Įkraunama...
Įkraunama...

Kai labai knieti suduot

QUOTE(Dios @ 2008 06 28, 12:03)
reik naudot prezervatyvus  4u.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif butinai reikia ir kitom mamytem pasiuliti!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Papildyta:
QUOTE(una @ 2008 06 27, 21:14)
biggrin.gif 

nu kaip nemokyt? kaip nemokyt, a? sena niekše ( biggrin.gif ), a žinot, kas tas yra - vaikas? ne? aš gretimoj temoj radau.
vot

(teisybės dėlei pasakysiu, kad to posto gale siūlomas jau mažesnis radikalizmas, nei pradžioje)

blink.gif JO geriau sunis tureti gal isju bus nauda??????? g.gif
Atsakyti
Mielosios, mamytės, dabar sakysiu iš savo patirties. mirksiukas.gif Aš pirmą kartą mušti kažkur 5-6 m. gavau ax.gif lupti ... Ir šiaip žinokit labai skiriasi tėtės ir mamos mušimas... Na pavizdžiui, kai mano tetė gyveno kartu tai kai jis man suduodavo, tai kažkaip suduodavo ir nieko... Vistiek mylėdavau (aišku ir dabar myliu) , o pvz. kai mama suduodavo, tai aš su ja 3-4 dienas nešneku, o kartais ir 1 sav. mamai labai sunku atleisti ir iki siu dienu (man 12m.) viska prisimenu, tai kartais kai prisimenu kai mama mane pradedavo mušti tai net vėl nebekalbu su ja... Ir viskas kažkaip labai ATSILIEPIA ! Mano ir jausmai visai šalti į ją pasidarė... Seniau buvau MIELA, NUOŠIRDI, DRAUGIŠKA ir T. T. mergaitė, bet nuo mamos mušimo aš labai pasikeičiau... Dažnai pykstamės, nusutariam... Žodžiu: kaip katė su šuniu ! 4u.gif Tai žinokit, kad geriau tėveliui suduoti, o geriausia: tai nieko vaikui nedaryti, nebent pabarti. blush2.gif tiek .. ;]
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 06 28, 14:37)
140 straipsnis. Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas

1. Tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė žmogui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino,
baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

2. Tas, kas šio straipsnio 1 dalyje nurodytą veiką padarė mažamečiui arba kankindamas nukentėjusį asmenį,
baudžiamas laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Negalima taip tendencingai žodžius iš dainos išmetinėti 4u.gif Cituoto straipsnio 3 dalis nurodo, kad "Už šio straipsnio 1 dalyje numatytą veiką asmuo atsako tik tuo atveju, kai yra nukentėjusio asmens skundas ar jo teisėto atstovo pareiškimas, ar prokuroro reikalavimas." Kadangi teisėti vaiko atstovai yra tėvai, reikėtų jiems patiems save apskųsti g.gif O prokururo įsikišimas įmanomas tik fiksavus kūno sužalojimą ir tuo pagrindu pradėjus tyrimą. Taigi tenka kostatuoti, kad šiuo metu pagal Lietuvos įstatymus tėvai gali taikyti fizines bausmes auklėdami vaikus. Jeigu priims siūlomą smurto prieš vaikus įstatymą ir tuo pačiu padarys atitinkamus pakeitimus kituose kodeksuose - tada ir žiūrėsime.

QUOTE(sena niekšė @ 2008 06 28, 16:29)
va, vyrams galioja BK, o kai panašų nori priimt vaikų mušimo klausimu -- baisi šaršalynė pakilo.

Reikėtų skirti bausmę ir vaiko mušimą. Bausmė yra skiriama vaikui už nesilaikymą tam tikrų susitarimų, kurie buvo padaryti kartu, išaiškinus kodėl to reikia ir vaikui supratus ir pritarus, kad to reikia. Vaikas turi suvokti, kad negerai elgiasi, pagal savo amžių galėti suvaldyti savo elgesį (veiksmus) ir žinoti, kad už prasižengimą bus taikoma iš anksto žinoma bausmė. Normalūs tėvai nejaučia jokio pasitenkinimo bausdami vaiką bet kokia (taip pat ir fizine) bausme. Tai bent jau man baudimas yra nemalonausia iš tėvų pareigų, kuri visada kelia graužatį, ar tikrai padariau viską, kad vaikas neprasikalstų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 29 birželio 2008 - 20:51
O kol atsakomybės galima išvengti reikia naudotis proga ir statyti į vietą tuos mažus parazitus clap.gif
Papildyta:
Paprastai tėvai lieja ant vaikų pyktį, paskui biškį pasigraužia, po to toliau lieja pyktį be gilesnių susimąstymų, kaip būtų galima daryti kitaip... Paskui bando teisintis, kad nėra kitų išeičių, diržas į naudą..

