Įkraunama...
Įkraunama...

Kai labai knieti suduot

Mano pupai jau treji.Judri kaip kipšiukas , o iš katrybės išvesti irgi sugeba puikiausiai. ax.gif Ne visada pavyksta, bet ,manau, kad mums tiko toks susikalbėjimo būdas.Kai siausdama peržengia visas ribas ir nereaguoja į pastabas, ramiu veidu nuvedu į jos kambarį ir pasakau:"pabūk ir pamąstyk, kai pagalvosi,ką darei negerai, pakviesk mane".Paprastai tai suveikia.Jei kviečia isteriškai ,nereaguoju.Jei veržiasi išeiti, ramiai grąžinu.Iš pradžių būna triukšmas, bet labai greit nurimsta.
Visada susitaikymo metu prašau pasakyti,ką darė negerai ir kodėl supyko mamytė.Paprastai labai protingai paaiškina, pvz.piešiau ant sienų, mėčiau žaislus ir t.t.Tada prašau atsiprašyti, nes mamytei labai skaudėjo širdelę, kai ji išdykavo(apsikabinam , pasibučiuojam, jei yra tėtis, ir jo atsiprašom).
Kartais tas ''mąstymas'' trunka labai trumpai, bet nenusileidžiu, kol nepasako, ką negerai darė.
Man pačiai buvo atradimas, kad "mąsTymas"duoda gerokai geresnių rezultatų, jei elgiuosi ramiai.Jeigu išveda taip iš kantrybės, kad pliaukšteliu, tai visas procesas užtrunka daug ilgiau ir VISADA esu apspjaudoma verysad.gif Kai elgiuosi ramiai , niekada nesispjaudo.Vadinasi , mano agresija iššaukia jos agresiją.
Juokingiausia, kai ji svetimiems pasakoja, kad mąsto biggrin.gif
Žinoma, būna situacijų, kai jaučiu, jog jau perkanda ji mane ir nori labai greit "susitvarkyt",bet bandau nepasiduoti. ax.gif
Atsakyti
sako iki 3 metu reikia vaika aukleti, o po 3 metu peraukleti.
As isproteciau su tokiu vaiku. doh.gif
Kantrybes tau
Atsakyti
Pas mus pasikalbėt su 3m. dukryte neįmanoma (arba aš nemoku prie jos prieit).Užsispiria,kad perneščiau pvz iš virtuvės į kambarį ir nors tu ką klyks rėks drąskysis bet savo pasieks. Nepadeda visokie "mažute mamytei sunku, turi pati savo kojytes" ir t.t. ir pan.Kai noriu apsikabint ji šaukia nelysk.Man kantrybė baigiasi, susipykstam, bet galų gale ji visvien savo pasiekia ir į kambarį nešu aš.Poto ji jau apsiramina ir sako susitaikom daugiau taip nedarysiu.Žiūrėk po minutės jau purškiasi kvepalus ant drabužių, vėl bandai aiškinti kad kai eisim kur nors galėsi pasipurkšt, vėl klykimai rėkimai doh.gif o jei dar atimsi tada išvis laikykis motin doh.gif Nu žodžiu kartais galvoju kad esu beviltiška ir norisi verkt, nes nemoku auklėt savo vaiko verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikute @ 2008 03 17, 11:46)
Nu žodžiu kartais galvoju kad esu beviltiška ir norisi verkt,

tu galvoji teisingai
Atsakyti
QUOTE(blondinas Nr.1 @ 2008 03 17, 15:45)
tu galvoji teisingai

