Įkraunama...
Įkraunama...

Kai labai knieti suduot

[[COLOR=red"Manau daugiau kaip 10 min vaikas neišklyks, pamažu nusiramins"[/COLOR]. Lengva labai pasakyti, kad ilgiau nei 10 min neisklyks, jei nebuciau realiai susidurusi su sia situacija, ir as kalbeciau lygiai taip pat-prisiskaiciusi straipsniu ir t.t. auginu sunu ir dukra, visiskos priesingybes ir auklejimas skiriasi radikaliai-taigi turiu 2 skirtingus patyrimus, todel teigiu, kad vaikas vaikui nelygu (pvz.: maniskis reke pusvalandi, ir vien todel, kad isvedem is tualeto, kur nuejes trukde sesei "susitvarkyti", oziukai buvo tikri, nes niekas jo neskriaude, tik netenkino jo igeidziu; dar jo charakterio ypatybe speju yra tokia: rekti iki paskutiniuju, kol atsibos paciam, o PACIAM ATSIBOSTA NEGREIT, ir nenukalbinsi jo jokiais kitais malonumais, gali isverkti net valanda ir ignoravimas dar pablogina situacija, o raminimas - buna ivairi reakcija). Taigi... o kad vaikai viska supranta-nenugincijama tiesa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo regido: 13 rugpjūčio 2007 - 09:33
Situacija: kvartalo kieme vaiku zaidimo aikstele, kur zaidzia du vaikai (2-3 metu) ir stovi dvi mamytes. Staiga vienas pyplys, siek tiek didesnis, pradeda semti is smelio dezes smeli ir taikliai zarsto kitam i akis... Nukentejes pradeda nesavu balsu klykti, trina akytes, purtosi, tas vel barsto... To kur barsto mamyte, ramiai stovi prie vaiko ir tyliai sau po nosim kalba "Niu,niu, niu, Deividukai, niu, niu,niu..."
Kita mama, paklaikusiu veidu, nesuprasdama kas vyksta, ciumpa savaji nieko nematanti ir klykianti vaika ir nesa, matyt, namo, o barstytojas taip ir liko sau zaisti dezeje, nesudrausmintas.
Hamletiskas klausimas:suduoti ar nesuduoti?
Asmenine hipoteze: nesudrausmindami tokiu vaiku uz tokius dalykus mes rizikuojame uzauginti zmones be atsakomybes jausmo, kuris gali buti iskiepytas tik vaikysteje, ir kuris nurodo zmogaus ribas, ribas, kurias perzengus prarandamas zmogiskumas ir atrandamas suzverejimas, kurio pasekmes labai baisios zmogui suaugus. Vaiko teises ir pareigos turi buti subalansuotos, negalima palikti vaiko be pareigu, nes kai vaikui suteikiamos vien tik teises, atsiranda agresija, nes zmogus tampa niekam neipareigotas, jis daro ka nori, o tai yra baisu.
Atsakyti
QUOTE(Pivonka @ 2007 08 16, 11:12)

O kam suduoti, jeigu galima paaiškinti griežtu tonu? g.gif
Atsakyti
Man tai kai jau nervai neatlaiko sakau, skambinu policijai, blush2.gif . Kazkodel vaikinas privengia ju, nes ir tetis nelabai ju megsta, kai sustabdo biggrin.gif
To uztenka kad vaikas nusiramintu ir sutvarkytu savo ozius. Tik nezinau, kas bus kai baime policijai baigsis. Reiks ieskoti kitu budu save ir vaika raminti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pivonka @ 2007 08 16, 11:12)
Asmenine hipoteze: nesudrausmindami tokiu vaiku uz tokius dalykus mes rizikuojame uzauginti zmones be atsakomybes jausmo, kuris gali buti iskiepytas tik vaikysteje, ir kuris nurodo zmogaus ribas, ribas, kurias perzengus prarandamas zmogiskumas ir atrandamas suzverejimas, kurio pasekmes labai baisios zmogui suaugus. Vaiko teises ir pareigos turi buti subalansuotos, negalima palikti vaiko be pareigu, nes kai vaikui suteikiamos vien tik teises, atsiranda agresija, nes zmogus tampa niekam neipareigotas, jis daro ka nori, o tai yra baisu.

