QUOTE(mamymamy @ 2007 11 19, 11:46)
Maniškis yra gavęs nuo manęs ir nuo tėčio, bet ne spontaniškai, o kai jau nebepadėdavo normali kalba ir apkabinimai. Nes turėjo bjaurų įprotį savo pyktį reikšti daužydamas indus (tik supyksta ir tuoj dairosi, kas arčiausiai po ranka ir teškia žemėn. Tada specialiai žiūri į akis, tarsi sakydamas "nu ir ką, vat ir numečiau/sudaužiau"). Dabar pastebiu, kad labai noretusi jam taip daryti, bet pakėlęs rankutę su kokiu daiktu, sustoja ir pagalvoja, ir dažniausiai padeda atgal
. Oi kaip kartais reikia tokios priemonės.
O daužymas indų tai tik jo sugalvotas, ar tai teko jam matyti jo aplinkoje?
QUOTE(mamymamy @ 2007 11 19, 11:46)
Žinot, girdėjau istoriją apie psichologę, kuri savo sūnų auklėjo pagal savo vadovėlius. Nu nežinau, kas ir kaip, bet vaikis jau paauglystėje tapo narkomanu. Gal čia sutapimas, bet tie kalbinimai/apkabinimai ir kiti psichologiniai dalykai, kai vaikas tikrai labai blogai padarė kažką, nebūna veiksmingi dažnai.
Istorijų kaip psichologai ar mokytojai neturi gerų vaikų, žlugusios šeimos ir pnš. toli ieškoti nereikia. Tačiau tai bet kokiu atveju nepateisina vaiko mušimo ir tiek. Šiaip aš tai jokia psichologė ir jokiu konkrečiu vadovėliu nesivadovauju. Tiesiog begyvendama, besidomėdama atradau įvairių dalykų, kuriuos ir bandau taisyti auklėjant vaikus. Pavyzdžiui, dukriukė jau yra tokio amžiaus, kad su ja reikia kitaip bendrauti, kitaip spręsti situacijas. Ir atsiranda vis naujų ir naujų situacijų, kurios iš naujo mane moko ieškoti ką toliau daryti, kokį sprendimą priimti.
Kadangi aš pati puikiai prisimenu kokio amžiaus buvau, kai man tėvų auklėjimas diržu neturėjo jau jokios įtakos. Skausmą iškęsti nesunku, bent jau man. Todėl visiškai kitaip ir elgiuosi. Puikiai prisimenu, kad ir tokias situacijas, kai sesei grėsdavo diržas (vaikai puikiai žino kada gaus diržą, bet jie nenustoja būti vaikais ir iškrėsti, dažniausiai bežaisdami, kažką tėvų akimis verto diržo), tai ją slėpdavau arba sakydavau "jei taip norit, tai muškit mane, aš gi vyriausia ir turėjau ją prižiūrėti".
Mes gi visi norim, kad mūsų vaikai išaugtų gerais žmonėmis ir to siekiam kaip galim. Aš tikrai tikiu, kad savalaikis diržas gal ir padės kažkokio dalyką iš vaiko išmušti, bet nei truputį nenutuokiam kas ir kaip susidėlios jo galvelėje ir kas bus toliau. Kažkaip aš labiau tikiu, kad jei taikiais būdais spręsime problemas, tai vaikai ir mažiau bus palinkę į blogesnįjį kelią, o jei jau taip atsitiks, kad tie blogiai nugalės ir pasiims mano vaikus, aš sau pasakysiu, kad padariau ką galėjau. Ir neįsileisiu tokios minties, kad galbūt diržas būtų padaręs iš jo žmogų. Tuo netikiu ir netikėsiu.
QUOTE(Sadovile @ 2007 11 19, 14:17)
O jei vaikas musasi ne is pykcio, o siaip, lyg zaisdamas?
Kaip tada reaguoti???
Sunku pasakyti. Aš tokios patirties neturiu. Jei žaidžiamas žaidimas "pasikumčiuoti", tai sakykim, kad tai normalu, tik nemoka gal apskaičiuoti kiek jėgos panaudoti. Tuomet susitarkit dėl žaidimo taisyklių.
QUOTE(vaiduliukas @ 2007 11 20, 00:14)
Puikiai suprantu kur yra vaiko traumavimas kur ne nes studijuoju ta sriti ir zinau kaip su vaikais reikia bendrauti,
Studijų labai nederėtų sureikšminti. bet teorijos žinojimas dažniausia būna tik pliusas
jeigu leistau vaikui pasiimti parduotuveje ko jisai nori tai patikek neuztektu ir pinigeliu kuriu tureciau su savimi.
Na ne, aš to ir neturėjau mintyse leisti pirkti ko nori. Aš pati to neleidžiu daryti, nebent išimtinais atvejais, tarkim kai darom saldumynų dieną (čia tam, kad ilgai nebenorėtų į juos žiūrėti
). Kalbėsiu iš savo patirties: nuvažiuojame apsipirkti visa šeima, pirmiausia einam surinkti viską ko reikia pagal sąrašą (vaikai nesunkius ir nedūžtamus daiktus deda patys į vežimą), paskui važiuojam apžiūrėti daiktų, kurių norėtu tėčiai arba planuoja pirkti ir renka informaciją, o paskui važiuojam apžiūrėti žaislų ir renkam informaciją (gimtadienio progos artėja, Kalėdos, staigmenų dienos, ...). Taip jie išmoko nerodyti ožių dėl to, kad nori kažko ir tiek. Tėčiai irgi visko negali tuoj pat nusipirkti, o ir neprotinga pirkti pirmą pasitaikiusi daiktą: reikia apie jį susirasti informacijos, paieškoti kuris geresnis. mes tai darom ir su žaislais: kartu ieškom, apžiūrim, tariamės. Šiaip iš vis žaislų be priežasties pas mus nebūna: arba specialios progos arba jie paprasčiausiai užsidirba juos (čia vėl ilgai būtų pasakoti kaip jie užsidirba).
Buna kartais vaiku su kuriais niekaip neimanoma susitarti,tada reikia atsisesti ir pasikalbeti bei viska paaiskinti.Bet kartais su maniskiu ir tai neimanoma.Lekia tiesiog akis isdeges,su niekuo neklaba,nieko nesiklauso.O tai buna sunkiausia kaip negali tiesiog su vaiku sisitarti,ir kad jis i tave tiesiog nereguoja.Kartais reikia imtis ir krastutiniu priemoniu.
Apie kokio amžiaus vaikus kalbi? Ir kas tau kraštutinės priemonės? (smalsauju)