Įkraunama...
Įkraunama...

Kai labai knieti suduot

Yra toks dalykas kaip psichologiniai dėsniai. IR JIE NESIKEIS NIEKADA.

"Be to, reikia atkreipti dėmesį į skirtingas bausmės pakopas: pradžioje nepiktas pabarimas, o lupimas tik tada, kai išbandytos ir neveikia visos kitos priemonės." Mielosios, tos, kurios už mušimą kai netinka kitos priemonės. Aš duodu 99,5 proc., kad jūs kitų priemonių netaikėte, nes jų net nežinote. Tingite sąžiningai pasidomėt.

Ir dar, tam, kad vaikai būtų normalūs žmonės,reikia kad ir tėvai tokie būtų, o čia įvykdyti išvis sunku, tai kam vargintis cool.gif

Ir išvis, jeigu dar pradėsime remtis Biblija, tai pasiimkim ST ir imkim iš Dievo pavyzdį, žudyt kūdikius reikia, žudyt lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lane: 01 liepos 2008 - 07:05
QUOTE(pagyvenus @ 2008 07 01, 01:23)
Tiesa, net ir šiais laikais, kai madinga trimituoti apie mušimo žalą, galima rasti ir tylesnių tradicinio auklėjimo palaikytojų balsų - apie fizinių bausmių taikymą auklėjime. Pasiskaitykite, gal tada suprasite, kad tradicinis auklėjimas yra gerokai daugiau už jūsų cituotą "muša, vadinasi myli".

žinote, ta tema labai daug domėjausi ir ieškojau informacijos. ir kaip sakiau anksčiau, neradau nė vieno logiško argumento, nė vieno kvalifikuoto psichologo pasisakymo kas būtų už.
kad ir ta nuoroda, kurią jūs davėte. pacituosiu:
Fizinis skausmas vidinei prigimčiai pasako, kad bausmė įvykdyta. Kaltės jausmas dingsta.
šitas man labai užkliuvo. bausmė įvykdyta. viskas. kaltės jausmo už padarytą poelgį nėra. ką tas sako -- kad tokia bausmė yra momentinė, ir neskatina apgalvoti poelgio.

aišku, sutinku, kad fizinė bausmė tikriausiai pati tinkamiausia, jei jūsų auklėjimo siekis -- įtvirtint hierarchiją, o pagarbą suprantate kaip baimę. tik ar po tam tikro laiko nerizikuojate gauti atgal (nebūtinai tiesiogine prasme)?

Nelabai supratau, kurioje vietoje Jūs įžiūrėjote bandymą pasiteisinti arba pateisinti savo veiksmus. Aš kol kas manau, kad vaikus auklėjame taip, kaip sugebame ir manome esant teisinga. Jeigu manyčiau, kad reikia ką nors keisti, ieškočiau būdų, kaip tai padaryti.

jūsų argumentas -- jums taip patogiau. ir dėl to ieškote pateisinimo savo nenorui keistis ir tobulėti.

Ir išvis, jeigu dar pradėsime remtis Biblija, tai pasiimkim ST ir imkim iš Dievo pavyzdį, žudyt kūdikius reikia, žudyt lotuliukas.gif

ST rašoma, kad nepaklusnų vaiką tėvai turėtų užmėtyti akmenim. hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena niekšė: 01 liepos 2008 - 07:14
QUOTE(sena niekšė @ 2008 07 01, 08:10)
kad ir ta nuoroda, kurią jūs davėte. pacituosiu:
Fizinis skausmas vidinei prigimčiai pasako, kad bausmė įvykdyta. Kaltės jausmas dingsta.
šitas man labai užkliuvo. bausmė įvykdyta. viskas. kaltės jausmo už padarytą poelgį nėra. ką tas sako -- kad tokia bausmė yra momentinė, ir neskatina apgalvoti poelgio.

dar daugiau: tai reiskia, kad kalte uz netinkama poelgi atpirkta ir galima vel viska daryti is pradziu, ty, netinkamas elgesys toliau tesis. galbut tik "kaltininkas" vengdamas bausmes ismoks slepti savo veiksmus...

