali buti kad jusu vaika nuziurejo,juk visokiu zmoniu yra?ir ramei jo paklauskite kas tau vaikuti yra?kas neduoda tau ramybes?su meile ir su geru auklejimu vaikas nebus islepes savanaudis.
Aš misliju, kad tokiems asmenims nedelsiant reikia psichologo gydymo Nes kitu atveju, jo labai greit gali prireikt jos vaikams.
QUOTE(mylimuke @ 2008 07 06, 23:28)
Aš misliju, kad tokiems asmenims nedelsiant reikia psichologo gydymo Nes kitu atveju, jo labai greit gali prireikt jos vaikams.
nekreipkite dėmesio. čia kažkam aiškiai jo trūksta
As dirzo ne karto nesu paemus, nors budavo minciu tokiu bet stengiuosi is visu jegu susitvardyti, ir sugalvoju kokia svelnesne bausme
Niekada nemusiau savo berniuko ir tikrai nezadu to daryti , nemanau, kad musimu kanors pasieksi, ziauriai nekenciu zmoniu kurie nesugeba kitaip su vaikais susitarti juk jie tokie protingi ir tikrai ne melagiai ar kazkokie oziai juk kokie tevai tokie vaikai. Jei vaika musi jis su tavimi niekada neatviraus, o gal del daug ko ir meluos. As manau, kad tik myledami ir rodydami pavyzdi galime is ju kazko tiketis. Mylekime savo vaikucius
Straipsnis vaikų mušimo tema:
http://www.delfi.lt/...php?id=17751460
http://www.delfi.lt/...php?id=17751460
Manau,kad noras musti ar nemusti priklauso nuo pacio vaiko.Yra ramiu vaiku kurie nepribresta musimui,bet yra tokiu kuriuos auklek neauklejes darys savo.Gaudavau ir as lupt,o kas musu laikais negavo!Kai mama neisleisdavo kur pav i sokius net nekildavo mintis bekt is namu ar sokt pro langa.Neisleido vadinas taip reikia.Man tik idomu kodel siais laikais mazi vaikai taip elgias:krenta ant zemes musa tevus zodziu neklauso.Ar tik nera cia vien auklejimo MORALISKAI pasekme?Sutinku su tom mamom kurios uzmeta kartais per minksta vieta nes buna situaciju kai kitaip neimanoma.Ir pati esu uzmetus Matyt esu bloga mama jei nemoku auklet moraliskai,nes mano galva tai sunku.
Gaila, kai tėvai neieško kitų bausmių, o lengviausias kelias - pliaukštelėti Yra daugybė auklėjimo metodų, reikia tik pasidomėti.
Pats sau suduok, kai labai knieti suduot! Sušaudyčiau visus, kuriems dėl tkių dalykų knietį! Išsigimėliai!