Kiekvienas, beieškantis pasiteisinimų - pripažinkit faktą, kad esat silpnavaliai, nevaldantys emocijų asmenys ir neatsakingi tėvai, nes nesidomit vaikų auklėjimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lane: 29 birželio 2008 - 20:56
QUOTE(Lane @ 2008 06 29, 21:55)
O kol atsakomybės galima išvengti reikia naudotis proga ir statyti į vietą tuos mažus parazitus clap.gif

Tėvystė yra vidinė atsakomybė ugdyti vaiką, padėti jam pasiruošti bei sėkmingai įsitvirtinti savarankiškame gyvenime. Jeigu šios atsakomybės neprisiima tėvai patys, jokie įstatymai jos "neįdės". Požiūris į vaiką, kaip į parazitą, neturi nieko bendro su fizinėmis bausmėmis.

QUOTE(Lane @ 2008 06 29, 21:55)
Paprastai tėvai lieja ant vaikų pyktį, paskui biškį pasigraužia, po to toliau lieja pyktį be gilesnių susimąstymų, kaip būtų galima daryti kitaip... Paskui bando teisintis, kad nėra kitų išeičių, diržas į naudą.. 

Čia Jus taip auklėjo? Ar Jūs taip auklėjate? Ar laikraščiuose skaitėte? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2008 06 29, 22:38)

Čia Jus taip auklėjo? Ar Jūs taip auklėjate? Ar laikraščiuose skaitėte?  blink.gif

Mane taip auklėjo ir dar paskaičius SM paaiškėja, kad vis dar taip auklėjama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2008 06 29, 21:50)

Reikėtų skirti bausmę ir vaiko mušimą.

smurtas ir afrikoj smurtas.
bausti galima nenaudojant fizinio ar psichologinio smurto.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 06 29, 22:56)
smurtas ir afrikoj smurtas.

Nesutinku su tuo.
Tiek moralinėmis, tiek ir teisinėmis kategorijomis, smurto apibūdinimas labai priklauso nuo laikmečio, tautos, valstybės, galų gale net ir nuo atskiro asmens suvokimo.

Šiuo metu Lietuvoje fizinių bausmių taikymas vaikams nėra smurtas teisiniu požiūriu. Galvoju, kad surengus referendumą, paaiškėtų kad lietuvių dauguma kol kas to nelaiko smurtu ir moraliniu požiūriu.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2008 06 30, 01:12)
Tiek moralinėmis, tiek ir teisinėmis kategorijomis, smurto apibūdinimas labai priklauso nuo laikmečio, tautos, valstybės, galų gale net ir nuo atskiro asmens suvokimo. 

sutinku.
bet tikrai nenoreiau gryzti kad ir 70 metu atgal ir vietoj to, kad eiciau i mokykla, eiti zasu ganyti, o jei nesuganyciau - buti isplakta su rykste. arba mokykloj buti primusta liniuote per pirstus uz tai, kad, tarkim, nepasidroziau piestuko. taip tai buvo norma, man mociute pasakojo.... bet

Šiuo metu Lietuvoje fizinių bausmių taikymas vaikams nėra smurtas teisiniu požiūriu. Galvoju, kad surengus referendumą, paaiškėtų kad lietuvių dauguma kol kas to nelaiko smurtu ir moraliniu požiūriu.

na, BK sioje tmoje jau buvo cituotas. 4u.gif o moralinis poziuris.... va, sioje ir panasiose temose dalyvauja keli tokie intelekto nesuzaloti nikai, kuriems, matyt, vaikystej tevai gerai smegenis atkrete....
mano akimis ziurint, nera pateisinamos priezasties, del kurios vienas zmogus turetu teise kita "aukleti" kumsciu ar dirzu. jei tevai nezino kitu auklejimo budu, tai tik rodo tevu neisprusima. jei jusu nuomone, dauguma lietuviu pateisintu fizines bausmes vaikams, tai tik rodo, kad musu visuomene reikia sviesti, mokyti...