tiesa sakant, susimastyti verciantis straipsnis.
citata is straipsnio:
Žmones kaip šunis galima paversti žvėrimis, jei nuo mažens jėga diegsime agresiją. Įgimtas sveikas [savisaugos] instinktas iškrypsta ir palaipsniui išsigimsta į patologinį hiperagresyvumą. Tai reiškia, kad auklėjimas lupimu ankstyvoje vaikystėje yra vienas pavojingiausių smurto kurstymo būdų

dar citata is traipsnio:
Fizinis drausminimas vaisingas tokiame amžiuje, kai vaikas suvokia savo veiksmų moralinę atsakomybę ir gali būti auklėjamas tikrąja šio žodžio prasme – nuo 5–7 metų. Pagaliau beveik visos pateiktos Biblijos eilutės apie fizines bausmes, ko gero, liečia irgi tik vyresnius vaikus. Tik problema ta, kad būtent ankstyvojoje vaikystėje dauguma tėvų nežino kuo pakeisti lupimą, neduodantį tiek naudos, kiek norėtųsi, ir galintį net pridaryti žalos. O vėliau, paauglystėje, kai, regis, fizinis drausminimas galėtų būti pats vaisingiausias ir toks, apie kurį kalba ir Biblija, tik alternatyvos ir tebūna likę (jei apskritai dar ko nors būna likę), nes jau nei drąsu, nei nežinia kaip fiziškai prisiliesti prie neklusnios savo atžalos.

zodziu lupame tol, kol esame fiziskai stipresni... ir rizikuojame uzsiauginti agresyvu zveriuka, kuris, paauges, kirs mums atgal... g.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2008 06 29, 21:50)
Negalima taip tendencingai žodžius iš dainos išmetinėti  4u.gif Cituoto straipsnio 3 dalis nurodo, kad "Už šio straipsnio 1 dalyje numatytą veiką asmuo atsako tik tuo atveju, kai yra nukentėjusio asmens skundas ar jo teisėto atstovo pareiškimas, ar prokuroro reikalavimas."

Visiškai teisingai. Bet kadangi kalbame apie skausmo sukėlimą mažamečiams, tai 3 dalis čia ne prie ko. Todėl ji ir nebuvo cituota.
Atsakyti
Citata iš kitos temos
QUOTE(Gabija 7777 @ 2008 06 27, 02:34)
gal pades glostymas??!!  lotuliukas.gif  kas yra vaikas?vaikas tai ignoravimo,nesiklausymo,oziu rodymo,klikymo,melavimo,ir t.t.t maisas! mes esame tevai! kurie privalome vaika gerai isaukleti,mokinti ji,kad klausytusi,gerbtu,myletu,netik tevus bet ir artimuosius,paprasciausei vaikas yra islepes,perdaug visko turi,jis pakniauke o jus tuoi begate perkate duodate!tai kas bus po 2-3 metu?tiesiok baisu! doh.gif  ne vaikas turi buti auklejamas,mokinamas nuo mazumos, o netaip jis dar mazas as jo nebausiu,neduosiu jam dirziuko,vaikas turi susipazinti kas yra dirzas,kampas.jai vaikas saukia viesoi vietoi jus bukite rami,tylei grazei iseikite,ir eikite namo su vaiku,nors jis ir klyks,gryze ji nuprauskite,nes gali buti kad jusu vaika nuziurejo,juk visokiu zmoniu yra?ir ramei jo paklauskite kas tau vaikuti yra?kas neduoda tau ramybes?su meile wub.gif  ir su geru auklejimu vaikas nebus islepes savanaudis. thumbup.gif

Visada žavėjausi žmonėmis, kurie tuoj pat pamiršta, ką kalbėję... g.gif pavydėtina savybė mūsų laikais.

QUOTE(sena niekšė @ 2008 07 01, 07:10)
...
ST rašoma, kad nepaklusnų vaiką tėvai turėtų užmėtyti akmenim.  hihihi.gif

Bet žinot kaip rašoma NT? Pauliaus laiškas kolosiečiams
Jūs, vaikai, visuose dalykuose klausykite savo tėvų, nes toks klusnumas patinka Viešpačiui. O jūs, tėvai, neerzinkite savo vaikų, kad jie nepasidarytų baugštūs.
(Na, ten dar ir apie moteris bei vyrus, bet tema ne apie tai).