Sutinku su kiekvienu žodžiu - žmogus turi jausti ribas, aišku, jei tai galima pasiekti griežtu tonu - puiku, bet jei atsiranda piktybiškumo, gali padėti ir diržiukas.
Čia ne prie bausmių, tiesiog pastebėjimas apie aplinkinių elgesį. Maniškei 1 metukai. Pliaže bando imti svetimus žaislus, lipti ant patiesalų, kai sakai, kad negalima, ne tavo, tetos ir dėdės sako - tegul ima, tegul lipa doh.gif . O kai ims jau penkiametė, tai sakys - va, kokia neišauklėta. Ribos turi būti nubrėžtos iš karto, nes vėliau jau sunkiai besupras, kodėl iki šiol tai buvo galima, o dabar nebe. Kaip sakoma, mano teisės baigiasi ten, kur prasideda kito teisės.
Atsakyti
QUOTE(Pivonka @ 2007 08 16, 09:12)

Na, čia, manau, pirmiausiai reikėtų mamytei gerai kailį iškaršti, kad šitaip nedrausmina savo vaiko ax.gif O vaikui galima ir nesuduoti, o pvz. nubausti: iškart į namus ir kurį tai laiką į kiemą neis. Ir dar svarbu, kad atsiprašytų nuskriaustojo. Ir nenusileisti kol vaikas to nepadarys schmoll.gif Tai irgi svarbus auklėjimo momentas mirksiukas.gif
Na, čia būtų mano vienas iš galimų sprendimo variantų blush2.gif

O su hipoteze pilnai sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(kalina @ 2007 08 16, 12:45)
Man tai kai jau nervai neatlaiko sakau, skambinu policijai,  blush2.gif . Kazkodel vaikinas privengia ju, nes ir tetis nelabai ju megsta, kai sustabdo  biggrin.gif
To uztenka kad vaikas nusiramintu ir sutvarkytu savo ozius. Tik nezinau, kas bus kai baime policijai baigsis. Reiks ieskoti kitu budu save ir vaika raminti  g.gif

Negasdinkit vaiko policininkais. Sis pasakymas gal labiau tiktu temoj apie vaiku sauguma, bet kad jau atsakyt, tai atsakysiu cia: vaiku negalima gasdinti policininkais, gaisrininkais, gydytojais, stomatologais ir t.t. Juk nezinai kada ju pagalbos gali prireikt, o jei vaikas ju issigas, tai ir taip negera situacija gali tapt visiskai nevaldoma.

O del sudrausminimo aiksteleje yra labai geras pamokantis filmukas

http://www.babycente...651#videoplayer
Atsakyti
QUOTE(Violetikas @ 2007 08 17, 23:06)

Labai patiko wub.gif
Atsakyti
patarimai kuiuos perskaičiau tikrai yra labai vertingi thumbup.gif . dėja tik nevisada man išeina jų laikytis , savo vaikų kažkaip neteko diržu bausti yra kitų labai gerų ir efektyvių priemonių , kadangi panelės mano jau didelės tai užtenka ir žodio , o anksčiau sakydavai padaryt tą ir tą , nepadaro -iš pradžių aprėkdavau , bet paskui pastebėjau , kad nereaguoja doh.gif tada ėmiausi kitos taktikos : darbai nepadaryti , vadinasi nėra ir pramogų. Tada viskas labi greitai tapo aišku ką reikia daryti.
Atsakyti

Pabandyciau grieztesniu tonu pasakyti vaikui , kad taip negalima( tokio amziaus vaikai bijo svetimu suaugusiuju) ir pakalbeciau su mama. jeigu tai nepadetu, tai pasiulyciau savo vaikuipadaryti ta pati. Gal gaves „grazos“ kita karta zinos ?
Atsakyti
Oi aš kiek diržo gaudavau blush2.gif ir dabar prisimenu, galvodavau, kad tik stipriau muštum, ir kad man mėlynės liktų, ir kad tu po to gailėtumeis cool.gif o po to sesę aš jaunesnę mušdavau, jei man kas nepatikdavo, nežinau, gal čia dėl to, kad tėvai mane mušdavo... O kampe tik kartą buvau, mama sakė, kad kai mane pastatė aš rėkti ir dusti pradėjau, daugiau ten niekada nebuvau, o sesei vienodai rodė kampas, net sienas kampe apipaišė thumbup.gif
Atsakyti
Mums irgi buna dideliu oziu.Retkarciais tenka ir per uzpakaliuka uzbraukti,bet dazniausiai stengiuosi susivaldyt pastatau i kampa ir iseinu, taip lengviau.Va ir vakar grizo is lauko nesirengia, neplauna ranku tik spiegia ir spardosi.Buvo bausme:uzdraudziau tai, ka ji labiausiai megsta.....neziurejo multiku, nezaideme su delionemis, buvo daug asaru....Suveike, vakare sako: "as busiu gera nusiregsiu,nusiplausiu rankas tik leisk ziureti multikus".Siandiena vel viskas kuo puikiausiai.Kita karta manau bausti nabereikes uzteks tik priminti.Svarbiausia vaika pagirti ,kai jis stengiasi elgtis geriau.
Atsakyti