ach, apalpsiu ish meiles ir susizhavejimo jusu protu wub.gif Ir linksmumu wub.gif Ash jus miliu wub.gif Ir jus nesigedikite savo jausmu man, zhinau, kad milite wub.gif , bet apie tokius nuosirdzius dalikus gal ir rimtai forume nereikia visiem pasakoti. Buvau shiandien pas bureja, zhinau kad mes skirti vienas kitam wub.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikute @ 2008 03 17, 10:46)
Pas mus pasikalbėt su 3m. dukryte neįmanoma (arba aš nemoku prie jos prieit).Užsispiria,kad perneščiau pvz iš virtuvės į kambarį ir nors tu ką klyks rėks drąskysis bet savo pasieks. Nepadeda visokie "mažute mamytei sunku, turi pati savo kojytes" ir t.t. ir pan.Kai noriu apsikabint ji šaukia nelysk.Man kantrybė baigiasi, susipykstam, bet galų gale ji visvien savo pasiekia ir į kambarį nešu aš.Poto ji jau apsiramina ir sako susitaikom daugiau taip nedarysiu.Žiūrėk po minutės jau purškiasi kvepalus ant drabužių, vėl bandai aiškinti kad kai eisim kur nors galėsi pasipurkšt, vėl klykimai rėkimai  doh.gif o jei dar atimsi tada išvis laikykis motin  doh.gif Nu žodžiu kartais galvoju kad esu beviltiška ir norisi verkt, nes nemoku auklėt savo vaiko  verysad.gif

Na, is to ka perskaiciau pas jus namie yra taip: namu bosas, pasaulio bamba ir paskutinio zodzio savininke yra tavo dukra, todel taip ir yra!
Privalai vadovautis siuo posakiu: paradui vadovauju as arba parado nebus!!!!
Leidi dukrai daryti ka ji nori, ji zino budus (isterija, rekimas ir pan.) kaip pasiekti savo tiksla, todel todel jo ir siekia. Nei tu beviltiska, nei nemoki aukleti vaiko, paprasciausiai keisk taktika. Kad ir kaip klyks, tegul ir visas pasaulis girdi jos klyksma, nepasiduok ir padaryk taip kaip tu nori. Jei pasakei, kad turi savo kojytes ir gali pati nueiti, tai ir taip turi daryti. Jeigu nusileisi po klykimu ir ja nunesi, vel bus pasaka be galo. Pasiskaityk dar karta LINCEkomentara,mama labai teisingai elgiasi, kad ir kaip sunku, vaikui nusileisti negalima. Mano pacios mergina dar tik pusantru metuku, bet jau buvo pradejus kristi ant zemes, jei negauna ko nori, taciau i toki jos elgesi nebuvo jokios reakcijos is mano ir vyro puses, nei piktos nei geros, praeidavom kaip pro tucia vieta (ir tau taip reiktu elgtis bet kokios isterijos atveju) ir ka, kai pagaliau mergina suprato, kad tikrai taip naudos pasiekt nepavyks, liovesi tokie bajeriai. Nesakau, kad bus lengva, su vaikais reikalinga begaline kantrybe, taciau jai pasirysi keisti taktika, tau tikrai pavyks. Jei galvosi, kad nemoki aukleti savo vaiko ir isikalsi, kad esi beviltiska, taip ir bus, beja ir savo vaiko akyse atrodysi taip pat. Tad issirink sau tinkamiausia buda ir imkis naujos taktikos, zinoma ne is karto ir ne po dvieju kartu, taciau po kurio laiko tikrai pamatysi skirtuma wink.gif
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
vat ilgą laiką nesupratau,kaip vaikas gali savo sąlygas reikšt,bet dabar kai mano mažoji jau 6m.-suprantu.Reikia su kūdikiu kalbėt nuo pirmos dienos,man sakydavo ,kad lepūnėlę auginu,viską leidžiu.Bet iš tiesų visada kalbėjau ,tariaus(kai naktį ne verkė,bet klykė-sakydavau,atiduok savo skausmelį man,nes ir aš verksiu),na gyvenime mano mergina nekrito ant žemės ir nerėkė noriu,nors dabar,pasako daug gudrių argumentų,kodėl turėčiau kažką pirk,bet mes pasikalbam ir nusprendžiam ar tikrai to reikia ir vietoj plasmasinio arklio už 90lt.,kad vaikas būtų laimingas užtenka puzzles už 4lt,kurią kartu dėliojam,o tas brangus žaislas būtų reikalingas ,gal tik kokias 2-3 dienas(patikrintas reikalas).Taigi vertybes vaikams įdiagiam patys. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Domke @ 2007 12 12, 18:16)
nors visada sakiau mamai, as tai savo vaiku nemusiu taip kaip tu mane  schmoll.gif    bet ...  vis del to yra kaip yra ...  bandysiu naudotis siaip patarimais, ir tikiuos, kad pries traukiant dirziuka.. gerai gerai pagalvosiu apie viska ir nukreipsiu pykti kitur...    g.gif