Mes patys išerziname savo vaikus. Neišklausymu, nedėmesiu, ne-... viskas pas mus yra ne. Taip, mūsų gyvenime vyrauja stresas ir chroniška laiko stoka. Visgi ir tokiame gyvenime verta atrasti būdą parodyti KOKYBIŠKĄ dėmesį vaikui.
Nebūtinai "lendant į šikną", kaip mėgsta įvardinti tauta. Visai ne. Pagrindinis principas - nustok nervintis pats, ir tai persiduos vaikui. Ramybė. Nesvarbu, ką veiki. TU esi suaugęs ir turėjai laiko išmokti kontroliuoti save. Jis - dar mažas.
Nors pati esu iš stresuojančių žmonių, bet buvau priversta to meno išmokti.

Šiuo būdu, galima sakyti, visiškai "kontroliuoju" savo vaiko emocijas ir mums jokių lupimų nereikia. Absoliučiai. Ir pabarimų reikia tik tokių vidutiniško masto. Bausmė, jei ką - palikti vieną kitam kambary kelioms minutėms uždarius duris. Bet tai būna be galo retai ir kraštutiniu atveju.
Visai nuoširdžiai galiu vadinti jį savo "mažuoju draugu", nes taip ir yra. Darysiu viską, kad taip būtų ir toliau. Mūsų santykiai paremti ne "klausyk-privalai", o derybomis smile.gif Bet negyvename rožiniam pūkuotam pasaulyje.
Žinoma, kad būna ir ožių, ir priešgyniavimų, bet jokių ypatingų drastiškų scenų - tai jau ne. Finale vis tiek susitariam, ir dažniausiai paskui gaunu dovaną - apkabinimą ir žodžius "tave myliu". Nes jis taip įpratęs.
Kadangi yra berniukas, suprantu, kad paskui tie jausmai bus santūriau reiškiami, bet noriu tikėti, kad viduje jie tokie išliks ir toliau. Ir labiau stengtis turiu aš, o ne jis. Vaikas tik retransliuoja mums tai, ką gavo iš mūsų.

O to BK straipsnio kur pateikė Medinis, tai buvau patingėjusi ieškoti, ale norėjau smile.gif

Dar pridėsiu: permečiau ir tą straipsniuką neva tai krikščionišką. Jo, lupkim vaikus nuo 5-7 metų. Tada 14 jie išeis iš namų garantuotai. Bent aš taip daryčiau. Ir suprasčiau, jei taip darytų kaimyno vaikas. Arba duos į užpakalį (geriausiu variantu) jums ir tada jau išeis, koks skirtumas.
Dar GAL suvokčiau, kaip galima pliaukštelėti per pampersinį užpakaliuką maždaug link 2 m. artėjančiam vaikui. Vienąkart ar du per gyvenimą. Jis dar užmirš. Bet ir tai. 5-metis - niekada. Aišku, dar variantas - formuosis "išstūmimas" pasąmonėn, toks vaikas ilgainiui nustos kreipti dėmesį į bet ką - žodžius, veiksmus, įtikinėjimus ir - vualia, jūs jį praradote.
Skatertju daroga. Lupkim vaikus toliau?

Atsakyti
QUOTE(una @ 2008 07 01, 10:15)
Dar GAL suvokčiau, kaip galima pliaukštelėti per pampersinį užpakaliuką maždaug link 2 m. artėjančiam vaikui.

o už ką reikia lupti vos vaikščiot išmokusį pampersinį leliuką? blink.gif blink.gif blink.gif
gal penkiametis jau ir gali būt "nusipelnęs", nu bet toks mažas?
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2008 07 01, 10:38)
o už ką reikia lupti vos vaikščiot išmokusį pampersinį leliuką?  blink.gif  blink.gif  blink.gif
gal penkiametis jau ir gali būt "nusipelnęs", nu bet toks mažas?