Atsakyti
Pasiskaitinėjau, matau - audringos diskusijos. Dabar kaip tik vyksta tokia akcija prieš smurtą šeimose "Augink atsakingai". Suprantu, kad kartais norisi suduoti vaikui ar dar kaip, bet... na, nežinau, ar tai pats tinkamiausias auklėjimo būdas. Jei ką sudomis akcija ir sugalvosite prisijungti, ar pasiskaitinėti (ir patarimų visokių yra), tai užsukit į augink.lt. Man buvo visai įdomu ten palandžioti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2008 06 29, 21:50)
Reikėtų skirti bausmę ir vaiko mušimą. Bausmė yra skiriama vaikui už nesilaikymą tam tikrų susitarimų, kurie buvo padaryti kartu, išaiškinus kodėl to reikia ir vaikui supratus ir pritarus, kad to reikia. Vaikas turi suvokti, kad negerai elgiasi, pagal savo amžių galėti suvaldyti savo elgesį (veiksmus) ir žinoti, kad už prasižengimą bus taikoma iš anksto žinoma bausmė. Normalūs tėvai nejaučia jokio pasitenkinimo bausdami vaiką bet kokia (taip pat ir fizine) bausme. Tai bent jau man baudimas yra nemalonausia iš tėvų pareigų, kuri visada kelia graužatį, ar tikrai padariau viską, kad vaikas neprasikalstų.

kažkodėl jūsų pasisakymas skamba kaip atmazkių ieškojimas. "žinau, kad blogai darau, bet gal nieko tokio?" unsure.gif
kiek šųdą į blizgantį popierių bevyniotum, saldainiu jis netaps. mušimas yra mušimas, nesvarbu ar tai vadinsime bausme, ar švelniu pliaukštelėjimu, ar blynu.

gali būt kad ir apskritai smurto šeimoje nelaiko nusikaltimu. bet ar tai yra rodiklis?
šiaip suprantu dar vyresnės kartos žmones, kurių niekas nešvietė vaikų auklėjimo klausimais. jiems nei straipsnių, nei knygų psichologai nerašė, laidų netransliavo, į kursus ir seminarus niekas nekvietė -- buvo tik liaudies išmintis: muša, vadinasi myli.
bet šiuolaikiniam žmogui, kuriam visi ruporai trimituoja apie mušimo žalą, yra pilna literatūros ir pagalbos auklėjimo klausimais, laikytis įsikabinus diržo -- žemas lygis, ne kitaip.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 06 30, 19:10)
kažkodėl jūsų pasisakymas skamba kaip atmazkių ieškojimas. "žinau, kad blogai darau, bet gal nieko tokio?" unsure.gif

Nelabai supratau, kurioje vietoje Jūs įžiūrėjote bandymą pasiteisinti arba pateisinti savo veiksmus. Aš kol kas manau, kad vaikus auklėjame taip, kaip sugebame ir manome esant teisinga. Jeigu manyčiau, kad reikia ką nors keisti, ieškočiau būdų, kaip tai padaryti.

QUOTE(sena niekšė @ 2008 06 30, 19:10)
bet šiuolaikiniam žmogui, kuriam visi ruporai trimituoja apie mušimo žalą, yra pilna literatūros ir pagalbos auklėjimo klausimais, laikytis įsikabinus diržo -- žemas lygis, ne kitaip.

Ne viskas, apie ką vienu ar kitu laikotarpiu tirmituoja visi ruporai, yra žmogaus prigimčiai naudinga ir pasiteisina ilguoju laikotarpiu. Apie seksualinę revoliuciją ir jos kūdikį - jaunimo seksualinį švietimą - vakaruose tirmitavo visais ruporais septintajame dešimtmetyje. Tais laikais susilaikymas ir skaistybė buvo "žemas lygis", varžantis žmogaus prigimtines teises ir laisves. Praėjus mažiau nei pusei amžiaus vakarai jau "viščiukus skaičiuoja" ir prie tradicinių vertybių grįžta. Lietuviai gi prie seimo piketuoja prieš Šeimos konsepciją.
Ateis laikas, kai galėsime suskaičiuoti auklėjimo be fizinių bausmių vaisius. Tada ir galėsime įvertinti, ar tikrai žmogaus prigimtyje esantis reagavimas į skausmą ir tuo paremta fizinių bausmių sistema buvo atgyvena, varžanti vaiko laisves ir žlugdanti jo asmenybės tobulėjimą. O gal ir vėl buvo pražiūrėtas koks nors "neesminis" žmogiškosios prigimties aspektas.
Tiesa, net ir šiais laikais, kai madinga trimituoti apie mušimo žalą, galima rasti ir tylesnių tradicinio auklėjimo palaikytojų balsų - apie fizinių bausmių taikymą auklėjime. Pasiskaitykite, gal tada suprasite, kad tradicinis auklėjimas yra gerokai daugiau už jūsų cituotą "muša, vadinasi myli".
Atsakyti