mano brolis yra man pasakes - gerai, akd tada gavau dirzo, o tai neaisku kuom viskas butu pasibaige ax.gif as stebejau kaip ji aukleja tevai, ens man dirzo kliuvo gal viena karta ir tikrai zinojau uz ka rolleyes.gif o jis buvo tikrai pasiutes, aisku kai kuriose vietose as buciau kitaip elgusis, bet be dirzo manau nebuciau apsiejusi schmoll.gif

ir visgi man tai mistica...kaip vieni tevai su vaikais gali susisneketi be jokiu drastiksu priemoniu, tokiu kaip fizines bausmes, o kitiems neiseina nors tu ka..visgi neatmetu to varianto, kad visi vaikai skirtingi ir ziurint kuriai filosofu pusei atstovausi - ar tai, kad visi vaikai gimsta geri, ar tai, kad visi gimsta blogi, bet gerais juos pavercia aplinka ir gerio siekimas, tokias ir priemones naudosi...

nors va turiu viena darzelio aukletojos nuomone - kad iskart ant vaiko matosi ar su juo kalbama per fizines bausmes, ar auklejama be dirzo..

as jau dabar savo mergoms per pamperi uzmetu, kaip kazkas rase, kad stabteletu ir isgirstu ka sakau rolleyes.gif nes per ju klykima, mano ramaus balso kartais tikrai nesigirdi..tiesa, dabar imsiu kutenti kaip kazkas rase..esu jau bandziusi, kai reikia nukreipti besiruosiancio verkslenti vaiko mintis, reikes isbandyti ir kai siaip oziukai lenda biggrin.gif
Atsakyti
Ožiukų varymas, tai vienas iš paskutinių mūsų ,,išmislų" (o jų buvo ir yra tikrai ne maža įvairovė)biggrin.gif Kai mano sūnelis (2,5 mėn.) pradeda verkšlenimą, aš jo klausiu:,,Kas atsitiko, vėl ožiukai duria užpakaliuką?" (aišku, tonas ne piktas, o ,,susirūpinęs", ramus). Tada jau jis man sako:,,Joo, ten yla oziukai, istlauk man juos". Na tada aš jau vaidinu, kad juos traukiu iš užpakaliuko ir kažkur tolyn numetu. Ir sūneliui iš karto palengvėja, o jeigu nepalengvėja, tai jis man sako, kad ten dar truputį pasiliko ir kad ištraukčiau likusius. Galiausiai visi verkšlenimai nurimsta, nes niekas ,,nebeduria" užpakaliuko
mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Drugelis* @ 2008 04 03, 13:35)
Ožiukų varymas, tai vienas iš paskutinių mūsų ,,išmislų"  (o jų buvo ir yra tikrai ne maža įvairovė)biggrin.gif  Kai mano sūnelis (2,5 mėn.) pradeda verkšlenimą, aš jo klausiu:,,Kas atsitiko, vėl ožiukai duria užpakaliuką?" (aišku, tonas ne piktas, o ,,susirūpinęs", ramus). Tada jau jis man sako:,,Joo, ten yla oziukai, istlauk man juos". Na tada aš jau vaidinu, kad juos traukiu iš užpakaliuko ir kažkur tolyn numetu. Ir sūneliui iš karto palengvėja, o jeigu nepalengvėja, tai jis man sako, kad ten dar truputį pasiliko ir kad ištraukčiau likusius. Galiausiai visi verkšlenimai nurimsta, nes niekas ,,nebeduria" užpakaliuko
mirksiukas.gif

pas mus dabar irgi ožiukų varymo laikotarpis lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(godule @ 2008 03 20, 02:04)
vat ilgą laiką nesupratau,kaip vaikas gali savo sąlygas reikšt,bet dabar kai mano mažoji jau 6m.-suprantu.Reikia su kūdikiu kalbėt nuo pirmos dienos,man sakydavo ,kad lepūnėlę auginu,viską leidžiu.Bet iš tiesų visada kalbėjau ,tariaus(kai naktį ne verkė,bet klykė-sakydavau,atiduok savo skausmelį man,nes ir aš verksiu),na gyvenime mano mergina nekrito ant žemės ir nerėkė noriu,nors dabar,pasako daug gudrių argumentų,kodėl turėčiau kažką pirk,bet mes pasikalbam ir nusprendžiam ar tikrai to reikia ir vietoj plasmasinio arklio už 90lt.,kad vaikas būtų laimingas užtenka puzzles už 4lt,kurią kartu dėliojam,o tas brangus žaislas būtų reikalingas ,gal tik kokias 2-3 dienas(patikrintas reikalas).Taigi vertybes vaikams įdiagiam patys. 4u.gif