O kodėl reikia lupti penkiametį, kuris supranta normalią kalbą, priežasties ir pasekmės ryšį, išreikštą žodžiais? blink.gif blink.gif blink.gif

Dios, niekaip nesuprantu, kaip čia vis tampu lupimų šalininke smile.gif
Taip, suprantu, kad čia reikia kalbėti žodžiais: "kaaaip baisūūūū" smile.gif
Ne, ne.
Ar atkreipei dėmesį į žodį "GAL" ? mirksiukas.gif Taip, tam tikrais atvejais - pogimdyvinės depresijos ir pan. atvejais. GAL - tereiškia: aš galiu iš psichologinės pusės suprasti, kas ją prie to veda, bet tokiu atveju tam žmogui reikia pagalbos.
Suprasti - panašiai kaip psichologė, nesmerkdama. Ir tik kraštutiniu atveju, jei tam žmogui "trūko plionkė" liaudiškai tariant. Kokį kartą, ne daugiau. SUPRASTI. NE PATEISINTI. Ir po - daryti viską, KAD TAI NESIKARTOTŲ. Dirbti su savim.
O ne naudoti, kaip daugelis šios temos pareiškėjų, "lupimą" ar lupimą kaip auklėjimo priemonę.

Dios, dar žinok, maži pampersiniai "lėliukai" moka skauuudžiai kandžiotis biggrin.gif Kai tau iki kraujo kąs į ausį ar ranką supykęs, tu šypsokis. Po 3 nemiegotų naktų.
Žinok, aš išmokau. Lengva nebuvo. smile.gif O ir "lėliukas" taipogi senokai to įpročio
jau atsisakė. "Lupti" nereikėjo, bet esu sąžininga ir pripažįstu, kad noras pliaukštelėti buvo kilęs. Tada padėdavau ant žemės tiesiog ir išeidavau į kitą patalpą. Esu sąžininga, right? Nors tikriausiai turėčiau sakyti "o, mano saldainiūūūūk, kokios žavios mėlynės ir kaip jos mano rankas puošia". Tokio "sąžiningumo" pilna tiek forume, tiek gyvenime.
Taip, esu sąžininga. Buvo sunku. Yra patarlė "Vincit, qui se vincit" - iš tiesų nugali tas, kas nugali save. Suprasti priežastis ir jas keisti. Štai apie ką aš, o ne apie pampersinių lėliukų lupimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo una: 01 liepos 2008 - 11:24
na aš tai nesuprantu, ką turi pridaryt tiek "pampersinis" lėliukas, tiek penkiametis, kad nusipelnytų būtent mušimo.

ir kodėl vaiko nemušimas yra nuolat plakamas su nedėmesiu ir netgi nepriežiūra? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena niekšė: 01 liepos 2008 - 16:57
žinote, ta tema labai daug domėjausi ir ieškojau informacijos. ir kaip sakiau anksčiau, neradau nė vieno logiško argumento, nė vieno kvalifikuoto psichologo pasisakymo kas būtų už.

Sakoma, kad kas ieško, tas randa. Ir ko ieško, tą ir randa. Manau, kad Jūs su išankstine nuostata prieš fizines bausmes ieškojote argumentų šiai nuostatai pasitvirtinti. Tokią nuomonę susidariau dar ir iš to, kad atsakydama į mano pasisakymus, Jūs komentuojate ne mintį, o žodžius, išimtus iš konteksto.

Čia turiu mintyje šią citatą:

Nelabai supratau, kurioje vietoje Jūs įžiūrėjote bandymą pasiteisinti arba pateisinti savo veiksmus. Aš kol kas manau, kad vaikus auklėjame taip, kaip sugebame ir manome esant teisinga. Jeigu manyčiau, kad reikia ką nors keisti, ieškočiau būdų, kaip tai padaryti.

jūsų argumentas -- jums taip patogiau. ir dėl to ieškote pateisinimo savo nenorui keistis ir tobulėti.

Atsakyti
pacituosiu:

QUOTE(ragnez @ 2008 07 01, 09:19)
dar daugiau: tai reiskia, kad kalte uz netinkama poelgi atpirkta ir galima vel viska daryti is pradziu, ty, netinkamas elgesys toliau tesis. galbut tik "kaltininkas" vengdamas bausmes ismoks slepti savo veiksmus...