Kaip aš žaviuosi jumis ir jūsų gebėjimais... Bet gal iš tikrųjų yra skirtingi vaikai ir jiems auklėjimo metodai negali tikti stereotipiniai, o kalbėti su vaiku būtina, kad ir 1000 kartų tą patį, bet reikia...

Papildyta:
QUOTE(gooda @ 2008 03 18, 13:18)
Na, is to ka perskaiciau pas jus namie yra taip: namu bosas, pasaulio bamba ir paskutinio zodzio savininke yra tavo dukra, todel taip ir yra!
Privalai vadovautis siuo posakiu: paradui vadovauju as arba parado nebus!!!!
Leidi dukrai daryti ka ji nori, ji zino budus (isterija, rekimas ir pan.) kaip pasiekti savo tiksla, todel todel jo ir siekia. Nei tu beviltiska, nei nemoki aukleti vaiko, paprasciausiai keisk taktika. Kad ir kaip klyks, tegul ir visas pasaulis girdi jos klyksma, nepasiduok ir padaryk taip kaip tu nori. Jei pasakei, kad turi savo kojytes ir gali pati nueiti, tai ir taip turi daryti. Jeigu nusileisi po klykimu ir ja nunesi, vel bus pasaka be galo. Pasiskaityk dar karta LINCEkomentara,mama labai teisingai elgiasi, kad ir kaip sunku, vaikui nusileisti negalima. Mano pacios mergina dar tik pusantru metuku, bet jau buvo pradejus kristi ant zemes, jei negauna ko nori, taciau i toki jos elgesi nebuvo jokios reakcijos is mano ir vyro puses, nei piktos nei geros, praeidavom kaip pro tucia vieta (ir tau taip reiktu elgtis bet kokios isterijos atveju) ir ka, kai pagaliau mergina suprato, kad tikrai taip naudos pasiekt nepavyks, liovesi tokie bajeriai. Nesakau, kad bus lengva, su vaikais reikalinga begaline kantrybe, taciau jai pasirysi keisti taktika, tau tikrai pavyks. Jei galvosi, kad nemoki aukleti savo vaiko ir isikalsi, kad esi beviltiska, taip ir bus, beja ir savo vaiko akyse atrodysi taip pat. Tad issirink sau tinkamiausia buda ir imkis naujos taktikos, zinoma ne is karto ir ne po dvieju kartu, taciau po kurio laiko tikrai pamatysi skirtuma wink.gif
Sekmes  4u.gif

Goda, labai ačiū jums už teisingus žodžius, už pasitikėjimo savimi ir ryžto įkvėpimą mumyse... Ačiū ir visoms kitoms už patirtį ir moralinę paramą mums visoms.
Atsakyti
Atejo ir pas mane sunkios dienos.iki siol dar visai normaliai tvarkemes ir dirzo gavus tik kelis kart per4m.Bet db as visiskai pasimetusi.sis savaitgalis mane isvede is veziu vissikai.Kas tam mano vaikui pasidare blink.gif Visa diena nuo pat ryto veda is kantrybes tiesiog specialiai.eina ir issidirbineja nesustodama ir nepavargsta! blink.gif Sakyk nesakes,kad negalima,raminkis,baik NEREGUOJA.Vedu i vonia(vienas kambarys tik pas mus)klykia baisiausiai tranko duris isleidziu.geda nuo kaimynu.nusiramina nu ir vel is naujo.Pora kartu net dirza buvau paemus,bet padejo tik ta minute...Vakare net apsiverkiau,taip vire viskas...Kaip elgtis su ja?Nenoriu pastoviai jos musti verysad.gif
Jau apie antra vaika pradedu bijot galvot.neaisku kas dar laukia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Klajokle: 07 balandžio 2008 - 09:58