Mano supratimu subalansuota asmenybė turėtų: sugebėti adekvačiai įvertinti savo poelgį, t.y. suvokti kaltę už poelgį, kuris neatitinka moralinių visuomenės normų; sugebėti atgailauti už savo kaltę, t.y. išgyventi kaltę kuriant/gilinant savo vidinį pasiryžimą ir nuostatą daugiau taip nesielgti ir jeigu įmanoma atlyginti/ištaisyti padarytą žalą; sugebėti atleisti sau pačiam, t.y. išsivaduoti nuo kaltės jausmo už padarytą klaidą.
Jūsų cituota frazė pastraipos kontekste sako, kad fizinė bausmė yra aiškus taškas vaiko kaltės išgyvenime, kuris padeda vaikui mokintis išsivaduoti nuo kaltės jausmo žmogaus prigimčiai natūraliu būdu - per skausmą ir ašaras. Tačiau aš neradau minčių, kuriomis būtų neigiama kiti du etapai, t.y. kaltės suvokimas ir kaltės išgyvenimas.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2008 07 01, 23:45)
Sakoma, kad kas ieško, tas randa. Ir ko ieško, tą ir randa. Manau, kad Jūs su išankstine nuostata prieš fizines bausmes ieškojote argumentų šiai nuostatai pasitvirtinti.

tiesą sakant, kaip tik anksčiau (kol dar neturėjau vaiko), buvau įsitikinusi, kad fizinės bausmės -- tokia jau gyvenimo realybė, ir blynas per užpakalį dar nieko nenužudė.
tiktai gavau progą šviestis -- pradėjau galvoti iš naujo.
tiesą sakant, įdomumo vardan, paieškojau internete rašinių "už lupimą". ir visa, ką radau, buvo arba užsispyrusių žmonių pasisakymai (mane mušė, ir aš mušiu), arba "naujausi" atradimai iš kažkur devyniolikto amžiaus, arba bandymai slėptis už biblijos citatų.

Apie seksualinę revoliuciją ir jos kūdikį - jaunimo seksualinį švietimą - vakaruose tirmitavo visais ruporais septintajame dešimtmetyje. Tais laikais susilaikymas ir skaistybė buvo "žemas lygis", varžantis žmogaus prigimtines teises ir laisves. Praėjus mažiau nei pusei amžiaus vakarai jau "viščiukus skaičiuoja" ir prie tradicinių vertybių grįžta.

na, atgal į trisdešimtuosius tikrai niekas negrįžo. be to, įvyko pokyčiai technologijose ir ekonomikoje, kurie lėmė tiek tų tradicinių, tiek naujai atrastųjų vertybių perkratymą.
beje, auklėjimas be fizinių bausmių nėra naujausių laikų išradimas. dar sovietų sąjungoje būdavo apie tai kalbama. tik ten, aišku, kaip visad realybė prasilenkdavo su šnekom.

Mano supratimu subalansuota asmenybė turėtų: sugebėti adekvačiai įvertinti savo poelgį, t.y. suvokti kaltę už poelgį, kuris neatitinka moralinių visuomenės normų; sugebėti atgailauti už savo kaltę, t.y. išgyventi kaltę kuriant/gilinant savo vidinį pasiryžimą ir nuostatą daugiau taip nesielgti ir jeigu įmanoma atlyginti/ištaisyti padarytą žalą; sugebėti atleisti sau pačiam, t.y. išsivaduoti nuo kaltės jausmo už padarytą klaidą.

vaikas yra besivystanti, o ne subalansuota asmenybė. ir moralines visuomenės normas jis tik mokosi pažinti. ir neadekvati bausmė gali ne pagilint vidinį pasiryžimą, bet parodyti netinkamą pavyzdį, arba paskatint neapkęst savo "teisėjo".
kokią gi moralės normą atspindi mušimas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena niekšė: 01 liepos 2008 - 23:40
Baisu, kai mušami vaikai unsure.gif
Man kol kas gelbsti kampas 4u.gif
Atsakyti